Renault maakt coureurs 2012 snel bekend

Lotus Renault GP heeft laten weten dat de coureurs voor het seizoen 2012 binnen twee weken bekend worden gemaakt. Momenteel bezetten Vitaly Petrov en Bruno Senna de beide stoeltjes die onder de coureurs erg gewild zijn.

Petrov heeft nog een contract voor het volgend jaar op zak, waardoor vele kandidaten strijden om één stoeltje. Senna en reservecoureur Romain Grosjean worden veelvuldig genoemd, maar ook Kimi Räikkönen wordt genoemd nu de onderhandelingen van de Fin met Williams zijn stilgelegd. "Kimi is een mogelijkheid, als je dat zo wilt noemen. Maar de lijst is lang, er staan zelfs coureurs op die ergens anders nog onder contract zitten maar die ontsnappingsclausules in hun contracten hebben staan," zei Renault-teambaas Eric Boullier.

Ook Rubens Barrichello zou geïnformeerd hebben naar een stoeltje. "Het klopt dat Barrichello naar me toe kwam. We hebben e-mails over en weer gestuurd. Hij toonde interesse, omdat hij weet niet wat Williams gaat doen. Ik heb hem gezegd dat hij niet bovenaan de lijst staat, dus dat hij niet al te veel moet verwachten," zei Boullier die haast heeft met kiezen. "Het wordt een kwestie van dagen. Deze week of uiterlijk volgende week."