'NGP gaat voor breed publiek'

Met de nieuwe draagbare PlayStation-spelcomputer gaat Sony zich vanaf het eerste moment richten op een breed publiek. Daarom moet de computer voor veel mensen betaalbaar zijn. Dat heeft Shuhei Yoshida van Sony Worldwide Studios aangegeven tegenover gameweblog Kotaku. Naar schatting komt de prijs van de spelcomputer rond de 250 euro te liggen.

Sony wil concurreren met de Nintendo 3DS. Deze spelcomputer ligt voor 249 euro in de winkel. Om in de buurt van deze prijs te komen, moet Sony de productiekosten drukken. Het bedrijf zou het werkgeheugen van de Next Generation Portable, zoals de spelcomputer nu nog wordt genoemd, daarom hebben gehalveerd.

De Next Generation Portable is de eerste spelcomputer die Sony meteen vanaf de lancering breed in de markt zet. Andere spelcomputers uit de stal van Sony, waaronder de PlayStation Portable en PlayStation 3, waren aanvankelijk relatief duur. Hierdoor waren deze spelcomputers in de eerste jaren van hun bestaan vooral in trek bij fanatieke gamers.

Volgens het Britse gamevakblad MCV heeft Sony twee merknamen geregistreerd die verraden dat de Next Generation Portable uiteindelijk PlayStation Vita gaat heten. De naam dook vorige week ook al op in uitgelekte promotiefolders.

De definitieve naam van de spelcomputer wordt maandagnacht tijdens een persconferentie bekendgemaakt.


'Nieuwe Playstation gaat voor breed publiek' (Foto: Novum)