Oranje Zwart verliest strijd om brons van Reading

Oranje Zwart is er zondag niet in geslaagd om beslag te leggen op de derde plaats in de Euro Hockey League. De ploeg van trainer Sjoerd Marijne ging in de slotfase in Wassenaar met 3-2 onderuit tegen het Engelse Reading. Voor de Eindhovenaren scoorden Bob de Voogd en Sander Baart. Jeroen Delmee speelde zijn laatste duel.

Oranje Zwart begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na drie minuten op voorsprong. De Voogd soleerde langs de achterlijn en wist de doelman te verrassen. Lang konden de Brabanders niet van die voorsprong genieten. Drie minuten later tekende Stephen Dick voor de gelijkmaker, waarna Richard Mantell Reading op slag van rust aan de leiding bracht.

In de tweede helft ging Oranje Zwart op zoek naar de gelijkmaker. De Spanjaard David Alegre liet een goede kans onbenut, maar via Baart was het tien minuten voor tijd alsnog raak. Een verlenging hing daarna in de lucht, maar daar weigerde Rhys Joyce enkele minuten voor tijd aan mee te werken.