Whiting waarschuwt voor geblazen diffuser

FIA-directeur Charlie Whiting heeft dit weekend de Formule 1-teams toestemming gegeven om te racen met de geblazen diffuser, maar de Brit ziet het liefst het systeem verdwijnen, omdat het tegen de reglementen is. Whiting denkt dan ook dat er mogelijk protesten kunnen volgen.

"Het is altijd een mogelijkheid. Ik heb de teams gewaarschuwd dat het kan gebeuren en dat we protesten op de normale wijze bij de stewards zullen rapporteren," zei de Brit die denkt dat als het toegekend wordt mogelijk een groot deel van het Formule 1-veld gediskwalificeerd kan worden. "Ik wil graag denken dat het niet zal gebeuren, maar je weet het nooit. Het valt niet uit te sluiten. Iedereen kan protesteren, en dan is het aan de wedstrijdleiding om een beslissing te nemen."

Whiting wil de geblazen diffuser verbieden omdat het een oplossing is waarbij uitlaatgassen uit de motor voor meer neerwaartse druk zorgen. De renstallen ondernemen nu een wedloop om elkaar op dit punt af te troeven. De FIA is in actie gekomen na protest van één team, maar welke dat is, wil Whiting niet zeggen.