Senna: "Geen spijt van comeback bij Renault"

Bruno Senna zegt geen spijt te hebben gehad van zijn terugkeer in de Formule 1, hoewel hij nog geen zitje voor 2012 in bezit heeft. De Braziliaan reed afgelopen seizoen acht races voor Lotus Renault GP en toonde daarin wat van zijn potentie door vier keer in de top tien te kwalificeren en negende te worden in de GP van Italië.

Dat het team niet met Senna verder ging komt omdat hij nog te wisselvallig presteerde. Daarom werd Romain Grosjean gekozen als teamgenoot van Kimi Räikkönen. Senna denkt dat het toch positief voor hem uit kan pakken omdat hij in beeld is bij Williams. "Ik sta in de Formule 1 nu veel hoger aangeschreven. Het was een geweldige kans, want ik had alleen maar het beeld van 2010. Nu wordt ik hoger ingeschaald en veel hoger dan ooit. Ik sta er nu veel beter voor, ondanks dat ik het stoeltje net gekregen heb," zei Senna tegen Autosport.

De Braziliaan vindt de keuze van Renault voor Grosjean niet verrrassend, omdat hij zich toen al op andere teams richtte. "Natuurlijk is het jammer dat ik niet voor het team mag rijden, omdat het potentieel groot is, maar ik was er niet door verrast. We waren al met andere opties bezig, omdat we wisten dat het stoeltje niet zeker was."