Perez: "Die eerste overwinning komt nog wel"

Coureur Sergio Perez zal de veertiende bocht van Sepang nog lang in zijn geheugen houden. Nadat de rijder dicht op Fernando Alonso kwam maakte hij een foutje en ging van de baan, hierna was de kans op een aanval bij de langzamere Alonso verkeken. De Mexicaan laat zich echter niet uit het veld slaan door deze actie.  "Die eerste Grand Prix-zege komt nog wel."

"Het feit dat ik mijn eerste podiumplek in de Formule 1 heb behaald, is nog steeds niet helemaal tot mij doorgedrongen. Het is allemaal zo snel gegaan zondag en ik ben ook nog altijd niet thuis in Mexico, ondanks dat ik meteen na de race het circuit heb verlaten. Ik heb het dus ook nog niet echt kunnen vieren", aldus de Sauber-coureur vandaag. "Maar het was een geweldige race en een fantastisch gevoel om op het podium te staan. Ik was aanvankelijk een beetje teleurgesteld, omdat ik de race misschien wel had kunnen winnen, maar al snel daarna kwam het besef dat de tweede plaats gewoon een geweldig resultaat is voor ons. Ik ben erg blij voor iedereen in het Sauber-team."

"Het doel is nu om onszelf en de auto te blijven verbeteren. We moeten hard blijven werken en realistisch blijven. We mogen dan wel erg snel zijn geweest op zondag, we moeten niet vergeten dat de omstandigheden tijdens deze race erg bijzonder waren. Ik wil uiteindelijk natuurlijk graag races winnen en ik ben er ook van overtuigd dat die eerste overwinning eraan zit te komen. Misschien lukt het dit jaar al."