Sony: meer creativiteit door Wii U van devvers

Gisteren is de Wii U door Nintendo onthuld als hun nieuwe console. Sony heeft op deze onthulling gereageerd door te zeggen dat de Wii U een interessant aparaat is waardoor Sony verwacht dat developers nog creativer zullen worden in de ontwikkeling van games voor de PlayStation 3 en de PlayStation Vita.

Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios vindt dat de weg die Nintendo is ingeslagen met de Wii U erg interessant is en hij is verrast dat het precies is wat er van te voren in de geruchtenmolen rondging. Meteen heeft hij veel vragen gekregen of de PlayStation 3 dit ook niet kan in samenwerking met de PlayStation Vita, de onthulde opvolger van de PSP.

“Already people are starting to ask about linking Vita and PS3 to do something similar, in terms of using two screens, and having controls on the screen. That’s very interesting, and we will have to experiment”.

Toch waren er al developers bezig met het idee om de PlayStation Vita op zulke manieren te gebruiken. De connectiviteit tussen de Vita en de PlayStation 3 is een aspect waar erg veel interesse ligt.

“Lots of the things that developers of Vita games are doing, as you may have seen, is experimenting with connectivities between Vita and PS3. It’s just a matter of time, as we provide the SDKs to developers so they can make use of both PS3 and Vita, and they might come up with something interesting.”

Voor al het nieuws, van de onthulling van de PlayStation Vita en de Wii U tot de nieuwste games, kunnen jullie terecht op onze E3-tracker.

PS Vita