Liefdesdriehoeken en jaloezie in Mass Effect 3

In het ruimte-avontuur Mass Effect 3 wordt geen aandacht besteed aan nieuwe liefdes, maar wel aan de relaties die zijn opgebouwd in de eerste twee spellen. Hierbij kunnen ex-partners jaloers zijn op elkaar of kunnen er liefdesdriehoeken ontstaan. Dat heeft uitvoerend producent Casey Hudson van gamestudio Bioware verteld in een interview met het magazine PC Gamer.

Gamestudio Bioware maakt de games uit de serie Mass Effect zo dat keuzes die gemaakt zijn in het eerste deel gevolgen hebben in het derde spel. Afhankelijk van de gemaakte keuzes krijgen spelers toegang tot nieuwe verhaallijnen, andere opdrachten en maken bepaalde personages wel of geen deel uit van hun vriendenkring.

De reeks wordt door critici zeer positief beoordeeld. Toch kwam de eerste game in opspraak door zoenscenes tussen personages van hetzelfde geslacht en seksscenes die impliciet in beeld worden gebracht.

In maart wonnen Bioware en Electronic Arts met Mass Effect 2 een BAFTA-prijs voor de beste game van 2010. Het spel werd in februari vorig jaar binnen een week meer dan twee miljoen keer verkocht.

Het eerste deel van de reeks werd in 2007 uitgegeven en betekende de start van een trilogie. Gamestudio Bioware heeft aangegeven ook na Mass Effect 3 door te willen gaan met de serie. Wat dit betekent voor hoofdpersonage Shepard is niet bekend. Game-uitgever Electronic Arts heeft het derde deel van het ruimte-avontuur uitgesteld naar begin volgend jaar.