Emotioneel afscheid Delmee tijdens EHL

Jeroen Delmee heeft zondagmiddag tijdens de Euro Hockey League zijn professionele carrière beëindigd. De 38-jarige Nederlander ging met Oranje Zwart in de strijd om de derde plaats met 3-2 onderuit tegen Reading. Delmee nam na afloop van het duel afscheid op het veld van HGC.

"Normaal praat ik wel, maar ik weet nu even niets te zeggen", zei de geëmotioneerde Delmee. "Ik had niet zoveel nagedacht over mijn laatste wedstrijd, maar na afloop sloeg het toch in als een bom." De 401-voudig international had liever een ander afscheid gehad, maar kon leven met de nederlaag. "Dat kan gebeuren, ik ga daar niet wakker van liggen. Ik vind ook niet dat mijn teamgenoten mij in de steek hebben gelaten."

"Ik heb altijd geprobeerd om het maximale uit het team te halen. We hebben goede en slechte periodes gekend, maar nu is het echt voorbij", aldus Delmee, die na afloop een staande ovatie kreeg van het publiek in Wassenaar. De Brabander is volgend seizoen clubcoach bij het Belgische Braxgata. Daarnaast wordt Delmee assistent-trainer bij het nationale elftal van België. "Maar overmorgen ga ik eerst op vakantie. Ik wil dan even niet meer aan hockey denken."