Matchwinner Kranstauber geniet van EHL-overwinning

HGC won zondagmiddag verrassend de Euro Hockey League door in de finale Club de Campo met 1-0 te verslaan. Matchwinner Timmo Kranstauber was na afloop uitzinnig van vreugde. "Dit is geweldig. Hier doe je het allemaal voor," vertelde de Duitse strafballenspecialist, die met zijn ploeg dit seizoen in de hoofdklasse slechts als negende eindigde.

Kranstauber benutte tien minuten voor tijd een strafbal. "Natuurlijk ben je zenuwachtig op dat moment, maar je weet gewoon dat je er moet staan," zei de 24-jarige hockeyer. "In de slotfase is het dan een kwestie van overleven. Zij gingen ook alles of niets spelen. Gelukkig konden we de voorsprong vasthouden."

Interim-trainer Dirk Loots sprak vooral lovende woorden over de routiniers bij HGC. "Dit is echt een geweldige teamprestatie, maar de invloed van de 'oudjes' Rodrigo Gaza en Rob Short is natuurlijk erg groot." De coach van de Wassenaarse ploeg moet zijn plaats volgend jaar afstaan aan Alex Verga. Toch vertrekt Loots met opgeheven hoofd. "Ik ben erg blij dat ik deze kans kreeg. Ik loop vanavond zeker voorop in de polonaise."

Eric-Jan Iding was zwaar teleurgesteld na afloop. De aanvaller speelde tien seizoenen voor HGC, maar vertrok vorig jaar naar Club de Campo. Iding had dan ook weinig woorden over na afloop van het duel. "Deze nederlaag was gewoon dramatisch."