McLaren reed nog geen kwalificatieruns

Het Formule 1-team van McLaren heeft gisteren tijdens de twee vrije trainingen nog niet het hele programma af kunnen werken. Door de vele rode vlaggen die er te noteren vielen kwam de renstal uit Woking niet toe aan het vergelijken van de zachte met de superzachte banden.

Lewis Hamilton had wel even de superzachte banden onder zijn McLaren, maar de Brit moest al snel weer naar binnen met een lekke rechter achterband. "Ik zal wel over een brokstuk gereden zijn, want plotseling gedroeg de auto zich raar en bleek ik een lekke band te hebben. Ik weet nog steeds niet precies welke richting we op moeten met de afstelling. In de lange runs is de snelheid in orde, maar hoe het in korte runs zit, weten we nog niet. Ik moet er vanavond maar eens goed voor gaan zitten met de engineers," zei de Brit die wel wat meer had willen rijden.

Ook teamgenoot Jenson Button kon er nog niet al te veel over zeggen. "Het heeft me niet geholpen dat er zoveel rode vlaggen waren. Daardoor is het lastig om veranderingen aan de afstelling te toetsen. Op de zachte banden heb ik nog helemaal niet gereden, noch met weinig benzine in de auto. Dat zullen we dus morgen moeten doen," zei Button die één ding wel durfde te voorspellen. "Ik denk dat de kop dichter bij elkaar zit dan bij de afgelopen races."