Pirelli dichterbij nieuwe testauto

Het testen voor het Formule 1-seizoen 2012 is inmiddels in volle gang. Bandenfabrikant Pirelli zal later dit jaar ook weer enkele testsessies uit gaan voeren, maar heeft hiervoor wel een nieuwe bolide nodig. De 2009-Toytoa is op, maar een oplossing over een nieuwe auto lijkt dichterbij te komen.

De teams willen niet dat een renstal oneigenlijk voordeel kan halen uit het testen met een auto van de concurrent, maar Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery zegt dat een oplossing in de maak is. "Er is sprake van voortdurende vooruitgang, maar ik kan daar nog niets over zeggen. Wanneer we ervoor kunnen zorgen dat de data die wij krijgen en dat we beslissingen kunnen nemen op basis van wat we willen doen en niet op basis van druk uit een team, dan denk ik dat we onze neutraliteit behouden. Daar richten wij ons ook op."

Eén van de oplossingen kan zijn een aanbesteding waarin alle teams de kans hebben om een bolide in te brengen, waarna er een keuze gemaakt kan worden. "De tijd begint wel te dringen. Als een team ons een auto wil verkopen voor een gunstige prijs en met goede technische steun, dan hebben we interesse."