Trulli rijdt ook in 2012 voor Team Lotus

Jarno Trulli meldde het al, maar nu is het ook officieel bevestigd dat de Italiaan in 2012 weer voor de Formule 1-renstal Team Lotus uit zal gaan komen. Nog niet duidelijk is of Heikki Kovalainen volgend jaar ook weer de teamgenoot van Trulli zal zijn.

"Ik ben erg blij dat we vandaag in staat zijn dat mijn contract met Team Lotus is verlengd tot en met 2012. De uitdaging die ik aanging toen ik bij dit team kwam, is alleen maar leuker en leuker aan het worden en ik ben er trots op dat ik het team voorwaarts kan blijven helpen. Ik wil het hele team hiervoor bedanken en ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen die voor me liggen," zei Trulli vandaag in een verklaring.

Teameigenaar Tony Fernandes is content met de verlenging van het contract. "Jarno heeft met zijn kwalificatie in Monza laten zien hoeveel snelheid er nog in hem zit. Hij weet elke laatste druppel prestatie uit de auto te wringen en is ook erg professioneel. Bovendien geeft hij ons een geweldig inzicht waardoor onze ontwikkeling uitstekend verloopt. Volgend jaar wordt weer een belangrijk jaar in de groei van ons team."