IJsselmeervogels eerste kampioen Topklasse

IJsselmeervogels heeft vanmiddag de eerste titel ooit in de Topklasse behaald. De succesvolste amateurclub aller tijden werd door een 5-0 overwinning op SC Genemuiden kampioen in de zaterdagtopklasse en mag binnenkort met de kampioen van de zondagtopklasse gaan strijden om de landstitel bij de amateurs. IJsselmeervogels is momenteel regerend landskampioen.

Dat het team van trainer Jan Zoutman de titel heeft bemachtigd, is op zich geen verrassing. Gezien de rijke historie is IJsselmeervogels altijd favoriet. Het duurde echter lang voor de ploeg de concurrentie achter zich wist te laten. Lange tijd stonden Spakenburg en Rijnsburgse Boys boven de Rooien, die de laatste tijd echter over de langste adem bleken te beschikken.

De titel voor IJsselmeervogels is goed nieuws voor FC Oss. Omdat IJsselmeervogels niet wil promoveren, kan FC Oss morgen al verzekerd zijn van promotie naar de Jupiler League. De Brabanders moeten dan kampioen worden van de zondagafdeling. De wedstrijd om de landstitel is dan niet meer van belang voor promotie. IJsselmeervogels geeft het promotierecht bij het behalen van het landskampioenschap namelijk door aan de verliezend finalist.