Flevo Boys, Sparta Nijkerk degraderen uit Topklasse

Voor Flevo Boys Emmeloord en Sparta Nijkerk zit het avontuur in de Topklasse er na één seizoen op. De teams degradeerden vandaag uit de zaterdagtopklasse. Eerder moest ook Hoek al de verplichte afdaling naar de Hoofdklasse maken.

Flevo Boys had vandaag de lastigste opdracht. De ploeg moest zelf winnen bij Katwijk en was dan nog afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Het zat er echter niet in, want de ploeg uit Emmeloord verloor met 2-1. Sparta Nijkerk kon in een rechtstreeks duel afrekenen met concurrent CSV Apeldoorn. Het moest dan wel winnen. De Nijkerkers verspeelden in Apeldoorn een 0-2 voorsprong, zagen twee keer rood en verloren met 5-2 in een wedstrijd, die zelfs nog even werd gestaakt.

CSV Apeldoorn mag over enkele weken in de nacompetitie aantreden. Het treft de winnaar van de nacompetitie van de Hoofdklasse C. De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt een finale tegen een ploeg uit de Hoofdklasse A of B. De winnaar van die finale promoveert of, in het geval van CSV Apeldoorn, handhaaft zich.