Konami kondigt Pro Evolution Soccer 2012 aan

Het voetbalspel Pro Evolution Soccer 2012 verschijnt deze herfst voor verschillende spelcomputers. In het aankomende deel uit de voetbalserie krijgen onder andere fysieke eigenschappen van de virtuele voetballers meer invloed op het voetbalspel. Daarnaast draait het spel meer om teamwork. Dat heeft game-uitgever Konami vrijdag bekendgemaakt.

De ontwikkelaars zouden de kunstmatige intelligente aanzienlijk verbeterd hebben. Zo lopen medespelers vrij en ondersteunen ze elkaar in de verdediging.

Fysieke eigenschappen spelen dit jaar een belangrijkere rol. Iemand fysiek van de bal zetten, is gebaseerd op timing. Daarnaast spelen de balans en de kracht een belangrijke rol. Toch kan een handige speler al struikelend gewoon in balbezit blijven.

Daarnaast kunnen gamers voor het eerst van voetballer wisselen door deze met de rechter stick van de controller te selecteren. Konami denkt op die manier de speler meer controle te geven over vooral zijn verdediging. Met de rechter analoge stick bepaalt de speler welk karakter hij wil besturen. Op die manier moet het voor spelers gemakkelijker zijn in de verdediging snel van verdediger te wisselen.