Djuricic hoopt op WK 2014

Filip Djuricic kent een prima seizoen bij sc Heerenveen. Dit seizoen speelde de 20-jarige Serviër al 24 competitiewedstrijden en trof daarin zeven keer doen. Daarnaast neemt ook zijn populariteit in zijn geboorteland steeds meer toe.

"Iedereen in Servië kent mij", liet Djuricic tijdens een interview weten. "Bovendien horen velen van de gevestigde orde tot de oudere garde en haalt interim-coach Radovan Curcic zonder dralen een streep door een grote naam, hetgeen Vidic is overkomen. Servië moet de komende jaren verjongen en ik zal mijn kansen krijgen. Ik hoop dat we het WK van 2014 halen."

Ook de komst van Marco van Basten naar sc Heerenveen, hij vervangt na dit seizoen Ron Jans, maakte veel los in Servië. "Dat was groot sportnieuws in Servië. Sommige landgenoten informeerden bij me hoe Heerenveen hem heeft weten te strikken. De belangstelling voor Heerenveen is flink toegenomen."

Tot slot loofde Djuricic het spel van ploeggenoot Sven Kums. "Voor mij is hij met zijn loopvermogen heel belangrijk. Ik ben de voorste man en hij de achterste. Iedereen heeft een verdedigende taak en ik dus ook, maar ik hoef voornamelijk in de positie te verdedigen op de defensieve middenvelders."