FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 juni 2011

Robert M. stuurde meer foto's naar Diduca

Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, stuurde veel meer foto's en filmpjes naar Robert Diduca dan tot op heden werd gedacht. In het huis van de Amerikaan werd een geheugenkaart gevonden met zo'n dertig pornografische afbeeldingen van Nederlandse kinderen. Dat meldt Nieuwsuur zaterdag.

Dankzij Diduca kwam de grote zedenzaak vorig jaar aan het licht. Hij stuurde een foto van een 2-jarige peuter uit Nederland naar een undercoveragent. De foto had hij eerder van M. ontvangen. De politie vond later nog zo'n tienduizend afbeeldingen en video's op Diduca's computer van jonge kinderen die seksuele handelingen uitvoerden.

De foto van de peuter werd in Nederland herkend, waarna de hele zaak aan het rollen werd gebracht. De federale rechtbank in de Verenigde Staten onderzoekt nu of er nog meer connecties tussen M. en Diduca waren. Zo zou Diduca M. tips hebben gegeven over onder meer het insmeren van deurscharnieren. M. zou daardoor minder snel worden gehoord.

[Video] Weer zware crash op Le Mans

Audi-coureur Mike Rockenfeller is vandaag in het achtste uur van de 24 uur van Le Mans betrokken geraakt bij een zware crash. De Duitser die in de Audi met startnummer 1 rondreed haalde bij Mulsanne een GTE Ferrari in, waarna beiden elkaar raakten. Het resultaat was een zware crash.

De Audi waar Rockenfeller in reed verdween in de vangrail en raakte zwaar beschadigd. De Duitser kon echter gewoon uitstappen. Hij liep bij het ongeval een kleine vleeswond in zijn rechterarm op. Het is overigens de tweede crash die Audi vandaag meemaakte. Eerder al schreef Alan McNish in het eerste uur van de race al een bolide af na een iets te voortvarende inhaalpoging.

Sonja Bakker wil eigen Villa Felderhof

Sonja Bakker ziet het wel zitten om haar eigen Villa Felderhof op te zetten. "Ja, maar niet op televisie. Ik ben gewoon geen tv-vrouw", zegt de dieetgoeroe zaterdag in het AD.

Ze denkt aan een huis in een warm buitenland, waar vrouwen aan zichzelf kunnen werken. "Niet spiritueel, ik ben nu eenmaal heel nuchter. Samen koken, schilderen, praten, ruimte voor een mooie bibliotheek, een piano, een moestuin", legt ze uit. "Ze komen aan met zo'n oud locomotiefje, de tafel staat mooi gedekt klaar. Ik zie het helemaal voor me."

"Sommige mensen vinden dat je je dromen voor je moet houden. Maar ik gooi alles in het universum", stelt Bakker. "Hoe weten ze daarboven anders wat je wil?"

Villa Felderhof was een tv-programma waarin Rik Felderhof gasten ontving in zijn Franse villa. Bakker, die zelf ooit te gast was in het programma, is goed bevriend met de presentator. Er gingen zelfs geruchten dat de twee iets met elkaar zouden hebben.


Sonja Bakker wil eigen Villa Felderhof (Foto: Novum)

Ferrari verrast door goede prestaties

Het Formule 1-team van Ferrari zat er in de kwalificatie in Canada goed bij. Achter polesitter Sebastian Vettel klokte Fernando Alonso de tweede tijd en teamgenoot Felipe Massa pakte de derde startplaats, dit tot verrassing van henzelf, te meer omdat het verschil met de poletijd niet erg groot was.

"We zaten twee tienden achter Red Bull Racing, wat veel beter is dan we verwacht hadden en veel beter dan in de eerste zes races. We zijn blij met de prestaties van de auto die het hele weekend al goed aanvoelt. Ik kijk dan ook uit naar morgen," zei Alonso. "Het voelt goed om weer vooraan te rijden en dichtbij het gevecht om poleposition. Dat Felipe ook in de top drie rijdt is goed voor het teamresultaat."

Alonso gaat er van uit dat Ferrari ook morgen sterk zal zijn. De Spanjaard houdt sterk rekening met een regenrace en dat de McLarens van Lewis Hamilton en Jenson Button meer voor die omstandigheden afgesteld zijn. Hierdoor durft hij nog geen voorspelling te maken over wie er zal gaan winnen.

Veiling voor medische kosten Zsa Zsa Gabor

Een groot aantal persoonlijke voorwerpen van Zsa Zsa Gabor gaat binnenkort onder de hamer, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Werknemers van de 94-jarige Hollywoodlegende hopen zo aan geld te komen om haar oplopende medische kosten te kunnen betalen.

Talloze voorwerpen, waaronder Franse antiquiteiten en sculpturen, worden geveild. Ook de jurk die Gabor droeg toen ze in 1989 een politieagent in het gezicht sloeg, nadat hij haar ervan beschuldigde een verkeersovertreding te hebben gemaakt, gaat onder de hamer. De veiling van veilinghuis Julian's Auction moet in augustus of september plaatsvinden.

Gabor sukkelt al lange tijd met haar gezondheid. De laatste maanden moest ze meerdere keren onder het mes. Ze brak haar heup, kampte met infecties en haar been moest deels worden geamputeerd. Onlangs raakte ze na een maagoperatie in een coma, waar ze inmiddels weer uit is ontwaakt.

Tientallen doden door explosies in Peshawar

Extremisten hebben zaterdagavond in Pakistan een bloedbad veroorzaakt op een markt in de stad Peshawar. Twee explosieven maakten een einde aan zeker 34 mensenlevens. Daarnaast raakten 90 personen gewond. Het dodental kan nog oplopen, aangezien veel gewonden er slecht aan toe zijn.

Dat meldden de autoriteiten in de stad in het onrustige noordwesten van Pakistan. Peshawar was in de afgelopen jaren al vaker het toneel van bloederige aanslagen. Die werden vaak gepleegd door zelfmoordenaars.

De bomaanslagen van zaterdagavond hadden plaats in de omgeving van een kantoorpand van Pakistaanse media. Eerst werd een relatief klein explosief tot ontploffing gebracht. Later volgde een veel zwaardere explosie, gevolgd door een grote brand. De politie vermoedt dat zeker een zelfmoordenaar betrokken was bij de bomaanslagen.

D'Ambrosio mag starten in Canada

Jerôme d'Ambrosio zal morgen toch mogen deelnemen aan de Grand Prix van Canada. De Belg bleek in het eerste deel van de kwalificatie niet te voldoen aan de 107% regel, maar de stewards toonden zich coulant.

D'Ambrosio reed vandaag in Montreal met een nieuw chassis nadat hij gisteren in de tweede vrije training de muur had geraakt. Omdat Marussia Virgin Racing rond het nieuwe chassis de auto opnieuw moesten opbouwen hebben de stewards zich van hun goede kant getoond door de Belg om deze reden toe te laten tot de Grand Prix.

VVD-vragen over onderhoud pantservoertuigen

Han ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD, vraagt zich af of Defensie wel voldoende vaart maakt met het uitbesteden van onderhoud en reparaties van materieel.

Hij gaat zijn vragen voorleggen aan minister Hans Hillen (Defensie). Ten Broeke reageert zaterdag op nieuws van RTL Nieuws dat een groot deel van de nieuwe pantservoertuigen CV90 niet inzetbaar is door technisch problemen of gebrek aan reserveonderdelen.

VVD-vragen over onderhoud pantservoertuigen
VVD-vragen over onderhoud pantservoertuigen (Foto: ANP)

Vrouw opgepakt na vondst dode man

Een 41-jarige vrouw uit Berg en Dal is vrijdagavond aangehouden in verband met de dood van een 58-jarige medebewoner. De vrouw had de man even daarvoor levenloos aangetroffen. Omdat de politie een misdrijf niet uitsluit, werd de vrouw opgepakt. Om de doodsoorzaak vast te stellen wordt zondag sectie verricht op het lijk.

De politie kon niet aangeven of de man door geweld om het leven is gekomen, of wat de precieze relatie tussen de man en de vrouw was. De recherche is vrijdagavond in de woning aan de Oude Kleefsebaan en de directe omgeving met een technisch onderzoek begonnen. Het onderzoek moet, samen met de sectie, meer duidelijkheid bieden over de omstandigheden waarin de man is overleden.

Vettel verwacht zware race

Sebastian Vettel verwacht dat de Grand Prix van Canada voor Red Bull Racing zwaar zal gaan worden. De Duitser reed vandaag naar de poleposition, maar het verschil met de concurrenten was klein, waardoor hij verwacht dat het net als in Monaco spannend zal gaan worden.

"Morgen is het weer een nieuwe dag en een nieuw avontuur. We hebben de laatste twee Grands Prix gezien dat het op zondag dicht bij elkaar zit en dat zal hier niet anders zijn. We zijn er helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan, maar het zal zeker niet makkelijk worden," zei Vettel op de persconferentie na de kwalificatie.

De Duitser hoopt dat morgen bij hem het Kinetic Energy Recovery System wel blijft werken. Teamgenoot Mark Webber heeft er het hele weekend al problemen mee. "Als het geval is, dan wordt het moeilijk voor ons om onze rivalen af te stoppen. Gelukkig genoeg heb ik er vandaag geen problemen mee gehad en is er ook geen reden om te denken dat het stuk gaat, maar er is toch een grotere kans dat KERS het bij ons begeeft dan dat bijvoorbeeld de Ferrari-jongens een motorprobleem krijgen," zei Vettel die zijn zesde zege van het seizoen nog lang niet geteld heeft.

Utrecht zet wereldrecord roze koekhappen

In Utrecht is zaterdagmiddag het wereldrecord roze koekhappen verbroken. Ruim 1300 liefhebbers zetten gelijktijdig hun tanden in de koeken en verbraken daarmee het oude record van 1126 mensen die werd gezet in Katwijk aan den Rijn. Dat heeft de Utrechtse homo-organisatie Pann bekendgemaakt.

De recordpoging werd gedaan in het kader van het vijftiende Midzomergrachtfestival dat aankomende week in Utrecht wordt gevierd. De recordpoging moet nog wel officieel worden bevestigd door Guinness World Records, maar Pann gaat er vanuit dat het record ruimschoots is gehaald.

Weiner wil behandeling om pikante foto's

De Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die in de afgelopen dagen moest toegeven dat hij pikante foto’s had gestuurd naar vrouwen, zal zich laten behandelen in een gespecialiseerd centrum om 'een betere echtgenoot' en een 'gezonder persoon' te worden. De Democraat wil voor korte tijd afstand doen van zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden om aan zichzelf te werken.

Dat meldde The New York Times zaterdag op basis van uitspraken van een woordvoerster van Weiner. Leidende politici binnen de Democratische partij van president Barack Obama zetten Weiner eerder op de dag nog zwaar onder druk om zijn zetel beschikbaar te stellen. Weiner lijkt daartoe vooralsnog niet bereid.

Brands: "Geen contact meer over Sigthórsson"

PSV lijkt voorlopig uit de race om de handtekening van Kolbeinn Sigthórsson. Technisch directeur Marcel Brands laat weten dat er geen contact meer is geweest.

Gisteren liet AZ-directeur Earnest Stewart nog weten dat PSV verregaande belangstelling voor de IJslandse aanvaller zou hebben. Volgens het Algemeen Dagblad is er nu echter geen contact meer tussen PSV en AZ. Daarmee lijkt een transfer voorlopig van de baan.

"Een tijdje terug hebben we ons gemeld, waarop door AZ voorwaarden zijn neergelegd. Vervolgens liet Sigthórsson weten dat zijn eerste keus Ajax is. Sindsdien is er geen contact meer geweest", aldus Brands. Ook de onderhandelingen met de Amsterdamse landskampioen liggen al een tijdje stil. Ajax vindt de vraagprijs van AZ (ongeveer vijf miljoen euro) te gortig.

Stewart liet gisteren weten dat het de vraagprijs niet aan zal passen. "Bedenk wel dat Sigthórsson 'high property' is. Hij is gewoon veel waard." Sigthórsson kende met vijftien treffers in 32 competitiewedstrijden een uitstekend debuutjaar. Momenteel speelt hij met IJsland onder 21 op het Europees kampioenschap.

Homo's bekogeld bij Gay Pride Kroatië

De Gay Pride-parade in de Kroatische stad Split is zaterdagmiddag verstoord door duizenden tegendemonstranten. Zo'n tweehonderd deelnemers van de optocht werden bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk.

Volgens de Kroatische staatstelevisie zijn er tientallen aanhoudingen verricht en raakten diverse mensen gewond. Het incident gebeurde juist een dag nadat Kroatië toestemming heeft gekregen om te beginnen met het toetreden tot de Europese Unie. Het land moest daarbij beloven op te komen voor de mensenrechten.

Een homo-optocht in Rome verliep een stuk gemoedelijker. Daar vierden zaterdag duizenden homo's, lesbiennes en transseksuelen het slot van de Europride. Naar verwachting sluit popster Lady Gaga het evenement af met een concert.

Caddie Tiger Woods wel naar US Open

Tiger Woods neemt dit jaar geen deel aan de US Open, maar zijn caddie is wel van de partij. Steve Williams zal tijdens de Amerikaanse major de tas dragen van de Australiër Adam Scott. De 31-jarige Scott brak onlangs met Tony Navarro, die hem jarenlang bijstond op de golfbaan.

Woods ontbreekt tijdens de US Open vanwege een knieblessure, opgelopen tijdens de Masters in april. De tweede major, één van de vier grootste golftoernooien, van het jaar wordt van 16 tot en met 19 juni gehouden op de Congressional Country Club in de staat Maryland.

Twee gewonden bij steekpartij in restaurantkeuken

In een restaurant in Amsterdam-Noord zijn zaterdagavond twee mannen gewond geraakt toen zij elkaar te lijf gingen met messen. De twee, die werkzaam waren in de keuken, kregen ruzie, meldt een woordvoerder van de politie.

Het incident gebeurde omstreeks 18.30 uur in een Chinees restaurant aan het Buikslotermeerplein. Een van de mannen raakte zwaargewond en is overgebracht naar een ziekenhuis. De tweede man, die lichtgewond raakte, is aangehouden. Waarover de mannen ruzie kregen, is niet duidelijk.

Blote fietsers in Amsterdam

Voor de derde keer vond zaterdag de World Naked Bike Ride plaats in Amsterdam. Bijna honderd naakte mannen en vrouwen fietsten voor een beter milieu door het hart van de stad.

De fietsers verzamelden zich op deze regenachtige middag - toen nog met kleding - in Park Frankendael. Daarna ging het per fiets door de stad, met een doorzichtige regenjas...


Honderd blote fietsers in Amsterdam (Video: AT5)

Betrapte Mexicanen: "Het is gewoon pech"

De Mexicanen die positief werden bevonden op clenbuterol, hebben gereageerd op het schandaal. Kort voor de strijd om de Gold Cup werd bekend dat vijf Mexicanen, onder andere PSV-verdediger Francisco Rodriguez, het verboden middel hadden gebruikt. De spelers in kwestie gaan er echter vanuit dat ze niet worden vervolgd. "Het is gewoon pech".

Nadat de vijf spelers bij een controle positief werden bevonden, zijn de 'daders' gelijk op non-actief gesteld. Het middel clenbuterol doet de spiermassa toenemen, maar wordt onder andere in een vleesfabriek gebruikt en kan dus in veel producten gevonden worden. Volgens Guillermo Ochoa is het dus stomweg toeval.

"Het is treurig, dat zulke dingen gebeuren", vertelt hij aan Voetbal International. "Maar je kan dit middel in elk willekeurig restaurant in elke plaats binnen krijgen. Het is gewoon pech". Mochten de voetballers daadwerkelijk schuldig worden bevonden, dan lopen ze het risico op een langdurige straf tussen de zes maanden en twee jaar.

Vluchtelingen reppen van gruweldaden regime

Enkele Syrische militairen die naar Turkije zijn uitgeweken, hebben gewag gemaakt van gruweldaden gepleegd door het regime van president Bashar al Assad. Soldaten zeiden tegen het Franse persbureau AFP dat ze bevelen kregen om op ongewapende burgers te schieten en dat militairen zich op bevel schuldig maken aan verkrachtingen. Wie bevelen niet gehoorzaamt, kan worden geëxecuteerd, zeiden ze zaterdag aan de Turks-Syrische grens.

Een soldaat zei dat hij is gedeserteerd nadat hij 'zuiveringen' had meegemaakt in de plaats al-Rastan in de provincie Homs. "Ons werd te verstaan gegeven dat de mensen er gewapend waren, maar toen we er kwamen, zagen we alleen maar gewone burgers. We kregen het bevel het vuur te openen. We gingen huizen binnen en schoten op iedereen."

De militair Ahmed Khalaf zei dat het regime schutters van de politie of van de Libanese beweging Hezbollah inschakelt om te schieten op weigerachtige militairen.

Handbalvrouwen naar WK

De Nederlandse handbalsters hebben zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor het wereldkampioenschap dat in december in de Braziliaanse regio Sao Paulo wordt gehouden. De ploeg van bondscoach Henk Groener won voor de tweede keer binnen enkele dagen van Turkije. Na de 40-28 in Rotterdam, werd het in Istanbul 38-34 voor Oranje.

Nederland had een bliksemstart, met een snelle voorsprong van 6-0. De tactiek van Groener was daarmee al in een vroeg stadium geslaagd. "Ik had gezegd dat we goed moesten beginnen, dan zouden zij het laatste restje hoop wel verliezen.'' De eerste Turkse time-out had wel resultaat, bij 7-7 stonden beide ploegen weer gelijk. Groener: "Dan zie je toch dat de concentratie weg ebt, je weet al zeker dat je naar Brazilië gaat. Dat is ook geen seconde meer in gevaar geweest.''

Bij de rust was de voorsprong groot (23-16). In de tweede helft gunde de coach al zijn speelsters speeltijd. "We hebben een echte teamprestatie geleverd. Met z'n allen goed, met z'n allen soms even wat minder, maar uiteindelijk sta ik hier met een fijn gevoel. Als ik dan toch uitblinksters mag noemen, dan waren dat Nycke Groot en onze keepster Marieke van der Wal.''

De WK-kwalificatie stond als een huis. Ook al omdat van de gevreesde Turkse ambiance nauwelijks sprake was. "Er waren minder toeschouwers dan ik had verwacht, 1.000 á 1.500, dat was het wel. Een groep jongere mannen was luidruchtig, maar toen wij eenmaal afstand hadden genomen, was ook dat al snel voorbij.''

De voorbereiding op het WK begint in september, dan staan trainingsstages met onder meer Brazilië en Noorwegen op het programma. "Er liggen de nodige afspraken. Nu we zijn geplaatst, kunnen we plannen die verder gaan uitwerken'', aldus Groener.

Strijd om Libische oliestad Zawiya

De strijdkrachten van de Libische oppositie zijn zaterdag in de westelijke stad Zawiya in gevecht geraakt met Libische regeringstroepen. Het zijn de eerste grootschalige gevechten in de havenstad sinds de troepen van kolonel Moammar Gadhafi de opstandelingen daar in maart wegvaagden.

Volgens een woordvoerder, Guma el-Gamaty, hebben de opstandelingen een groot deel van de westkant van de stad in handen. Een van de strijders van de opstandelingen meldde dat er ook werd gevochten in het centrum van Zawiya. "De strijders zijn terug in de stad", zei hij.

Libische militairen hebben, vermoedelijk als gevolg van de strijd in Zawiya, delen van een belangrijke kustweg richting de hoofdstad Tripoli afgesloten. Zawiya ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Tripoli. De kustweg werd bewaakt door militairen en gewapende mannen. Sommige patrouilleerden langs de weg, anderen bemanden controleposten.

De kustweg die Libië met buurland Tunesië verbindt, is de levensader voor het Gadhafi-regime. Via de weg worden voedsel, brandstof en medicijnen voor de strijdkrachten aangevoerd. Dit is de enige manier om de militairen te bevoorraden, omdat er een zeeblokkade voor de kust van Libië is ingesteld. Bovendien geldt een no-flyzone boven het land, waardoor goederen niet per vliegtuig kunnen worden aangevoerd.

[F1] Uitslag kwalificatie Canada

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada gereden. De Duitser bleef met de Red Bull Racing in een tijd van 1.13,014 de Ferrari's van Fernando Alonso en Felipe Massa nipt voor. Mark Webber zal morgen vanaf de vierde plaats starten.

In het eerste deel van de kwalificatie trapten de toppers het gaspedaal meteen flink in, waardoor de achterste teams vol aan de bak moesten om binnen de 107% van de snelste te blijven. Dit lukte uiteindelijk niet voor Jerôme d'Ambrosio die een halve seconde tekort kwam. Jaime Alguersuari worstelde met onderstuur bij zijn Toro Rosso en behoorde tot de afvallers, net als Jarno Trulli, Heikki Kovalainen, Vitantonio Liuzzi, Timo Glock, Narain Karthikeyan en D'Ambrosio.

Pedro de la Rosa was nipt doorgedrongen tot het tweede deel en daar zou het bij blijven voor de Spanjaard die dit weekend de vervanger is voor de geblesseerde Sauber-coureur Sergio Perez. De la Rosa mag morgen als zeventiende vertrekken. De andere afvallers waren Paul di Resta, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi, Adrian Sutil, Sébastien Buemi en Rubens Barrichello.

Het laatste deel van de kwalificatie beloofde spannend te worden, omdat de teams dicht bij elkaar zaten. Het was toch Vettel die de Red Bull met tot twee keer toe een 1.13,0 naar de snelste tijd stuurde. Hiermee was de Duitser twee seconden sneller dan de poletijd van vorig jaar. Opvallend was het goede presteren van de Ferrari's die met Alonso en Massa slechts twee tienden achter de poletijd zaten. Webber werd zonder het Kinetic Energy Recovery System vierde, voor Lewis Hamilton die met een meer op regen afgestelde auto toch nog vijfde werd. De rest van de rijders in de top tien waren Nico Rosberg, Jenson Button, Michael Schumacher, Nick Heidfeld en Vitaly Petrov.

Uitslag kwalificatie

Pos. Rijder Team Q1 Q2 Q3 Ronden
1 Sebastian Vettel Red Bull 1.14.011 1.13.486 1.13.014 17
2 Fernando Alonso Ferrari 1.13.822 1.13.672 1.13.199 19
3 Felipe Massa Ferrari 1.14.026 1.13.431 1.13.217 20
4 Mark Webber Red Bull 1.14.375 1.13.654 1.13.429 22
5 Lewis Hamilton McLaren 1.14.114 1.13.956 1.13.565 18
6 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1.14.920 1.13.950 1.13.814 14
7 Jenson Button McLaren 1.14.374 1.13.955 1.13.838 20
8 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1.14.970 1.14.242 1.13.864 14
9 Nick Heidfeld Renault 1.15.096 1.14.467 1.14.062 27
10 Vitaly Petrov Renault 1.14.699 1.14.354 1.14.085 25
11 Paul di Resta Force India F1 1.14.874 1.14.752   19
12 Pastor Maldonado Williams 1.15.585 1.15.043   20
13 Kamui Kobayashi Sauber 1.15.694 1.15.285   21
14 Adrian Sutil Force India F1 1.14.931 1.15.287   21
15 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1.15.901 1.15.334   18
16 Rubens Barrichello Williams 1.15.331 1.15.361   20
17 Pedro de la Rosa Sauber 1.15.587     21
18 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1.16.294     10
19 Jarno Trulli Team Lotus 1.16.745     12
20 Heikki Kovalainen Team Lotus 1.16.786     10
21 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team 1.18.424     10
22 Timo Glock Virgin Racing 1.18.537     12
23 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 1.18.574     11
DNQ Jerome d'Ambrosio Virgin Racing 1.19.414     13

Hoe een olifant klaarkomt

In de film " Road trip" komt een scene voor waarin sperma gedoneerd wordt. Een van de deelnemers wil graag hulp en krijgt dit op een bijzondere manier. Tot die tijd wist ik niet dat het mogelijk was om op deze manier klaar te komen.

Nu kan dit kennelijk ook bij dieren, de olifant is er ook gevoelig voor. Het zou je baan maar zijn. Om de ietwat grafische aard van het filmpje staat hij in de lees verder.

Eerste aanval op historische stad in Libië

Ghadames, de stad in het westen van Libië die sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zou voor het eerst zijn gebombardeerd door troepen van de Libische dictator Moammar Gadhafi. Dat meldden de opstandelingen in Libië zaterdag in een verklaring.

Ghadames ligt circa 600 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Tripoli, nabij de grens met de buurlanden Tunesië en Algerije. De historische stad ligt in een oase in de woestijn en is wereldberoemd vanwege de elegante witte gebouwen, die stammen uit de tijd van de Romeinen.

"De bevolking van Ghadames doet een beroep op Unesco en internationale organisaties om de historische stad te beschermen", aldus de rebellen. Het bewind van Gadhafi heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging.

Pakistan en Afghanistan beloven beterschap

De Pakistaanse premier Yousuf Raza Gilani en president Hamid Karzai van Afghanistan hebben zaterdag toegezegd dat ze meer gaan samenwerken om extremisten de wind uit de zeilen te nemen. Ook gaan de beide buurlanden maatregelen doorvoeren om de onderlinge handel te verbeteren.

Dat maakten Gilani en Karzai bekend na overleg in Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Karzai was vrijdag en zaterdag in Pakistan, na een persoonlijke uitnodiging van zijn Pakistaanse ambtgenoot Asif Ali Zardari. Vrijdag hadden de staatshoofden al een onderhoud gehad.

Karzai en Gilani woonden zaterdag de eerste bijeenkomst bij van de Afghaans-Pakistaanse commissie voor verbroedering en vrede. In oktober volgt een nieuwe vergadering van dit orgaan. De relatie tussen beide landen was jarenlang zeer gespannen, maar verbeterde in de afgelopen tijd.

Pakistan en Afghanistan beloven beterschap
Pakistan en Afghanistan beloven beterschap (Foto: ANP)

Nog meer bewijs tegen kiemgroente

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat kiemgroente de bron van de EHEC-epidemie is. Nadat het Duitse Robert Koch Institut de groentesoort waaronder ook taugé valt, als hoogstwaarschijnlijke boosdoener had aangewezen, bracht zaterdag ook het Duitse ministerie van Consumentenbescherming belastend bewijs naar buiten.

De EHEC-bacteriën die eerder op de kiemgroente van een Duitse bioboerderij zijn aangetroffen, blijken van exact hetzelfde type te zijn als de darmbacterie waaraan meer dan dertig mensen in Duitsland zijn gestorven, meldde een woordvoerder van het ministerie. Om precies te zijn gaat het om de bacterie O104:H4.

Vrijdag werd de levensgevaarlijke variant van de EHEC-bacterie aangetroffen op kiemgroente die afkomstig was van een biobedrijf uit Nedersaksen. De vindplaats was een dorp in de buurt van Bonn, waar een man een verpakking met kiemgroente uit het afval had gevist en aan onderzoekers had overgedragen, nadat zijn vrouw en dochter ziek waren geworden.

Nog meer bewijs tegen kiemgroente
Nog meer bewijs tegen kiemgroente (Foto: ANP)

Negenhonderd saxofonisten vestigen record

Kinderen van 6 jaar met saxofoons die tot over hun knieën kwamen hebben samen met doorgewinterde blazers een nieuw record gevestigd: ze vormden het grootste jazzensemble ooit.

Meer dan negenhonderd enthousiastelingen kwamen zaterdag bijeen in de Cockle Bay in Sydney. Ze speelden Waltzing Matilda en Happy Birthday om de opening van het Darling Harbour Jazz and Blues Festival luister bij te zetten.

Volgens James Valentine van de Australische omroep ABC namen in totaal 940 muzikanten deel aan de recordpoging. Het oude record uit 2008 stond op 918 saxofonisten.

'Rossi dicht bij overgang naar Barcelona'

Giuseppe Rossi lijkt een stap dichterbij een transfer naar Barcelona. De Italiaanse spits zou persoonlijk al rond zijn met Barça. De transfer van Rossi van Villarreal naar Barcelona lijkt slechts een kwestie van tijd. De Italiaan is volgens El Mundo Deportivo rond met de Catalaanse club. Villarreal moet nog tot een akkoord komen. El Submarino Amarillo zou dertig miljoen euro willen ontvangen van de Spaanse topclub.

Mogelijk wordt Bojan Krkic nog in de transferdeal betrokken. De Spaans jeugdinternational kan vertrekken omdat Barcelona ook interesse heeft getoond in Alexis Sánchez van Udinese. De 22-jarige Chileen moet eveneens ongeveer dertig miljoen kosten voor de Spaans kampioen.

Maxwell en Gabriel Milito mogen wellicht vertrekken om een ruimer budget vrij te maken. De twee verdedigers zijn ongelukkig over hun gebrekkige speeltijd onder trainer Pep Guardiola. Technisch directeur Andoni Zubizaretta wil op korte termijn een oplossing vinden voor het tweetal.

Helft nieuwe pantservoertuigen stuk

Het nieuwe pantservoertuig CV90 van Defensie kampt met grote technische gebreken. De helft van de voertuigen staat stuk in de garage, blijkt uit interne documenten die in handen van RTL Nieuws zijn gevallen. Ook is er een groot tekort aan reserveonderdelen.

Met de voertuigen zou van alles mis zijn. Zo slijten de tandwielen van de koepel snel en zijn hydraulische slangen afgescheurd omdat ze te kort zijn. Doordat er geen reserveonderdelen zijn duurt het nog langer voordat de voertuigen weer inzetbaar zijn.

De voertuigen zijn in 2008 opgeleverd en kosten zo'n 4 miljoen euro per stuk. Defensie heeft in totaal zo'n 1,1 miljard euro uitgegeven aan de komst van 184 pantservoertuigen. Daarvan zijn er inmiddels 130 geleverd. Ze moeten de pantserrupsvoertuigen van het type YPR vervangen, die uitgefaseerd worden. Ook zal Defensie de Leopard gevechtstanks afstoten.

Het ministerie van Defensie erkent dat er te veel voertuigen stuk zijn. "Zoals te verwachten bij een nieuw ontwikkeld, technisch hoogstaand product zijn er een aantal aanpassingen nodig in de fase van ingebruikname", aldus het ministerie in een reactie. Er zou inmiddels een oplossing zijn gevonden.

Verschuren heerst op 200 meter vrij

Sebastiaan Verschuren bij de Open NK zwemmen de nationale titel binnengesleept op de 200 meter vrije slag. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven noteerde de Amsterdammer zaterdag een tijd van 1.47,44 minuten. Hij was daarmee bijna drie seconden sneller dan Joost Reijns (1.50,37). Dion Dreessens werd derde in 1.51,21.

Ranomi Kromowidjojo legde zaterdag beslag op de 50 meter rugslag. De 20-jarige Groningse tikte aan in 28,75 seconden en was daarmee ruim een seconde sneller dan Kimberley Albers (30,09). Kira Toussaint en Tamara van Vliet deelden het brons met 30,16 seconden.

Agent neergeslagen bij aanhouding

Een politieman is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij een 39-jarige man uit Eindhoven probeerde te arresteren. De agent kreeg een vuistslag toen de arrestant niet wilde meewerken, meldt de politie.

De Eindhovenaar reed zonder helm op zijn brommer op de Lavendellaan. Toen de agent en een collega de man daarvoor op de bon wilden slingeren, weigerde hij zich te legitimeren en schold hij de agenten uit. De politie probeerde hem vervolgens te arresteren, maar de man verzette zich hevig en deelde een klap uit aan een van de dienders.

De man kon uiteindelijk met pepperspray worden overmeesterd. De agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Hij had onder meer een gekneusde neus en een lichte hersenschudding aan het incident overgehouden.

'Inter wil Bendtner verlossen van Arsenal'

Internazionale is volgens Sky Sports bereid om Nicklas Bendtner over te nemen van Arsenal. De Deen heeft een transferverzoek in gediend bij The Gunners. Bendtner voelt zich niet gelukkig bij Arsenal, waar hij vooral bankzitter is achter eerste spits Robin van Persie. Inter zou interesse hebben getoond in de Deens international. Bendtner zou in Milaan de concurrentie moeten aangaan met onder meer Samuel Eto'o, Diego Milito, Giampaolo Pazzini.

De 23-jarige spits doorliep de jeugdopleiding bij Arsenal, maar wist in de hoofdmacht nooit een basisplaats af te dwingen. Bendtner kwam sinds zijn debuut in 2005 tot meer dan honderd duels voor Arsenal, maar daarin was hij vooral invaller. De aanvaller vindt het nu tijd om te vertrekken.

Na een huurperiode bij Birmingham City in 2006/07 werd hij door Arsenal teruggehaald, maar sinds zijn terugkeer bleef hij tussen de basiself en de bank pendelen. Behalve Inter zou ook het Turkse Besiktas belangstelling hebben getoond voor Bendtner, die 38 interlands heeft gespeeld.

Neymar: "Ik voel me gelukkig bij Santos"

Braziliaans international Neymar wordt al langere tijd veelvuldig gelinkt aan een overstap naar Europa, maar het grote talent voelt zich nog altijd goed bij Santos. Real Madrid en Chelsea zijn twee van de topclubs zijn die interesse zouden hebben getoond in Neymar.

Zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro kan geen uitsluitsel geven over de nabije toekomst. "Ik weet niet of hij naar Real gaat. In het voetbal is alles mogelijk", zei hij tegen Spaanse media.

De 19-jarige Neymar hoeft niet per se weg bij Santos. "Ik voel me hier gelukkig, omdat ik op dit moment mijn doelpunten maak voor deze club. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet. Ik heb nog een contract bij Santos en ik weet niet of ik naar het buitenland ga vertrekken", aldus de spits.

De jonge Neymar kwam onlangs nog in actie met Brazilië in de oefeninterland tegen Oranje (0-0). In eigen land wordt de aanvaller beschouwd als het grootste talent sinds legende Pelé. Neymar zou Santos ongeveer veertig miljoen euro moeten opleveren, maar de vraag is of hij weg wil.

Ritzege Cancellara in Zwitserland

De eerste rit in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Fabian Cancellara. De Zwitser van Leopard-Trek was de snelste in de tijdrit over 7,3 kilometer. De Amerikaan Tejay van Garderen werd op negen seconden achterstand tweede,

Halverwege lag Cancellara twee seconden achter op Andreas Klöden. De Duitser verloor daarna echter terrein en eindigde uiteindelijk als vijfde. Beste Nederlander was Bauke Mollema. De renner van Rabobank werd op 22 seconden van Cancellara achtste.

Zuidam verruilt RBC voor Katwijk

Jordy Zuidam verruilt het failliete RBC Roosendaal voor zaterdagtopklasser Katwijk. De aanvoerder van de Roosendalers tekent een tweejarig contract bij Katwijk. Zuidam, die door Go Ahead Eagles werd verhuurd aan RBC, was transfervrij.

De dertigjarige Utrechter debuteerde in het seizoen 1998/99 in het betaald voetbal namens FC Utrecht. Na een tussenstap bij Go Ahead Eagles keerde Zuidam weer terug bij Utrecht, om vervolgens in 2005 naar FC Zwolle te vertrekken. De middenvelder koos in 2008 voor een rentree bij Go Ahead Eagles. Afgelopen seizoen kwam hij dus op huurbasis uit voor RBC Roosendaal. Zuidam speelde 266 competitiewedstrijden als prof, waarin hij veertien keer wist te scoren.

Zuidam had nog opties om verder te gaan in het profvoetbal, maar geeft de voorkeur aan zijn maatschappelijke loopbaan. Die kan hij beter combineren met het spelen in de Topklasse. Het ambitieuze Katwijk eindigde vorig seizoen als vierde in de zaterdagtopklasse en heeft zich de laatste maanden danig versterkt.

Go Ahead Eagles biedt De Wit nieuwe kans

Yannick de Wit maakt zijn rentree in het betaald voetbal. De middenvelder gaat op amateurbasis voor Go Ahead Eagles spelen. De Wit zat een jaar werkloos thuis, nadat hij vorig jaar zwaar geblesseerd raakte. Go Ahead biedt hem de kans weer aan te haken in de Jupiler League.

De 24-jarige De Wit speelde tussen 2005 en 2010 tachtig competitieduels voor FC Volendam. Nadat zijn contract in juli 2010 niet werd verlengd door Volendam, speelde hij met Team VVCS, een elftal voor werkloze profvoetballers. De Wit liep daarbij een kruisbandblessure op, waardoor de middenvelder uit Zaanstad negen maanden moest revalideren. Inmiddels is hij volledig hersteld en hoopt hij in Deventer weer aan spelen te komen.

Wassen wint in kwalificatie Rosmalen

Rogier Wassen heeft de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de Unicef Open goed doorstaan. De 34-jarige Limburger was op het gras van Rosmalen met 6-4 en 7-5 te sterk voor de Duitser Dominik Pfeiffer. In de volgende ronde wacht de Nederlandse dubbelspecialist de nummer één van de plaatsinglijst, de Colombiaan Alejandro Falla, die een bye had.

Bij het kwalificatietoernooi voor de dames werd Demi Schuurs uitgeschakeld door Anastasiya Yakimova: 5-7 en 4-6. De pas 17-jarige Limburgse nam een break voorsprong in de openingsset, maar verloor vervolgens drie keer haar eigen opslag. In de tweede set liep de Nieuwstadtse uit naar 3-0, maar opnieuw sloeg de Wit-Russin toe in het tweede deel van de set.

[MotoGP] Stoner op pole in Silverstone

Casey Stoner heeft bij de MotoGP Grand Prix van Groot-Brittannië de polepostion gepakt. De Australiër stuurde zijn Honda op Silverstone naar een tijd van 2.02,020 en bleef hiermee Marco Simoncelli twee tiende van een seconde voor. De laatste plaats op de eerste startplaats is voor wereldkampioen Jorge Lorenzo die een fractie meer nodig had dan Simoncelli.

Ben Spies pakte de vierde plaats, voor Andrea Dovizioso en Karel Abraham die met de Ducati fabrieksrijders Nicky Hayden en Valentino Rossi ruim voorbleef. Hayden werd nog wel zevende, maar Rossi stelde met een dertiende tijd teleur. De sessie werd opgeschrikt door een heftige valpartij van thuisrijder Cal Crutchlow die bij Farm hard van zijn motor viel. De Brit liep hierbij een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op. Hij had gehoopt morgen op de eerste startrij te staan.

Braziliaan Gomes coach Saudi-Arabië

Ricardo Gomes is de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië. De 46-jarige Braziliaan tekende een voorcontract dat hem voor drie jaar bindt aan het Arabische koninkrijk. Hij gaat er drie miljoen euro per jaar verdienen. Dat meldt Abdul Mohsen al Duhaimi vandaag namens de Saudische voetbalbond SAFF.

Gomes arriveert volgens Al Duhaimi volgende week in Saudi-Arabië. De voormalige verdediger wacht geen makkelijke taak. In januari versleet de SAFF twee coaches tijdens de strijd om de Azië Cup. De Portugees José Peseiros kreeg de zak na een beschamende 2-1 nederlaag tegen Syrië. Opvolger Nassir al Johar mocht zijn biezen pakken na een 5-0 verlies tegen Japan.

Wozniacki naar finale Kopenhagen

Caroline Wozniacki heeft zich zaterdag naar de finale van het WTA-toernooi in Kopenhagen geslagen. De nummer één van de wereld had weinig moeite met de ongeplaatste Duitse Mona Barthel: 6-1 en 6-2. Wozniacki neemt het morgen in de eindstrijd op tegen Lucie Safarova. De Tsjechische (4) had eerder vandaag al met 1-6, 6-4 en 6-2 van Petra Martic gewonnen.

De finale in Birmingham gaat tussen Sabine Lisicki en Daniela Hantuchova. Lisicki was op het Engelse gras te sterk voor Shuai Peng uit China en won haar halve finale met 6-3 en 6-1. Hantuchova had eerder al voor een stuntje gezorgd door Ana Ivanovic te kloppen. De Slowaakse verloor de eerste set in een tiebreak, maar kwam daarna bovendrijven: 6-7 (2), 6-3 en 6-2.

Kittel blijft Bos voor in Zeeland

De Duitser Marcel Kittel heeft de eerste etappe in de Delta Tour Zeeland gewonnen. Na ruim 192 kilometer tussen Middelburg en Goes was de jonge Skil-Shimano-renner in de massasprint Theo Bos (Rabobank) en de Litouwer Aidis Kruopis (Landbouwkrediet) de baas.

Kittel werd gisteren al tweede in de proloog achter winnaar Jos van Emden. De 23-jarige Duitser is door de bonificatieseconden die hij vandaag aan de finish sprokkelde de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Hoog Al Qaidalid gedood in Somalië

Het meesterbrein achter de bomaanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 is dinsdag om het leven gebracht. Dat heeft het Somalische ministerie van Informatie zaterdag bekendgemaakt.

De man, Fazul Abdullah Mohammed, wordt verdacht van het beramen van de aanslagen op de ambassades waarbij 225 mensen om het leven kwamen. In totaal raakten ruim vijfduizend mensen gewond. Fazul zou zijn opgeleid door Al Qaida en zou ook achter een aanslag in 2002 op een Israëlisch hotel in Mombasa zitten.

Fazul, geboren op de Comoren, werd in 2002 in Kenia opgepakt vanwege creditcardfraude. Na een dag wist hij echter al te ontsnappen waarna hij vluchtte naar Somalië.

De Verenigde Staten hadden een prijs van 5 miljoen dollar op het hoofd van Fazul gezet.


Fazul (hoog Al Qaidalid) gedood in Somalië (Foto: Novum)

Jongerius wil binnen vijf weken FNV-referendum

Als het aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius ligt, komt er binnen vijf weken een referendum over het pensioenakkoord. Daaruit moet blijken hoeveel van de ruim anderhalf miljoen leden achter het akkoord staan. Dat zegt een woordvoerder van FNV.

Vrijdag sloot de vakcentrale met werkgevers en de overheid een principeakkoord. Daarin staat onder meer dat de AOW-leeftijd in 2020 omhoog gaat naar 66 jaar en daarna waarschijnlijk in 2025 naar 67 jaar.

Het akkoord is nog niet definitief. De leden van de FNV moeten nog instemmen met het akkoord. FNV Bondgenoten, de grootste vakbond, roept zijn leden op tegen het akkoord te stemmen. Volgens de woordvoerder wordt het plan om een referendum te houden momenteel voorgelegd aan alle bonden. Bondgenoten en Abvakabo beslissen binnen enkele weken of zij meedoen.

Vorig jaar werd ook al een pensioenakkoord gesloten, maar dat liep stuk op het verzet van Bondgenoten. Toen werd ook al een referendum gehouden onder de leden. In totaal brachten toen bijna 160.000 een stem uit. 80 procent was positief.


Jongerius wil binnen vijf weken FNV-referendum (Foto: Novum)

Automobilist valt in slaap in McDrive

Een 26-jarige automobilist uit Epe moest in de nacht van vrijdag op zaterdag zo lang wachten op zijn eten dat hij in slaap viel in de McDrive. Ook zijn bijrijdster kon de ogen niet meer openhouden. De politie moest eraan te pas komen om de twee wakker te schudden.

De twee bleken onder invloed van drugs. Omstreeks 00.30 uur bestelden zij eten in een McDonalds-filiaal in Heerde, naast de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn, maar vielen in een diepe slaap bij het afhaalloket. Beiden waren niet wakker te krijgen waarna de politie werd ingeschakeld. Na enige moeite konden agenten de twee uit dromenland halen.

De automobilist is aangehouden. In de auto werd weed en GHB gevonden. De politie heeft de drugs in beslag genomen.


Automobilist valt in slaap in McDrive (Foto: Novum)

Druk bezig dwangmatig te zijn

Het stoplicht staat op rood. Zoals altijd als ik aan kom fietsen. Nooit is het zo dat ik in één keer door mag rijden. Maar ik vind het niet erg. Nu mag ik namelijk op het knopje drukken. Drie keer zelfs. Zei ik dat ik dat mag doen? Ik bedoel natuurlijk dat ik dat moet doen, het knopje drie keer indrukken. Wat zou er gebeuren als ik niet drie keer druk? Gelukkig hoef ik me daar niet druk om te maken: het zal nooit zo zijn dat ik twee keer druk. Of dat ik het niet bij drie zou laten.

Dagzege Rodriguez in Dauphiné, Gesink tweede

Joaquim Rodriguez heeft de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Katusha was in de 192,5 kilometer lange rit van Les Gets naar Le Collet d'Allevard de sterkste op de slotklim van de buitencategorie en kwam solo over de finish.

Raborenner Robert Gesink werd knap tweede door in de slotkilometer weg te springen uit een uitgedunde groep met favorieten. Uiteindelijk kwam hij een halve minuut na Rodriguez over de meet.

Uitslag derde vrije training Canada

Sebastian Vettel heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd gereden. De Duitser stuurde zijn Red Bull naar een tijd van 1.13,381 en bleef hiermee Fernando Alonso en Nico Rosberg voor.

Voor Mark Webber verliep de training dramatisch. De Australiër kwam de pitbox niet uit omdat zijn Red Bull met een probleem aan het Kinetic Energy Recovery System kampte. Nadat de finishvlag al gevallen was crashte Pedro de la Rosa met zijn Sauber in bocht vier nog even in de muur. Het leek er op dat de Spanjaard verrast werd door een plotseling gebrek aan grip.

Uitslag derde vrije training

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Sebastian Vettel Red Bull 1:13.381 21
2 Fernando Alonso Ferrari 1:13.701 21
3 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:13.919 29
4 Felipe Massa Ferrari 1:13.956 20
5 Jenson Button McLaren 1:14.335 18
6 Lewis Hamilton McLaren 1:14.469 16
7 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1:14.488 23
8 Vitaly Petrov Renault 1:14.917 23
9 Adrian Sutil Force India F1 1:15.217 18
10 Paul di Resta Force India F1 1:15.243 17
11 Pastor Maldonado Williams 1:15.312 19
12 Nick Heidfeld Renault 1:15.350 22
13 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1:16.138 17
14 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:16.145 19
15 Kamui Kobayashi Sauber 1:16.236 21
16 Rubens Barrichello Williams 1:16.438 21
17 Pedro de la Rosa Sauber 1:16.706 22
18 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:17.093 21
19 Jarno Trulli Team Lotus 1:17.523 24
20 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team 1:18.910 20
21 Timo Glock Virgin Racing 1:19.073 19
22 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 1:19.213 22
23 Jerome d'Ambrosio Virgin Racing 1:20.475 19
24 Mark Webber Red Bull geen tijd  

[Video] Megacrash Le Mans, McNish ongedeerd

Tijdens de 24 uur van Le Mans ramde Allan McNish vanmiddag in de Audi een langzamere deelnemer in een Ferrari 458 Italia. McNish probeerde twee wagens in één keer in te halen en raakte toen de Ferrari. De Audi spatte op de bandenstapel en vangrail uiteen. McNish landde op zijn dak, maar wist met behulp van marshalls op eigen kracht uit de bolide te stappen. Na terugkomst in de pit is McNish voor nader onderzoek naar het medisch centrum gegaan.

FOK!blog: TV tip

Bert Visscher: Stoffe jongens
Zender: Ned 1
Uitzendtijd: 20.25 - 22.25 uur
Genre: Amusement

Albert Visscher staat bekend om zijn goede mimiek en de beweeglijkheid spat er vanaf tijdens zijn shows. In 2006 maakte hij het soloprogramma Stoffe jongens. Deze show wordt gekenmerkt door zijn fel rode schoenen. Daarnaast gaat de show over een mijnwerker die de as van zijn vader in een Limburgse mijn wil uitwerpen. Het decor en de avontuurlijke uitstapjes tijdens de show zijn erg leuk om te zien.

Kohlschreiber verrast Monfils in Halle

Philipp Kohlschreiber heeft zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Halle. De ongeplaatste Duitser versloeg Gaël Monfils zaterdag in de halve eindstrijd verrassend eenvoudig met 6-3 en 6-3. In de finale treft hij mogelijk landgenoot Philipp Petzschner, die het later opneemt tegen de Tsjech Tomas Berdych.

Kohlschreiber (48) was na ruim vijf kwartier klaar met zijn Franse opponent, die de Duitser in drie eerdere ontmoetingen telkens versloeg. Monfils bezet momenteel de achtste plaats op de wereldranglijst en verloor in de aanloop naar de partij nog geen set op het Duitse gras.

Stadsdeel doet aangifte van elektronische inbraak

Het Amsterdamse stadsdeel Oost heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan van diefstal nadat vertrouwelijke documenten in handen waren gekomen van GeenStijl. De website publiceerde zaterdag enkele stukken en kondigde aan de komende dagen meer geheime informatie online te zetten.

GeenStijl kon bij de documenten komen met behulp van een toegangscode die ze in handen hadden gekregen. Volgens de website was de code doodeenvoudig.

De raadsstukken gaan onder meer over het muziekcentrum Muzyq. Het project kost zo veel geld dat de reserves van het stadsdeel tot onder de verplichte reservenorm slinken. Die moeten vervolgens weer worden aangevuld door nog meer te bezuinigen.

Het muziekcentrum heeft het Amsterdamse al zo'n 30 miljoen euro gekost. Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik moest vorig jaar naar aanleiding van de kwestie aftreden. De PvdA-politica mocht overigens even later weer terugkeren op haar post.

Het stadsdeel zegt niet te weten hoe GeenStijl aan de toegangscode voor de interne bestuursinformatie is gekomen. Oost wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen over de gelekte documenten.

Rus door in kwalificatie Rosmalen

Arantxa Rus heeft de tweede kwalificatieronde van het grastoernooi in Rosmalen bereikt. De Monsterse tennisster was met 6-3 en 6-0 te sterk voor het Brabantse talent Indy de Vroome. In de tweede en laatste ronde treft Rus de Amerikaanse Coco Vandeweghe. Die staat op de wereldranglijst 98e, drie posities hoger dan Rus.

Rus had in Rosmalen een wildcard kunnen krijgen voor het hoofdtoernooi, maar koos ervoor om ritme op te doen op gras via de kwalificaties. Als ze het hoodtoernooi haalt, neemt ze het op tegen een andere qualifier, Alexandra Dulgheru uit Roemenië of de als tweede geplaatste Russin Svetlana Kuznetsova. Ook Demi Schuurs probeert via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken.

Kiki Bertens is vooralsnog de enige Nederlandse deelneemster in het hoofdtoernooi. De debutante op WTA-niveau neemt het in de eerste ronde op tegen Sara Errani uit Italië. Dat wees de loting vandaag uit.

HGC naar EHL-finale in eigen huis

HGC is de Nederlandse vertegenwoordiger in de finale van de Euro Hockey League. De Wassenaarse ploeg was op eigen terrein in de halve finale met 3-0 te sterk voor Oranje Zwart. In de finale morgen nemen de Gazellen het op tegen het Spaanse Club de Campo. De club uit Madrid was met 3-0 te sterk voor Reading uit Engeland.

HGC kwam na een klein kwartier op voorsprong uit een strafcorner. Die werd door Timmo Kranstauber benut. Op slag van rust vergrootte Rob Short de marge en twintig minuten voor tijd viel de 3-0. Die werd door Kranstauber uit een strafbal gemaakt, nadat een eerdere inzet van HGC via een Oranje Zwart-been voorlangs was gegaan.

Murray naar finale op Queen's

Andy Murray is de eerste finalist van het toernooi op de Londense Queen's Club. De Schot, als tweede geplaatst bij het grastoernooi, won verrassend eenvoudig van Andy Roddick: 6-3 en 6-1. Na zijn zege in de eerste set was een snelle nieuwe break van Murray de klap die Roddick niet meer te boven kwam. Murray won het toernooi in 2009 al eens.

In de finale morgen speelt Murray tegen Jo-Wilfried Tsonga of de Engelsman James Ward. Als Ward, die op weg naar de halve eindstrijd Stanislas Wawrinka (4) en titelverdediger Sam Querrey (13) uitschakelde, de finale haalt, is het de eerste geheel Britse finale op Queen's sinds 1931.

Contador doet mee aan Tour de France

Alberto Contador doet komende maand definitief mee aan de Ronde van Frankrijk. De Spaanse wielrenner gaf enige tijd geleden nog aan te kiezen tussen de Tour en de Vuelta, maar zaterdag nam zijn zegsman Jacinto Vidarte de twijfel weg. "Ja, hij zal meedoen aan de Ronde van Frankrijk", zei hij.

Contador won vorig jaar voor de derde keer de Tour, maar bleek later positief te hebben getest op het verboden middel clenbuterol. De Spaanse wielerbond sprak hem later vrij omdat niet bewezen was dat de renner het middel bewust had genomen. De internationale wielrenunie UCI en wereldantidopingbureau WADA gingen in beroep bij het CAS. Het sporttribunaal behandelt de zaak pas begin augustus.

Contador doet mee aan Tour de France
Contador doet mee aan Tour de France (Foto: ANP)

Sedoc loopt olympische limiet

Gregory Sedoc heeft vanmiddag bij de wedstrijden om de Gouden Spike in Leiden de olympische limiet op de 110 meter horden gelopen. De Nederlandse atleet liep een tijd van 13,41 en was daarmee 0,02 sneller dan de eis voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Vorige maand liep Sedoc ook al de WK-limiet.

Het is overigens onzeker of Sedoc daadwerkelijk mag meedoen aan de WK en de Spelen. Sedoc hangt namelijk een schorsing boven het hoofd omdat hij driemaal in de fout is gegaan bij het invullen van zijn whereabouts. Afgelopen donderdag moest Sedoc zich voor het Instituut Sportrechtspraak verantwoorden en de uitspraak wordt binnen een maand verwacht.

Sea Shepherd en tonijnvissers slaags op zee

Tonijnvissers en leden van de milieuorganisatie Sea Shepherd zijn zaterdag slaags geraakt voor de kust van Libië. De milieuactivisten probeerden de vangst van blauwvintonijn te verstoren, maar werden op hun beurt aangevallen door de vissers.

De vissers, afkomstig uit Tunesië, vielen in de vroege morgen het schip van Sea Shepherd, de onder Nederlandse vlag varende Steve Irwin, aan en gooiden metalen schakels van scheepskettingen naar de bemanning. De boze vissers gooiden ook een touw in het water, in de hoop dat het verstrikt zou raken in de schroef van de Steve Irwin. De leden van Sea Shepherd zetten waterkanonnen in en gooiden stinkbommen naar de vissers.

In de lucht cirkelde een Frans gevechtsvliegtuig. Het toestel was opgeroepen door de vissers die beweerden dat de milieuactivisten hadden geprobeerd hun netten door te snijden.

De hoeveelheid blauwvintonijn in de Middellandse Zee is inmiddels zo ver uitgedund dat milieuactivisten vrezen voor het uitsterven van de soort. De vis is zeer gewild op de Japanse markt en gaat daar voor grof geld van de hand. Volgens Sea Shepherd denken de vissers weg te kunnen komen met de illegale vangst van tonijn, omdat inspecteurs niet graag het gebied willen betreden, vanwege de onrust in Libië.

Politie ontruimt terrein races bakbrommers

De politie heeft zaterdag een terrein in Almen (Gelderland) ontruimd waar zich enkele honderden mensen hadden verzameld voor een wedstrijd met bakbrommers.

De eigenaar van het geasfalteerde terrein had geen toestemming gegeven voor het gebruik. Bovendien besloot de politie het terrein te ontruimen met het oog op de openbare orde en veiligheid. Voor de races was geen toestemming gevraagd.

Alle deelnemers zijn zonder verzet met hun voertuigen onder politiebegeleiding van het terrein gegaan.

Nederlandse toerist in Turkije spoorloos

Een Nederlandse toerist in de Turkse badplaats Marmaris wordt sinds donderdagmiddag vermist. De 54-jarige man vertrok die dag voor een fietstochtje, maar kwam niet meer terug. Dat meldt de Wereldomroep zaterdag. Turkse autoriteiten zijn een grootschalige zoekactie begonnen.

Bij de zoekactie zijn volgens de burgemeester van Marmaris de politie, kustwacht en de lokale autoriteiten betrokken. In Nederland zou de Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven wachten op toestemming om deel te nemen aan de zoekactie.

De vermiste man was met zijn vrouw op een tiendaagse vakantiereis naar Turkije. Zijn vrouw heeft de hoop niet opgegeven haar man levend terug te zien.

Verhagen opent haringseizoen in Scheveningen

Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen (CDA) heeft zaterdag het traditionele haringseizoen geopend. Dat deed hij door het hijsen van de Scheveningse vlag tijdens de viering van Vlaggetjesdag in het oude vissersdorp.

Verhagen stond stil bij de belangrijke rol van de haring in de Nederlandse cultuur. "Je zou zelfs kunnen zeggen dat het met haring voor ons eigenlijk allemaal is begonnen." In de zeventiende eeuw werden met de opbrengst van de haringvisserij reizen naar het oosten gefinancierd. "Men zegt wel eens dat Amsterdam in de Gouden Eeuw op haringgraten is gebouwd", aldus de minister.

Vlaggetjesdag is de traditionele opening van het nieuwe haringseizoen. Het haringevenement wordt dit jaar voor de 62e keer gehouden. Woensdag werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De opbrengst van 67.750 euro gaat dit jaar naar Jantje Beton.

De haringen die dit jaar gevangen worden, werden in 2007 geboren. Volgens visserijbiologen lijkt dat een vruchtbaar jaar te zijn geweest. Er blijken twee keer zo veel haringen in de zee te zitten als vooraf werd verwacht.

Vlaggetjesdag trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Scheveningen. De ANWB waarschuwt voor drukte in en rondom Den Haag en Scheveningen.

'Succes Ik Hou Van Holland onbegrijpelijk'

Televisiemaker Maxim Hartman begrijpt geen steek van de hoge kijkcijfers van Ik Hou Van Holland. De VPRO-presentator vindt de RTL 4-show overdreven. "Ik hou van humor en lachen op tv, maar het moet niet doorslaan zoals Ik Hou Van Holland", zegt hij in de VARAgids.

Vooral presentatrice Linda de Mol giechelt wat af de spelshow. "Als er zo overdreven gezellig gelachen wordt om dingen die feitelijk niet grappig zijn, werkt het averechts. Ik verbaas mij erover dat zóveel mensen dat programma leuk vinden", bekritiseert Hartman.

De presentator vindt het zelfs jammer dat Ik Hou Van Holland goed scoort: "Het is bijna iets om moedeloos van te worden. De massa heeft te veel macht op televisie en dat zorgt voor steeds meer van hetzelfde. Dat de commerciëlen dat doen, is begrijpelijk, maar publieke omroep die de massa bedienen, zouden onmiddellijk moeten worden opgeheven."

Ook Koefnoen krijgt er van Hartman van langs: "Ik hou niet van imitatiehumor. Koefnoen mag van mij daarom ook direct door de plee gespeld worden. Zo oubollig, met die pruikjes op. Ik kan gewoon niet geloven dat volwassen mensen zich naar nog serieus mee bezig houden." De komische series Toren C en Little Britain kan de presentator echter wel waarderen.


'Succes Ik Hou Van Holland onbegrijpelijk'

Haase en Huta Galung loten tegen Duitsers

Robin Haase en Jesse Huta Galung nemen het beiden op tegen een Duitser in de eerste ronde van de Unicef Open. Dat bleek vandaag tijdens de loting van het grastoernooi in Rosmalen. Haase treft Mischa Zverev, Huta Galung, die met een wildcard is toegelaten tot het hoofdtoernooi, neemt het op tegen Julian Reister.

Haase en Huta Galung krijgen in het hoofdtoernooi in elk geval geen gezelschap van Romano Frantzen. De 29-jarige Hagenaar sneuvelde zaterdag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. De Australiër Clint Thomson was met 6-4, 6-2 te sterk. Dubbelspecialist Rogier Wassen doet ook mee aan het kwalificatietoernooi.

Twente ontkent akkoord met Benfica over Ruiz

FC Twente heeft vandaag berichten over een akkoord met Benfica over een transfer van Bryan Ruiz ontkend. Volgens Portugese media hebben beide partijen elkaar gevonden in een transfersom van zeven miljoen euro en gaat Ruiz voor vijf jaar tekenen bij de Portugese topclub. "Wij kunnen dat bericht niet bevestigen", aldus een woordvoerster van FC Twente.

Ruiz (25) is momenteel met Costa Rica bezig aan het toernooi om de Gold Cup in de Verenigde Staten. "Voor zover wij weten heeft ook hij geen akkoord", aldus de zegsvrouw. De aanvaller leidde FC Twente vorig jaar met 24 doelpunten naar de eerste landstitel uit de historie. Afgelopen seizoen kwam Ruiz door een blessure 'slechts' tot negen treffers.

De Costa Ricaan heeft nog een contract voor twee jaar in Enschede.

Twente ontkent akkoord met Benfica over Ruiz
Twente ontkent akkoord met Benfica over Ruiz (Foto: ANP)

Backstreet Boys beste boyband

De Backstreet Boys zijn de beste boyband. Dat hebben luisteraars van de BNN-show van Coen en Sander bepaald. De afgelopen weken stemden dertigduizend luisteraars op hun favoriete boyband. De Backstreet Boys kwamen als winnaar uit de bus.

Het nummer Everybody (Backstreet's Back) voert de top zeventien van boybandnummers aan. De Britse band 5ive strandde met Everybody Get Up op de tweede plek, Take That maakt de top drie compleet met Back For Good. De Backstreet Boys komen in totaal drie keer voor in de top zeventien. 5ive en Take That ieder twee keer.

De enige Nederlandse boyband in de hitlijst van Coen en Sander is B.E.D. Speciaal ter gelegenheid van de boybandtopzeventien kwamen Alain Kersten, Ricardo van der Laan en Gerard Vogel nog één keer bij elkaar. Donderdag zongen ze een medley van hun grootste hits in de Coen en Sander Show. De boybandtopzeventien is vrijdagmiddag uitgezonden.


Everybody: niet de originele versie, wel de leukste

Noorwegen getroffen door zware overstromingen

Zware regenval gecombineerd met smeltende sneeuw hebben zaterdag geleid tot zware overstromingen in Noorwegen. Het water spoelde huizen en wegen weg en veroorzaakte aardverschuivingen. Een persoon raakte gewond.

Volgens een woordvoerder van het Directoraat voor Burgerbescherming en Noodregelingen zijn vooral het midden en noorden van Noorwegen getroffen. Door hoge temperaturen smelt de sneeuw in de bergen snel. Tot dusver zijn honderd tot tweehonderd mensen geëvacueerd.

Vrijdagavond laat besprak de Noorse minister van Justitie en Transport Knut Storberget de overstromingen met vertegenwoordigers van de reddingsdiensten.

Eerste dag Pinkpop waarschijnlijk niet droog

Bezoekers van Pinkpop worden zaterdag wellicht verkoeld door een regenbui. Het KNMI verwacht enkele regen- of onweersbuien op de eerste dag van het driedaagse festival in Landgraaf.

De poorten van de 42e editie van Pinkpop gaan om 13.00 uur open. De organisatie van het festival heeft dit jaar grote namen als Coldplay, Foo Fighters, Kings of Leon en Manic Street Preachers weten te strikken voor een optreden. Ook Hanson, Selah Sue en Eliza Doolittle zijn van de partij. In totaal maken veertig acts hun opwachting.

De Nederlandse rockband De Staat betreedt om 15.00 uur als eerste het podium van Pinkpop. De Amerikaanse band Foo Fighters sluit maandagavond het festival af.


Pinkpop wordt weer 3 dagen ruften in een lekkende tent...

Cantona bij afscheidswedstrijd Scholes

De Franse vedette Eric Cantona zal op Old Trafford terugkeren voor de afscheidswedstrijd van Paul Scholes. Hij zit op de bank bij tegenstander New York Cosmos, waar hij werkt.

Cantona is momenteel technisch directeur bij de Amerikaanse club die zal spelen tegen Manchester United in de afscheidswedstrijd. De 45-jarige Fransman komt hiermee terug op het nest waar hij vijf jaar lang hoogte- en dieptepunten meemaakte.

Met Manchester United pakte Cantona tussen 1992 en 1997 vier titels en twee FA Cups in die tijd. Maar hij is vooral bekend om zijn enorme temperament. Een kenmerk dat hem een schorsing van negen maanden opleverde toen hij een Crystal Palace-fan een karatetrap verkocht toen deze de Fransman uitschold.

Scholes krijgt de afscheidswedstrijd van de club waar hij zijn gehele carrière, zeventien jaar lang, speelde. Hij is blij met de komst van Cantona. "Ik hoop dat de fans zullen genieten, vooral van de strijd tussen Ferguson en Eric voor de dug-out", zei de 36-jarige Scholes tegen de Engelse pers.

Automobilist die bij Tuil Waal in reed gevonden

De bestuurder van de auto die zondagnacht bij het Gelderse Tuil de Waal inreed is donderdag aangetroffen in de Merwede bij Dordrecht. Onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad gaat om de 27-jarige man uit Gorinchem, meldt de politie. Eerder werd het lichaam van de 24-jarige vrouw uit Huizen gevonden die ook in de auto zat.

De man negeerde zondagnacht een stopteken van agenten die de man wilden controleren. Hij ging ervandoor, reed de uiterwaarden in, raakte een hek en belandde in de rivier. Agenten zagen dat de man zelf uit de auto was gekomen en probeerden hem uit het water te halen. Door de stroming lukte dat niet, waarop agenten hem uit het oog verloren.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de man alleen in de auto zat. Bij een zoekactie stuitte de politie maandag echter op het lichaam van de vrouw. De politie heeft de afgelopen week onder meer met sonarapparatuur en een speurhond naar de man gezocht.

Betoging in Japan tegen kernenergie

Japanners zijn zaterdag, 3 maanden nadat de kerncentrale bij Fukushima werd getroffen door een verwoestende tsunami, in Tokyo de straat op gegaan om te protesteren tegen het gebruik van kernenergie. De politie schatte dat er zo'n tweeduizend mensen op de been waren.

De demonstraties vonden in heel Tokyo plaats. In het stadscentrum verzamelden betogers zich in een modderig veld. Ze droegen kleurrijke spandoeken en borden met leuzen als 'Stop het gebruik van kernenergie en sluit de centrales nu'.

De betogers hielden vervolgens een protestmars naar het gebouw van het ministerie van economische zaken. Onderwijl sloegen ze op trommels en riepen ze leuzen. "Sinds de aardbeving besef ik dat kernenergie gewoon te gevaarlijk is", zei een 32-jarige betoger. "Ik maak me zorgen over de kinderen", zei een ander. "Niet alleen in Fukushima zijn er problemen met straling, ook hier in Tokyo."

Drie maanden na de tsunami, die aan 23.000 mensen het leven kostte, wonen nog steeds negentigduizend mensen in tijdelijke opvangplekken. Sommige gezinnen wonen in tijdelijke huizen, maar de voorraden zijn beperkt en het duurt nog enkele maanden voordat er meer huizen gereed zijn.


Betoging in Japan tegen kernenergie (Foto: Novum)

Bos mild over bezuinigingen

Oud-PvdA-leider Wouter Bos toont begrip voor de bezuinigingen van het huidige kabinet. Ze zijn volgens hem het gevolg van het besluit om tijdens de financiële crisis geld te blijven uitgeven om de economie te ondersteunen. Bos was daar als minister van Financiën medeverantwoordelijk voor.

Bos deed zijn uitspraken zaterdag in het programma TROS Kamerbreed. Hij wees erop dat politieke partijen heel verschillende keuzes maken in hoe bezuinigd zou moeten worden. De maatregelen die het huidige kabinet wil nemen vindt Bos er 'flink in hakken'. Hij noemt hierbij het kaal snoeien van het persoonsgebonden budget, de bezuinigingen op de kinderopvang en de bezuinigingen op cultuur.

Huidig PvdA-leider Job Cohen bekritiseerde deze week in de Tweede Kamer die politieke keuzes van het kabinet-Rutte. "Al deze maatregelen raken vaak dezelfde mensen in onze samenleving: de meest kwetsbare mensen", zei Cohen donderdag in het Kamerdebat over de bezuinigingen.

Ook in het pensioenakkoord dat vrijdag werd gesloten tussen de regering, de werkgevers en de vakbonden ziet Bos goede elementen. Wel moet volgens hem nog blijken of de verdeling van risico's de juiste is. Hij prees de opstelling van de bonden. "Dat de vakbeweging bij de eigen leden gaat pleiten voor een flexibele en hogere AOW-leeftijd is een enorm pluspunt."

Volgens Bos hoeven niet alleen ouderen tevreden te zijn met het akkoord. "De winst voor de mensen die nu jong zijn, is dat ze weten dat het akkoord een bijdrage kan leveren aan een goede AOW in de toekomst." Hij noemde het een 'sociaal noodzakelijke en verantwoorde stap'.

Ook de PvdA is voor verhoging van de AOW-leeftijd. Bos noemde die beslissing een van de moeilijke beslissingen die de partij onder zijn leiderschap heeft genomen.

Wouter Bos maakte als minister van Financiën deel uit van het kabinet-Balkenende IV. Samen met de andere PvdA-bewindslieden stapte hij in februari 2010 uit het kabinet uit onvrede over de Afghanistan-koers van het kabinet. Het stokje van partijleider droeg hij kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in dat jaar over aan Job Cohen, toen burgemeester van Amsterdam.

Ruijgh wil zich op alle vlakken verbeteren

Vacansoleil-renner Rob Ruijgh doet het goed in het Critérium du Dauphiné. De 24-jarige Limburger komt vrijwel iedere dag als beste Nederlander aan. "Ik voel me goed", vertelt Ruijgh aan Novum Nieuws. "De laatste dagen zijn goed gegaan, dus dat hoop ik vast te houden tot en met zondag."

Alleen in de proloog en de tijdrit liet Ruijgh flink wat tijd liggen. Ziet hij nog ruimte voor verbetering? "Absoluut. Ik wil me eigenlijk op alle vlakken verbeteren, maar vooral de tijdrit moet ik nog bij gaan schaven." Aan de andere kant relativeert Ruijgh zijn mindere presteren ook. "Als je ziet dat ik tegen mannen rijd die in windtunnels testen, dan mag ik niet eens mopperen."

Voor de laatste twee ritten hoopt Ruijgh zijn goede optreden voort te kunnen zetten. "Het zijn lastige dagen. Etappes met aankomsten bergop. Normaal gesproken moet mij dat liggen, maar ik bekijk het van dag tot dag."

Ruijgh staat na vijf etappes op ruim vier minuten van leider Bradley Wiggings op de zeventiende plaats. De Dauphiné duurt nog tot en met morgen.

Vandaag staat de koninginnenrit van Les Gets naar Le Collet d'Allevard van de buitencategorie op het programma. Morgen volgt nog een zware slotrit met een beklimming van de buitencategorie en de aankomst op La Toussuire, een berg van de eerste categorie.

Misschien doorstart RBC in Hoofdklasse

RBC Roosendaal is deze week failliet verklaard, maar dat wil niet zeggen dat de club ophoudt te bestaan. De stichting RBC Roosendaal denkt aan een doorstart op amateurbasis.

"We hebben een grote jeugdafdeling met zo'n 120 spelers. Het zou zonde zijn als die zou wegvallen. De KNVB geeft clubs uit het betaald voetbal die failliet gaan de mogelijkheid om terug te keren als amateurclub in de hoofdklasse. We onderzoeken nu of dat bij RBC te realiseren is", zegt Henk Claassens van de stichting aan Omroep Brabant.

De overschrijvingstermijn loopt echter tot 15 juni, dus RBC zal snel moeten beslissen. "Dat betekent dat we snel voldoende geld bij elkaar moeten krijgen. We zijn nu in onderhandeling met de KNVB. Uit alle hoeken komen RBC-getrouwen die zich aanmelden om te sponsoren. En dat terwijl we op dit moment weinig te bieden hebben."

Claassens blijft ondanks zijn clubliefde realistisch. "Een grote zak met geld is de droom van elke RBC'er. Maar het is nou eenmaal zo dat die grote zak met geld niet gevonden is. Maar nu moeten we realistisch zijn in de oplossing. De tijd dringt."

Danny de Munk vindt zichzelf geen ster

Danny de Munk ziet zichzelf niet als een ster. Bovendien stoort de 41-jarige zanger en acteur zich aan sterren die zich wel zo gedragen.

"Ik ben geen ster. Er zijn sterren die zich ook als ster gedragen, maar ik prik daar dwars doorheen", zegt hij zaterdag in De Telegraaf. "Kom op mensen. Daar zit je geluk toch niet?"

"Mijn geluk zit op een vierkante meter. Je kan heel veel geld op de bank hebben, maar als je thuis niet gelukkig bent…", stelt de Munk. "Ik ben geen ster, ik ben een bekende Nederlander."


'Krijg toch allemaal de klere!'

De la Rosa moet weer wennen aan Sauber

Pedro de la Rosa werd gisteren tussen de eerste en tweede vrije training van de Grand Prix van Canada opgeroepen als vervanger van Sergio Perez bij Sauber. De inmiddels 40-jarige Spanjaard kon in de slotfase van de tweede sessie even wat ronden rijden en vond dat hij wel weer even moest wennen aan het team waar hij vorig jaar nog weggestuurd was.

Perez was in de kwalificatie in Monaco zwaar gecrasht en had voor het weekend in Canada juist weer toestemming gekregen om te racen. De Mexicaan gaf na de eerste sessie echter aan dat hij zich toch niet helemaal fit voelde, waarop teambaas Peter Sauber zijn coureur terugtrok. Tijdens de lunch die volgde werd De la Rosa als vervanger geregeld, omdat de derde rijder van Sauber Esteban Gutierrez niet aanwezig was in Canada.

"Er waren veel dingen die we nog klaar moesten maken alvorens ik aan de slag kon gaan en ik ben natuurlijk onbekend met deze auto, maar we hebben gelukkig toch nog een volwaardige run kunnen doen. Het belangrijkste is echter dat ik me er klaar voor voel, ook al heb ik nog wel wat meer tijd nodig in de auto en moet ik nog wennen aan mijn zitje en de pedalen," zei De la Rosa die hoopt dat Perez snel weer fit wordt.

De la Rosa werd gisteren achttiende in de tweede vrije training, enkele plaatsen achter de andere Sauber-coureur Kamui Kobayashi. "Ik ga dit weekend daarom ook mijn best doen om Pedro zoveel mogelijk te steunen," zei de Japanner die in de tweede sessie in bocht vier in de muur crashte. "Het was echter overduidelijk mijn eigen fout."

Farrar spreekt over dood Weylandt

In een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft Tyler Farrar voor het eerst gepraat over het verlies van zijn boezemvriend Wouter Weylandt. De Belgische sprinter van Team Leopard-Trek kwam vorige maand om het leven als het gevolg van een zware valpartij in de Giro d'Italia.

Farrar sprak Weylandt tien kilometer voor de fatale val voor het laatst. "Pas na de finish hoorde ik van zijn crash. Joachim Schoonacker, een verzorger waarmee Wouter en ik goed bevriend waren, nam me mee naar de bus."

De Amerikaanse renner van Garmin wist aanvankelijk niet hoe ernstig de val van Weylandt was. "Onderweg zei hij (Schoonacker, red.) me dat Wouter zwaar gevallen was. Ik dacht: Hij heeft iets gebroken: een been of zijn sleutelbeen. Iedereen valt in het wielrennen. Pas in de bus kreeg ik het hele verhaal te horen. Ik was verpletterd, een puinhoop."

Farrar ging na de begrafenis naar de Verenigde Staten om zijn hoofd leeg te maken. "Het was voor mij de enige manier om de dood van Wouter achter me te laten en mijn hoofd leeg te maken. In Gent had ik te veel herinneringen."

Mascherano: "Niet alles op Messi"

Javier Mascherano hoopt dat Argentinië voor het eerst sinds 1993 de Copa America kan winnen. Maar niet alles moet afhangen van zijn Barcelona-ploeggenoot Lionel Messi.

Het Argentijnse team gaat als thuisland samen met mede-organisator Brazilië als favoriet het toernooi in. Volgende maand begint de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika.

"Voor veel van ons is dit een belangrijk toernooi, omdat we veel klappen hebben gekregen en daar niks voor terugkregen. Dit is een goede kans om dat goed te maken, de fans te plezieren en onszelf blij te maken. Het is een mooie kans om die titel te winnen", zei Mascherano tegen Marca.

Lionel Messi is een van de sterspelers van Argentinië, maar niet de enige speler, benadrukt Mascherano. "Leo is de beste, maar hij wil dat we hem gewoon als één persoon behandelen. Hij wil gewoon graag lekker voetballen."

"Hij geeft je een voordeel. Het team is bereid om hem heen te spelen, maar hij kan niet alles zelf doen. Lionel wordt hopelijk niet onze verlosser. Wij moeten een team zijn."

[WK] Honkballers tegen Amerika op WK

Bij de loting voor het WK honkbal, dat van 2 tot en met 15 oktober in Panama zal worden gehouden, is Nederland ingedeeld bij Amerika. De anderen landen in de groep zijn; Taiwan, Panama, Japan, Puerto Rico, Griekenland en Canada.

In de andere groep zullen de Dominicaanse Republiek, Zuid-Korea, Cuba, Australië, Nicaragua, Italië, Duitsland en Venezuela te zien zijn. Twee jaar geleden eindigde de Nederlanders slechts als zesde tijdens het wereldkampioenschap.

'Vitesse rond met Aissati'

Ismail Aissati gaat definitief de overstap maken naar Vitesse. De Ajax-huurling is volgens De Gelderlander rond met de club, net als Ajax.

De 22-jarige Aissati speelde dit seizoen op huurbasis voor Vitesse en was een vaste basisspeler. Hij en Vitesse wilden allebei dat de spelmaker definitief naar de Arnhemse club zou komen. Dit lijkt nu rond.

Vitesse heeft volgens De Gelderlander een overeenkomst met Aissati tot 2014 of 2015. De nummer vijftien van het afgelopen seizoen is ook akkoord over de transfersom met Ajax. Dat bedrag is nog niet bekend.

Aissati debuteerde in 2005 voor PSV, maar werd na anderhalf seizoen uitgeleend aan FC Twente. Na weer een jaar PSV maakte hij de overstap naar Ajax. Daar kwam hij in 2,5 seizoen niet veel aan spelen toe. Dit seizoen speelde hij bijna alle wedstrijden voor Vitesse.

McLaren reed nog geen kwalificatieruns

Het Formule 1-team van McLaren heeft gisteren tijdens de twee vrije trainingen nog niet het hele programma af kunnen werken. Door de vele rode vlaggen die er te noteren vielen kwam de renstal uit Woking niet toe aan het vergelijken van de zachte met de superzachte banden.

Lewis Hamilton had wel even de superzachte banden onder zijn McLaren, maar de Brit moest al snel weer naar binnen met een lekke rechter achterband. "Ik zal wel over een brokstuk gereden zijn, want plotseling gedroeg de auto zich raar en bleek ik een lekke band te hebben. Ik weet nog steeds niet precies welke richting we op moeten met de afstelling. In de lange runs is de snelheid in orde, maar hoe het in korte runs zit, weten we nog niet. Ik moet er vanavond maar eens goed voor gaan zitten met de engineers," zei de Brit die wel wat meer had willen rijden.

Ook teamgenoot Jenson Button kon er nog niet al te veel over zeggen. "Het heeft me niet geholpen dat er zoveel rode vlaggen waren. Daardoor is het lastig om veranderingen aan de afstelling te toetsen. Op de zachte banden heb ik nog helemaal niet gereden, noch met weinig benzine in de auto. Dat zullen we dus morgen moeten doen," zei Button die één ding wel durfde te voorspellen. "Ik denk dat de kop dichter bij elkaar zit dan bij de afgelopen races."

André van Duin: Ik ben niet vernieuwend

André van Duin vindt zichzelf niet vernieuwend en heeft daar geen enkel probleem mee. "Mensen willen bij mij lekker lachen om niets", zegt de 64-jarige komiek.

"Vernieuwend ben ik nooit geweest en zal ik nooit worden", zegt hij zaterdag in het AD. "Ik ben een komiek van de oude stempel en geef de mensen waarvoor ze komen."

Van Duins nieuwste show heet Ja Hoor… Daar Is Ie Weer en beleeft komend najaar zijn première. "In principe wil ik nooit stoppen", zegt hij. "Ik ben André van Duin voor het leven."


Toen van Duin nog leuk was...

Nieuw chassis voor D'Ambrosio

Jerôme d'Ambrosio krijgt voor het resterende deel van het weekend in Canada de beschikking over een nieuw chassis van Marussia Virgin Racing. De Belg klapte gisteren in de tweede vrije training in de muur in bocht vier, waarbij het chassis zwaar beschadigd raakte.

Voor de Virgin-monteurs betekent dit veel werk, omdat zij het reserve-chassis wat ze bij zich hebben helemaal van de grond af op moeten bouwen. In het verleden hadden de teams voor dit soort gevallen een reservebolide klaar staan, maar om kosten te besparen is deze nu verboden.

'PVV blokkeerde benoeming Timmermans in Limburg'

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans is gepasseerd voor de post van commissaris van de Koningin in Limburg omdat de PVV hier bezwaar tegen had. Dat schrijft het Limburgs Dagblad op basis van bronnen bij de provincie. Theo Bovens (CDA) werd vrijdag voorgedragen als gouverneur, zoals de functie in Limburg heet.

Timmermans zou de eerste kandidaat van de vertrouwenscommissie zijn geweest. Een deel van de VVD-statenleden zou echter hebben gestemd op Bovens, nadat de PVV druk had uitgeoefend om de benoeming van de PvdA'er tegen te gaan. Bovens kreeg uiteindelijk 24 stemmen, Timmermans 21.

Volgens het Limburgs Dagblad zou Geert Wilders persoonlijk naar Limburg zijn afgereisd om geweest 'om de zaken te regelen' via VVD-gedeputeerde Mark Verheijen. Wilders laat zaterdag in een reactie aan Novum Nieuws weten dat dit een 'cowboyverhaal' is. "Ik ben al weken niet in het mooie Limburg geweest", meldt de in Venlo geboren PVV-leider.


'PVV blokkeerde benoeming Timmermans in Limburg' (Foto: Novum)

FIFPro beschermt Mexicaanse spelers

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft zich in de strijd geworpen voor de vijf Mexicaanse internationals, waaronder PSV-speler Francisco 'Maza' Rodríguez, die een positieve drugstest afleverden.

FIFPro is niet blij met de huidige regelgeving van de FIFA omtrent doping. De regels schrijven voor dat de vijf spelers gestraft moeten worden met een schorsing van twee jaar als de contraexpertise ook de aanwezigheid van clenbuterol uitwijst.

"De regels zijn er om echte overtreders aan te pakken en te bestraffen en niet degenen die de pech hebben besmet vlees te eten of een besmet voedingssupplement", laat de spelersvakbond weten in een reactie. "Pech zou voor deze profvoetballers betekenen dat hun werk wordt afgenomen, misschien zelfs hun carrière, zonder dat er ook maar enige twijfel is over het bewust gebruiken van prestatiebevorderende middelen. Dat kan nooit het doel zijn van deze regels."

24 uur van Le Mans weer van start

Vanmiddag om 15:00 uur zal de 24 uur van Le Mans weer van start gaan. Aan het evenement zullen vijf Nederlanders deel gaan nemen. Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers rijden in de LMP1-klasse, terwijl Jaap van Lagen, Xavier Maassen en Oskar Slingerland in de GTE Pro-klasse uitkomen.

In de LMP1-klasse belooft het en ongemeen spannende strijd te worden tussen Audi en Peugeot. Op pole start de Audi met startnummer 2, bereden door Marcel Fässler, André Lotterer en Benoit Treluyer. Zij bleven de Audi met startnummer 1 en de Peugeots met de nummers 7 en 8 voor.

Beste Nederlander op de grid is Jeroen Bleekemolen die voor Rebellion Racing vanaf de achtste startplaats mag vertrekken. Jan Lammers rijdt voor Hope Racing met een auto die deels een hybryde-aandrijving heeft. Hij zal vanaf de 24e stek gaan vertrekken.

Het team van Jaap van Lagen mag vanaf de 37e startplaats vertrekken, dat van Xavier Maassen op de 39e plek en de renstal van Slingerland vanaf de 56e plaats. In totaal zullen er 23 nationaliteiten aan de start gaan verschijnen.

De complete startvolgorde is hier te vinden. De volledige deelnemerslijst staat hier te lezen.

Jamaica naar kwartfinale Gold Cup

Jamaica heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de CONCACAF Gold Cup. Op het Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalkampioenschap wonnen de Jamaicanen met 2-0 van Guatemala. Demar Phillips scoorde in de tweede helft van de wedstrijd beide doelpunten binnen een tijdsspanne van dertien minuten. Guatemala speelde de laatste twintig minuten met tien man.

De andere wedstrijd in groep B ging tussen Honduras en Grenada. Die laatste ploeg kwam via Clive Murray nog wel op voorsprong, maar daarna kwam Honduras op gang: 7-1. Carlos Costly tekende voor een hattrick, Jerry Bengston was goed voor twee treffers. Walter Martinez en Alfredo Mejia scoorden in de slotfase ook nog.

Geen gestolen fiets, maar twintig kilo henneptoppen

Een melding van een gestolen fiets heeft de politie vrijdagmiddag onverwacht naar twintig kilo henneptoppen geleid. Twee agenten gingen poolshoogte nemen aan de Viaductweg in Den Haag. De man die ze daar aantroffen wist niets van een gestolen fiets, maar de geur van hennep was door de dichte kofferbak te ruiken.

De man was erg zenuwachtig. De kofferbak, die aanvankelijk openstond, werd snel dichtgedaan toen de agenten hem aanspraken. Omdat de twee agenten nattigheid voelden, vroegen ze of ze een kijkje mochten nemen. Daar troffen ze de restanten van hennepplanten aan.

Uiteindelijk werden in een nabijgelegen schuur zakken vol met henneptoppen aangetroffen. Vier mannen werden aangehouden. Behalve de hennep werden ook een aantal telefoons en een grote hoeveelheid geld in beslag genomen.

Minder vernielingen tijdens luilak

Tijdens de luilakviering op zaterdagochtend voor Pinksteren zijn dit jaar in Noord-Holland minder vernielingen gepleegd dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit een rondgang langs de politiekorpsen in de provincie.

Luilak is oorspronkelijk bedoeld om langslapers vroeg in de ochtend met veel lawaai te wekken, maar gaat vaak gepaard met baldadigheid en vernieling.

"Het is dit jaar relatief rustig verlopen”, vertelt een woordvoerster van de politie Noord-Holland Noord.

Vrouw houdt orgies met pubers, dochter (13) doet mee

Mary Marie Dennis verdwijnt voor 3 jaar achter tralies. De 39-jarige vrouw uit het Amerikaanse Floyds Knobs heeft geregeld seksfeestjes georganiseerd bij haar thuis. Naast een vijftal jonge knapen, deed ook haar 13-jarige dochter hieraan mee.

De vrouw heeft voor de rechtbank bekend dat ze een 15-jarige jongen tijdens een van de orgies heeft betast en haar hierbij aanwezige dochter drank heeft gegeven. Verder waren bij de gangbangs drie 16-jarige jongens en een knaap van 17 jaar aanwezig. Omdat seks vanaf 16 jaar legaal is in de staat Indiana, wordt Dennis hier niet voor gestraft.

Met een van de pubers had de moeder een seksrelatie die 5 maanden standhield. "Hoewel dit sensationeel is en moreel gezien te wensen overlaat, is het niet illegaal", oordeelt de aanklager van Clark County, Brittany Blau. De vrouw vindt het veel erger dat de 13-jarige dochter van Dennis alcohol heeft gekregen en heeft meegedaan aan de seksfeestjes. Zij hamerde erop dat de moeder hier zeker voor moet worden gestraft.

Dennis blijft voor de duur van 10 jaar op de lijst van zedendelinquenten staan. Ook is het haar verboden contact te hebben met minderjaren anders dan haar eigen dochter. Verder zal ze drie jaar gevangenisstraf krijgen.

Mary Dennis
Sorry jongens, geen milf (foto: Clark County Police Dept.)

Vancouver Canucks dicht bij Stanley Cup

Vancouver Canucks is nog één zege verwijderd van het winnen van de Stanley Cup. De Canadese ijshockeyploeg won in eigen huis met 1-0 van Boston Bruins. De Canucks hadden ook de eerste twee duels, allebei in Vancouver, gewonnen, maar verloren vervolgens twee keer in Boston. Vancouver staat in de best-of-sevenserie met 3-2 voor. Het zesde duel wordt maandag weer in Boston afgewerkt.

In Vancouver bleef het lang spannend. In de eerste twee periodes werd er niet gescoord, maar in de derde periode kwam het er dan toch van. Kevin Bieksa zag een schot aan de rechterkant langs de goal van de Bruins gaan, maar de puck stuiterde via de boarding weer terug. Aan de andere kant van het doel stond Maxim Lapierre te wachten en hij verschalkte Boston-goalie Tim Thomas.


Vancouver Canucks dicht bij Stanley Cup (Foto: Novum)

Gek onthoofdt collega met hakmes

Een Filippijnse automonteur is gisterochtend in het Maleisische Kandazon volledig doorgedraaid. Voor de ogen van al zijn collega's hakte hij plotseling met een zwaard op een collega in. Vervolgens greep hij een hakmes en hakte diens hoofd eraf.

De 30-jarige monteur had eerder op de ochtend aan zijn collega's gevraagd waar de parang, een Moluks zwaard, lag opgeslagen. Vervolgens pakte hij de parang uit de keuken en begon buiten wat gras op te ruimen. Ineens liep hij op een Indonesische collega, die buiten met een motorblok bezig was, af en hakte een aantal keren op het 37-jarige slachtoffer in.

Toen een collega de woesteling met een metalen stoel te lijf ging, werden hij en een andere collega aangevallen met de parang. Hierop renden de monteurs de werkplaats uit om van een veilig afstandje toe te kijken. Zij moesten toezien hoe de Filippijn op hun inmiddels overleden collega toeliep, een hakmes pakte en diens hoofd afhakte. Vervolgens doopte hij het hoofd in een vat olie en stopte het in een zak.

De hakkende monteur is ter plaatse door de politie in de boeien geslagen. Hij heeft geen verzet geboden tijdens zijn arrestatie. Het motief voor de actie is nog volstrekt onduidelijk

Erdogan bezorgd om 'radicalisering' Nederland

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de 'radicalisering' van Nederland. "In de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg", zegt de politicus in een interview met NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Zijn bezorgdheid geldt met name de invloed van de PVV in de gedoogconstructie met de VVD en het CDA.

Erdogan zegt ervoor te waken zich te mengen in interne aangelegenheden, maar neemt duidelijk stelling tegen radicalisme. "Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land."

Toen het kabinet-Rutte in oktober aantrad, riep Ankara de Nederlandse zaakgelastigde op het matje. De Turkse regering maakte zich zorgen over passages in het regeerakkoord die gevolgen hebben voor Turken.

De relatie tussen de PVV en Turkije is moeizaam. De PVV van Geert Wilders is fel gekant tegen toetreding van Turkije tot de Europese Unie, hoewel daar vooralsnog voorlopig geen sprake van is. Begin vorig jaar ging een bezoek van een Kamerdelegatie aan Turkije niet door omdat de Turkse regering Wilders niet officieel wilde ontvangen.

Zondag vinden in het land met 77 miljoen inwoners parlementsverkiezingen plaats. Naar verwachting wordt de AK-partij van Erdogan de grote winnaar bij deze verkiezingen.


Erdogan bezorgd om 'radicalisering' Nederland (Foto: Novum)

Jordania blijft miljoenen in Vitesse steken

Merab Jordania kwam met veel bombarie bij Vitesse, maar de resultaten bleven uit. Toch heeft de Georgiër beloofd Vitesse met zijn geld naar een hoger plan te trekken.

Dit stelt directeur Paul van der Kraan vast in gesprek met De Telegraaf. Hij heeft van Jordania de belofte gekregen dat hij geld in de club blijft steken. "Het voetbalbedrijf Vitesse moet gezond zijn. Jordania zei tegen mij: Ik ben niet van plan hier binnen een paar jaar weg te gaan. De club is het belangrijkste dus zeg maar hoe je het wil hebben. Ik laat zien dat ik geen vluchtige voorbijganger ben."

Van der Kraan heeft harde afspraken gemaakt met Jordania over de financiën:
- Zo zal de club op 15 juni een begroting met een tekort inleveren, maar met een geschreven garantie van Jordania dat hij de kosten op zich neemt.
- Verder zorgt hij twee keer per jaar ervoor dat er een paar miljoen op de bank staat.
- Hij geeft de club een trainingsaccomodatie van 8 miljoen euro.
- Hij heeft de spelersfondsen opgekocht en gaat de leningen versneld aflossen, zodat de club in 2013 geen schulden meer heeft.
- Jordania heeft met een financiële injectie het aandelenkapitaal vergroot.

De directeur weet verder dat het geld van Jordania schoon is, ondanks eerdere aantijgingen. "Dat onderzoek is door de KNVB gebeurd en door ons zelf gedaan. De KNVB wilde de zekerheid van de garantie onderbouwd hebben. Is ook gebeurd. En wij merken dat alles volgens afspraken binnenkomt."

De droom van de Champions League is wel iets naar beneden bijgesteld, meldt Van der Kraan. "We willen een topclub worden, maar je kunt ook een topclub zijn in de top vijf van Nederland. Laten we dat eerst proberen. Komend jaar het linkerrijtje, dan weer een aantal plaatsen hoger en dan een plek in de top vijf."

Italiaanse TNT-baas weg na maffia-onderzoek

Postbedrijf TNT Express in Italië, dat onder verdenking staat van maffia-infiltratie, heeft een nieuwe topman aangesteld. De financiële topman van de multinational, Uffe Ekstedt, volgt Rosario Ambrosino op, zo melden Italiaanse media.

TNT Express is onderdeel van het Nederlandse TNT, dat in meer dan tweehonderd landen actief is.

De bedrijven waarmee het concern in Italië zaken deed, zouden door kartelvorming de markt beheersen. In maart pakte de politie in het gebied rond Milaan 35 verdachte leden van de maffiaorganisatie 'Ndrangheta op, aan wie TNT bezorgdiensten zou hebben uitbesteed.

'Birmingham wil Koevermans'

Het Engelse Birmingham City zou graag Danny Koevermans willen inlijven als nieuwe spits. Dit meldt De Telegraaf vandaag over de bankzitter van PSV.

De winnaar van de League Cup speelt volgend seizoen Europees voetbal, maar het degradeerde ook uit de Premier League. Om zo snel mogelijk terug te komen in de hoogste Engelse divisie, heeft het de ogen gericht op Danny Koevermans.

Volgens De Telegraaf zal aankomend weekend een aantal mensen van het bestuur naar Eindhoven komen om een overstap van de 32-jarige Koevermans te bespreken. Birmingham heeft miljoenen over voor Koevermans, die komen van de Chinese eigenaren.

Koevermans kwam dit seizoen tot slechts veertien competitiewedstrijden, waarvan veel invalbeurten. Ondanks het feit dat hij fit was, moest hij vaak de kwakkelende Marcus Berg of Jeremain Lens voor zich dulden.

Maand van het spannende boek

Juni is weer de Maand van het spannende boek. Samen met AW Bruna Uitgevers schenkt FOK! daar dit jaar aandacht aan in de vorm van een schrijfwedstrijd, waarbij de beste tien verhalen worden beloond met twee van de volgende vier titels:

• Boek der doden (Glenn Cooper)
• De Afghanistan missie (Andy McNab)
• Limiet (Frank Schätzing)
• Op Leven en dood (Tom Clancy)

Meedoen
Wil je meedoen aan deze wedstrijd, dan kun je tot en met 22 juni een verhaal van maximaal 1.000 woorden insturen over de in TTK voorgestelde hoofdpersoon. In dit topic in Theater, Taal & Kunst vind je meer informatie over deze schrijfwedstrijd. 


Hefbrug Waddinxveen zaterdag weer open voor verkeer

De hefbrug in Waddinxveen die donderdag naar beneden stortte gaat zaterdag om 18.00 uur weer open voor verkeer. Dinsdag vanaf 09.00 uur wordt de brug weer afgesloten voor verkeer en worden de herstelwerkzaamheden hervat. Die gaan waarschijnlijk drie tot vier dagen duren, maakte de provincie Zuid-Holland vrijdagmiddag bekend.

Het neerstorten van de hefbrug uit 1936 kwam door een menselijke fout. Bij het omzetten van de hoofdbediening naar het noodaggregaat is een handeling niet goed uitgevoerd, liet de provincie Zuid-Holland eerder op de dag weten. Wat er precies is misgegaan wordt nog onderzocht.

Bij het incident raakte niemand gewond. Ook raakten geen voer- of vaartuigen beschadigd. De monumentale brug zelf raakte wel beschadigd. De provincie onderzoekt of het systeem kan worden aangepast, om incidenten in de toekomst te voorkomen. Zodra alles goed werkt, gaat de hefbrug weer normaal in bedrijf.

Juf geeft meisje vibrator: 'Stop hem er maar in'

De politie van de Amerikaanse plaats Montgomery County heeft gisteren een lerares gearresteerd die er een bijzondere wijze van het gebruik van lesmateriaal op nahoudt. Cheryl Bremble heeft een leerlinge een vibrator gegeven. Vervolgens moedigde de 40-jarige docente het meisje aan het seksspeeltje vooral te gaan gebruiken.

De blondine is sinds 2000 lerares in de bewuste regio in de staat Pennsylvania en is werkzaam op een school voor minder begaafde leerlingen. Bremble, die onmiddellijk is ontslagen, ging volgens de aanklagers buiten schooltijd veel met het slachtoffer om. Zo gingen ze vaak samen winkelen en hadden ze zowel via SMS als in persoon lange gesprekken over seks.

Het bleef echter niet bij seksgesprekken alleen. Zo gaf de lerares het anoniem gebleven meisje onder schooltijd een vibrator. Vervolgens kreeg het slachtoffer constant SMS'jes waarin Bremble haar aanmoedigde het apparaat tussen haar benen te stoppen en aan te zetten.

"Het is een walgelijke misdaad", laat officier van justitie van Montgomery County, Risa Vetri Ferman weten. "Dat je te maken hebt met kwetsbare kinderen in het speciaal onderwijs en dergelijke dingen doet." Bremble, een gescheiden moeder van twee kinderen, wordt aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van en illegaal contact met een minderjarige. Er zijn vooralsnog geen bewijzen gevonden dat andere kinderen het slachtoffer zijn geworden van de geile docente.

Cheryl Bremble
'Steek de vibi er maar in' (foto: Montgomery County District Attorney’s Office)

Betrapte Mexicanen onderzocht in Los Angeles

De vijf Mexicaanse voetballers die positief zijn bevonden op clenbuterol zijn gisteren onderzocht in Los Angeles. Dat maakte technisch directeur Hector Iñarittu van de Mexicaanse bond bekend. PSV-verdediger Francisco 'Maza' Rodriguez is één van de vijf die voor aanvang van het toernooi om de Gold Cup bij een dopingtest werd betrapt

Volgens Iñarittu kan de spelers niets kwalijk worden genomen. "Dit is een incident", aldus de directeur, die benadrukte dat de positieve tests volgens de bond voortkomen uit het eten van met clenbuterol vervuild vlees. "We wachten af wat het Ministerie van Landbouw vindt in het vlees dat we hebben gebruikt." Iñarittu vloog gisteren met het betrapte vijftal naar Los Angeles, om in een laboratorium extra onderzoeken te laten doen.

Krappe 2 miljoen kijkers finale X Factor

Ruim 1,9 miljoen mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de finale van het RTL 4-programma X Factor. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) die zaterdag zijn gepubliceerd.

Iets meer dan 1,6 miljoen mensen zagen in de X Factor De Uitslag, later op de avond, de 19-jarige zangeres Rochelle Perts winnen. Zij kreeg 73 procent van de stemmen ten koste van de groep Adlicious.


Rochelle Perts (Foto: Novum)

Ban Ki-Moon krijgt Assad niet aan de lijn

De Syrische president Bashar Assad is telefonisch onbereikbaar voor VN-topman Ban Ki-Moon. Een woordvoerder van de VN meldt dat de secretaris-generaal meerdere malen geprobeerd heeft om Assad te spreken te krijgen, maar telkens tevergeefs.

Ban Ki-Moon is zeer bezorgd over het geweld in Syrië. Vreedzame demonstraties worden door overheidstroepen met grof geweld neergeslagen. De VN riep Assad vrijdag nog op om het geweld tegen de bevolking te staken.

Het lukt Ban Ki-Moon echter niet om Assad aan de telefoon te krijgen om ook persoonlijk zijn zorgen uit te spreken.

Ontploffing in Ikea Dresden

In een filiaal van de Ikea in de Duitse stad Dresden is vrijdagavond een ontploffing geweest. Daarbij liepen twee mensen gehoorschade op. Ook was er schade aan de vloer en aan de nabij uitgestalde producten, meldde de politie zaterdag.

Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de explosie. Nog geen twee weken geleden ontploften in Eindhoven, Gent (België) en Lille (Frankrijk) ook al pakketjes in vestigingen van het Zweedse meubelconcern.

Japan weer op walvisjacht

Japan heeft zaterdag walvisvaarders op weg gestuurd naar het noorden van de Grote Oceaan om 260 walvissen te gaan vangen. De dieren zijn volgens de autoriteiten nodig voor wetenschappelijk onderzoek. Dat meldde het aan de overheid gelieerde Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen.

De drie walvisvaarders moeten voor eind augustus de dieren vangen, zodat de maaginhoud van de walvissen kan worden onderzocht, aldus het instituut. Japan is een van de drie landen ter wereld die zich niet houden aan het verbod op de walvisjacht. Tokio laat jagen toe onder het mom van wetenschappelijk onderzoek, maar veel walvisvlees komt gewoon in de supermarkt terecht.

Eerder dit jaar ging de walvisvloot ook al op pad. De schepen werden door activisten echter zo gehinderd dat ze moesten terugkeren naar het vasteland.

Japan weer op walvisjacht
Japan weer op walvisjacht (Foto: ANP)

Grote brand in loods Dirksland

In een loods in het Zuid-Hollandse Dirksland heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Niemand raakte hierbij gewond, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Het vuur brak rond 05.30 uur uit in een loods waar landbouwmachines stonden opgeslagen. De brandweer rukte uit met groot materieel. Omstreeks 06.20 uur werd het sein brand meester gegeven. Het vuur is niet overgeslagen naar het naastgelegen woonhuis aan de West Havendijk.

Groter publiek Mass Effect 3 door Kinect

Tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 in Los Angeles zijn voor het eerst de mogelijkheden van Kinect in Mass Effect 3 getoond. Volgens Frank Gibeau van EA zal Kinect in Mass Effect 3 er voor zorgen dat de game minder intimiderend is voor het grote publiek.

Tijdens de demo zagen we hoe de speler stemcommando's kon gebruiken om keuzes te maken in gesprekken en hoe deze gebruikt konden worden om je teamgenoten tijdens de gevechten orders te geven. Volgens Gibeau heeft Mass Effect 3 een ingewikkeld combatsysteem en zorgt dit ervoor dat game toegankelijker wordt zonder de diepgang en kwaliteit aan te passen.

“Mass Effect has a fairly complicated combat system. You’ve got story and choice. For some fans that don’t buy 12 games a year and maybe buy two or three, some of those things can be intimidating. We wanted to open up the accessibility without hurting the depth or the quality. Kinect is a fantastic technology that allows us to do that.”

Kinect zorgt er volgens Gibeau voor dat veteranen de game nog gemakkelijker kunnen spelen en beginners zullen er veel eerder mee beginnen. Dit is ook nodig want doordat games steeds meer kosten om te maken zullen uitgevers een groter publiek moeten bereiken. Door de game op deze manier toegankelijker te maken zul je de core-gamer blijven bereiken terwijl je ook een nieuwe groep aanspreekt.

“We think it about it as the core and more. Not more, leave the core. That’s a recipe for failure. You have to be smart about it. You can’t dumb the game down. But at the same time you have to make it so a lot more people can play it than just core gamers.”

Mass Effect 3 zal in maart 2012 verschijnen voor PlayStation 3 en Xbox 360 met Kinect.

Mass Effect 3

Man mag bewerkte pornofoto's dochter (13) maken

Een Californische rechtbank heeft deze week een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens de rechtbank in San Jose mag een man uit Milpitas gewoon kinderpornofoto's van zijn 13-jarige dochter blijven maken.

De vader heeft op handige wijze gebruikgemaakt van een maas in de Californische wet. Hij fotoshopte het hoofd van zijn 13-jarige dochter op het lijf van vrouwen in allerlei seksueel getinte tafereeltjes. Twee jaar geleden werd hij hiervoor door een rechter in Santa Clara County wegens kinderporno veroordeeld tot ruim 13 jaar celstraf.

De man hield echter bij hoog en laag vol niets strafbaars te hebben gedaan en ging in hoger beroep. Woensdag stelde de rechter dat Joseph Gerber nooit de cel in had gemoeten. Om aanspraak te maken op celstraf, dient 'een echt kind te zijn betrokken bij seksuele handelingen, of zou dit moeten worden gestimuleerd'.

Politicus Weiner had contact met scholiere

De Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die de afgelopen dagen moest toegeven dat hij pikante foto’s had gestuurd naar vrouwen, heeft ook contact gehad met een tiener. De politie heeft vrijdag gesproken met het 17-jarige meisje en haar moeder, meldt de zender Fox News.

Het is niet duidelijk waar Weiner en de minderjarige scholiere over spraken, maar een woordvoerster van de afgevaardigde liet aan de krant The New York Times weten dat de gesprekken 'niet expliciet en niet aanstootgevend' waren.

De Democraat Weiner erkende maandag op een persconferentie dat hij weinig verhullende foto’s van zichzelf naar vrouwen had gemaild. Eén van de afbeeldingen toonde zijn erectie, bedekt door een grijze onderbroek, op een andere foto liet Weiner zijn gespierde torso zien. Toen de foto's uitlekten, beweerde Weiner aanvankelijk dat zijn Twitteraccount was gehackt.

"Fable: The Journey niet on rails"

Tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 in Los Angeles is voor het eerst een nieuwe Fable getoond die speciaal is ontworpen om met Kinect te besturen. Toch liet de demo van Fable: The Journey bij veel gamers een verkeerde indruk achter want het zag er uit alsof alles on rails was. Volgens Molyneux is dat niet het geval.

Molyneux heeft verklaard dat hij een grote fout heeft gemaakt door in de demo het navigeren niet te laten zien. Hierdoor hebben mensen een verkeerd beeld gekregen over wat de game nou precies is.

“I made a horrendous mistake on the press briefing demo by taking out the navigation, allowing players to move.”

Hij verzekert ons dat je in de game zelf kunt bewegen en dat de game niet on rails is.

“I’ll just state on record now that Fable: The Journey is definitely not on rails"

Fable: The Journey zal in 2012 verschijnen voor de Xbox 360 en Kinect. Gisteren heeft Microsoft nog verklaard dat al hun first party-games in de toekomst gebruik zullen maken van Kinect.

Fable The Journey

IND werkt met au pairbureaus die smeergeld betalen

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) werkt samen met au pairbureaus die de Filippijnse autoriteiten smeergeld betalen om meisjes naar Nederland te halen. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.

De Filippijnse overheid verbiedt meisjes om als au pair aan de slag te gaan in Nederland. Dit uit angst voor uitbuiting. Minstens drie au pairbureaus die nauw samenwerken met de IND betalen Filippijnse douaniers geld om een oogje dicht te knijpen. De meisjes of hun gastgezinnen betalen een 'escort fee' die kan oplopen tot ruim 200 euro.

De IND laat tegenover de Volkskrant weten op de hoogte te zijn van het Filippijnse uitreisverbod, maar zegt dat bij het Nederlandse toelatingsbeleid geen rekening wordt gehouden met de uitreisverboden van andere overheden. Via de Nederlandse ambassade kregen vorig jaar 470 au pairs een visum.

Britse koningin onderscheidt Colin Firth

De Britse acteur Colin Firth mag zich sinds vrijdag 'Commandeur van het Britse Rijk' noemen. De Britse koningin Elizabeth II heeft Firth die onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen ter ere van haar verjaardag toebedeeld.

Firth kreeg eerder dit jaar een Oscar voor zijn vertolking van Elizabeths vader, de stotterende koning George VI.

Het commandeurschap van het Britse rijk is na die van ridder de hoogste onderscheiding die het Verenigd Koninkrijk kent.


Britse koningin onderscheidt Colin Firth (Foto: Novum)

Column: Stoer?

In de submit vonden wij de volgende bijdrage:

Ik weet het niet meer wat er met de jongeren aan de hand is tegenwoordig, hoor. Ik weet het, na dit behoor ik natuurlijk helemaal officieel tot de senioren. Helemààl kloppen doet dat echter niet. Ik ben er echt geen eentje die roept: vroeger was alles beter! Echter, een klein beetje was dat toch wel zo, in ieder geval in mijn herinnering. 

Edwards getuigt niet in sekstape-zaak

Voormalig Amerikaans presidentskandidaat John Edwards wil niet getuigen in de rechtszaak die zijn minnares heeft aangespannen om een sekstape van hen beiden terug te krijgen.

Edwards' minnares Rielle Hunter eist het pikante filmmateriaal terug van Andrew Young, een collega met wie ze samenwerkte in het campagneteam van haar geheime geliefde. Young houdt vol dat hij de tape niet onrechtmatig heeft verkregen.

Edwards zegt dat hij niet hoeft te getuigen zolang hij terecht staat voor misbruik van campagnegeld. De vooraanstaande Democraat wordt ervan verdacht campagnefondsen te hebben gebruikt om zijn minnares en hun buitenechtelijke kind verborgen te houden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2008.

Veel Fransen willen dat Contador thuis blijft

Alberto Contador krijgt komende maand vermoedelijk geen warm welkom in de Ronde van Frankrijk. Twee derde van de Franse wielerfans ziet liever dat de Spaanse renner thuis blijft. Dat bleek vrijdag uit een poll.

Contador won vorig jaar voor de derde keer de Tour, maar bleek later positief te hebben getest op het verboden middel clenbuterol. De Spaanse wielerbond sprak hem later vrij omdat niet bewezen was dat de renner het middel bewust had genomen. De internationale wielrenunie UCI en wereldantidopingbureau WADA gingen in beroep bij het CAS. Het sporttribunaal behandelt de zaak pas begin augustus.

Veel Fransen vinden dat Contador pas weer welkom is na het beroep van de UCI en WADA, als tenminste blijkt dat Contador onschuldig is.

Veel Fransen willen dat Contador thuis blijft
Veel Fransen willen dat Contador thuis blijft (Foto: ANP)

Spanjaarden vertrekken bij Vitesse

Naast trainer Albert Ferrer, die volgens De Gelderlander moet vertrekken bij Vitesse, zullen ook twee andere Spanjaarden het veld moeten ruimen. Martí Riverola en Jordi López hebben ook geen toekomst in het GelreDome. Zij komen volgens het eerder genoemde medium niet in aanmerking voor een contract. Eerstgenoemde gaat terug naar FC Barcelona en López is transfervrij.

"Zij hebben te horen gekregen dat we een andere invulling van de posities zoeken", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan in een reactie op de berichtgeving. Over Ferrer wordt echter niet meer duidelijk.

"Ferrer en Jordania zullen nog een onderhoud hebben, daarna komt er duidelijkheid over de trainer", meldt Van der Kraan. Albert Capellas moet dan wellicht ook weg bij Vitesse, terwijl Stanley Menzo nog een contract heeft. "Hij is de enige met een doorlopend contract", verkondigde de directeur.

Den Bosch in finale Champions Cup

De hockeysters van Den Bosch hebben ten koste van Laren de finale van de Champions Cup bereikt. De ploeg van coach Raoul Ehren was in Wassenaar met 1-0 te sterk. Maartje Paumen maakte uit een strafbal na 22 minuten spelen de enige treffer.

Den Bosch staat zondag in de eindstrijd tegenover het Engelse Leicester. Voor Laren rest zaterdag de strijd om het brons tegen Slough. Den Bosch werd vorige week ook al landskampioen door in de best-of-threeserie Laren met 2-0 te verslaan. Voor de Brabanders was dat de dertiende landstitel in veertien jaar tijd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.