Webber verlengt bij Red Bull Racing

Mark Webber zal ook volgend seizoen voor het Formule 1-team Red Bull Racing uitkomen. De 35-jarige Australiër rijdt al sinds 2007 voor Red Bull en behaalde voor dat team al zijn zes overwinningen. Ook pakte hij 25 van zijn 26 podiumplaatsen voor de Oostenrijkse renstal.

Dit jaar was er veel speculatie over een mogelijk vertrek of pensioen van Webber, maar het blijven bij Red Bull was voor hem de beste keuze. "Ik wil in de top van de Formule 1 blijven racen, dus dan is het logisch dat ik volgend jaar bij Red Bull blijf. Mijn motivatie om de beste resultaten voor zowel mijzelf als het team te boeken is nog steeds erg hoog," zei Webber.

"In de afgelopen vijf jaar hebben we hard gewerkt en bewezen dat we een kampioenschapswinnende auto kunnen ontwerpen en bouwen. Ik kijk er naar uit om in 2012 de auto en mijzelf weer naar de limiet te brengen in elk raceweekend." Webber werd vorig jaar in het kampioenschap derde, nipt achter teamgenoot Sebastian Vettel en de Ferrari van Fernando Alonso. Dit seizoen staat de Australiër tweede, op 85 punten van leider Vettel.