[WK] Van der Haar pakt titel bij beloften, zilver Teunissen

Lars van der Haar is in Sankt Wendel wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden. De renner van het Rabobank Giant off-road team versloeg in de sprint zijn landgenoot Mike Teunissen en de Tsjech Karel Hnik.

Het duurde in de koers lang voordat er mensen los kwamen. Lars van der Haar en Tijmen Eising hielden zich goed staande voorin. Met nog drie rondes te gaan waren er nog dertien man die kans maakten op de wereldtitel.

In die ronde besloot Eising te gaan aanvallen en kreeg de Fransman Matthieu Boulo en Van der Haar achter zich aan. Bij het ingaan van de slotronde waren er echter weer tien renners samengekomen, waar ook Mike Teunissen bij was aangesloten.

De Belg Wietse Bosmans was de eerste die in de slotronde aanviel, maar die aanval werd overgenomen door Teunissen, die direct een gat sloeg. Hij leek zeker van de titel, todat zijn landgenoten Van der Haar en Eising weer aansloten.

De Tsjech Karel Hnik was daar ook bij, maar die had geen antwoord op de sprint van Van der Haar, die de wereldtitel pakte. Het zilver ging nog naar Teunissen, die Hnik voorbleef. Eising werd nog vijfde.