'Driekwart werknemers Silicon Knights naar huis'

De Canadese gamestudio Silicon Knights heeft driekwart van zijn personeel naar huis gestuurd. Het zou gaan om 72 werknemers. Onder meer de gehele afdeling personeelszaken is afgestoten. Dat beweren anonieme bronnen tegenover gamewebsite 1up.

Als de berichten kloppen, is de stap van Silicon Knights op z'n minst opmerkelijk. In juli werd bekend dat de Canadese overheid drie miljoen Canadese dollar, omgerekend 2,2 miljoen euro, in de gamestudio zou investeren. De investering zou juist tachtig banen extra hebben moeten opleveren bij de gamestudio in de provincie Ontario.

Silicon Knights is vooral bekend van zijn werk aan Eternal Darkness. Later zou het geplaagd worden om de lange ontwikkelingstijd van Too Human, een game die uiteindelijk geen succes kende. Vorige maand verscheen de actiegame X-Men: Destiny, maar daarmee heeft het ook geen hoge ogen gegooid.

Het is niet ongebruikelijk in de game-industrie dat medewerkers op een tijdelijk contract, na het afronden van een spel, naar huis worden gestuurd. Silicon Knights moest echter uitbreiden en in plaats daarvan zou het bedrijf nu nog maar 25 medewerkers tellen.


Driekwart werknemers Silicon Knights naar huis