Brawn tegen verbod geblazen diffuser

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn is tegen een verbod op de geblazen diffuser in de Formule 1. De Brit vindt namelijk dat het verbod dat de FIA wil geen nut zal hebben. Het principe kan volgens hem ook op andere manieren toegepast worden.

De teams gebruiken een aangepast motormanagementsysteem zodat zelfs als een coureur geen gas geeft er uitlaatgassen door de diffuser vloeien. Dit principe zou moeten verdwijnen, terwijl Brawn meent dat via andere manieren hetzelfde bewerkstelligd kan worden. "De geest is uit de fles, dus het zou naïef zijn om te denken dat een aantal regels ervoor zorgen dat deze techniek niet meer wordt gebruikt. Geblazen diffusers worden bovendien al jaren gebruikt en iedereen probeert ze uiteraard optimaal te benutten, hetgeen natuurlijk ook de aard van de Formule 1 is."

Brawn ziet daarom meer in een compromis. "We moeten gewoon ons gezonde verstand gebruiken en luisteren naar de klachten die sommige teams hebben zodat we daarna gezamenlijk aan een oplossing kunnen werken."