Tung hoopt op Indy 500-deelname

De kans is aanwezig dat er dit seizoen weer een Nederlander in de Indy 500 zal gaan rijden. In de honderdste editie van de beroemde race zal Ho-Pin Tung graag uit willen komen. Hiervoor is hij druk bezig om een stoeltje te regelen. De wedstrijd zal worden verreden op 29 mei.

Tung is net als vorig seizoen reserverijder voor het Formule 1-team Lotus Renault GP, maar voor de rest lijkt zijn race-agenda leeg te zijn. Afgelopen winter testte hij wel bij een IndyCar-team, maar tot nu toe is dat op niets uitgelopen. Deelname aan de Indy 500 lijkt wel tot de mogelijkheden te behoren voor de Chinese Nederlander omdat er nog stoeltjes beschikbaar zijn en Team China een auto met startnummer 89 ingeschreven heeft. Tung is kandidaat omdat hij op een Chinese licentie rijdt.

Tung wil er in ieder geval niet te veel over kwijt, maar hoopt snel met nieuws te komen. "Dat moet ook wel, want ik wil in ieder geval nog één keer op een oval kunnen testen, zodat ik een beetje weet wat me te wachten staat. Als je iets doet, moet je het goed doen," zei de Chinese Nederlander die vorig jaar in de GP2 uit kwam, maar na een zware crash door een gebroken ruggenwervel lange tijd aan de kant stond.