FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 februari 2011

Krotwaar wint midwintermarathon

Luc Krotwaar is de winnaar geworden van de midwintermarathon in Apeldoorn. Door de harde wind zat een snelle tijd er niet in.

Krotwaar won uiteindelijk in een tijd van 2:30.24. Hij had een grote voorsprong op de Duitser Philipp Nawrocki, die in 2:33.34 als  tweede finishte. De winnaar van vorig jaar, de Tsjech Pavel Brydl, eindigde in 2:33.52 als derde.

Bij de dames ging de zege naar titelverdedigster Petra Kaminkova uit Tsjechië in 2:45.33. Ze bleef haar landgenote Jirina Kocianova (3:02.44) ruim voor. De Nederlandse Ines van Rinsum werd derde in 3:02.49.

Ex Tatjana: Wat een afgang

Ronny Rosenbaum, de ex van Tatjana Šimić, heeft geen goed woord over voor de nieuwe datingshow Wie Kiest Tatjana, waarin de Nederlandse seksbom op zoek gaat naar een nieuwe partner. "Ik heb nog nooit zo'n slecht programma gezien", aldus een furieuze Rosenbaum tegenover het kwaliteitsblad Story.

De rijke ondernemer is teleurgesteld in Tatjana: "Tegen mij zei ze altijd dat ze niet om materiële dingen gaf, maar misschien doet ze dat toch wel. Ze ziet nu hoe 90 procent van de mensen leeft en wat voor een bevoorrechte positie zij had doordat ik heel mijn leven hard gewerkt heb. Maar dat werd niet gewaardeerd." In de eerste uitzending van de datingshow was Tatjana 'bedroefd' door hoe mannen wonen en lachte ze om normale rijtjeshuizen.

Rosenbaum haalt ook fors uit naar de jury van het RTL 4-programma: "Die moeder die dan vraagt wat voor auto de kandidaat rijdt. Wat had ze gedacht, een Rolls Royce? En die duffe Thea, die kent Tatjana door mij en slechts van een paar keer vakantie. Moet die nu de beste man voor Tatjana uitzoeken? En dat juist haar ex, die Tatjana heeft verlaten, nu een man voor haar gaat zoeken! Dat is toch een lachertje! Dit programma is gedoemd te mislukken. Een grote afgang."

Volgens Rosenbaum probeerde hij de 47-jarige Tatjana juist op te krikken: "Ik heb geprobeerd om een gerespecteerd en goed uitziende vrouw van haar te maken. Dit werd niet gewaardeerd. Kijk wat er van haar over is... iedereen zegt nu dat ze er verwaarloosd uitziet en totaal geen klasse meer heeft."

 
Tatjana's ex Ronny Rosenbaum over datingshow Tatjana: Wat een afgang

"Oh, heb je er familie?"

En dan denk ik aan Nederland, en aan meneer Wilders... want wij vinden al die stenengooiende, zandhappende halalbedoeïnen allemaal verderfelijk en een aanslag op ons land. En dan schaam ik me dood, want het boeit ons werkelijk geen flikker. Zoveel duizend jaar later blijken de Egyptenaren nog altijd vele malen beschaafder dan wij, en we zijn te verwend om dat onder ogen te zien. Als we nou eens godbetert de tv aan zouden zetten, maar nee, dan kijken we liever naar Popstars en De Wereld Draait Door. Diezelfde wereld die we met alle gemak maar lijken te negeren. Twaalf dagen... ik denk dat de goede voornemens van velen het niet eens zo lang hebben volgehouden.

Boek: Sarah Pekkanen - Was mijn zus maar niet zo mooi en ik wat minder slim

Even oud, op dezelfde dag geboren, in het bezit van dezelfde opvoeding door dezelfde ouders, maar toch zo verschillend als dag en nacht. De ene helft van de tweeling heeft daar last van, de andere niet en lijkt haar eigen succesvolle pad te bewandelen. Maar rollen kunnen zomaar omgedraaid worden in Sarah Pekkanens chicklit Was mijn zus maar niet zo mooi en ik wat minder slim.

sarah pekkanen

[Upd] Kubica buiten levensgevaar

Coureur Robert Kubica is vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt na een zware crash in de Ronde di Andora, in de buurt van Genua. Italiaanse medische diensten laten weten dat de Pool er slecht aan toe is. Zijn co-rijder Jakub Gerber is niet gewond geraakt bij het ongeluk.

In zijn Skoda Fabia vloog Kubica met hoge snelheid uit de bocht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een kerk. Per helikopter werd de coureur naar het ziekenhuis gebracht. Artsen lieten vervolgens weten meerdere breuken te hebben vastgesteld. De rijder is nog niet buiten levensgevaar.

Update 13.04 uur
Het Italiaanse sportmedium La Gazetto Dello Sport meldt zojuist dat de situatie op dit moment niet levensbedreigend is. De kans bestaat wel dat de hand van de Pool geamputeerd moet worden. 

Om 13.00 uur Engelse tijd zal er een persconferentie plaatsvinden over het ongeluk. 

Update 14.21 uur
De persconferentie is twee uur uitgesteld. Om 16.00 uur Nederlandse tijd zal de persconferentie volgens de laatste berichtgeving plaatsvinden. Kubica wordt op dit moment geopereerd.

Update 15.13 uur
Na enkele uitvoerige onderzoeken is gebleken dat de coureur meervoudige botbreuken heeft in zijn rechterarm, rechterbeen en rechterhand. Momenteel wordt de Poolse rijder geopereerd in het Santa Corona ziekenhuis in Pietra Ligure.

Update 17.10 uur
Formule 1-journalist Jon Noble meldt via zijn Twitter dat de operatie aan de hand van Kubica nog wel tot 20.00 uur vanavond kan gaan duren. De hand van de Pool hoeft niet geamputeerd te worden, maar nog onduidelijk is of Kubica de volledige functionaliteit in zijn hand terug zal krijgen. Verder is duidelijk geworden dat de inwendige bloedingen bij de coureur gestopt zijn.

Update 22.20 uur
Kubica is succesvol een acht uur durende operatie ondergaan. De arts, Igor Rossello, zegt dat het nog minstens een week gaat duren voor er volledige duidelijkheid is. Het kan volgens de Italiaan nog een jaar duren voor de Pool zijn rechterhand weer volledig kan gebruiken. Toen Kubica aan zijn botbreuk werd geholpen, stuitten de artsen op een beschadiging aan zijn zenuwen, deze beschadigingen werden meteen verholpen, terwijl een ander artsenteam zijn benen opereerde. 

Beelden van de auto na de crash


Op het forum is inmiddels ook een topic te vinden over de crash.

[Upd] Egypte: Dag van de martelaren

Zondag zijn zoals de afgelopen twee weken weer tienduizenden demonstranten aanwezig op het Tahrir-plein (Bevrijdingsplein) om het aftreden van president Hosni Mubarak te eisen. Mubarak is niet weg, maar met de dag komen er nieuwe consessies bij.

De demonstraties van zondag staan in het teken van herdenking van de minimaal honderd doden die gevallen zijn tijdens de protesten en wordt de dag van de martelaren genoemd. Het aantal van minimaal honderd doden wordt genoemd door Al Jazeera, de staatstelevisie spreekt van tussen de tien en twintig doden.

Nadat Mubarak zijn regering heeft ontslagen en vervangen en beloofd heeft om zich in september niet herverkiesbaar te stellen, is zaterdag ook een groot deel van de top van de Nationaal Democratische Partij (NDP) van Mubarak opgestapt. Onder de opgestapten is ook de zoon van de president, Gamal Mubarak. De top van de partij is vervangen door andere vooraanstaande NDP-leden.

Terwijl de protesten doorgaan, vindt momenteel de echte actie plaats achter de schermen. Zo heeft de grootste oppositiepartij, de Moslim Broederschap (MB), aangekondigd vanaf zondag weer in gesprek te gaan met de vicepresident Omar Suleiman. De Verenigde Staten eisen een overgangsregering die 'nu moet komen'.

Ondertussen is de sfeer op het Bevrijdingsplein bijna feestelijk te noemen. Er heeft een trouwerij plaatsgevonden en de organisatie op het plein wordt steeds beter. Een lantaarnpaal om mobiele telefoons op te laden, een klein veldhospitaal, een veilig punt waar journalisten beschermd worden et cetera. Nadat christelijke kopten moslims tijdens het gebed beschermden, hebben de moslims op hun beurt zondagochtend de christenen beschermd tijdens hun zondagsdienst.

In Egypte zijn verder weer mensen aan het werk gegaan en zijn ook de banken enkele uren open.

Update 16.50 uur
Op het Bevrijdingsplein zelf gaan de protesten gewoon door en is de sfeer nog steeds opgewekt te noemen. Buiten het plein is de sfeer minder positief. Er zijn nog steeds berichten dat aanhangers van Mubarak in het centrum van Caïro mensen lastigvallen en beroven van voorraden.

Het leger heeft zondagmiddag Ayman Mohyeldin, een verslaggever van Al Jazeera, gearresteerd. Eerder beloofde vicepresident Sulimani dat er geen journalisten meer zouden worden opgepakt en dat de reltrappers gestraft zullen worden. 

De Moslim Broederschap heeft verklaard bij hun eis te blijven dat Mubarak af moet treden. De demonstranten op hun beurt hebben verklaard dat de 'Raad van wijze mannen' en de Moslim Broederschap beide niet voor de demonstranten kunnen spreken.

Update 17.40 uur
De eerste minister Ahmed Shafiq, een week geleden nieuw aangesteld door Mubarak, heeft in een telefonisch interview met CNN aangegeven na het interview te gaan checken of Mohyeldin inderdaad is opgepakt. Wat hij vervolgens met die informatie van plan is te doen is nog niet bekend. Ook heeft hij aangegeven dat Mubarak niet eerder dan september af zal treden.

Update 22.02 uur
Ayman Mohyeldin is onder binnen- en buitenlandse druk weer vrijgelaten. Waarom hij is opgepakt is nog niet duidelijk geworden.

Omar Suleiman, de vicepresident, heeft verklaard niet te kunnen of willen beslissen of Mubarak op moet stappen. Dat zou de president alleen zelf kunnen volgens Sulimani. De vicepresident geeft verder aan in te staan voor de beloftes van Mubarak. Met de beloftes verwijst hij naar de al eerder in dit bericht benoemde concessies. De demonstranten op Tahrir-plein hebben al eerder aangegeven niet tevreden te zijn met deze concessies en zetten hun protesten dus door.

Ryo: "Ik was niet zenuwachtig"

Ryo Miyaichi maakte nog geen doelpunt, maar keek met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijd met Feyenoord. De Japanner was verantwoordelijk voor de nodige dreiging in het duel met Vitesse (1-1) en concludeerde na afloop dat het Nederlands voetbal hem wel ligt.

"Ik vond het vooraf spannend, maar zenuwachtig was ik niet. Naar deze wedstrijd heb ik lang uitgekeken en dat bleek op het veld niet voor niets. Het was plezierig om dit duel te spelen", liet Ryo, zoals de naam op de achterzijde van zijn voetbalshirt luidt, weten.

Vooral zijn bijnaam schepte de nodige verwachtingen. De Japanse Messi moet ervoor zorgen dat Feyenoord weer wat aanvallende impulsen krijgt, iets wat hem tegen Vitesse dus prima lukte. De huurling van het Engelse Arsenal was snel, wendbaar, technisch en misschien een tikkeltje zelfzuchtig, maar liet wel een goede indruk achter.

Ryo hoopt in het resterende deel van de wedstrijd nog van toegevoegde waarde voor Feyenoord te kunnen zijn. "Ik kan hier mijn snelheid gebruiken. Hopelijk mag ik volgende week tegen Heracles in De Kuip weer spelen."

[DOD] Adams en Gulliver winnen Dutch Open

Martin Adams heeft opnieuw de Dutch Open Darts op zijn naam geschreven. De Engelsman was in de finale te sterk voor zijn tegenstander Dean Winstanley. Adams is samen met Steve Beaton de enige darter die dit toernooi tweemaal achter elkaar wist te winnen.

Bij de dames was het Trina Gulliver die met de titel aan de haal ging. De Britse won van van Julie Gore. In het koppeltoernooi ging de titel naar het duo Martin Adams / Ross Montgomery die in de finale te sterk waren voor het duo John Walton / Martin Atkins.

Old Firm moet opnieuw

De klassieke strijd tussen Glasgow Rangers en Celtic zal opnieuw moeten worden gespeeld. De twee teams kwamen elkaar vandaag tegen in de vijfde ronde van de Schotse beker. De derby, die de naam The Old Firm draagt, eindigde in 2-2. Een gelijkspel betekent dat er een nieuwe wedstrijd komt om de winnaar te bepalen.

De Rangers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, door Jamie Ness en Steven Whittaker (strafschop). Kris Commons en Scott Brown zorgden er echter voor dat Celtic ook twee keer toe weer terug kwam in de wedstrijd.

Beide teams eindigden met tien man. Celtic-keeper Fraser Forsten kreeg voor rust al rood wegens het neerleggen van Steven Naismith. Juist deze Naismith werd in de tweede helft van het veld gestuurd nadat hij een fopduik maakte, terwijl hij al geel op zak had.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 21

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de eenentwintigste speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen en stand en een linkje naar de overige statistieken.

Bayern München onderuit bij 1. FC Köln

1. FC Köln heeft thuis verrassend met 3-2 gewonnen van Bayern München. De ploeg uit Keulen kwam er in de eerste helft niet aan te pas, doordat Mario Gomes en Hamit Altintop het net vonden. Thomas Müller kreeg vlak voor rust de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar raakte een verdediger van Köln. De zieke Arjen Robben en de geblesseerde Franck Ribery ontbraken in het duel.

Na rust zorgde Christian Clemens voor de aansluitingstreffer, waarna niet veel later Milivoje Novakovic de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. De onervaren Bayern-doelman Thomas Kraft ging hierbij lelijk in de fout. Een kwartier voor tijd moest Kraft nogmaals vissen toen Novakovic aan de Bayern-verdediging ontsnapt was en de 3-2 eindstand aantekende.

Hannover 96 klimt naar gedeelde derde plaats

Hannover 96 heeft in een Nedersaksische derby afgerekend met VfL Wolfsburg. Al na vier minuten maakte middenvelder Sergio Pinto met een ogenschijnlijk houdbaarschot vanaf 25 meter de enige treffer van de wedstrijd. Konstantin Rausch had na een kwartier spelen de score kunnen verdubbelen, maar zijn lob belandde op het dak van het doel.

Wolfsburg kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd, maar Hannover bleef de betere mogelijkheden houden. Rausch had ook in de tweede helft nog twee mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar hij faalde beide keren. Met nog tien minuten op de klok ging Emanuel Pogatetz in de fout, waarna Diego vanaf de strafschopstip de kans had om de gelijkmaker aan te tekenen, maar hij rakte de lat, waardoor het 1-0 bleef.

De uitslag van de Kohlenpotderby tussen koploper Borussia Dortmund en Schalke 04 is hier te vinden. Het duel tussen Hamburger SV en FC St. Pauli is afgelast wegens overvloedige regenval.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Borussia Dortmund Schalke 04 0-0
1. FC Köln Bayern München 3-2
FSV Mainz 05 Werder Bremen 1-1
1. FC Nürnberg Bayer Leverkusen 1-0
Hannover 96 VfL Wolfsburg 1-0
1899 Hoffenheim FC Kaiserslautern 3-2
M'gladbach VfB Stuttgart 2-3
Hamburger SV FC Sankt Pauli afgelast
SC Freiburg Eintracht Frankfurt 0-0


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 21 16 3 2 51 46 - 12
2 Bayer Leverkusen 21 11 6 4 39 41 - 30
3 FSV Mainz 05 21 13 0 8 39 32 - 22
4 Hannover 96 21 12 1 8 37 29 - 30
5 Bayern München 21 10 6 5 36 42 - 26
6 SC Freiburg 21 10 4 7 34 29 - 28
7 1899 Hoffenheim 21 8 8 5 32 39 - 28
8 Hamburger SV 20 9 3 8 30 29 - 30
9 1. FC Nürnberg 21 8 5 8 29 26 - 30
10 Eintracht Frankfurt 21 8 3 10 27 24 - 26
11 Schalke 04 21 7 5 9 26 26 - 26
12 VfL Wolfsburg 21 5 8 8 23 26 - 30
13 Werder Bremen 21 6 5 10 23 27 - 43
14 FC Sankt Pauli
20 6 4 10 22 23 - 34
15 1. FC Kaiserslautern 21 6 4 11 22 31 - 37
16 1. FC Köln
21 6 4 11 22 25 - 39
17 VfB Stuttgart 21 5 4 12 19 37 - 39
18 Borussia Mönchengladbach 21 4 4 13 16 31 - 53

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Swinkels: "Misschien heeft Blom iets persoonlijks tegen mij"

Arjan Swinkels kon zondag na het 7-1 verlies van zijn Willem II tegen FC Groningen zijn woede niet verbergen. De aanvoerder was witheet op scheidsrechter Kevin Blom. Swinkels kreeg rood in het duel met Groningen. De verdediger hield hij na een uur spelen een inzet van Thomas Enevoldsen buiten het doel.

"Maar niet met de hand," beweerde de Tilburger tegenover De Telegraaf. Scheidsrechter Blom zag dit echter anders. "Ik krijg die bal in mijn kruis, draai me om en zie dat hij rood trekt. Bizar. Misschien heeft hij iets persoonlijks tegen mij, geen idee. Het lijkt wel een of ander hersenspinsel van hem. Ik neem alleen wel aan dat deze kaart net als de vorige geseponeerd gaat worden en dat ik niet eens naar Zeist hoef om mezelf te verdedigen. Als ik hiervoor word geschorst, zou dat een schande zijn."

Of Willem II met Swinkels in de gelederen nog een gelijkspel had kunnen halen, durfde de aanvoerder niet te zeggen. Toen de speler het veld afging stonden de Tilburgers al op achterstand. "Maar met 3-1 tegen tien man hadden we er nog wel een wedstrijd van kunnen maken. Nu was hij naar de knoppen."

Blom heeft inmiddels zijn fout toegegeven, waardoor Swinkels waarschijnlijk niet geschorst zal worden.

Drama Apeldoorn beklijft bij Van Vollenhoven

Pieter van Vollenhoven is het drama op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn niet te boven. "Het is nog steeds niet helemaal weg", zegt de echtgenoot van prinses Margriet in de NOS-documentaire De Raad van Pieter, die zondagavond wordt uitgezonden. "Het is opgeborgen, maar het slot is niet goed verankerd."

Tijdens de viering van Koninginnedag probeerde Karst T. bij het monument De Naald met een auto op de koninklijke familie in te rijden. Daardoor kwamen acht mensen om het leven. "Ik heb het in mijn lijf opgeslagen, maar het heeft me erg veel moeite gekost daar balans in te vinden", aldus Van Vollenhoven.

In het NOS-portret wordt teruggekeken op zijn strijd voor onafhankelijk onderzoek naar rampen en ongevallen. Maandag neemt Van Vollenhoven officieel afscheid als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Drama Apeldoorn beklijft bij Van Vollenhoven
Drama Apeldoorn beklijft bij Van Vollenhoven (Foto: ANP)

Preud'homme uit kritiek op arbitrage na gelijkspel

Michel Preud'homme en FC Twente lieten vanmiddag een kans liggen om aan kop van de Eredivisie te komen. FC Twente-trainer Preud'homme had na afloop van het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) zo zijn twijfels over de beslissingen van scheidsrechter Jack van Hulten. De oefenmeester vond de verdeling van de gele kaarten niet eerlijk.

"Het is moeilijk om te voetballen bij Utrecht, door het publiek, maar ook door de arbiter. Hij gaf ons vaak wel geel voor overtredingen, terwijl we niet feller waren dan Utrecht", aldus de Belg. "We hadden de tweede kunnen maken, maar Utrecht kreeg ook prima kansen."

Twente staat door het gelijkspel nu gedeeld aan kop in de eredivisie. PSV heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo dan de Tukkers. Ajax is de grote winnaar van het weekend en ziet op de ranglijst dat het nog maar drie punten achterstaat op beide teams.

Gewonden bij protest bij villa Berlusconi

Enkele honderden tegenstanders van Silvio Berlusconi hebben zondag een demonstratie gehouden bij de villa van de Italiaanse premier buiten Milaan. Een kleine groep raakte slaags met de politie, waarbij enkele betogers en agenten gewond raakten. Twee betogers werden aangehouden, melden Italiaanse persbureaus.

De betogers kwamen bijeen voor Berlusconi's villa in Arcore, waar de premier naar verluidt wilde feestjes gaf met jonge vrouwen. De Italiaanse justitie onderzoekt of hij betaalde seks heeft gehad met een minderjarig meisje en zijn ambt misbruikt heeft om dit te verhullen. Berlusconi ontkent.

Ook zaterdag werd tegen Berlusconi gedemonstreerd. Enkele duizenden mensen kwamen in een stadion in Milaan bijeen om het aftreden van de premier te eisen. Onder de aanwezigen waren de auteur Umberto Eco en de anti-maffiaschrijver Roberto Saviano.

Berlusconi liet zijn aanhangers zondag weten dat hij aanblijft, omdat er geen alternatief is voor zijn regering. Berlusconi werd in 2008 voor een termijn van vijf jaar gekozen.

Skiër Hirscher mist WK

De Oostenrijkse slalomspecialist Marcel Hirscher moet het WK skiën komende week in het Duitse Garmisch-Partenkirchen aan zich voorbij laten gaan. Hirscher, die een Nederlandse moeder heeft, heeft een gebroken botje in de linkervoet.

Voor de Oostenrijkse skiploeg is dit de zoveelste tegenvaller. Ze moeten het op het WK ook al doen zonder de geblesseerden Hans Grugger, Mario Scheiber en Georg Streitberger.

De 21-jarige Hirscher zal waarschijnlijk zes tot acht weken moeten revalideren.

Aissati: "Te weinig gekregen tegen Feyenoord"

Ismaïl Aissati was vanmiddag één van de uitblinkers bij Vitesse-Feyenoord. Aissati meent dat de Arnhemmers meer hadden verdiend dan een gelijkspel.

"Ik denk dat we te weinig hebben gekregen", aldus de uitblinkende Aissati na afloop van het gelijkspel in de GelreDome tegenover De Telegraaf. Door het gelijkspel staat Vitesse nu op een dertiende plek en staat Feyenorod vijftiende.

"We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld", vervolgde Aissati, die in de wedstrijd vanaf de strafschopstip de achterstand voor Vitesse ongedaan maakte na een onnodige overtreding van Gill Swerts op Marco van Ginkel.

Hoewel Vitesse de strafschop cadeau kreeg van de Feyenoord-verdediger meent de Vitesse-speler echter niet dat de Arnhemmers goed weg zijn gekomen. Er had meer ingezeten. "We kwamen ongelukkig op achterstand, dan loop je weer achter de feiten aan. Maar we hebben ons mentaal sterk getoond."

Manager: "Kubica heeft sterke geest"

Robert Kubica raakte vandaag bij een crash in de rally Ronde di Andora zwaargewond aan zijn rechterhand. De artsen in het ziekenhuis vreesden voor amputatie van het lichaamsdeel, maar de Pool kan zijn hand behouden. Het is echter onzeker hoe zijn herstel zal gaan verlopen.

"Helaas heeft de impact met de vangrail serieuze schade aangericht," zei de manager van Kubica, Daniele Morelli, op een persconferentie nabij het Santa Corona ziekenhuis waar de Pool nu verblijft. "Hij heeft meerdere botbreuken in zijn been en rechterarm met complicaties aan zijn rechterhand. We zullen later zien of de operatie succesvol is geweest."

"De chirurgen proberen de functionaliteit van zijn rechterhand te herstellen. De bloedcirculatie is hersteld evenals de botstructuur. Nu moeten we aan het werk met de spierfunctie, maar Robert heeft een sterke geest en het gaat hem lukken," zei een hoopvolle Morelli. "Het belangrijkse is dat Robert geneest, zoals hij dat heeft aangetoond na de crash in Canada. Toen duurde het drie weken om terug te keren op de baan."

Mocht Kubica de eerste race van het seizoen moeten missen dan lijkt Lotus Renault GP-testrijder Bruno Senna de aangewezen persoon om hem op korte termijn te vervangen. Over de langere termijn is nog niets bekend.

België en Rusland naar halve finale Fed Cup

Na Italië hebben ook België, Rusland en Tsjechië de halve finale van de Fed Cup weten te bereiken. De Belgische dames, die aantraden met Yanina Wickmayer en Kim Clijsters versloegen in eigen huis de Verenigde Staten met 5-0, dat zonder de zusjes Williams moest strijden.

Ook Tsjechië was na het eerste duel op zondag tegen Slowakije al zeker van kwalificatie. Dit doordat Petra Kvitova Daniela Hantchova wist te verslaan in twee sets.

Het spannendst was de wedstrijd tussen Frankrijk en Rusland. Frankrijk stond na gisteren op een 0-2 voorsprong, maar zag dat Anastasia Pavlyuchenkova en Svetlana Kuznetsova de stand gelijk trokken door winst op respectievelijk Alize Cornet en Virginie Razzano.

Pavlyuchenkova en Kuznetsova bezorgden vervolgens in het beslissende dubbel de Russin het beslissende punt. Parmentier en Razzano werden met 7-6 en 6-0 verslagen.

Hobbyen met FOK!kers: Demon_Hunter

We kennen de FOK!ker Demon_Hunter natuurlijk als moderator op ons forum. Maar wist je dat hij naast deze topsport ook nog een hobby heeft in de vrije uurtjes? Dan weet je het nu, hij beoefent de sport American Football. Dit doet hij de Amersfoort Untouchables, een club die bestaat uit 65 leden. Het team is ook Nederlands kampioen Full Contact Tackle div 2. Daar is een seniorenteam (spelers vanaf 18 jaar) en een juniorenteam (tot 18 jaar). Je leest alles over Demon_Hunter en zijn hobby in deze reportage FOK!kers met een hobby.

 

Gitarist Gary Moore overleden

De vermaarde Britse rockgitarist Gary Moore is zondagochtend op 58-jarige leeftijd overleden, naar verluidt aan een hartaanval. Dat heeft het management van de Ierse rockband Thin Lizzy, waarvan Moore vroeger deel uitmaakte, meegedeeld.

Zanger Phil Lynott haalde Moore, die uit de Noord-Ierse hoofdstad Belfast kwam, in 1974 bij Thin Lizzy. Eerder had het tweetal al samen in de groep Skid Row gezeten. Naderhand kreeg Moore faam als soloartiest.

Moore behaalde in 1990 een grote hit in Nederland met het nummer Still Got The Blues. Daarvoor had hij samen met Lynott, die in 1986 overleed, nog enkele malen samengewerkt. Dit leverde onder meer de hits Parisienne Walkways en Out In The Fields op.



Out In The Fields, door Gary Moore en Phil Lynott

[Upd] Vermiste jongen (10) teruggevonden

De politie is op zoek naar een 10-jarig Tilburgs jongetje. Hij wordt sinds zondagmiddag vermist op de Loonse en Drunense Duinen, een natuurgebied van ruim 3500 hectare tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De politie heeft een sms-alert uit doen gaan en heeft een helikopter en speurhonden ingezet, liet ze zondag weten.

De jongen was zondagmiddag met zijn ouders en broertje aan het wandelen toen hij ruzie kreeg met zijn broertje. Kwaad liep hij weg en hij is sindsdien spoorloos. De politie vermoedt dat Wouter de Haan is verdwaald in het bosrijke gebied.

Update 21.15 uur
Wouter is inmiddels terecht, zo meldt Omroep Brabant. De jongen wist zelf een weg uit het natuurgebied te vinden en belde bij een huis aan. Er werd al sinds 16.30 uur dringend naar de jongen gezocht. Hierbij werd overdag gebruikgemaakt van een helikopter. Daarnaast kwamen nog eens 10 agenten, 21 speurhonden en meerdere boswachters in actie.

Huistra gelooft nu in vierde plaats

FC Groningen houdt niemand meer voor de gek. De Noorderlingen kunnen voor een prachtige eindklassering gaan dit seizoen.FC Groningen staat momenteel op een knappe vierde plaats. Trainer Pieter Huistra ziet een mooie eindklassering in het verschiet liggen voor FC Groningen. "Het is nu aan ons om in dingen te gaan geloven," aldus de trainer na afloop van de 7-1 winst op Willem II.

Huistra doelt daarmee op een plaats bij de eerste vier aan het einde van het seizoen. "Wij willen Europees voetbal halen. Dat kan via de play-offs, maar dus ook via het klassement. We staan er nu zodanig voor dat we deze klassering moeten proberen te verdedigen."

"De topploegen laten regelmatig wat liggen, dus het kan. Dit team groeit nog steeds en kan nog veel verder komen," besloot Huistra in een gesprek met De Telegraaf. Huistra debuteert dit seizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Gemengde gevoelens bij Been over gelijkspel

Feyenoord wist vandaag weer geen uitoverwinning te boeken. De Rotterdamse club speelde met 1-1 gelijk bij Vitesse. Trainer Mario Been keek met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel, dat werd ingeleid door een onnodige overtreding van Gill Swerts bij de 1-1.

"Een punt is beter dan niets," doelde hij op de voorgaande nederlagen tegen Ajax, De Graafschap en FC Twente. "Ik ben ook best tevreden over ons veldspel. Maar we moeten wel een keer gaan winnen."

Been baalde vooral van de overtreding van Swerts, waardoor Vitesse een penalty kreeg, die Ismaïl Aisatti werd benut. "Een heel stom moment. Een totaal onnodige penalty. Gill moet op die plek helemaal geen overtreding maken. Een kwestie van voetbalgogme. Hij heeft zijn fout na afloop ook toegegeven."

Rosenthal in onrustig Midden-Oosten

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken is zondagavond in de Jordaanse hoofdstad Amman begonnen aan zijn eerste bezoek als bewindsman aan het Midden-Oosten. Hij gaat de komende dagen ook naar Israël en de Palestijnse gebieden, om er kennis te maken en de onderlinge banden aan te halen.

Ook wil hij met de landen spreken over het vredesproces in het Midden-Oosten. De politieke onrust en volksopstanden in de Arabische wereld, zoals in Egypte en Tunesië, 'nopen tot een bezinning op de aard en het tempo van het vredesproces', zei Rosenthal onderweg naar Amman. Ook in Jordanië gingen in de afgelopen weken duizenden mensen de straat op om economische en politieke hervormingen te eisen.

Brotherhood wint prijs voor beste verhaal

De uitslag van de Writers Guild Awards 2011 is bekend. De prijs is bestemd voor de beste, leukste of opvallendste scenarios van films, series en games. In de categorie games is Assasin's Creed: Brotherhood de winnaar. De game is het derde deel in de serie en neemt ons mee naar het Rome van de zestiende eeuw om een eeuwenoud complot te ontrafelen.

VIDEOGAME WRITING WINNER "Assassin's Creed: Brotherhood," Story by Patrice Desilets, Jeffrey Yohalem, Corey May; Lead Script Writer: Jeffrey Yohalem; Script Writers: Ethan Petty, Nicholas Grimwood, Matt Turner; Ubisoft

Dronken Poolse trucker aangehouden

De politie heeft zaterdagavond in Tiel een stomdronken Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. Hij bleek vijf keer zo veel gedronken te hebben als is toegestaan. Eerder was hij doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.

De 36-jarige Pool was rond 20.00 uur tegen een gevel van een bedrijf aan de Riemsdijk gereden. Ook raakte hij een boom en een rotsblok, waarna hij doorreed. Agenten zagen de truck rijden op de rotonde Zwarte Paard bij de N320 en merkten op dat hij nauwelijks op zijn weghelft kon blijven.

Op de Tielseweg werd de man staande gehouden. Al snel bleek dat hij straalbezopen was. Agenten zagen meerdere geopende bierblikken in de cabine liggen. De trucker kon amper uit zijn voertuig komen. Uit een blaastest bleek dat hij vijf keer zo veel alcohol in zijn bloed had als toegestaan.

Ruim honderd tips over dode vrouw A67

De politie heeft sinds het verspreiden van het opsporingsbericht ruim honderd tips binnengekregen over de dode vrouw die vrijdag werd aangetroffen langs de A67 bij Venlo. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De identiteit van het slachtoffer is sinds zondagmiddag bij de politie bekend maar in het belang van het onderzoek worden daar geen nadere mededelingen over gedaan.

Het is inmiddels zeker dat de vrouw om het leven is gekomen door een misdrijf, zo is uit sectie gebleken. De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak van de vrouw. De vrouw werd vrijdagmiddag op het talud langs de snelweg gevonden door een wandelaar. Zaterdag is het gebied door de politie uitgekamd.

Zaterdagavond heeft de politie een landelijk opsporingsbericht verspreid om erachter te komen wie de dode vrouw is. Ook werd een foto vrijgegeven. De politie gaat met de tips aan de slag.

DVD/Blu-ray: The Crazies (duo-review)

Soms komt het voor op de FOK!redactie dat zich unieke situaties voordoen. Zo ook bij The Crazies. Beaudelaire en MrManiak kregen beiden een versie van de film. Eerstgenoemde de Blu-ray, laatstgenoemde de dvd. Dan zit er maar een ding op: open een topic en bekijk de film tegelijkertijd. Een unieke happening tussen twee filmkenners en -kijkers met aparte anekdotes en feitjes volgt. Het eindresultaat heb je nu voor je, namelijk een review zoals nog nooit eerder op FOK! verschenen is.

the Crazies

[Premier League] Uitslagen speelronde 26

In de Engelse Premier League werd afgelopen weekend de 26e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Tévez goud waard voor City

Manchester City hadden de zege op West Bromwich Albion te danken aan Carlos Tévez. De Argentijn maakte alle treffers voor de thuisploeg (3-0). Tévez opende de score op zijn verjaardag na ruim een kwartier spelen. Aleksandar Kolarov ging onderuit in de zestienmeter, waarna de strafschop werd verzilverd.

Een mooie aanval via David Silva en Vincent Kompany werd vijf minuten later door Tévez gepromoveerd tot een doelpunt. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld, maar een derde doelpunt van Tévez  (penalty) gaf de overwinning extra glans. Manchester City loopt door de zege twee punten in op Arsenal, dat nog een punt voorsprong heeft op de nummer drie.

Van der Vaart belangrijk voor Spurs

Tottenham Hotspur boekte in eigen huis een late zege op Bolton Wanderers. Van der Vaart bracht The Spurs al vroeg aan de leiding. De Oranje-international benutte een strafschop, waarna hij twee minuten later opnieuw vanaf elf meter mocht schieten. Bij zijn tweede poging ging de bal ruim naast. Bolton profiteerde van de misser en kwam op gelijke hoogte.

Chelsea-huurling Daniel Sturridge hielp de bezoekers op 1-1. Lange tijd leek het erop dat Tottenham twee punten ging verspelen, maar invaller Niko Kranjcar bezorgde de Londenaren drie punten.

Oranje-international John Heitinga won met Everton van Blackpool (5-3). Louis Saha scoorde vier doelpunten voor Everton


Uitslagen speelronde 26:

Thuis Uit Uitslag
Stoke City Sunderland 3-2
Aston Villa Fulham 2-2
Everton Blackpool 5-3
Newcastle United Arsenal 4-4
Tottenham Hotspur Bolton Wanderers 2-1
Manchester City West Bromwich Albion 3-0
Wigan Athletic Blackburn Rovers 4-3
Wolverhampton Manchester United 2-1
West Ham United Birmingham City 0-1
Chelsea Liverpool 0-1

* klik op de uitslag voor een verslag van de wedstrijd

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Manchester United 25 15 9 1 54 55-24
2 Arsenal 25 15 5 5 50 54-27
3 Manchester City 26 14 7 5 49 42-22
4 Chelsea 25 13 5 7 44 46-22
5 Tottenham Hotspur 25 12 8 5 44 35-27
6 Liverpool 26 11 5 10 38 34-31
7 Sunderland 26 9 10 7 37 32-31
8 Bolton Wanderers 26 8 9 9 33 36-37
9 Stoke City 25 10 3 12 33 31-32
10 Newcastle 25 8 7 10 31 40-38
11 Blackburn 26 9 4 13 31 34-42
12 Fulham 26 6 12 8 30 28-28
13 Everton 25 6 12 7 30 33-34
14 Aston Villa 26 7 8 11 29 30-45
15 Blackpool 25 8 4 13/td> 28 38-49
16 Birmingham City 24 5 12 7 27 24-33
17 West Bromwich 25 7 5 13 26 31-48
18 Wigan Athletic 26 5 11 10 26 26-44
19 Wolverhampton 25 7 3 15 24 26-43
20 West Ham United 26 5 9 12 24 27-45

Meer statistieken uit de Premier League kun je hier vinden.

Lotus laat Chandhok testen in Jerez en Barcelona

Lotus zal bij de tests in Jerez en Barcelona Karun Chandhok aan het werk zetten voor het team. Op basis van deze twee tests zal het team bepalen of hij de officiële derde rijder wordt van het team achter Jarno Trulli en Heikki Kovalainen.

"We willen hem graag als reserverijder," zei teambaas Tony Fernandes tegenover persbureau Reuters. "Maar we willen eerst zien hoe het allemaal uitpakt. Hij krijgt een paar sessies in Jerez en Barcelona en dan nemen we een beslissing. Dat is het plan."

Afgelopen week was de Indiër al te gast bij het team tijdens de tests in Valencia. Toen mocht hij alleen vanaf de zijkant toekijken. Chandhok heeft alvast de steun van technisch directeur Mike Gascoyne en CEO Riad Asmat.

[Premier League] Uitslag Chelsea - Liverpool

Liverpool heeft  goede zaken gedaan in de Premier League. De Reds wonnen de topper bij Chelsea met 1-0. Raul Meireles scoorde de enige goal. Fernando Torres startte bij Chelsea tegen zijn oude club, maar werd na 65 onopvallende minuten gewisseld. Bij Liverpool bleef spits Luis Suárez de hele wedstrijd op de bank.

Liverpool klimt door de zege voorbij Sunderland van de zevende naar de zesde plaats. Chelsea blijft vierde. Omdat ook koploper Manchester United zaterdag verloor, blijft het verschil met die ploeg tien punten.

Toernooizeges voor Anderson en Dodig

Tennissers Kevin Anderson en Ivan Dodig hebben vandaag hun eerste toernooizeges geboekt. Beiden deden dat in eigen land. Anderson was in de finale van het ATP-toernooi in Johannesburg met 4-6, 6-3, 6-2 te sterk voor de Indiër Somdev Devvarman. In Zagreb klopte Dodig Michael Berrer uit Duitsland met 6-3, 6-4.

Anderson en Devvarman speelden beiden hun tweede finale. De thuisfavoriet haalde in 2008 in Las Vegas al eens de eindstrijd, de Indiër stond een jaar later in Chennai in de finale. Devvarman, in de tweede ronde nog te sterk voor Jesse Huta Galung, won de eerste set, maar daarna nam Anderson de regie over.

Dodig had zich verrassend geplaatst voor de finale in eigen land. In de eerste ronde klopte hij de als zesde geplaatste Marcel Granollers, in kwartfinale was hij te sterk voor zijn landgenoot Ivan Ljubicic (2) en in de halve eindstrijd bleek Guillermo Garcia-Lopez (3) niet tegen Dodig opgewassen.

Dat de Kroaat, die nog nooit eerder de eindstrijd van een ATP-toernooi bereikte, ook van Berrer zou winnen, was daarna geen verrassing. De Duitser was weliswaar als achtste geplaatst, maar Dodig had ook met zijn vierde geplaatste tegenstander van het toernooi geen moeite.

Zevenkamper Eaton verbetert eigen wereldrecord

Ashton Eaton heeft zondag een nieuw indoorwereldrecord neergezet op de zevenkamp. De 23-jarige Amerikaan scherpte in Talinn zijn eigen record met 69 punten aan tot 6568 punten. In eigen land veroverde de Est Andres Raja zilver met 6114 punten. "Ik ben erg blij met mijn nieuwe wereldrecord," liet Eaton weten.

Eaton rende zaterdag de zestig meter in 6,66 seconden, sprong 7.77 meter ver, haalde 14.45 meter bij het kogelstoten en sprong over 2.01 meter bij het hoogspringen. De Amerikaan gaf die goede prestaties zondag een vervolg door de zestig meter horden in 7,60 seconden af te leggen, over 5.20 meter bij het polsstokhoogspringen te gaan en de 1000 meter in 2.34,74 minuten te lopen.


(Foto: Novum)

BMW's in NFS Shift Unleashed 2

Op 25 maart komt Need For Speed Shift Unleashed 2 uit op de Xbox 360, PS3 en de PC. Nu heeft GameTrailersTV een korte feature met daarin enkele nieuwe beelden van het spel. Zo zien we in de beelden de NFS BMW Z4GT3 scheuren door de straten van de Amerikaanse stad Miami.

In het spel zal je het ook moeten opnemen tegen enkele bazen, dit zijn in het echt bestaande coureurs die je zal moeten verslaan in het spel. Je zal ze terug zien in verschillende modi zoals Drift, Endurance en Time Attack. Bekijk hieronder video met de nieuwe beelden.

Cambodja en Thailand blijven elkaar beschieten

Het Cambodjaanse en het Thaise leger hebben elkaar zondag voor de derde opeenvolgende dag met artillerie en mortieren bestookt. Twee keer werd een staakt-het-vuren afgesproken, maar dat hield geen van beide keren lang stand.

De beschietingen vinden plaats bij Preah Vihear-tempel uit de elfde eeuw. De tempel, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, werd in 1962 door het Internationaal Gerechtshof toegewezen aan Cambodja, tot woede van veel Thai. Bij de jongste beschietingen was een vleugel van de hindoetempel als gevolg van Thais artillerievuur ingestort, meldde Cambodja zondag.

De tempel voedt al langer nationalistische sentimenten in de twee landen. De spanningen zijn de laatste tijd weer opgelopen door demonstraties in Bangkok, waarin van de Thaise regering werd geëist dat de Cambodjanen uit een omstreden strook grond bij de tempel worden verjaagd.

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva pleitte zondag voor een vreedzame oplossing, maar waarschuwde dat het Thaise leger de nationale soevereiniteit zal verdedigen als die wordt aangevallen.

[Six Nations] Overzicht eerste speelronde

Tijdens het weekend van vrijdag 4 februari en zaterdag 5 februari vonden de eerste serie wedstrijden van het Six Nations Championship 2011 plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Wales - Engeland 19-26

Engeland heeft in Cardiff Wales verslagen. Engeland had maar weinig kansen nodig om op voorsprong te komen. Man of the Match Toby Flood van Engeland zag een gaatje in de verdediging van Wales, gaf af aan Ashton die de eerste try van Engeland maakte. Nadat Deacon zichzelf opofferde om zo een try voor Wales te voorkomen leek Wales even wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar door gebrek aan vuurkracht voorin kwamen ze niet verder dan een paar penalty's. Toen Deacon weer terugkwam en Mitchell van Wales een gele kaart kreeg maakte Ashton zijn tweede try voor Engeland en leek de wedstrijd gespeeld. Wales kwam, mede dankzij een rommelige try van Stoddart toch nog terug in de wedstrijd, maar een penalty van de ingevallen Wilkinson stelde de zege voor Engeland in de slotfase veilig.

Wales:
Try: Stoddart
Conversie: S. Jones
Penalty's: S. Jones (3), Hook

Gele kaart: Mitchell

Engeland:
Try's: Ashton (2)
Conversies: Flood (2)
Penalty's: Flood (3), Wilkinson

Gele kaart: Deacon

Italië - Ierland 11-13

Hoewel Ierland Italië in Rome heeft verslagen, ging het veel moeizamer dan vooraf gedacht werd. Italië viel vanaf de aftrap direct aan en kwam door penalty's van Mirco Bergamasco terecht op voorsprong. Ierland leek vervolgens meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar ze waren te slordig om het Italië echt moeilijk te maken. Na de rust gaf aanvoerder Brian O'Driscoll het goede voorbeeld door een try te maken, maar na de try viel Ierland weer in het spel van de eerste helft. Vijf minuten voor tijd leek Italië de overwinning te pakken door een goed uitgevoerde aanval die af werd gemaakt door McLean, maar de ingevallen routinier Ronan O'Gara redde Ierland toch nog door te scoren via een drop goal.

Italië:
Try: McLean
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Ierland:
Try: O'Driscoll
Conversie: Sexton
Penalty: Sexton
Drop goal: O'Gara

Gele kaart: Leamy

Frankrijk - Schotland 34-21

Als enige land heeft Frankrijk dit weekend een thuiswedstrijd weten te winnen. De Fransen stonden al snel op het scorebord door een goede try van Medard. Nadat Ritchie Gray een tweede Franse try voorkwam, kwam Schotland beter in de wedstrijd en maakte aanvoerder Kellock de eerste Schotse try. Frankrijk sleepte voor rust er nog een penalty try uit nadat de Schotse scrum telkens inzakte. Frankrijk kwam na rust niet meer in gevaar en liepen ze simpel uit met als hoogtepunt de try van Imanol Haridordoquy, die de bal kreeg aangespeeld door een geniale pass van Trin-Duc, die de bal tussen zijn eigen benen door gooide. Hierna begon het grote wisselen, waardoor er wat verwarring in de beide defensies ontstond en beide landen nog een aantal try's wisten te maken.

Frankrijk:
Try's: Medard, Penalty Try, Harinordoquy, Traille
Conversies: Parra (2), Yachvili (2)
Penalty: Yachvili
Drop Goal: Trinh-Duc

Schotland:
Try's: Kellock, Brown, S. Lamont
Conversies: Parks (2), Jackson

Stand na de eerste speelronde:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Voor Tegen Try's Punten
1 Frankrijk 1 1 0 0 34 21 4 2
2 Engeland 1 1 0 0 26 19 2 2
3 Ierland 1 1 0 0 13 11 1 2
4 Italië 1 0 0 1 11 13 1 0
5 Wales 1 0 0 1 19 26 1 0
6 Schotland 1 0 0 1 21 34 3 0

Alles is voor Bassie?

In de nacht van maandag op dinsdag sloot de internationale transfermarkt in de voetbalwereld. Verschillende spelers waren blij met een overstap naar een andere -vaak betere- club, anderen waren teleurgesteld door het mislopen van een gedroomde transfer. In die laatste categorie is de net-niet-transfer van Bas Dost naar Ajax de opvallendste. Het hele circus rond zijn gewilde transfer nam naarmate de deadline naderde steeds clowneskere vormen aan. Het moest Alles is voor Bassie worden, maar het werd uiteindelijk niets.

Aantal gedode Afghaanse agenten toegenomen

Het aantal Afghaanse agenten dat door aanslagen van rebellen omkwam, is in januari sterk gestegen. In de eerste maand van 2011 verloren er tachtig het leven, 21 procent meer dan in december 2010. Dat heeft de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Zemarai Bashari zondag gezegd. 127 agenten raakten door aanslagen gewond.

Hoewel het aantal dode agenten steeg, nam het aantal aanslagen door de Taliban en andere opstandelingen af. Het ministerie registreerde in januari 315 aanslagen, waarvan 135 met bermbommen. Dat was 11 procent minder dan een maand eerder.

Aantal gedode Afghaanse agenten toegenomen
Aantal gedode Afghaanse agenten toegenomen (Foto: ANP)

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond een inhaalronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. De eerste wedstrijd werd op vrijdagavond al gespeeld. FC Oss liet de kans liggen om koploper te worden, door thuis de punten te delen met EVV. De achterstand op De Treffers bedraagt één punt, al moeten de Ossenaren nog twee duels inhalen.

Verder was het een goed weekend voor drie laagvliegers. Quick '20, Baronie en FC Hilversum wonnen namelijk alle drie, waardoor ze weer wat meer uitzicht op lijfsbehoud kregen. AFC lijkt na de nederlaag tegen Baronie definitief af te haken in de titelrace.

Uitslagen

 

Thuis Uit Uitslag
AFC Baronie 1-2
FC Hilversum VVSB 3-0
FC Oss EVV 1-1
Quick '20 Hollandia 2-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Treffers 18 9 5 4 32 25-22
2 FC Oss 16 8 7 1 31 27-15
3 JVC Cuijk 15 8 3 4 27 30-24
4 Achilles '29 16 7 5 4 26 24-15
5 Argon 16 8 2 6 26 16-16
6 AFC 16 7 4 5 25 35-27
7 Haaglandia / W. 18 7 4 7 25 31-27
8 VVSB 16 6 3 7 21 20-24
9 FC Lienden 17 6 2 9 20 26-35
10 Hollandia 15 5 4 6 19 13-15
11 FC Hilversum 16 4 7 7 19 18-18
12 EVV 16 5 4 7 19 16-18
13 Quick '20 16 4 5 7 17 18-22
14 Gemert 17 4 4 9 16 14-21
15 Baronie 16 3 3 10 12 16-30

Vecht in 3D met Dead or Alive

Er zijn wat nieuwe screenshots van Dead or Alive Dimensions op het internet verschenen. Het spel wordt door Team Ninja ontwikkeld voor de Nintendo 3DS. Het is meteen het eerste DoA-spel dat op een Nintendo-apparaat verschijnt.

Er is een 'Chronicle-mode' in het spel, waarin een verhaallijn voor de personages tussen de gevechten door is bedacht. Het touch-screen kan gebruikt worden om de speciale bewegingen van de karakters uit te voeren, terwijl het bovenste scherm de gevechten zal tonen. De ontwikkelaar geeft aan dat het spel zonder 3D met 60 fps gaat draaien op de nieuwe handheld, ga je over in 3D dan krijgt ieder oog 30 fps te zien.

Dead or Alive Dimensions zal in maart verschijnen voor de Nintendo 3DS.

Dead or Alive DimensionsDead or Alive Dimensions

Dead or Alive DimensionsDead or Alive Dimensions

Dead or Alive DimensionsDead or Alive Dimensions

Dead or Alive DimensionsDead or Alive Dimensions

Succesvolle rentree Isinbajeva

Na elf maanden afwezigheid heeft polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva een succesvolle rentree gemaakt. Bij een internationale wedstrijd in Moskou was de 28-jarige Russin veruit de beste.

In maart 2010 laste de veelvoudig wereld- en olympisch kampioene een sabbatical in, nadat ze op de WK indoor als vierde was geëindigd. In Moskou sprong ze vanmiddag 4,86 meter en was daarmee landgenote Svetlana Feofanova (4,56 m) de baas.

Knegt, ter Mors pakken shorttracktitels

Sjinkie Knegt is in Groningen Nederlands kampioen shorttrack geworden. Bij de vrouwen ging de titel naar Jorien ter Mors.

Knegt had vandaag bij de afsluitende 3.000 meter vijf punten achterstand op viervoudig kampioen Kerstholt. Met nog twee ronden te gaan sprong Knegt weg en werd niet meer achterhaald. De overwinning op de 3 kilometer was voor Ithzak de Laat die bij de start gelijk al een ronde had gepakt.

Ter Mors had bij de vrouwen een marge van vijf punten op Annita van Doorn. En ze verdedigde die op de afsluitende 3.000 meter met succes.

ESRB legt uit hoe ze games raten zonder ze te spelen

ESRB-werknemer Eliot Mizrachi heeft uitgelegd hoe ze ESRB-rating toekennen aan games. Dacht je dat werken bij deze organisatie een droombaan was dan vergis je je want de games worden haast niet gespeeld.

Dit omdat er natuurlijk veel te veel games op de markt komen om deze allemaal van voor tot achter door te spelen, waarbij nog lang niet zeker is dat men elk stukje content ook daadwerkelijk heeft gezien. Het kan ook zijn dat de game nog helemaal niet klaar terwijl de rating al wel bepaald dient te worden: “When games are submitted to ESRB for rating they may not have been finalized or fully tested yet. As a consequence, these games may still be buggy, making it difficult, if not impossible, for a rater to play the game from start to finish.”

Uitgevers dienen een contract te tekenen waarbij ze waarborgen dat ze de content aan de ESRB laten zien die mogelijk invloed heeft op de rating. Het is aan de ESRB wat deze content dan wel allemaal in zou kunnen houden. Vindt de ESRB dat de game content bevat die zij eigenlijk hadden moeten weten, content waardoor ze een andere rating hadden gegeven, dan hebben ze aantal gereedschappen tot hun beschikking: “If a rating does have to be changed because previously undisclosed content is discovered, we can not only fine a company up to $1 million, but more significantly require re-labeling of a product that’s already manufactured and shipped, or even recalling it — either of which can be extremely costly and is a significant disincentive for a publisher to not fully disclose their content.”

Vaak zul je dus zien dat uitgevers een overmaat aan content naar de ESRB zullen sturen om maar zo zeker mogelijk van hun zaak te zijn. Je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen! Werk je bij de ESRB dan zul je dus alleen geweld en seks onder ogen krijgen. Iets voor jou?

[WTT] Eltingh/Haarhuis maandagavond op de baan

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis zijn de grote publiekstrekkers op de eerste dag van het ABN Amro tennistoernooi. De routiniers komen morgenavond in Sportpaleis Ahoy rond half acht de baan op voor de eerste ronde van het dubbelspel tegen het als eerste geplaatste Poolse duo Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski.

Eltingh en Haarhuis maken in de Maasstad een eenmalige rentree op de ATP Tour. Het duo, dat in het verleden samen alle grandslams won, kreeg een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek.

Twee Nederlanders komen morgen in actie bij het enkelspel. Thomas Schoorel speelt de laatste middagpartij tegen de Serviër Viktor Troicki. Jesse Huta Galung sluit na de partij van Eltingh/Haarhuis de dag af tegen Jurgen Melzer. De Oostenrijker is de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Amfetaminelab in Waalwijk opgerold

Een amfetaminelaboratorium in Waalwijk is zaterdagavond door de recherche opgerold. Vijf personen zijn aangehouden, meldt de politie. Een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van chemische drugs werd aangetroffen in het pand aan de Tuinstraat.

De politie pakte drie inwoners van Waalwijk op, twee mannen van 33 en 43 jaar en een 35-jarige vrouw. Verder werden een 25-jarige in Breda verblijvende man en een 45-jarige Rijsbergenaar gearresteerd.

Uitslagen Eredivisie speelronde 22

Dit weekend werd in de Eredivisie de 22e speelronde afgewerkt. De kop van de Eredivisie is dichter naar elkaar toe gekropen. PSV (0-1 verlies tegen ADO den Haag) en FC Twente (1-1 tegen FC Utrecht) morsten punten, terwijl achtervolgers Ajax en FC Groningen overwinningen wisten te boeken. Het verschil tussen koploper PSV en nummer vier FC Groningen is nu vier punten.

ADO den Haag heeft voor het eerst sinds 1971 weten te winnen bij PSV. De Hagenezen sloegen in de blessuretijd van de wedstrijd toe, toen Verhoek het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken.

PSV begon sterker aan de wedstrijd en kreeg behoorlijke kansen via onder andere Engelaar. Na rust kreeg ook ADO meer kansen, maar leek het op een 0-0 af te stevenen. Totdat Verhoek in de 92e minuut na een counter wist te scoren.

FC Groningen heeft in eigen huis geen spaan heel gelaten van Willem II. In de Euroborg kreeg de hekkensluiter van de Eredivisie met 7-1 klop, in een wedstrijd waarin drie rode kaarten vielen.

Willem II begon wel sterk, maar zag Granqvist, Stenman en Matavz de ruststand op 3-0 zetten. Lasnik benutte na rust een penalty, nadat Granqvist rood kreeg voor hands op de eigen doellijn, maar rode kaarten voor Swinkels en Pressel (beiden Willem II) en goals van Matavz (2x), Evevoldsen en Tadic zorgden voor de 7-1 eindstand.

AZ heeft dure punten verspeeld in de uitwedstrijd bij Excelsior. De Alkmaarders verloren met 2-1 op Woudestein, waar Clasie de matchwinnaar was. AZ kwam snel op voorsprong door een goal van Sigtórsson, maar zag Excelsior gaandeweg steeds meer in de wedstrijd komen.

Na rust nam Excelsior zelfs het heft in handen en kwam via een strafschop van Vincken, na hands van Marcellis, op gelijke hoogte. Een nieuwe standaardsituatie zorgde voor de winst voor Excelsior. Clasie zag zijn vrije trap door niemand geraakt worden en de bal belandde achter Romero.

De Wedstrijd van de Week ging tussen FC Utrecht en FC Twente. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Ajax De Graafschap 2-0
sc Heerenveen N.E.C. Nijmegen 0-0
PSV  ADO Den Haag 0-1
Excelsior AZ 2-1
VVV-Venlo NAC Breda 3-0
Vitesse Feyenoord 1-1
FC Groningen Willem II 7-1
FC Utrect FC Twente 1-1
Heracles Almelo Roda JC Kerkrade 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 22 14 5 3 47 58-21
2 FC Twente 22 14 5 3 47 45-24
3 Ajax 22 13 5 4 44 44-20
4 FC Groningen 22 13 4 5 43 49-28
5 ADO Den Haag 22 11 5 6 38 40-32
6 AZ 22 10 7 5 37 34-23
7 Roda JC Kerkrade 22 9 8 5 35 37-30
8 FC Utrecht 22 10 4 8 34 36-28
9 sc Heerenveen 22 8 7 7 32 42-33
10 NAC Breda 22 9 4 9 30 31-36
11 N.E.C. Nijmegen 22 6 9 7 27 36-38
12 De Graafschap 22 6 7 9 25 22-39
13 Heracles Almelo 22 6 6 10 24 32-40
14 Vitesse 22 5 7 10 22 27-37
15 Feyenoord 22 5 6 11 21 25-39
16 Excelsior 22 5 4 13 19 25-45
17 VVV-Venlo 22 4 1 17 13 22-51
18 Willem II 22 1 4 17 7 19-60

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Nys wint SP-veldrit in Hoogstraten

Sven Nys heeft in Hoogstraten de zevende wedstrijd van de Superprestige gewonnen. De Belg kwam solo over de meet en versloeg zijn landgenoten Niels Albert en Kevin Pauwels. Nys is door zijn zege nu zeker van de eindwinst van de Superprestige.

Veel rijders gingen onderuit op het technische parcours, maar Nys wist zich wel recht te houden. Hij had nog een tijdje Albert in zijn gezelschap, maar die maakte teveel fouten om bij Nys te kunnen blijven. De voormalig wereldkampioen van Landbouwkrediet kwam met een voorsprong van een halve minuut over de streep.

Gerben de Knegt kwam op de negende plaats als beste Nederlander over de streep. Wereldkampioen Zdenek Stybar werd zesde.

Olifantje geboren in Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen is zondagochtend een olifantje geboren. De bevalling van het mannetjesolifantje vond plaats in het buitenverblijf voor de ogen van de toegestroomde bezoekers.

Naar schatting weegt het jonge dier 80 tot 90 kilo. Het jong maakt een gezonde indruk en loopt netjes met de kudde mee, zo laat het dierenpark weten. Zijn oudste zus, Ma Palai, wijkt niet van zijn zijde en samen met moeder Htoo Yin Aye en een jonger halfzusje houden ze de pasgeborene steeds in de gaten.

De kudde is op stal gezet. Bezoekers kunnen het jonge olifantje bewonderen via een groot raam dat uitzicht biedt op de olifantenkudde.


De jeugd is gewaarschuwd!

Zwaargewonde bij schietpartij Scheveningen

Een 32-jarige man uit Nieuwleusen is zaterdagochtend zwaargewond geraakt bij een schietpartij in Scheveningen. Dat maakte de politie zondag bekend.

De man was met een groepje vrienden op stap toen in een café ruzie ontstond. Toen ze de zaak hadden verlaten en rond 05.15 uur op het Gevers Deynootplein liepen, werd er op ze geschoten.

Het slachtoffer werd in zijn borst en lies geraakt. Later bleek ook zijn 23-jarige broer gewond te zijn. Hij meldde zich met een schampschot bij een ziekenhuis.

De schutter vluchtte na het incident, maar de politie kon na onderzoek in de omgeving een 19-jarige man uit Prinsenbeek aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij zit nog vast. De politie onderzoekt of hij iets met de schietpartij te maken heeft.

Uitslagen Eredivisie (06/02/2011)

Vanmiddag stonden in de Eredivisie om 14:30 drie wedstrijden op het programma. De uitslagen van FC Groningen - Willem II en Heracles Almelo - Roda JC vind je hieronder. De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente was de Wedstrijd van de Week.

FC Groningen

7 - 1

Willem II

 26' Granqvist
 33' Stenman
 45' Matavz
 55' Matavz (pen)
 71' Matavz
 73' Enevoldsen
 84' Tadic
   52' Lasnik (pen)
 
 Gele kaart: Sparv, Ivens (FC Groningen), Biemans, Lasnik (Willem II)
 Rode kaart: Granqvist (51) (FC Groningen), Swinkels (54), Pressel (68/2xg) (Willem II)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Hiariej (Lachman/77)
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Holla
Pedersen (J. Veldmate/61)
Sparv (Ajilore/72)
Tadic
Matavz
  Verhulst
Pereira
Biemans
Swinkels
Pressel
Gravenbeek (Jelic/46)
Van der Heijden
Lasnik
Ippel (Janga/65)
Hakola
Strahavka (Lima/74)

Heracles Almelo

1 - 0

Roda JC

 53' Overtoom
 
 
 Gele kaart: Van der Linden (Heracles Almelo), Hempte, Junker (Roda JC)
 Rode kaart: Breukers (66/2xg) (Heracles Almelo)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.420
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
Van der Linden
Fledderus
Quansah
Overtoom
Vejinovic (Rienstra/74)
Douglas
Armenteros (Almubaraki/90+3)
Everton (Te Wierik/78)
  Prus
De Fauw (Meulens/81)
Wielaert
Kah
Hempte
Janssen
Vormer
Hadouir
Sutchuin Djoum (Bodor/64)
Skoubo (Pluim/72)
Junker

[WvdW] Uitslag FC Utrecht - FC Twente

Het duel tussen FC Utrecht en FC Twente, dat vanmiddag om 14:30 uur in de Galgenwaard van start ging, heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord door doelpunten van Leon de Kogel (FC Utrecht) en Nacer Chadli (FC Twente).

FC Utrecht zorgde in de eerste helft voor de meeste dreiging, dat in de 37e minuut via De Kogel op voorsprong kwam. De Belg werd bediend door Nana Asare, waarna het leder tegen de touwen werd gewerkt. Na deze treffer slaagde FC Twente er pas in om voor enig gevaar te zorgen.

Vlak na de thee viel dan toch de gelijkmaker. Luuk de Jong bediende Chadli, die vervolgens een laag schot tot doelpunt wist te promoveren. In het vervolg van de tweede helft ging het spel veel op en neer, maar FC Utrecht kreeg de beste mogelijkheden.

Edouard Duplan zag zijn lob op miraculeuze wijze gestopt worden door keeper Nikolay Mihaylov, die zich daarbij wel blesseerde. Na een korte verzorging kon de doelman toch verder, waardoor Sander Boschker weer op de bank plaats kon nemen. Diezelfde Duplan kopte even later overigens ook nog op de lat.

In de slotfase was Bryan Ruiz, die niet in de basis van FC Twente stond, nog wel een goede mogelijkheid op de zege voor FC Twente, maar Mihai Nesu blokte zijn inzet. De Tukkers drongen vervolgens nog wel aan, maar scoorden niet meer. Hierdoor staat de ploeg nu op gelijke hoogte met PSV, dat overigens nog wel een beter doelsaldo heeft.


FC Utrecht

1 - 1

FC Twente

 37' de Kogel
   50' Chadli
 
 Gele kaart: de Kogel, Asare (FC Utrecht), Wisgerhof, de Jong, Rosales, Leugers, Bajrami, Douglas (FC Twente)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 21.767
Arbiter: van Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Vorstermans
Wuytens (Schut/21)
Nesu
Duplan
Strootman
Asare
Lensky
Mertens
de Kogel (Nijholt/70)
  Michaylov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Leugers (Buysse/83)
Landzaat
Janssen
Brama
de Jong
Janko (Ruiz/46)
Chadli (Bajrami/86)

Writers Guild Awards 2011-winnaars bekendgemaakt

De uitslag van de Writers Guild Awards 2011 is bekend. De prijs is bestemd voor de beste, leukste of opvallendste scenario's van films, series en games. Alle prijzen zijn zaterdagavond tijdens een speciale ceremonie in zowel Los Angeles als New York uitgereikt aan de winnaars.

SCREEN WINNERS

ORIGINAL SCREENPLAY
Inception, Written by Christopher Nolan; Warner Bros.

ADAPTED SCREENPLAY
The Social Network, Screenplay by Aaron Sorkin; Based on the book "The Accidental Billionaires" by Ben Mezrich; Sony Pictures

DOCUMENTARY SCREENPLAY
Inside Job, Written by Charles Ferguson; Co-written by Chad Beck, Adam Bolt; Sony Pictures Classics

TELEVISION WINNERS

DRAMA SERIES
"Mad Men," Written by Jonathan Abrahams, Lisa Albert, Keith Huff, Jonathan Igla, Andre Jacquemetton, Maria Jacquemetton, Brett Johnson, Janet Leahy, Erin Levy, Tracy McMillan, Dahvi Waller, Matthew Weiner; AMC

COMEDY SERIES
"Modern Family," Written by Jerry Collins, Paul Corrigan, Alex Herschlag, Abraham Higginbotham, Elaine Ko, Joe Lawson, Steven Levitan, Christopher Lloyd, Dan O'Shannon, Jeffrey Richman, Brad Walsh, Ilana Wernick, Bill Wrubel, Danny Zuker; ABC

NEW SERIES
"Boardwalk Empire," Written by Meg Jackson, Lawrence Konner, Howard Korder, Steve Kornacki, Margaret Nagle, Tim Van Patten, Paul Simms, Terence Winter; HBO

EPISODIC DRAMA - any length - one airing time
"The Chrysanthemum and the Sword" ("Mad Men"), Written by Erin Levy; AMC

EPISODIC COMEDY - any length - one airing time
"When It Rains, It Pours" (30 Rock), Written by Robert Carlock; NBC

LONG FORM - ORIGINAL - over one hour - one or two parts, one or two airing times
"The Special Relationship," Written by Peter Morgan; HBO

LONG FORM - ADAPTATION - over one hour - one or two parts, one or two airing times
"The Pacific," "Part Eight," Written by Robert Schenkkan and Michelle Ashford, Based in part on the books "Helmet for My Pillow" by Robert Leckie and "With The Old Breed" by Eugene B. Sledge with additional material from "Red Blood, Black Sand" by Chuck Tatum and China Marine by Eugene B. Sledge; HBO

ANIMATION - any length - one airing time
"The Prisoner of Benda" ("Futurama"), Written by Ken Keeler; Comedy Central

COMEDY / VARIETY - (INCLUDING TALK) SERIES
"The Colbert Report," Writers: Barry Julien, Dan Guterman, Eric Drysdale, Frank Lesser, Glenn Eichler, Jay Katsir, Max Werner, Meredith Scardino, Michael Brumm, Opus Moreschi, Peter Gwinn, Rich Dahm, Rob Dubbin, Scott Sherman, Stephen Colbert, Tom Purcell, Peter Grosz, Paul Dinello; Comedy Central

COMEDY / VARIETY - MUSIC, AWARDS, TRIBUTES - SPECIALS
"National Memorial Day Concert 2010," Written by Joan Meyerson; PBS

DAYTIME DRAMA
"As the World Turns," Written by Susan Dansby, Lucky Gold, Janet Iacobuzio, Penelope Koechl, David Kreizman, Leah Laiman, David A. Levinson, Leslie Nipkow, Jean Passanante, Gordon Rayfield, David Smilow; CBS

CHILDREN'S EPISODIC & SPECIALS
"Happy Ha-Ha Holidays" (Imagination Movers), Written by Michael G. Stern, Randi Barnes, Rick Gitelson, Scott Gray; Disney Channel

CHILDREN'S SCRIPT - LONG FORM OR SPECIAL
"Avalon High," Teleplay by Julie Sherman Wolfe and Amy Talkington, Based on the novel by Meg Cabot; Disney Channel

DOCUMENTARY - CURRENT EVENTS
"Flying Cheap" ("Frontline"), Written by Rick Young; PBS

DOCUMENTARY - OTHER THAN CURRENT EVENTS
"Wyatt Earp" ("American Experience"), Written by Rob Rapley; PBS

NEWS - REGULARLY SCHEDULED, BULLETIN OR BREAKING REPORT
"Sunday Morning Almanac" (CBS Sunday Morning), Written by Thomas A. Harris; CBS News

NEWS - ANALYSIS, FEATURE, OR COMMENTARY
"Resurrecting Eden" (60 Minutes), Written by Jenny Dubin; CBS

RADIO WINNERS

DOCUMENTARY
"2009 Year in Review," Written by Gail Lee; CBS Radio News

NEWS - REGULARLY SCHEDULED OR BREAKING
"CBS World News Roundup," Written by Paul Farry; CBS Radio News

NEWS - ANALYSIS, FEATURE OR COMMENTARY
"Passages," Written by Gail Lee; CBS Radio News

PROMOTIONAL WRITING AND GRAPHIC ANIMATION WINNERS

ON-AIR PROMOTION (RADIO OR TELEVISION)
"CSI" Promos, Written by Anne de Vega; CBS

TELEVISION GRAPHIC ANIMATION
"Sunday Morning, By Design" (CBS Sunday Morning), Graphic Designer Bob Pook, Graphic Artist Diane Robinson; CBS News

VIDEOGAME WRITING WINNER
"Assassin's Creed: Brotherhood," Story by Patrice Desilets, Jeffrey Yohalem, Corey May; Lead Script Writer: Jeffrey Yohalem; Script Writers: Ethan Petty, Nicholas Grimwood, Matt Turner; Ubisoft

NEW MEDIA WRITING WINNERS

OUTSTANDING ACHIEVEMENT IN WRITING - ORIGINAL NEW MEDIA
"The Real Thing," "Identity Crisis," "Girl Talk," "Naming Things," "Curtain Up" ("Anyone But Me"), Written by Susan Miller, Tina Cesa Ward; www.AnyoneButMeSeries.com

OUTSTANDING ACHIEVEMENT IN WRITING - DERIVATIVE NEW MEDIA
"Strip Pong," "Tear Jerks," "Brainstorm," ("Frank vs. Lutz"), Written by Jon Haller; 30 Rock New Media, www.nbc.com

Wat vind jij? Zijn de winnaars terecht?

Tsjetsjeen dreigt met meer aanslagen Moskou

De Tsjetsjeense rebellenleider Dokoe Oemarov lijkt de verantwoordelijkheid voor de aanslag van 24 januari op de Moskouse luchthaven Domodedovo te hebben opgeëist. Hij dreigt met meer aanslagen als Rusland de Kaukasus-regio niet opgeeft.

In een video die dit weekeinde op een website van Tsjetsjeense opstandelingen werd gezet, zegt Oemarov dat hij een jonge man op een zelfmoordmissie heeft gestuurd naar Moskou. De actie was bedoeld om mensen die zwijgend het beleid van premier Vladimir Poetin accepteren 'wakker te schudden'.

"Als dit niet genoeg is, zullen andere klappen volgen", zegt Oemarov. "Ik kan u met honderd procent zekerheid vertellen dat als dit de wil van de Almachtige is, als de genade van Allah met ons is, wij dit jaar voor jullie het jaar van bloed en tranen zullen maken."

Oemarov zei het niet specifiek, maar hij leek te doelen op de aanslag van 24 januari op Domodedovo, waarbij 36 doden en 180 gewonden zijn gevallen. Volgens Russische onderzoekers werd de aanslag gepleegd door een 20-jarige man uit de Kaukasus. Oemarov zei dat er wel vijftig tot zestig mensen zijn op wie hij een beroep kan doen om zelfmoordaanslagen te plegen in Rusland.

Albanezen betrokken bij schietpartij Rotterdam

Bij de schietpartij die zaterdagochtend plaatsvond in een woning aan de Zaagmolenkade in Rotterdam waren twee 30-jarige Albanese mannen, woonachtig in België, betrokken. Ze zijn zaterdag opgepakt, net als de drie personen die gewond raakten. Dat meldt de politie.

De drie gewonde mannen werden zaterdag op verschillende locaties gevonden nadat schoten waren gehoord in een woning aan de Zaagmolenkade. Een slachtoffer werd gevonden op het Noordplein, dat aan de Zaagmolenkade ligt. Later werden op de A20 en in Dordrecht nog twee slachtoffers gevonden. De drie gewonden liepen schotwonden aan armen en benen op.

Uit onderzoek is gebleken dat de gijzeling in de woning uitmondde in een schietpartij waarbij de verdachten over en weer schoten. Het gaat om drie mannen uit Dordrecht van 21, 22 en 24 jaar. De identiteit van de twee andere mannen was aanvankelijk onbekend.

Moslimbende Indonesië doodt Ahmadiya-aanhangers

Een bende van enkele honderden fanatieke Indonesische moslims heeft zondag op Java aanhangers van de Ahmadiya-sekte aangevallen. Daarbij zijn drie mensen gedood en zes verwond, zegt de politie.

Ongeveer vijftienhonderd fanatiekelingen, van wie een groot aantal gewapend met kapmessen, stokken en stenen, vielen een stuk of twintig Ahmadiya-aanhangers aan die op bezoek waren bij de leider van de sekte in de provincie Banten. Drie mannen werden met messen omgebracht, het huis kort en klein geslagen, en auto's en motorfietsen in brand gestoken. Vier van de zes gewonden die naar het ziekenhuis werden gebracht verkeerden in kritieke toestand. De belaagde Ahmadiya-aanhangers hadden de politie gewaarschuwd, 'maar de aanvallers waren er sneller', zei de plaatselijke politiechef, Alex Fauzy Rasyad.

Veel moslims beschouwen de Ahmadiya als ketters, omdat zij Mohammed niet als de laatste profeet beschouwen. De sekte telt ongeveer tweehonderdduizend aanhangers in Indonesië, het land met de grootste moslimpopulatie ter wereld.

Indonesië heeft een lange traditie van religieuze verdraagzaamheid, maar er is een kleine groep fanatieke moslims die steeds feller agiteert tegen andere godsdiensten. Het Setara Instituut voor Vrede en Democratie zegt dat de godsdienstvrijheid steeds meer in het gedrang komt. In 2010 registreerde de groep 64 incidenten, van fysiek geweld tot het verhinderen van godsdienstoefening en het in brand steken van gebedshuizen, vergeleken met achttien in 2009 en zeventien in 2008.

Dost: "Moet bewijzen dat ik Ajax waard ben"

Bas Dost was gisteren positief verrast door de reactie van het Friese publiek. Dost maakte zaterdagavond tegen NEC (0-0) zijn eerste minuten bij sc Heerenveen sinds zijn mislukte transfer naar Ajax. De spits had op iets anders gerekend, maar kreeg een applaus toen hij zich klaarmaakte voor een invalbeurt.

"Toen ik ging warmlopen, klonk er een mooi applaus", aldus Dost na de wedstrijd. "Ik hoorde ook nog wel wat negatieve geluiden, maar dat is logisch na wat er allemaal is gebeurd. Ik had eigenlijk veel meer gefluit verwacht. Die positieve ontvangst deed me goed. Ik had graag de supporters met het winnende doelpunt terugbetaald. Maar dat komt nog wel."

De spits heeft de knop omgezet mede met de hulp van de Friese club. "Ik ben inmiddels over de teleurstelling heen. Het was een rare week. Ik heb me heel even knap waardeloos gevoeld. Maar ik ben gelukkig goed opgevangen bij Heerenveen, met name door mijn ploeggenoten. Ze gunden mij de overstap naar Ajax van harte."

"Zo'n club komt ook niet elke dag lang", citeert Voetbal International. "Maar het is nu voorlopig voorbij. Ik richt me volledig op Heerenveen." Toch blijven de Amsterdammers hem volgen en dat weet hij ook. "De bal ligt helemaal bij mij. Ik zal moeten bewijzen dat ik die club waard ben. Ik moet nu doorzetten."

[WB] Rebensburg beste op reuzenslalom

Bij wereldbekerwedstrijden in het Duitse Arber-Zwiesel heeft Viktoria Rebensburg de reuzenslalom gewonnen. De Duitse was 0,53 seconden sneller dan de Italiaanse Federica Brignone. De Oostenrijkse Kathrin Zettel werd op bijna een seconde achterstand derde.

Rebensburg maakt dankzij haar zege punten goed op de Franse WB-leidster reuzenslalom Tessa Worley, die vanmiddag slechts tiende werd. Worley gaat nog wel aan de leiding in het klassement om de wereldbeker.

Li Jiao wint Europese Top-12 voor vierde keer

Li Jiao is voor de vierde keer de winnares geworden van het Europese top 12 toernooi. In Luik klopte ze in de finale Viktoria Pavlovitsj uit Wit-Rusland met 4-0 (11-8, 11-7, 11-6 en 11-2).

met de zege evenaart ze  de Hongaarse Beatrix Kishazi, die in de jaren '70 ook vier keer het toernooi won.  Jiao, die in de halve finale nog met 4-0 won van haar landgenote Li Jie, won het toernooi eerder in 2007, 2008 en 2010.

Prijsvraag: Win een Gorillamobile Ori

Drie weken lang mag FOK!weblog in samenwerking met Gorillamobile.nl elke week een leuke gadget weggeven. Dit is de laatste week van deze actie en deze week kun je een Gorillamobile Ori voor je iPad winnen.

Joby introduceert daarnaast twee nieuwe Gorillamobile producten die het gebruik van je iPad nog leuker maken. Deze producten zijn vanaf eind januari beschikbaar. FOK!kers die meedoen aan deze prijsvraag kunnen de eerste gelukkige bezitters worden van een van deze producten. De producten van Joby zijn vooral bekend van de verschillende Gorillapods voor cameras in alle soorten en maten.

Geïnspireerd door de Japanse kunst van het vouwen is de Gorillamobile Ori ontwikkeld als een lichtgewicht, platte en beschermende case én standaard in één. Gemaakt van supersterk lichtgewicht aluminium (ook gebruikt bij high-performance autos). Gorillamobile Ori is het eerste product dat bescherming combineert met bijna onbegrensde positioneringsmogelijkheden voor je iPad. Waar je ook bent. Opgevouwen neemt de iPad in de case niet veel ruimte in beslag en wanneer je hem eenmaal geopend hebt, heb je een perfecte standaard waarmee je de iPad moeiteloos verandert in een monitor of e-Book. Het scherm is bovendien snel te draaien van de landschapsstand naar de portretstand. De Gorillamobile Ori zal je verbazen met de indrukwekkende mogelijkehden. Gorillamobile Ori voor iPad is verkrijgbaar vanaf eind januari 2011 en heeft een adviesprijs van: €79,95

Hoe kun je meedoen?: Dat is heel simpel, vertel ons in de reacties waarom jij  deze Gorillamobile Ori voor iPad wilt winnen. Meedoen kan tot en met zondag 6 februari 2011

Boom: "Dit had ik niet verwacht"

Lars Boom boekte vandaag zijn eerste overwinning van het jonge wielerseizoen. De renner van de Rabobank was de sterkste in de proloog van de Tour of Qatar, waar hij sneller was dan wereldkampioen Fabian Cancellara en zijn landgenoot Tom Veelers.

"Dit had ik niet verwacht," zei Lars Boom direct na de proloog. "Het was een moeilijk parcours en ook de wind maakte het zwaar. Dat ik kon winnen is wellicht het resultaat van mijn goede winter. Dit is mijn eerste, maar hopelijk niet mijn laatste overwinning dit seizoen."

Van Gaal erkent fout

Louis van Gaal is een trainer die over het algemeen zeer zeker is van zijn zaak, maar hij meent dat hij afgelopen zaterdag fout zat. Bayern München verloor zaterdagavond op nog al pijnlijke wijze het duel met 1. FC Köln. Trainer Louis van Gaal rekent het verlies niet alleen zijn manschappen aan. "Waarschijnlijk is het ook een fout van mij", sprak Louis van Gaal na afloop.

"Tijdens mijn bespreking in de rust heb ik een soevereine indruk gewekt naar mijn spelers. Daar moet ik misschien eens goed over nadenken", vervolgde Van Gaal. In de rust stond Bayern nog met 2-0 voor, maar dit in de tweede helft nog uit handen gegeven.

"Ik ben wel boos, teleurgesteld en verbaasd", aldus de Nederlander tegenover Bild. "Het is namelijk een weggegooide kans dat we tegen Köln niet hebben gewonnen." Door het verlies staat de regerend landskampioen op een vijfde plaats met maar liefs vijftien punten achterstand op Borussia Dortmund.

FOK!tv: Mai-Lan & de Mannen deel 1

Mai-Lan Leenders, in 2008 verkozen tot Playmate van het jaar, duikt in de wereld van typische mannenberoepen. Want bestaat er anno 2011 nog wel zoiets als beroepen die alleen mannen kunnen doen?

Voor een nieuwe FOK!tv-serie gaat Mai-Lan op onderzoek uit. In deze eerste aflevering polst ze de mannen op de Alber Cuyp-markt in Amsterdam.

Zijn vrouwen gelijkwaardig aan mannen en kunnen ze gewoon elke baan aan, of denken sommige mannen daar toch anders over?

In de komende afleveringen van Mai-Lan en de Mannen test ze voor FOK! een aantal 'mannenberoepen' uit. Wil je meer weten over Mai-Lan, binnenkort kun je op FOK! vragen stellen aan de Playmate.
 

Download de flv en speel af met oa VLC Media Player

[WB] Schörghofer wint verrassend reuzenslalom

Bij wereldbekerwedstrijden in Hinterstoder heeft Philipp Schorghöfer verrassend de reuzenslalom gewonnen. In eigen land kwam de Oostenrijkse skiër tot een tijd van 2.46,44.

Kjetil Jansrud eindigde in 2.46,61 als tweede, voor de Zwitser Carlo Janka die tot 2.46,64 kwam. Het was het tweede Oostenrijkse skisucces dit weekeinde. Gisteren was Hannes Reichelt de snelste op de Super G.

Man mishandelt personeel GGZ

Een 24-jarige man uit Bergambacht heeft vrijdagavond vier medewerkers van een psychiatrisch centrum van de GGZ in Zoetermeer waar hij verbleef mishandeld. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Na de mishandeling ging hij naar buiten en hield hij op de Brechtzijde een 64-jarige automobiliste tegen die toevallig langsreed. De man bedreigde haar, sleurde haar uit haar auto en reed weg.

De man eindigde zijn rit in Groningen, waar agenten hem zaterdag om 04.00 uur midden op straat zagen stoppen. Hij vertelde dat hij de auto in Zoetermeer had gestolen.

De man is aangehouden en zit vast. De medewerkers van het psychiatrisch centrum hebben aangifte tegen hem gedaan van mishandeling.

Partij vd Dieren: Meer ruimte voor grazers

Grote grazers in de Oostvaardersplassen moeten meer ruimte krijgen. Dat vindt de Partij voor de Dieren. De partij wil dat er een groter gebied wordt opengesteld voor de dieren, zodat ze meer beschutting en voedsel hebben en de winter beter kunnen doorkomen.

Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker (CDA) liet vrijdag nog weten het leefgebied van de dieren niet uit te breiden. De Partij voor de Dieren voert actie om Bleker op andere gedachten te brengen.

Volgens Tweede Kamerlid Esther Ouwehand houden CDA, VVD en PVV de grote grazers gevangen in een te klein gebied door het openstellen van een groter gebied tegen te houden. De partij vreest voor het welzijn van de dieren.

"Het advies om de dieren meer ruimte en beschutting te geven dateert al uit 2006, toen de commissie-Gabor haar eerste rapport uitbracht. Dat advies is ook toen niet opgevolgd, dankzij verzet van CDA, VVD en PVV. We weten allemaal hoe het de dieren in de Oostvaardersplassen vervolgens is vergaan."


Partij vd Dieren: Meer ruimte voor grazers (Foto: Novum)

Auto geraakt door betonblok op A76

Een 18-jarige automobilist uit Vlaardingen is zaterdagochtend aan de dood ontsnapt. Zijn auto werd geraakt door een blok beton toen hij over de A76 bij het Limburgse Spaubeek reed. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De man reed rond 04.40 uur over de snelweg toen iemand een stuk beton van een viaduct naar beneden gooide. De man wist zijn auto op de weg te houden en stopte op de vluchtstrook.

Onder meer zijn voorbumper, de rechterkoplamp en de wielophanging raakten beschadigd. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie is op zoek naar degene die het blok gooide.

Arrestaties na fataal incident Alkmaar

Twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 53-jarige man uit Alkmaar zijn zaterdagnacht opgepakt. De 33-jarige en 41-jarige verdachten uit Alkmaar werden in hun woning gearresteerd, laat de politie weten.

Het slachtoffer raakte maandagavond in zijn woning aan de Koningsweg zwaargewond. Hij wist rond 19.00 uur zelf de politie te informeren, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De twee verdachten zitten vast. De politie is nog op zoek naar getuigen van het geweldsincident.

Adviessites verkiezingen op stoom

In de meeste provincies zijn de afgelopen dagen de adviessites Stemwijzer, www.wiekiesjij.nl en Kieskompas gelanceerd. Wie op 2 maart zijn stem wil uitbrengen voor een nieuw provinciebestuur kan zich laten adviseren over de partijen en hun standpunten.

Volgens directeur Nel van Dijk van Stemwijzer (te vinden in Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant) hebben tot nu toe ongeveer 25.000 mensen 'haar' site geraadpleegd. Volgens Van Dijk zijn dat er minder dan bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Maar de campagne is nog maar net begonnen, tekent ze daarbij aan.

'Mogelijk renteverhoging eind 2011'

De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rente eind dit jaar moeten verhogen als de inflatie tegen die tijd nog niet is gedaald. Dat zei ECB-bestuurder Jose Manuel Gonzalez-Paramo zondag in een interview met de Spaanse krant ABC.

Afgelopen donderdag liet de ECB het belangrijkste rentetarief, de herfinancieringsrente, ongemoeid op een historisch laag peil van 1 procent. De ECB temperde tegelijkertijd speculatie over renteverhogingen op de korte termijn door te zeggen dat de hogere inflatie afgelopen maand niets had veranderd aan zijn inschatting van de risico's van prijsstijgingen.

"De ECB is ervan overtuigd dat de huidige stijging in de inflatie tijdelijk is, gedreven door de prijsstijgingen van bepaalde grondstoffen. We hopen dat de inflatie aan het eind van het jaar weer gaat dalen", zei Gonzalez-Paramo.

'Mogelijk renteverhoging eurozone eind 2011'
'Mogelijk renteverhoging eurozone eind 2011' (Foto: ANP)

Foto's: Royal Republic in 013

Net als Royal Republic reisde ik 4 februari voor het eerst af naar 013. Royal Republic is in Nederland nog niet echt bij het grote publiek bekend en ik schrok toen ik bij 013 aan kwam. Er stond inmiddels een dikke rij te wachten voor de deur van de Tilburgse poptempel. Maar er klopte iets niet voor mijn gevoel. De rij bestond niet echt uit rockende mensen. Ik kon me niet voorstellen dat de mensen in de rij, echt voor Royal Republic stond te wachten. Ik besloot om mijn agenda en die van 013 ook maar eens te checken en wat bleek: ze stonden voor Gordon en zijn vrienden te wachten, die in de grote zaal ging optreden. De stress gleed van mijn rug. en op dat moment ging de kassa open voor Royal Republic en de vrienden van Kinkobra.

Uitslag Vitesse - Feyenoord

Om half één begon de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord. Hieronder vind je de uitslag,

Vitesse

1 - 1

Feyenoord

 63' Aissati(pen)
   56' Castaignos
 
 Gele kaart: Babangida, Yasuda, Stevanovic, López, (Vitesse), Fer, Castaignos, (Feyenoord)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.441
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
v.d.Struijk
Kashia
Rajkovic
Yasuda
Riverola
López
Matic
Babangida
v.Ginkel (Pedersen/78)
Aissati
  Mulder
Swerts
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Leerdam
Wijnaldum
Meeuwis (Fer/64)
Biseswar (Larsen/71)
Castaignos (v. Haaren/86)
Miyaichi

Zoektocht naar ontvoerde tweelingzusjes

In Italië is een enorme zoektocht op poten gezet naar twee ontvoerde meisjes uit Zwitserland. De 6-jarige tweelingzusjes werden vorige week door hun vader meegenomen bij zijn ex-vrouw. De man zou de kinderen naar school brengen, maar deed dat niet.

In plaats daarvan gooide hij zich voor een trein in het Italiaanse Cerignola. Van zijn dochtertjes Livia en Alessia ontbreekt tot nu toe elk spoor. Bij zijn lijk vonden agenten een bedrag van 100 euro. Een getuige beweert de blonde meisjes te hebben gespot bij een vrouw in Monza.

Boom wint proloog Tour of Qatar

Lars Boom is de eerste leider in de Tour of Qatar. De Rabobank-renner was in de proloog van twee en een halve kilometer een kleine vier seconden sneller dan wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara. Tom Veelers was de verrassende nummer drie op vijf seconden van Boom.

Grootste pechvogel van de dag was topsprinter Mark Cavendish, die in de slotfase van het parcours onderuit ging. Hij kon ondanks wat verwondingen wel zijn weg vervolgen, maar zal het moeilijk krijgen om de koers naar zijn hand te zetten. De Tour of Qatar duurt tot en met vrijdag.

West Bromwich Albion ontslaat Di Matteo

West Bromwich Albion heeft per direct afscheid genomen van manager Roberto Di Matteo. Het ontslag volgt op de 3-0 nederlaag bij Manchester City van gisteren. Michael Appleton, trainer van het eerste elftal, neemt voorlopig de taken waar.

Het bestuur kwam unaniem tot deze beslissing. Van de laatste achttien wedstrijden in alle competities werden er dertien verloren en kwam men maar drie maal tot winst. Nu de degradatiestreep in de Premier League dichterbij kwam besloot het bestuur in te grijpen om zo een terugkeer naar The Championship te voorkomen.

De voormalige middenvelder van Chelsea was bezig aan zijn tweede seizoen. De Baggies staan momenteel op de zestiende plaats in de Premier League, nadat Di Matteo ze vorig jaar naar het hoogste niveau hielp door tweede te worden in The Championship.

Hutchinson: ''Geen paniek''

Atiba Hutchinson was zwaar ontgoocheld door de nederlaag tegen ADO Den Haag (0-1), maar wil het woord paniek onder geen beding in de mond nemen. "Volgende week tegen AZ hebben we een mooie kans om te laten zien dat dit een incident was", aldus de Canadees tegenover NUsport.

"Er is zeker geen paniek in de tent. Dit kan een keer gebeuren." Desalniettemin was Hutchinson wel overdonderd over het feit dat zijn club drie punten had laten liggen. "Het is ongelooflijk, we hebben ADO de hele wedstrijd onder druk gezet, stonden goed georganiseerd en dan toch verliezen. We speelden niet slecht, in de eerste helft creëren we aardig wat kansen, dan moet je wat geluk hebben", aldus Hutchinson.

De komende weken zijn belangrijk voor PSV om te kijken waar het daadwerkelijk staat. Na AZ (uit), volgen de duels met NAC Breda (thuis) en Ajax (uit). Op dit moment hebben de Eindhovenaren één punt meer dan FC Twente, dat vanmiddag door bij FC Utrecht te winnen de koppositie kan overnemen.

Veel WoW-spelers in DC Universe online

De sociale netwerk-applicatie Raptr laat zien wat voor online games DC Universe Online-gamers vooral spelen als ze niet met strakke pakjes in de wereld van 'DC' rondwandelen. Niet geheel verrassend komt daarin naar voren dat het vooral om World Of Warcraft-gamers gaat.

Nu moet je niet denken dat WoW daar ook maar iets onder te lijden heeft: ”While WoW was affected the most, overall dent is pretty minimal as the overall gameplay hours tracked for WoW week in and week out keeps it at the top of the charts.” Vooralsnog blijft WoW echt onverslaanbaar als het gaat om pure userbase en speeltijd.

Hieronder hebben we de volledige lijstjes vrijgegeven door Raptr.

Top 10 andere games gespeeld door DCUO-spelers:
1.World of Warcraft
2.League of Legends
3.StarCraft 2
4.Call of Duty: Black Ops
5.Eve Online
6.Lord of the Rings Online
7.Champions Online
8.Aion
9.Red Dead Redemption
10.Star Trek Online

Top 10 Games waar DCUO speeltijd van heeft gestolen:
1.World of Warcraft
2.StarCraft 2
3.Aion
4.Battlefield Bad Company
5.Mass Effect 2
6.Call of Duty: Black Ops
7.Mafia 2
8.Team Fortress 2
9.Eve Online
10.Warhammer Online

Top andere MMOs DCUO players speelde:
1.World of Warcraft
2.Eve Online
3.Lord of the Rings Online
4.Champions Online
5.Aion
6.Star Trek Online
7.Final Fantasy 14
8.Everquest 2
9.City of Heroes

Nederlandse fans klaar voor Super Bowl

Vannacht (00.30 uur, Nederlandse tijd) zal de strijd om de Super Bowl weer losbarsten. De Super Bowl is hét tv-evenement in Amerika dat qua kijkcijfers niet meer geëvenaard gaat worden het komende jaar.

Ook in Nederland zijn er vele fans die opblijven om de 45e finale wedstrijd, dit keer tussen de Pittsburgh Steelers en de Green Bay Packers, te zien.

In Nederland verzamelen veel fans zich in kroegen en sportcafés waar op een groot scherm de wedstrijd uitgezonden gaat worden. Fans van het enige en echte Nederlandse footballteam The Amsterdam Admirals, dat drie jaar geleden werd opgeheven, ontmoeten elkaar in het Hardrockcafé in Amsterdam. Americanfootballkenner en oud werknemer van de Admirals Perry Hendriks organiseert jaarlijks het uitverkochte feest voor 'zijn' Orange Army.

"Elk jaar is de speciale bijeenkomst met oud Admiralsfans een succes", zegt Hendriks, die tegenwoordig zijn eigen magazine met football en andere Amerikaanse sporten heeft. "Het geeft maar weer eens aan hoe de sport leeft in Nederland. Daarom is het ook zo jammer dat destijds de stekker uit de Europese competitie werd getrokken. Dat zal vannacht ook weer door vele Nederlandse footballfans worden beaamd, tussen de wedstrijd door. Want het blijft een fantastische sport, vooral om zelf van dichtbij mee te maken."

In Nederland is de Super Bowl via BBC One en ESPN America te volgen. Je kunt de voorbeschouwingen en de wedstrijd zelf ook volgen via ons sportforum.

Jans: ''Dost goed teruggekomen van roerige week''

Ron Jans vindt dat Bas Dost de draad goed heeft opgepakt bij sc Heerenveen. De trainer heeft veel respect voor de houding van Dost, de afgelopen dagen.

''Bas is na een roerige week heel goed teruggekomen. Hij heeft zich niet gek laten maken door zijn omgeving'', becomplimenteert Jans zijn 21-jarige spits, die het onder zijn leiding nog altijd met een plaats op de bank moet doen.

''Volgens mij is hij weer vrij in zijn hoofd. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij de afgelopen dagen de pers te woord heeft gestaan'', aldus Jans. ''Ook met zijn houding naar de spelers, naar de technische staf en naar het publiek heeft hij indruk op mij gemaakt. Bas heeft tegen NEC ook een positieve rol gespeeld. Hier kunnen we verder mee.''

Dost zelf gaf aan snel de knop te hebben omgezet, simpelweg omdat er geen andere optie is. De teleurstelling was er op de maandagavond, de dag erna heeft hij er nog veel over gesproken en woensdag is hij weer gaan trainen en heeft hij 't achter zich gelaten. Dat resulteerde dus in complimenten van de trainer.

PSP-spelende jongen valt op metrospoor

Mensen zijn af en toe afgeleid door hun mobiele apparatuur. Zo afgeleid zelfs, dat ze de omgeving vergeten en pardoes van het perron vallen.

In Italië is een jongen op de metrosporen gevallen terwijl hij aan het spelen was op zijn PlayStation Portable. Een bewakingscamera op het perron van metrostation Loreto in Milaan legde de val van een meter vast. De tienjarige jongen zette, afgeleid door zijn PSP, een voet naast het perron en viel zo. Op het metrostation kwam op dat moment gelukkig geen metro aan. Politieman Alessandro Micalizzi, op dat moment in burger, ging de jongen snel achterna en hielp hem het perron weer op.


Beelden van de bewakingscamera.

Koevermans was verrast over basisplaats

Na maanden als pinchitter te zijn gebruikt mocht Danny Koevermans tegen ADO Den Haag eindelijk weer eens in de basis beginnen bij PSV. "Ik kreeg het drie uur voor de wedstrijd te horen. Ik was verrast", reageert Koevermans tegenover NUsport. Koevermans nam het plekje in de punt over van Marcus Berg die tegen VVV-Venlo en Willem II teleurstelde.

Omdat Jonathan Reis, die ook hoger in de pikorde staat, langdurig geblesseerd is, mocht Koevermans weer eens laten zien wat hij waard was. Hij bekroonde dit niet met een doelpunt.

''Ik probeerde er natuurlijk het beste van te maken, ik wilde het vertrouwen van de trainer terugbetalen. We hadden wel een overwicht, maar dat heeft niet geresulteerd in grote kansen'', aldus Koevermans.

Vijf minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald en kwam Género Zeefuik in 't veld. ''Normaal kom ik er dan in, nu moest ik eruit. Het was niet mijn keuze. De trainer hoopte dat Zeefuik hetzelfde kon doen als tegen Willem II. Maar het balletje viel nu goed voor Verhoek.''

Hushovd uitgeschakeld met voedselvergiftiging

Wereldkampioen Thor Hushovd moet het begin van zijn seizoen noodgedwongen uitstellen. De Noorse wielrenner van Garmin-Cervélo kampt met een voedselvergiftiging, waardoor hij de Ronde van Mallorca mist. "Thor doet het deze week rustig aan en gaat volgende week weer lichtjes trainen", zei zijn trainer Atle Kvalsvoll tegen TV 2 Sport.

"Het is niets ernstigs, maar hij heeft totaal geen kracht in zijn benen", vervolgde de Noorse oud-renner. "De voedselvergiftiging heeft verder geen gevolgen op zijn voorbereiding voor de voorjaarklassiekers." Hushovd start het seizoen nu in de Ronde van Oman, die van 15 februari tot en met 20 februari wordt verreden.

Hobo With A Shotgun krijgt Europese première

Hobo With A Shotgun. Je leest het goed, een zwerver met een dubbelloops. De film krijgt na een Amerikaanse premiere tijdens het Sundance Festival nu ook een Europese release. Dit zal gebeuren tijdens het Film4 FrightFest Weekender in Glasgow.

Naast Hobo komen zowel nieuwe als oude horrorfilms voorbij. Cultklassieker Machete Maidens Unleashed zal zo naast I Saw The Devil op de zaterdag verschijnen. Zondag is de ultieme dag met als opening de nu al klassieke horror Rubber en als dagafsluiter Hobo With A Shotgun. Een kaartje om alle acht de films te kopen kost £48 (exclusief de reis naar Glasgow). Interesse?

Het is de tweede verfilmde neptrailer van de Grindhouse-creatie die in 2007 verscheen. Tussen de films Planet Terror en Deathproof kwamen de neppe trailers 'Werewolf Women of the SS', 'Don't', 'Thanksgiving', 'Machete' en 'Hobo With A Shotgun' voorbij, allen met bekende acteurs en een enorm overdreven verhaal. In navolging van Machete is het nu de beurt aan Hobo With A Shotgun. Hierin speelt niemand minder dan Rutger Hauer de rol van Hobo. De synopsis is zo goed als onbekend: 'Een zwever wiens droom het is om een grasmaaier te kopen, blaast met een dubbelloopsgeweer foute politieagenten, pedofiele kerstmannen en ander tuig dood'.

Een grote bioscooprelease is op dit moment nog uitgesloten, maar de geruchten gaan dat rond eind maart Hobo With A Shotgun overal te zien is.

Waarschuwing: Bovenstaande trailer kan als schokkend worden ervaren.

'Man dreigt zichzelf op te blazen in Zeist'

Een arrestatieteam van de politie heeft zondag in Zeist een ernstig verwarde man uit zijn flatwoning gehaald. Dat meldt de politie. Volgens RTV Utrecht dreigde hij zichzelf op te blazen door de gaskraan open te draaien.

Het team viel de woning rond 11.00 uur binnen en overmeesterde de man. Hij is meegenomen naar het bureau.

Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen dat de man zichzelf wilde opblazen. Volgens haar heeft de brandweer wel metingen verricht, maar zijn geen sporen van gas ontdekt.

Volgende ramp in Australië: bosbranden

Na de overstromingen vorige maand en cycloon Yasi deze week, wordt Australië dezer dagen getroffen door bosbranden. Drie grote bosbranden razen rond de westelijke stad Perth. Tientallen huizen zijn in vlammen opgegaan in het dichtbeboste gebied. Bewoners uit minstens 150 huizen zijn geëvacueerd.

De branden komen juist op een moment dat Australië de grote bosbranden van twee jaar geleden rond Melbourne herdenkt. Daarbij vielen 173 doden. De destijds zwaar getroffen stad Mildura kreeg zondag juist een enorme regenbui te verwerken: de hoeveelheid water die normaal in een jaar valt, kwam nu in één dag naar beneden. Een man vond de dood, toen zijn truck werd meegesleurd door een kolkende rivier.

De cycloon Yasi van de afgelopen dagen was een van de zwaarste stormen die Australië ooit heeft getroffen, zei de regering zondag. De schade kwam nog bovenop de ruim 4 miljard euro schade door de overstromingen in Queensland.

Volgende ramp in Australië: bosbranden
Volgende ramp in Australië: bosbranden (Foto: ANP)

'Crashed Ice ook op de Olympische Spelen'

Rintje Ritsma heeft gezegd dat Crashed Ice best wel eens de Olympische Spelen zou kunnen halen. Geruchten zeggen dat daar ook hard aan gewerkt wordt.

De sport is bedacht door Red Bull zelf en deze eerste competitie gaat in totaal langs vier steden. Valkenburg, Moskou, München en Quebec zullen het decor zijn voor deze attractieve sport.

Ritsma heeft gisteren de Red Bull Crashed Ice in Valkenburg gewonnen van Falko Zandstra, Gerard van Velde en Annamarie Thomas. Winnaar van de hele competitie gisteren was Arrtu Pihlainen.

FOK! was er ook bij, check hier het verslag!


'Crashed Ice ook op de Olympische Spelen' (Foto: FOK! - Thom Puiman)

Moisander gefrustreerd

AZ ging gisteren met 2-1 onderuit bij Excelsior. Daarnaast eindigden de Alkmaarders de wedstrijd met tien man nadat Niklas Moisander vlak voor tijd na een zware ovetreding met rood van het veld werd gestuurd.

"Het was onnodig. Ik was gewoon te laat en een beetje gefrustreerd”, aldus Moisander die in elk geval de competitiewedstrijd tegen PSV aan zich voorbij moet laten gaan. "Ik hoop op twee wedstrijden.”

'Tioté in belangstelling van Chelsea'

Cheick Tioté maakte gisteren op schitterende wijze de 4-4 tegen Arsenal, waardoor Newcastle zich definitief had teruggeknokt van een 0-4 achterstand. De middenvelder zou inmiddels in de belangstelling staan van Chelsea.

Volgens News of the World zou Chelsea komende zomer nieuwe pogingen willen ondernemen om Tioté naar Stamford Bridge te trekken, nadat dit in de afgelopen transferperiode was mislukt. De middenvelder die de afgelopen jaren in de Eredivisie actief was namens Roda JC en FC Twente, maakte gisteren op schitterende wijze zijn eerste Premier League-goal.

The Magpies wilden Tioté vorige week niet laten gaan, omdat ook al Andy Carroll op het laatste moment werd weggeplukt. Tioté kwam vorige zomer voor 4 miljoen pond over van FC Twente en wekte sindsdien de interesse van Chelsea en Manchester United. United ziet in hem de vervanger van Owen Hargreaves.

Tioté kwam aanvankkelijk op huurbasis naar Nederland, bij Roda JC dat hem van Anderlecht huurde. De Belgen lieten hem een jaar later zonder al te veel moeite naar Twente vertrekken, waar de Ivoriaan lang niet altijd vaste kracht was. Bij Newcastle lijkt hij zich nu te ontwikkelen tot een topspeler.

Chardon wint wereldbekerwedstrijd in Bordeaux

IJsbrand Chardon heeft zaterdag de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Bordeaux gewonnen. De menner uit Zuid-Holland bleef in de Franse stad de Zweed Tomas Eriksson voor.

Het was voor Chardon, die tot het evenement was toegelaten met een wildcard, zijn eerste wereldbekerzege met zijn vierspan Lipizzaners.

"Ik ben er helemaal voor gegaan en het werd een topronde, het span liep super", aldus Chardon. "Ik kon alles met de paarden doen, ze waren supersnel en perfect te sturen, de afstemming was ideaal."

Veelvoudig kampioen Chardon was, net als landgenoot Koos de Ronde, al zeker van deelname aan de finale van de wereldbeker eind april in het Duitse Leipzig. Theo Timmerman wist zich niet te kwalificeren. Hij kwam in Bordeaux niet verder dan de vijfde plaats.

Chardon wint wereldbekerwedstrijd in Bordeaux
Chardon wint wereldbekerwedstrijd in Bordeaux (Foto: ANP)

Italiaanse tennissters naar halve finale

De Italiaanse tennissters hebben zich vandaag als eerste geplaatst voor de halve finales van de Fed Cup. Het kwartfinaleduel tegen Australië in Hobart eindigde in 4-1.

Na de eerste twee enkelpartijen op zaterdag was de stand 1-1. De Australische Jarmila Groth versloeg Francesca Schiavone. Flavia Pennetta trok de stand gelijk door te winnen van Samantha Stosur.

Schiavone was zondag ook te sterk voor Stosur: 7-6 (1) 3-6 7-5. Pennetta haalde tegen Groth (6-3 6-2) het winnende punt binnen voor de Italiaanse vrouwen. Ook het afsluitende dubbelspel leverde nog een zege op voor de Europeanen. Sara Errani en Roberta Vinci zetten Anastasia Rodionova en Rennae Stubbs met 2-6 7-6 (1) 6-4 aan de kant.

Red Bull Crashed Ice 2011 - Valkenburg

We kennen natuurlijk allemaal de Red Bull Air Race. Een wedstrijd met stuntvliegtuigen dat de hele wereld overgaat. Red Bull heeft nu ook een sport waarmee ze in de winter verschillende landen langs gaat, namelijk Red Bull Crashed Ice. Zeg maar schaatsen, maar dan ietsjes spectaculairder dan alleen wat rondjes schaatsen. Een parcour op de Cauberg in Valkenburg dat de deelnemers moeten afleggen. Je komt er een aantal S-bochten tegen, direct na de start een 45-graden helling naar beneden en wie dat heeft overleeft en dan ook nog eens als eerste weet te finishen wint. 

Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah

Geert Wilders betreurt het zeer dat minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken deze week naar de Palestijnse stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever gaat.

De leider van de PVV, de gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA, beschouwt Jordanië als de Palestijnse staat. "De hoofdstad ervan is Amman en dus niet Ramallah. Rosenthal heeft daar dus eigenlijk niets te zoeken", stelde Wilders zondag.

Rosenthal begint zijn bezoek aan het Midden-Oosten zondagavond in Amman. De dagen erna gaat hij naar Israël en de Palestijnse gebieden. In Ramallah staat het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit.

Rosenthal heeft maandag in Jordanië eerst een ontmoeting met zijn ambtgenoot NasserJudeh en met koning Abdullah II. Wilders hoopt dat de bewindsman in die gesprekken ook de mogelijke rechtszaak aankaart die hem nog altijd boven het hoofd hangt wegens belediging van de profeet Mohammed in de anti-Koranfilm Fitna.

Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah
Wilders tegen bezoek Rosenthal aan Ramallah (Foto: ANP)

Overstroming treft miljoen Sri Lankanen

Hevige regens in Sri Lanka hebben geleid tot minstens veertien doden gedurende de afgelopen dagen. Meer dan een miljoen mensen zagen dat hun huis overstroomde, hebben autoriteiten op het Aziatische eiland zondag bekendgemaakt.

Het aantal mensen in schuilkelders van de overheid is gestegen tot 236.000 zaterdagavond. Veel anderen zijn ingetrokken bij vrienden en familieleden.

Vorige maand waren al 43 mensen omgekomen bij zware regens. Veel wegen raakten beschadigd en dorpen overstroomd. De Verenigde Naties hadden landen gevraagd om 51 miljoen dollar aan noodhulp voor de slachtoffers van de regenval van vorige maand.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 24 januari 2011 tot en met 30 januari 2011. We zien lichte stijgingen in de verkoopcijfers maar dat komt voornamelijk dat er zeven nieuwe releases zijn deze week. Opmerkelijk is wel dat er maar twee Nintendo-spellen in de top tien staat, nummer één en tien.

 

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 Wii
The Last Story 114.722
2 PSP
Valkyria Chronicles 3 102.779
3 PSP
My Little Sister Can't Be This Cute Portable 88.493
4 PSP
Kenka Bancho 5: Laws of Manhood 58.977
5 PSP
Magical Index Term 56.017
6 PS3
Dragon Age: Origins 42.854
7 PSP
Monster Hunter Freedom 3 33.338
8 Xbox 360
Dream Club Zero 21.734
9 PSP
Kingdom Hearts: Birth by Sleep - Final Mix 20.528
10 Wii
Donkey Kong Country Returns 19.214

Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
34.648 -988
2 PS3
25.149 +1.357
3 Wii
19.448 +4.901
4 DSi XL
11.891 +171
5 DSi
9.611 +621
6 Xbox 360
3.513 +1.175
7 PS2
1.938 +102
8 DSL
1.059 -469
9 PSPgo
280 +82
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.
Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 360.132 34.928
DS - 22.561
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 402.986 62.015
Microsoft 21.734 3.513
Nintendo 133.936 42.009
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 128.847 16.583.983
Wii 111.833 11.391.470
PS3 141.743 6.229.233
DSiXL 85.185 2.032.767
DSi 70.503 5.614.230
DS Lite
9.053 18.082.971
Xbox 360
12.346 1.432.844
PS2
7.950 21.704.046
PSPgo 5.770 166.194
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  
Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 134.617 16.784.825
DS 164.741 32.315.439
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Leonardo: ''Ik vind dat ik meer krediet moet krijgen''

Na opnieuw 'gekluns' voor de eigen defensie en een veroorzaakte strafschop werd aanvaller Leonardo gisteravond nog vóór rust naar de kant gehaald. Tot grote ontevredenheid bij de Braziliaan zelf.

Vorige week was Leonardo tegen Ajax al hoofdverantwoordelijk voor de eerste tegentreffer door op de rand van het eigen strafschopgebied dribbelend proberen uit te verdedigen. Gisteravond haalde de Braziliaan opnieuw de ergernis van collega's op de hals door onnodig geel te pakken en later ook een strafschop te veroorzaken. Voor trainer John Karelse redenen genoeg om de dribbelaar nog voor rust te wisselen.

Volgens de ex-Ajacied zelf was het helemaal geen penalty, zo vertelt hij tegen Omroep Brabant. Ook sprak hij zijn onvrede uit over het feit dat hij naar de kant werd gehaald. "Ik baal van deze wissel. Ik heb het de laatste maanden goed gedaan en ik vind dat ik meer krediet moet krijgen. Ik ben er erg mee bezig. Ik wil het seizoen goed afmaken en dan zie ik wel."

NAC pakte dit kalenderjaar pas één punt (uit bij NEC). Dat, terwijl er vóór de winterpauze veel werd gewonnen, waaronder de wedstrijden tegen PSV en FC Twente. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, directe concurrent voor het linkerrijtje.

[NBA] Cleveland heeft record nu alleen in handen

Cleveland Cavaliers heeft zaterdag (plaatselijke tijd) in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA een nieuw dieptepunt bereikt. Het team van trainer Byron Scott verloor voor de 24e achtereenvolgende keer. Portland Trailblazers was met 111-105 te sterk.

Het kwam nog niet eerder voor dat een basketbalploeg in de NBA zo vaak op rij verloor. Cleveland moest het record tot zaterdag delen met Vancouver Grizzlies en Denver Nuggets. Die teams verloren respectievelijk in de seizoenen 1195/1996 en 1997/1998 al eens 23 keer op rij. "Dit gaat pijn doen", zei guard Daniel Gibson.

Cleveland heeft record nu alleen in handen
Cleveland heeft record nu alleen in handen (Foto: ANP)

Verhoek: ''Denk dat ik nu maar stop"

Wesley Verhoek schoot ADO Den Haag gisteravond naar een 0-1 zege op PSV. Eerder dit seizoen was hij al matchwinner in de ArenA tegen Ajax. ''Op je hoogtepunt moet je stoppen''.

"Ik heb net voor mezelf besloten dat ik hierna ga stoppen want ik heb in de ArenA gescoord en in Eindhoven. Op je hoogtepunt moet je stoppen'', grapte Verhoek na afloop voor de camera's van de NOS. Ook in Amsterdam was Verhoek degene die ADO naar de 0-1 uitzege schoot.

Verhoek dankt de goede vorm waarin zijn club ADO dit jaar verkeert vooral aan zelfvertrouwen. ''Wij komen hier aan met de bus, zetten ons Haagse nummertje op en lopen de polonaise door de bus. Dat is vóór aanvang van de wedstrijd! Dat is fantastisch. Vroeger verloor je hier altijd.''

ADO stijgt, dankzij de zege op PSV en het verlies van AZ bij Excelsior, naar plaats vijf in de Eredivisie. Een plek die recht geeft op Europees voetbal, wat niet zozeer de doelstelling was van de club. ''Die gaat nu nog een klein schroefje krijgen'', aldus een blije Verhoek over die doelstelling.

Twee nachten in de rij voor Bakkumse campingplaats

Tientallen kampeerders hebben de afgelopen twee nachten voor de receptie van een camping in het Noord-Hollandse Bakkum doorgebracht om een seizoensplaats te bemachtigen. Dat meldt de Kennemer Duincamping zondag.

Ondanks de harde wind bivakkeerden de kampeerders het hele weekend op stoelen en ligbedden voor de ingang van de receptie. Ze sliepen in tentjes, campers of gewoon in de buitenlucht. De eerste kampeergasten hebben zich vrijdagmiddag al gemeld.

Zondag worden de laatste 25 seizoensplekken verdeeld. Volgens de camping zijn er bijna driehonderd mensen geïnteresseerd in een plaats op de camping. Degenen die dit weekend het eerst aanwezig waren, krijgen een plek.

Skin Gun

De genezing van brandwonden is een langzaam proces met allerlei risico's. De kans op infecties die eventueel dodelijk kunnen zijn is dan helaas ook aanwezig. Maar gelukkig zijn er ook op dit gebied ontwikkelingen! Dr. Jörg C. Gerlach heeft de Skin Gun bedacht en ontwikkeld. De Skin Gun spuit stamcellen op de brandwonden en de genezing wordt terug gebracht naar een paar dagen. Het volgende filmpje legt alles uit:

Met dank aan Danny voor de submit.

Sedoc verrassend derde in Stuttgart

Bij het sterk bezette internationale indoorgala in het Duitse Stuttgart is hordenloper Gregory Sedoc derde geworden op de 60 meter horden.

Sedoc, die vorige week de limiet voor het EK indoor had gelopen, kwam gisteravond tot 7,66. De overwinning ging naar David Oliver in 7,37. Olympisch kampioen Dayron Robles raakte een horde terwijl hij aan de leiding lag en was op slag kansloos.

Vecht als dinosaurus in Primal Carnage

LukeWarm Media heeft bekendgemaakt dat de ontwikkelstudio samenwerkt met EVGA, een fabrikant van Nvidia-videokaarten. Met deze samenwerking willen de twee bedrijven een spel maken dat de grenzen van de huidige games gaat verleggen. Lukewarm Media heeft bij deze aankondiging een nieuwe trailer vrijgegeven die hieronder te zien is.

De video is geheel ingame en draait met pre-alpha-code, dus geheel niet goed geoptimaliseerde code. In de video zien we hoe soldaten aanvallen van dinosaurussen proberen af te slaan. Het spel zal alleen multiplayer bevatten. Tien tot twintig mensen kunnen tegen elkaar gaan strijden. De teams zijn gelijk verdeeld, en als er een speler offline gaat, zal de computer dat plaatsje innemen om het aantal spelers op het veld gelijk te houden.

De ontwikkelstudio geeft aan dat het eindproduct nog vele malen beter zal zijn. Wanneer en op welk platform we dit kunnen gaan controleren is nog niet bekend.

[NBA] Lakers moeizaam langs Hornets

In de NBA heeft titelverdediger Los Angeles Lakers een zwaarbevochten overwinning geboekt op New Orleans Hornets. De Lakers wonnen met 101-95,

Met een voorsprong in het tweede kwart van veertien punten leek Los Angeles op rozen te zitten. Maar vooral dankzij Chris Paul, goed voor 21 punten, werd het toch nog een echt duel. New Orleans nam zelfs nog even de leiding maar in de slotfase trokken Pau Gasol (34 punten) en Kobe Bryant (32 punten) de titelverdediger over de streep.

Dallas Mavericks pakte zijn achtste zege op rij. Mede door 25 punten van Dirk Nowitzki werd Charlotte Bobcats met 101-92 verslagen.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Washington Atlanta 92-99
Charlotte Dallas 92-101
Cleveland Portland 105-111
New Orleans LA Lakers 95-101
Houston Memphis 95-93 wnv
Milwaukee Detroit 78-89
Minnesota Denver 100-113
Utah Oklahoma 105-121
Golden State Chicago 101-90

Provincies bezuinigen fors op campagnes

De provincies hebben dit keer fors bezuinigd op de campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen. Reden daarvoor is in de meeste gevallen de economische situatie. Dat blijkt uit een rondgang langs de provincies. De campagnes gingen afgelopen week van start.

In totaal geven de provincies dit jaar bijna 1,9 miljoen euro uit aan de campagnes die als belangrijkste doel hebben bekendheid te geven aan de verkiezingen op 2 maart, in de hoop de opkomst te verhogen. Vier jaar geleden was dat voor de provinciale verkiezingen ruim 3,4 miljoen euro.

De provincie Zuid-Holland bezuinigde het meest. Trok ze in 2007 nog ruim een half miljoen euro uit, nu is dat ongeveer 60.000 euro. "Provinciale Staten hebben vanwege de economische situatie ervoor gekozen het heel sober te doen. Ook speelt een rol dat het nu een korte campagne is. De vorige keer begonnen we veel eerder met een campagne om meer bekendheid te geven aan de provincie zelf", aldus een woordvoerster.

Twee doden bij protest in Tunesië

Ten minste twee mensen zijn zaterdag omgekomen in de Tunesische stad El Kef toen de politie het vuur opende op een groep betogers. Zeventien mensen raakten gewond, zo meldden Tunesische media.

Het hoofd van de politie van El Kef werd na het voorval gearresteerd. Hij zou de demonstratie veroorzaakt hebben door een vrouw in haar gezicht te slaan. Agenten openden het vuur toen een woedende menigte daarop het politiebureau dreigde binnen te dringen.

Ondanks de moeite die premier Mohamed Ghannouchi doet om te tonen dat hij gebroken heeft met het oude bewind, blijft het onrustig in Tunesië. De premier zuiverde afgelopen week het veiligheidsapparaat van 'vrienden' van de gevluchte president Zine al-Abidine Ben Ali. Eerder ontdeed hij zijn overgangskabinet van ministers die waren verbonden aan de regeringspartij van de verdreven leider.

Twee doden bij protest in Tunesië
Twee doden bij protest in Tunesië (Foto: ANP)

Verbeek ziet AZ doelpunten weggeven

Gertjan Verbeek was gisteren teleurgesteld dat AZ zonder kansen weg te geven verloor van Excelsior. "We geven geen kansen weg, maar wel twee doelpunten", reageerde Verbeek na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen het ANP. Daarmee doelde hij op de strafschop en de binnen dwarrelende vrije trap waardoor de Rotterdammers uiteindelijk de wedstrijd wonnen.

"We vergaten te voetballen in de tweede helft en dat is juist waar we goed in zijn", zei hij verder. Ook de persoonlijke fouten die zijn spelers maakte vond hij jammer om te zien. "Die handsbal van Dirk Marcellis is natuurlijk niet slim. En die tweede bal moet gewoon weg gekopt worden."

Super Street Fighter IV 3D makkelijker dan voorgangers

Super Street Fighter IV 3D komt uit op de Nintendo 3DS en velen zullen zich afvragen hoe dat moet gaan spelen in combinatie met het touch-screen van de handheld. Yoshinori Ono, producer van het spel, legt uit dat ze het scherm vooral gaan gebruiken om het spel toegankelijker te maken voor nieuwkomers.

Op het scherm staan vier vlakken met daarin de speciale bewegingen die de speler kan maken. Je hebt dus sneltoetsen om een aanval uit te voeren. Zangief-spelers zullen blij zijn met de twee cirkels die je normaal moet maken om zijn Ultra uit te voeren: nu kan het uitgevoerd worden door met de stylus het desbetreffende vlak aan te raken.

Yoshinori Ono zegt ook dat er verschillende spelmogelijkheden komen om nieuwkomers over te halen. Een ervan is wel apart voor een vechtspel: terwijl je zelf de handheld dicht hebt geklapt, vecht het spel online door met zogenaamde statues, dus beeldjes van de vechters. Je hoeft zelf dus niets te doen. Deze Street Pass-mode moet de speler overtuigen dat online spelen niet eng is. Je verzamelt ervaringspunten, zodat je je beeldje steeds sterker kan maken. Je verdient ook nieuwe statues, die je ook weer sterker kan maken. Een beetje RPG-achtige trekjes in een vechtspel dus.

Daarnaast legt hij het nut van de 3D-camerastand. Deze is er vooral om te zorgen dat de spelers met Zangief en T.Hawk goed kunnen zien wat de afstand tussen de speler en tegenstander is. Dit is in de 'normale' 2D-modus wat lastiger, want dan grijp je er vaker naast.

Het ziet er naar uit dat Capcom bezig is niet zo maar een poort naar de 3DS te maken, maar veel features toevoegt om de nieuwe online-mogelijkheden en natuurlijk de 3D-effecten van het apparaat goed te gebruiken. Capcom mikt op een release tegelijk met de release van de 3DS, en anders zo snel mogelijk.

Wederom vertragingen op Schiphol door wind

Reizigers op Schiphol moeten ook zondag nog rekening houden met vertragingen en annuleringen. Door de harde wind is de capaciteit van de luchthaven beperkt.

Schiphol raadt reizigers aan de actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden via de website van de luchthaven en de sites van de luchtvaartmaatschappijen of via informatie op teletekst.

Zaterdag werden ongeveer veertig vluchten geannuleerd wegens de weersomstandigheden. Ook vrijdag had de luchthaven last van de harde wind.

In de nacht van zaterdag op zondag zorgde de harde wind voor weinig grote problemen. Zaterdagmiddag daarentegen had de brandweer het wel druk met vooral omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen.

In Zaandam viel een grote hoeveelheid betonnen dakpannen naar beneden bij een nieuwbouwpand naast station Zaandam en in Den Briel waaide een deel van een dak van een gymhal. In Monnickendam stortte een muur van een flatgebouw in. Niemand raakte gewond.

Zondagochtend neemt de zuidwesten wind wat af, maar volgens het KNMI neemt de wind zondagmiddag in het westen van het land weer toe. Daar zijn dan weer zware windstoten mogelijk tot 80 kilometer per uur.

Gedwongen glimlach

Het is (natuurlijk) een Japanse uitvinding. Een vernuftig apparaatje dat kinderen dwingt tot lachen. De Electro Smile, een soort omgekeerde koptelefoon, stuurt elektrische signalen door de wangen waardoor de spieren zich aanspannen. Het resultaat is een prachtige glimlach.

Dankzij de inventieve Japanner behoren verzuurde kindergezichtjes officieel tot het verleden, bedankt! Zei iemand iets over een boer met kiespijn?

Moslimbroeders praten met Egyptische regering

De Egyptische islamistische groep de Moslimbroederschap gaat in gesprek met de regering van Mubarak, om tot een oplossing te komen in de patstelling tussen het bewind en de protesteerders. De groep heeft nooit eerder met de regering gesproken, omdat ze verboden is.

De gesprekken hebben zondagochtend plaats, en zijn bedoeld om erachter  te komen in hoeverre de regering naar het volk wil luisteren. Dat heeft een woordvoerder van de broederschap tegenover persbureau Reuters verklaard. Vicepresident Suleiman wil met verschillende groepen praten, waaronder dus de Moslimbroeders, om 'vrije verkiezingen' voor te bereiden die tegelijkertijd de grondwet eerbiedigen.

Protestmars Egypte (foto: ANP)Dat laatste is volgens de Amerikaanse gezant Frank Wisner evenwel onmogelijk. Verkiezingen onder de huidige grondwet zullen niet vrij zijn, en dus niet acceptabel voor de protestbeweging. Daarom moet de grondwet eerst veranderd worden met Mubarak aan het roer, aldus Wisner, die erop wees dat er bij vertrek van de president binnen twee maanden verkiezingen moeten worden gehouden. Het Witte Huis heeft zich echter gedistantieerd van zijn oproep om Mubarak voorlopig te laten zitten.

Daarmee wordt de houding van de Amerikanen er overigens niet duidelijker op. Mogelijk heeft de verwarring te maken met Israël, dat een ommezwaai binnen de Egyptische politieke verhoudingen vreest. Dit land prees Mubarak onlangs als een van de weinige vrienden die het in de regio heeft. Het doemscenario voor Israël is dat de Moslimbroederschap een Egyptische islamitische staat naar Iraans voorbeeld sticht. Anderen menen echter dat de Broederschap een democratische organisatie is geworden en bovendien de invloed en vooral de organisatie van de Iraanse ayatollahs ontbeert.

Mubarak stelde zaterdag nog dat de Moslimbroederschap achter de aanvallen van de afgelopen week op zijn aanhangers zat. Tegelijkertijd heeft de vicepresident dus besloten om hen, samen met andere oppositiegroepen, uit te nodigen voor gesprekken. Suleiman sprak volgens Reuters van een 'waardevolle kans' die de islamisten niet moeten laten liggen.

'Steun VS voor Suleiman is tegenslag'

De Egyptische oppositieleider Mohammed ElBaradei noemt het een 'zware tegenslag' dat de Verenigde Staten president Hosni Mubarak of vicepresident Omar Suleiman mogelijk zouden steunen als leider van een overgangsregering. Hij zei dat zaterdag tegen persbureau Reuters.

De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede waarschuwde dat de protesten 'kwaadaardiger' kunnen worden als Mubarak of Suleiman voorlopig aan de macht blijft. "Als de geruchten die ik vandaag hoorde waar zijn, dan zou dat als lood voelen op de schouders van de mensen die demonstreren", aldus ElBaradei.

De Amerikaanse gezant voor Egypte, Frank Wisner, pleitte er zaterdag voor om de omstreden Mubarak voorlopig te laten aanblijven. Mubarak moet volgens hem de overdracht van de macht aan zijn opvolger in goede banen leiden.

Eerder deze week berichtten media dat Amerikaanse en Arabische diplomaten met Egyptische regeringsfunctionarissen onderhandelen over een overgangsregering onder leiding van de nieuwe vicepresident Suleiman, oud-stafchef van de luchtmacht en een vertrouweling van Mubarak.

Antieke gele wijn brengt 57.000 euro op

Een 237 jaar oude fles wijn uit de Franse streek Jura is zaterdag verkocht voor 57.000 euro. De prijs is een record voor een gele wijn, een bijzondere wijnsoort die alleen in de Jura gemaakt wordt. Een groep wijnliefhebbers kocht de fles op een lokale wijnveiling in de Franse stad Arbois.

"Mijn passie is het openen van flessen en ik ben opgetogen dat ik deze fles gele wijn heb gekocht. Ik ga hem zeker opdrinken", aldus een van de kopers. Hij vond de prijs normaal voor een wijn die werd gemaakt van druiven die groeiden toen koning Louis XVI nog over Frankrijk regeerde.

VS distantieert zich van uitspraak gezant

De Verenigde Staten hebben zich zaterdag gedistantieerd van uitspraken van de Amerikaanse gezant voor Egypte, Frank Wisner. Die zei eerder op zaterdag dat president Hosni Mubarak voorlopig moet aanblijven. Volgens een regeringsfunctionaris 'sprak Wisner voor zichzelf'.

Wisner, oud-diplomaat en voormalig ambassadeur in Egypte, sprak een veiligheidscongres in München toe via een videoverbinding. Hij zei onder meer dat het 'gecontinueerde leiderschap van Mubarak van het allergrootste belang is'. Op het congres waren de afgelopen dagen veel internationale leiders.

De Amerikaanse regering had Wisner afgelopen week naar Caïro gestuurd, officieel om het standpunt van Washington uit te leggen aan Mubarak. Algemeen wordt echter aangenomen dat Wisner de Egyptische president onder druk heeft gezet. Kort na de ontmoeting met Wisner maakte Mubarak bekend dat hij niet meedoet aan de presidentsverkiezingen later dit jaar.

Koorts en man-vrouwdingetjes

En dan is het zover deze week. Ook ik ontkom er niet aan. Net als de rest van Nederland. Griep. Van het venijnige soort, dat zich maar één keer in de zoveel jaar voordoet. Bij mij tenminste. En dat is maar goed ook, want niet gewend aan al te veel lichamelijke ongemakken, kan ik er slecht tegen als mijn lichaam niet doet wat ik wil. En het komt nooit goed uit: koorts en andere ellende. Er moet nog zo veel gebeuren deze week. Nog zo veel geregeld.

Pastoor: "Leek op de wedstrijd van mijn kinderen"

Alex Pastoor zag dat Excelsior zaterdag tegen AZ in de tweede helft letterlijk de wind mee had. De Rotterdammers wisten op het eigen Woudestein een achterstand van 1-0 om te buigen in een 2-1 zege. "Het leek een beetje op de wedstrijden die ik vanochtend van mijn kinderen heb gezien", zei Pastoor na afloop tegen het ANP.

"De ploeg die wind mee had, speelde continu op de helft van de tegenstander", verklaarde hij daarna. "We schroomden niet om de bal een hengst te geven en er op zijn allerhardst achteraan te rennen."

Kolbeinn Sigthorsson had AZ in de tiende minuut op voorsprong gezet, maar in de tweede helft kreeg Excelsior een strafschop toegewezen na een handsbal van Dirk Marcellis. Tim Vincken schoot de penalty binnen en Jordy Clasie maakte daarna nog het winnende doelpunte uit een vrije trap.

Giraldo en Robredo in finale Santiago

Santiago Giraldo en Tommy Robredo hebben zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Santiago. De als achtste geplaatste Colombiaan won op het Chileense gravel in drie sets van de Italiaan Potito Starace (5): 4-6, 7-6 (2), 6-1. Spanjaard Robredo, als zesde geplaatst, zorgde ervoor dat ook Italiaan Fabio Fognini (7) de eindstrijd niet haalde: 4-6, 6-2, 6-3.

Ivan Dodig plaatste zich voor het eerst in zijn carrière voor de finale van een ATP-toernooi. De 26-jarige Kroaat sloeg zich in Zagreb voor eigen publiek ten koste van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (3) naar de eindstrijd: 4-6, 7-6 (5), 6-4. Alleen Michael Berrer (8), die in een Duits onderonsje Florian Mayer met 6-1, 6-4 de baas was, kan de ongeplaatste Dodig nog van de titel houden.

Ook Kevin Anderson hoopt zondag in eigen land zijn eerste ATP-titel te pakken. De Zuid-Afrikaan (4) bereikte de finale in Johannesburg door Adrian Mannarino (6) uit Frankrijk met 6-7 (3), 6-0, 6-4 te verslaan. Somdev Devvarman zorgde ervoor dat de eindstrijd geen Zuid-Afrikaanse aangelegenheid wordt. De Indiër versloeg Izak van der Merwe met 6-2, 6-4.


Giraldo en Robredo in finale Santiago (Foto: Novum)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.