[Giro] Aangeslagen Farrar stapt na vandaag af

Tyler Farrar zal na de etappe van vandaag afstappen in de Giro d'Italia. De Amerikaan van Garmin-Cervelo is te zwaar aangeslagen na de dood van zijn trainingsmaat en vriend Wouter Weylandt. Farrar woont in Gent en ging steevast met Wouter Weylandt trainen. De twee waren goeie vrienden.

Eerder gaf Farrar al een persbericht uit met zijn reactie op de dood van Weylandt. "Wouter was één van de meest aardige, grappige en bewonderingswaardige personen die ik heb gekend, en zijn dood is een enorme klap voor zijn familie, zijn vrienden en onze sport."

"Ik ben vreselijk verdrietig over het verlies van Wouter. Zoals velen weten, was hij een goede vriend en trainingspartner. Hij was als een broer voor mij. Zijn dood zorgt voor een onherstelbare verandering in mijn leven, maar meer nog in het leven van zijn familie. Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan iedereen die die om hem gaf zoals ik deed." aldus een duidelijk aangeslagen Farrar.

Weylandt kwam gisteren in de derde etappe van de Giro om het leven na een zware valpartij. Vandaag wordt de vierde rit geneutraliseerd gereden als eerbetoon aan de renner van Leopard-Trek.