Manager: "Kubica heeft sterke geest"

Robert Kubica raakte vandaag bij een crash in de rally Ronde di Andora zwaargewond aan zijn rechterhand. De artsen in het ziekenhuis vreesden voor amputatie van het lichaamsdeel, maar de Pool kan zijn hand behouden. Het is echter onzeker hoe zijn herstel zal gaan verlopen.

"Helaas heeft de impact met de vangrail serieuze schade aangericht," zei de manager van Kubica, Daniele Morelli, op een persconferentie nabij het Santa Corona ziekenhuis waar de Pool nu verblijft. "Hij heeft meerdere botbreuken in zijn been en rechterarm met complicaties aan zijn rechterhand. We zullen later zien of de operatie succesvol is geweest."

"De chirurgen proberen de functionaliteit van zijn rechterhand te herstellen. De bloedcirculatie is hersteld evenals de botstructuur. Nu moeten we aan het werk met de spierfunctie, maar Robert heeft een sterke geest en het gaat hem lukken," zei een hoopvolle Morelli. "Het belangrijkse is dat Robert geneest, zoals hij dat heeft aangetoond na de crash in Canada. Toen duurde het drie weken om terug te keren op de baan."

Mocht Kubica de eerste race van het seizoen moeten missen dan lijkt Lotus Renault GP-testrijder Bruno Senna de aangewezen persoon om hem op korte termijn te vervangen. Over de langere termijn is nog niets bekend.