Red Bull: "Kostenbesparingen op andere manier invullen"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt niet dat autosportfederatie FIA zich bezig moet gaan houden met de Resource Restriction Agreement. Afgelopen weet deden tien van de twaalf teams hiertoe een verzoek, maar de Brit ziet de sport liever een andere richting op gaan.

De RRA is een afspraak tussen alle Formule 1-teams om kosten te besparen. Ruzies hierover hebben geleid tot het uiteenvallen van de Formula One Teams' Association. Om daar een einde aan te maken willen de teams een rol voor de FIA in het proces, maar Red Bull en Toro Rosso zien dit niet zitten.

Desgevraagd heeft Horner laten weten dat hij de brief nooit onder ogen heeft gehad. Hij is voor het besparen van kosten, maar dan op een andere manier. "We hebben de brief niet gezien. Ik kan niet iets tekenen dat ik niet gezien heb. Of we het eens zijn met de inhoud is iets anders."

"Red Bull staat volledig achter de kostenbesparing in de Formule 1, maar of de RRA het juiste instrument daarvoor is, daar twijfelen we aan. Ik geloof dat in de brief aan de FIA wordt gevraagd toezicht te houden op de RRA. Dat is in onze optiek niet de juiste weg. Wij denken dat de kosten beter in de hand kunnen worden gehouden door betere sport- en technische reglementen. We staan open voor discussies via deze kanalen."