FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 januari 2011

'Ajax wil Mertens en Dost naar ArenA halen'

Voetbal International meldt vanavond dat FC Utrecht-speler Dries Mertens de belangrijkste kandidaat is om Luis Suárez op te volgen bij Ajax. FC Utrecht dreigt dus kort voor het einde van de transferperiode één van zijn belangrijkste spelers kwijt te raken.

Ajax hoopt nog voor maandagavond een overeenkomst te sluiten met FC Utrecht en de Belg. Hoe Mertens tegenover een transfer naar Ajax staat is tot op dit moment niet bekend. FC Utrecht liet in een eerder stadium al weten dat Mertens alleen voor de absolute hoofdprijs mag vertrekken. PSV informeerde eerder bij de ploeg uit de Domstad naar de diensten van de aanvaller. Volgens bronnen zou toen vijf miljoen euro niet genoeg zijn geweest om de Belg de overstap naar PSV te laten maken.

Door de transfer van Luis Suárez van Ajax naar Liverpool hebben de Amsterdammers in ieder geval wel geld te besteden. Bas Dost van Heerenveen zal centrumspits moeten gaan worden terwijl Mertens de plaats van Suárez op de flank zal moeten overnemen.

Pellè verlaat AZ voor Parma

Graziano Pellè zal aan het einde van het huidige seizoen vertrekken bij AZ. De aanvaller keert terug naar zijn vaderland Italië. De aanvaller zal de overstap gaan maken naar AC Parma. Earnest Stewart, technisch directeur van de Alkmaarders, heeft de transfer bevestigd tegenover diverse media.

Bij AZ heeft Pellè door de jaren heen nauwelijks weten te overtuigen. De Italiaan kampt momenteel met een blessure en kan derhalve niet in actie komen voor de Alkmaarders. Pellè is bezig aan zijn vierde seizoen bij AZ. De spits speelde in het verleden voor Lecce en Cesena. In zijn laatste seizoen bij laatstgenoemde club scoorde hij in 37 duels tien keer. Een seizoen later maakte Pellè de overstap naar AZ, Louis van Gaal was destijds coach in Alkmaar.

De in San Cesario geboren speler kwam in vier seizoenen AZ tot zeventig duels. Twaalf keer wist hij het net te vinden. Trainer Gertjan Verbeek had de spits dit seizoen niet opgenomen in de selectie voor Europees voetbal. Gedurende het huidige seizoen heeft Pellè, vanwege een gebrek aan spitsen in de selectie, zijn waarde toch enigszins aangetoond.

Uitslag PSV - Willem II

Om 20:45 begon het duel tussen PSV en Willem II. Hieronder volgen de karakteristieken van het duel uit Eindhoven.

 

PSV

2 - 1

Willem II

 48' Toivonen
 90+3' Zeefuik
   17' Biemans
 
 Gele kaart: , Verhulst, (Willem II)
 Rode kaart: Halilovic (71/2xg), Lampi (86) (Willem II)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32500
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodríguez(Koevermans/46)
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar
Lens
Berg (Zeefuik/72)
Dzsudzsák
  Verhulst
Lampi
Biemans
Swinkels
Pereira
Gravenbeek
Ippel (Levtsjenko/77)
Lasnik
Halilovic
Hakola (Rigters/60)
Janga (Strihavka/59)

Nieuwe trailer van animatiefilm Rio

Filmmaatschappij 20th Century Fox heeft een trailer vrijgegeven van de verwachte animatiefilm Rio. De 3d-film is geregisseerd door Carlos Saldanha, welke onder meer de film Ice Age en Robots heeft gedaan, zal in april dit jaar verschijnen in de bioscoop.

Het verhaal gaat erover dat een ara dat het koude Minnesota verlaat om naar het warme Rio te trekken. De film bevat stemmen van onder meer Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Jamie Foxx en George Lopez.

Iran: 'Vonnis Bahrami is nationale kwestie'

De ophanging van Zahra Bahrami is een nationale kwestie en zou derhalve geen invloed moeten hebben op de relatie tussen Iran en Nederland. Dat meldde de Iraanse ambassade in Den Haag zaterdagavond in een verklaring.

Bovendien verklaart de ambassade dat Bahrami 'een wettelijk proces heeft gehad'. "Wel spijt het ons dat een Iraanse burger een misdaad heeft gepleegd die heeft geresulteerd in de doodstraf."

Zaterdagochtend werd bekend dat de 45-jarige Bahrami, die beschikte over een Iraans en een Nederlands paspoort, in Iran was terechtgesteld voor drugshandel. Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft daarop alle relaties met Iran bevroren. Hij sprak van een 'schanddaad door een barbaars regime'.

Barbra Streisand en Seth Rogen in My Mother's Curse

Barbra Streisand en Seth Rogen, speelt ook in The Green Hornet, zullen beiden de hoofdrol spelen een nieuwe film genaamd My Mother's Curse.

De rol als moeder is voor Barbra en Seth zal in de film haar zoon zijn welke uitvinder is. Om zijn uitvindingen aan de man te brengen wil hij Amerika rond rijden. Maar ondertussen probeert hij zijn moeder te koppelen aan een oude vlam van haar.

Anne Fletcher, heeft ook The Proposal geregisseerd, zal de regie voor haar taak nemen. De film zal in 2012 in de bioscopen verschijnen.

Steeds Asocialer

Een meisje zit in een volle bus. Op de stoel naast haar heeft zij haar tassen neergezet. Zij zoekt daarin naar haar mobiele telefoon.
Een man op krukken komt de bus binnengelopen. Hij wil naast het meisje gaan zitten, maar zij ziet hem niet staan. Ze merkt hem niet eens op. Daarvoor is zij te veel met haar mobiele telefoon bezig.
‘Zonder dat we het doorhebben, worden we steeds asocialer’, zegt de voice-over  van de SIRE reclame die ons nog vóór het massale gebruik van de smartphones wilde waarschuwen voor ons huidige gebrek aan aandacht voor de ‘echte’ wereld om ons heen.

'Gerndt moet Matavz opvolgen'

FC Groningen struint de transfermarkt af om een opvolger te vinden voor Tim Matavz, die hoogstwaarschijnlijk naar Napoli vertrekt. De Groningers zijn geïnteresseerd in Alexander Gerndt. Algemeen directeur Hans Nijland meldt dat de aanvaller voor het Zweedse Helsingborgs IF in actie komt. Het is onbekend of de Groningers al een bod hebben uitgebracht op de Zweedse speler.

"Dat is een heel goede spits", vertelt algemeen directeur Hans Nijland in De Telegraaf. "Maar in Zweden lopen op dit moment nog meer goede spitsen rond." Gerndt (24) scoorde in vijftien wedstrijden twaalf keer. De Zweed speelde in een eerder stadium al voor Gefle IF. Afgelopen zomer toonde ook sc Heerenveen al interesse in de aanvaller.

Een van de redenen dat Groningen op zoek is naar een versterking voor de voorste linie is het mogelijke vertrek van Matavz. De goede prestaties van Sloveense spits in de Eredivisie hebben voor interesse in Italië gezorgd. Napoli, dat bezig is aan een sterk seizoen, lijkt een serieuze kandidaat.

Uitslag AZ - VVV-Venlo

Vanavond om 19:45 uur begon het duel tussen AZ en VVV-Venlo, dat in het AFAS Stadion werd gespeeld. Het andere duel van vandaag, dat tussen De Graafschap en FC Utrecht ging, werd afgelast. Hieronder volgen de karakteristieken van het duel uit Alkmaar.

AZ

6 - 1

VVV-Venlo

 5' Sigthórsson
 13' Sigthórsson
 26' Sigthórsson
 47' Sigthórsson
 50' Gudmundsson
 69' Sigthórsson
   37' Musa
 
 Gele kaart: Elm, (AZ), Tóth, (VVV-Venlo)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.128
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Marcellis
Moisander (Viergever/73)
Moreno
Klavan (S. Poulsen/46)
Elm
Martens
Schaars
Benschop
Sigthórsson
Gudmundsson (Ortíz/67)
  Begois
Timisela
de Regt
Leemans
El-Akchaoui
Tóth (Kruysen/58)
Vujicevic
Ojo (Verbeek/85)
Musa
Boymans
Cullen (Ahahaoui/46)

'Arabieren zullen tirannen verdrijven'

De onrust in Egypte zal zich over het hele Midden-Oosten verspreiden en Arabieren zullen hun 'tirannieke' leiders, bondgenoten van de Verenigde Staten, verdrijven. Dat heeft de leider van de machtige Jordaanse Moslimbroederschap zaterdag gezegd.

Arabieren zijn ontevreden over de Amerikaanse controle over de olierijkdom, de militaire bezetting van Irak en Afghanistan en de Amerikaanse steun aan 'totalitaire' leiders in de regio, zei Hammam Saeed.

Saeed sprak op een bijeenkomst voor de Egyptische ambassade in Amman. Deelnemers aan de bijeenkomst riepen de Egyptische president Hosni Mubarak op af te treden.

Drie gewonden door gladde brug in Den Haag

Door plotselinge gladheid bij het Hubertusviaduct in Den Haag zijn zaterdag in korte tijd drie gewonden gevallen. Dat begon toen een 29-jarige automobilist rond 11.15 uur slipte en tegen een vangrail botste, meldt de politie.

De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar kort daarop botste een 28-jarige man met zijn auto tegen een lichtmast. Hij liep een hoofdwond op. Een 27-jarige inzittende moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Ze is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 12.30 uur was het weer raak. Een 29-jarige motorrijdster botste tegen een slagboom. Ook zij is afgevoerd naar een ziekenhuis.

Drugssmokkelaars opgepakt op Schiphol

De marechaussee heeft zaterdag zes drugssmokkelaars aangehouden op Schiphol. De eerste verdachte was een Surinaamse vrouw die op de luchthaven met verdovende middelen werd onderschept.

Na haar werden drie personen uit Rotterdam en twee uit Almere in de aankomsthal aangehouden. In de auto van een van hen vond de marechaussee een vuurwapen en pepperspray.

De recherche en het Openbaar Ministerie onderzoeken de vermeende drugssmokkel.

'Twente aast op jongeling Limbombe'

FC Twente heeft het vizier gericht op Anthony Limbombe. De pas 16-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij Racing Genk.

De Tukkers lijken ver te willen gaan om de aanvaller in de selectie op te nemen. Volgens De Gazet van Antwerpen wordt hij morgen opgehaald door een privé-chauffeur en zal hij vervolgens aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord.

De snelle aanvaller staat al geruime tijd op het verlanglijstje van de regerend landskampioen. Twente gaat er alles aan doen om hem nog deze transferperiode vast te leggen. Mocht dit echter niet lukken, dan is de kans groot dat Twente in de zomer wederom een poging zal wagen.

Limbombe speelde tot dusver negen wedstrijden in het shirt van Racing Genk. Hij heeft voor deze ploeg vooralsnog echter nog niet weten te scoren. De jeugdige spits, die wordt begeerd door meerdere clubs, maakte zijn debuut op 11 december 2010 tegen Eupen.

COC: homo gediscrimineerd bij gezinshereniging

Een maatregel die het voor homo's onmogelijk maakt om hun buitenlandse partner naar Nederland te halen moet worden geschrapt. Dat eist homobelangenorganisatie COC Nederland maandag in een gesprek met minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA).

In het regeer- en gedoogakkoord is afgesproken dat gezinshereniging alleen nog mogelijk is als het om een getrouwd stel gaat. De PvdA wees er eerder al op dat het voor homo's in veel landen niet mogelijk is om te trouwen. Daarom zou de maatregel discriminerend uitpakken voor homo's.

Leers stelde dat homo's ook op een Nederlandse ambassade kunnen trouwen of een visum kunnen aanvragen om in Nederland te trouwen. Die omwegen zijn volgens COC onuitvoerbaar. "De ambassade mag de regels van het land waar het staat niet overtreden", zegt een woordvoerder.

"En een visumaanvraag met als doel met iemand te trouwen wordt afgewezen. Daarom zou iemand dus over zijn aanvraag moeten liegen." Zelfs als iemand dat doet, is hij volgens de woordvoerder nog niet klaar. "Met een toeristenvisum mag je drie maanden in Nederland blijven. Maar als je een huwelijk op die manier regelt, ben je vaak langer bezig."

Daarbij heeft de organisatie een bezwaar dat niet alleen voor de eigen leden geldt. "Stelletjes die alleen maar willen samenwonen, worden nu gedwongen te trouwen. Dat past niet bij een partij die hecht aan individuele vrijheid."

In het regeerakkoord beloofde de regering zich in te zetten voor homo-emancipatie, maar dat blijkt hier volgens COC-voorzitter Vera Bergkamp niet uit. Bij het overleg maandag gaat de organisatie Leers ook voorstellen homo's in Uganda asiel te verlenen. Deze week werd homorechtenactivist David Kato daar vermoord.

Nieuwe screenshots Black Ops-mappack

Activision heeft onlangs nieuwe screenshots vrijgegeven van het eerste Call of Duty Black Ops-mappack: First Strike. Het pakket bestaat uit vier nieuwe multiplayer-maps en een nieuwe zombie-map. Het zal 1200 Microsoft Points kosten en het komt deze dinsdag uit op Xbox Live. PC- en PlayStation 3-gamers zullen een maand moeten wachten.

De eerste twee screenshots zijn van het level Berlin Wall, gevolgd door drie van Discovery, twee van Kowloon, drie van Stadium en tot slot een screenshot van de zombie-map Ascension.

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_berlin_wall_55.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_berlin_wall.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_discovery.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_discovery_23.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_discovery_22.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_kowloon.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_kowloon_12.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_stadium.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_stadium_10.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_stadium_11.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_ascension.jpg

Whitmarsh: "FOTA-zaken niet naar buiten brengen"

McLaren-teambaas en Formula One Teams' Association Martin Whitmarsh hekelt enkele van zijn collega-teambazen. Hij vindt dat de zaken die binnen de FOTA besproken worden niet meteen naar buiten moeten worden gebracht. Discussies die binnenskamers moeten blijven worden nu via de media besproken.

"De FOTA heeft al veel bereikt, maar het is natuurlijk onvermijdelijk dat er in een sport die zo competitief is al de Formule 1 af en toe mensen zijn die uit de school klappen. Ik ga het daar met mijn collega's over hebben, want ik denk dat het belangrijk is om onze discussiepunten binnenskamers te bespreken," zei Whitmarsh tegen Crash.net. De Brit wilde geen namen noemen.

"We moeten de sportieve en zakelijke kant van de Formule 1 namelijk verder uitbouwen en er voor zorgen dat we klaar zijn voor de uitdagingen die ons op economisch vlak en op milieugebied te wachten staan. Om dat te kunnen doen, is het echter belangrijk dat we ons bij de FOTA niet gek laten maken door wat er in de media speelt, zodat we ons gewoon op het grote geheel kunnen richten en met fundamentele zaken kunnen bezighouden."

Whitmarsh vindt het belangrijk dat het om de sport draait en dat alle politiek er omheen uit de media verdwijnt. "Ik heb gelukkig ook wel het idee dat er binnen de FOTA een besef bestaat dat we nog veel werk voor de boeg hebben. De Formule 1 moet om al die jonge mannen draaien die het in de meest geavanceerde auto's tegen elkaar opnemen in spannende races, niet om de strijd die zich achter de schermen afspeelt."

Van der Voort kansloos in finale

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd het Players Championship 2011 te beginnen met een toernooizege. In het Duitse Halle was hij in de finale kansloos tegen Mervyn King.

Van der Voort ging in de finale van het eerste PDC-evenement in een lange reeks met 6-1 onderuit. King verdiende dankzij zijn zege bijna 7.000 euro, Van der Voort moet het met de helft doen. De andere Nederlanders waren in Duitsland minder succesvol. Raymond van Barneveld klopte in de vierde ronde nog wel Jelle Klaassen met 6-3 maar verloor in de kwartfinale met 6-1 van de Australiër Simon Whitlock.

Van der Voort versloeg op zijn weg naar de finale achtereenvolgens Mark Webster (6-4), Colin Osborne (6-5) en John Henderson (6-4).

[Upd] De Graafschap - FC Utrecht naar dinsdag

De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Utrecht gaat vanavond niet door. Scheidsrechter Pol van Boekel vindt het harde veld van de Superboeren reden om de wedstrijd af te gelasten. Op het veld zijn door de vorst enkele plekken bevroren.

De nieuwe datum voor de wedstrijd op de Vijverberg wordt later bekend gemaakt. De eerstvolgende wedstrijd voor beide clubs is volgend weekend, De Graafschap neemt het dan op in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. FC Utrecht krijgt in Stadion Galgenwaard FC Twente op bezoek.

Update 18:47 uur

De wedstrijd is door de KNVB verplaatst van vanavond naar morgenmiddag. Aanvang van het duel is 14:30 uur.

Update 21:06 uur

Het duel tussen De Graafschap en FC Utrecht is alsnog verplaatst naar volgende week. Dat heeft de KNVB zojuist bekend gemaakt.

De burgemeester van Doetinchem had voor morgenmiddag onvoldoende politiemensen beschikbaar, waardoor het duel nu naar dinsdag 1 februari gaat. De aanvang van het duel op De Vijverberg is vastgesteld op 20:00 uur.

Speciale condooms voor huwelijk Britse prins

Een Brits condoombedrijf heeft een speciale editie voorbehoedsmiddelen op de markt gebracht ter gelegenheid van het huwelijk van prins William met Kate Middleton op 29 april. Op de verpakking van de Crown Jewels Condoms of Distinction staat een afbeelding van de prins en zijn verloofde die elkaar diep in de ogen kijken.

De makers van de condooms doen een klassieke oproep aan de vrouwelijke geliefde: "Lie back and think of England!" ("Leun achterover en denk aan Engeland!"). Volgens de overlevering kregen meisjes in het preutse Victoriaanse tijdperk dit advies van hun moeder mee voor de huwelijksnacht. Door de toen gebruikelijke opvoeding hadden veel Britse meisjes voor het huwelijk niet door dat seks ook leuk kan zijn.

Critici vinden de speciale condooms 'smakeloos'. Buckingham Palace wil niet reageren. Eerder werden speciale theedoeken en borden op de markt gebracht ter gelegenheid van de koninklijke bruiloft.

Speciale condooms voor huwelijk Britse prins
Speciale condooms voor huwelijk Britse prins (Foto: ANP)

[FA Cup] Manchester United door

Manchester United heeft zich voor de vijfde ronde in de strijd om de FA Cup geplaatst. United won met 2-1 van Southampton.

Sir Alex Ferguson had voor het duel zijn vedetten op de bank gezet en werd daarvoor bestraft toen Chaplow Southampton in de eerste helft op 1-0 zette. In de tweede helft zette United orde op zaken en via treffers van Owen en Hernandez werd alsnog de overwinning gepakt.

Bolton Wanderers en Wigan Athletic kwamen niet tot scoren in het Reebok Stadium. Beide ploegen kregen voldoende kansen, maar doelpunten bleven uit. Bij Wigan bleef oud-Ajacied Daniël de Ridder de hele wedstrijd op de bank. Bolton en Wigan moeten op herhaling voor een plaats in de vijfde ronde van de FA Cup.

Uitslag Vitesse - Roda JC Kerkrade

Vanavond om 18:45 uur begon de wedstrijd tussen Vitesse en Roda JC Kerkrade, die in het Gelredome werd gespeeld. Hieronder vind je de uitslag en bijbehorende karakteristieken.

Vitesse

5 - 2

Roda JC

 16' Matic
 23' van Ginkel
 45+5' López(pen)
 55' Babangida
 58' van Ginkel
   3' Junker
 69' Hempte
 
 Gele kaart: Babangida, López, (Vitesse), Janssen, Kah, (Roda JC)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Delferiere (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
van der Struijk
Kashia
Rajkovic
Yasuda
Riverola
López (Stevanovic/90)
Matic
Babangida (Snijders/73)
van Ginkel (Pröpper/84)
Aissati
  Tyton
De Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Delorge (Meulens/84)
Vormer
Janssen
Sutchuin Djoum (Pluim/46)
Hadouir
Junker

Collector's edition van officiële strategy guide Dragon Age II

Prima Publishing heeft aangekondigd dat de officiële strategy guide van Dragon Age II een collector's edition krijgt. De collector's edition bevat een making of-sectie, extra artwork samengevoegd met het boek in hardcover. De logo's, prijzen en bar codes zitten op een apart vel, waardoor de voorkant mooi blijft.

De guide bevat een volledige uitleg van het spel zonder spoilers geschreven door Piggyback Interactive. De collector's edition kost 35 dollar, een Nederlandse prijs is nog niet bekend.

DAII

Barto in de zomer naar Cambuur

Martijn Barto verruilt Harkemase Boys komende zomer voor SC Cambuur. De spits van de zaterdagtopklasser verkiest de Friezen boven FC Zwolle, dat hem deze week ook een contract aanbood. Zwolle wilde hem per direct hebben.

De 26-jarige Spijkenisser maakt daarmee zijn rentree in het betaald voetbal. In de seizoenen 2005/06 en 2006/07 kwam hij namelijk al 42 keer uit in een competitieduel in het Nederlandse profvoetbal. Barto deed dit namens RKC Waalwijk en Helmond Sport. Sinds 2007 speelt hij voor Harkemase Boys. Dit seizoen wist hij negen keer te scoren voor de Harekieten. Bij SC Cambuur wordt hij herenigd met assistent-trainer Henk de Jong, die bij Harkema hoofdtrainer was.

Paraguay erkent Palestijnse staat

Paraguay heeft zich aangesloten bij een groep Zuid-Amerikaanse landen die een onafhankelijke Palestijnse staat erkent. President Fernando Lugo zei dat zijn regering de grenzen erkent van voor de Zesdaagse Oorlog in 1967, toen Israël de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook bezette.

Eerder gingen Argentinië, Bolivia, Brazilië en Ecuador Paraguay voor. Ook Chili en Peru zeggen een soeverein Palestina te erkennen, maar deze landen zeiden tevens dat het vaststellen van de grenzen moet worden uitgewerkt tussen de Palestijnen en de Israëliërs.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de negentiende speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Vanwege de vorst werd een groot aantal duels afgelast. Slechts op drie kunstgrasvelden werd afgetrapt. Koploper Rijnsburgse Boys ging verrassend onderuit bij Sparta Nijkerk en moest daardoor de koppositie weer afstaan aan Spakenburg, dat een zuinige zege boekte op het Zeeuwse Hoek.

Hekkensluiter ARC kwam nog dieper in de zorgen. De Alphenaren werden afgedroogd bij SC Genemuiden en zien de kloof met de veilige plaatsen toenemen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Capelle IJsselmeervogels afg
CSV Apeldoorn Flevo Boys Emmeloord afg
Excelsior '31 FC Lisse afg
SC Genemuiden ARC 5-1
Harkemase Boys HHC Hardenberg afg
Katwijk Barendrecht afg
Spakenburg Hoek 1-0
Sparta Nijkerk Rijnsburgse Boys 3-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 19 12 4 3 40 49-24
2 Rijnsburgse Boys 18 11 5 2 38 47-21
3 IJsselmeervogels 17 10 3 4 33 29-19
4 Harkemase Boys 17 8 3 6 27 30-24
5 Katwijk 17 8 3 6 27 24-19
6 HHC Hardenberg 18 8 3 7 27 29-15
7 SC Genemuiden 19 8 3 8 27 31-38
8 Capelle 17 7 4 6 25 22-17
9 Excelsior '31 17 6 5 6 23 23-26
10 Flevo Boys E. 17 5 6 6 21 23-28
11 Barendrecht 18 5 6 7 21 14-22
12 Sparta Nijkerk 19 5 5 9 20 19-30
13 CSV Apeldoorn 17 4 5 8 17 20-40
14 FC Lisse 18 4 5 9 17 23-30
15 Hoek 19 4 5 10 17 12-23
16 ARC 19 3 5 11 14 18-37

Minder woningen krijgen veiligheidskeurmerk

Het aantal woninginbraken neemt sterk toe, maar steeds minder huizen krijgen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vorig jaar kregen 32.000 woningen het certificaat dat aangeeft dat het huis aan alle veiligheidseisen voldoet. Een jaar eerder waren dat er nog 40.000 en in 2008 werden 58.000 keurmerken verstrekt.

De beheerder van het keurmerk, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), vindt dat er meer aandacht moet komen voor het verbeteren van de veiligheid van huizen. Dat schrijft de Volkskrant. Gemeenten zouden projectontwikkelaars en corporaties hiertoe meer op de huid moeten zitten.

Om een keurmerk te krijgen moet een woning onder meer goede sloten en dievenklauwen hebben. Volgens het CCV neemt de kans op een inbraak dan met 80 tot 90 procent af.

De politie begon in 1994 met het keurmerk. In 2005 werd het ondergebracht bij het CCV. In Nederland hebben ongeveer 600.000 woningen het keurmerk.

Vorig jaar werden tot november 72.400 inbraken gepleegd. Een jaar eerder waren dat er in dezelfde periode 65.000.

Grote brand bij bedrijf in Wormerveer

Bij een bedrijf aan de Soldaatweg in Wormerveer heeft zaterdag een grote brand gewoed. Het gaat om SCM Group Nederland, een bedrijf waar houtverwerkingsmachines worden gemaakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De brand brak rond 11.15 uur door nog onbekende oorzaak uit in het archief van het gebouw. Brandweerkorpsen uit de wijde omtrek zijn uitgerukt om de brand te bestrijden. Rond 14.00 uur was de brand onder controle.

Volgens de woordvoerster zijn er geen gewonden gevallen en valt de schade mee. "Het leek erger dan het was door de rookontwikkeling." Bij de brand zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Toeristen proberen Egypte te verlaten

Buitenlandse toeristen en Egyptenaren zijn in groten getale naar de belangrijkste luchthaven in Caïro gekomen, op zoek naar vluchten naar het buitenland nu het erop lijkt dat de demonstraties tegen president Hosni Mubarak aanhouden. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven zaterdag gezegd.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft zaterdag een speciale vlucht ingelast en tweehonderd Israëliërs, onder wie de gezinnen van Israëlische diplomaten, het land uitgebracht. Aan boord waren ook tientallen Israëlische toeristen.

In de twee grootste vertrekhallen van het vliegveld zijn zo'n vijftienhonderd tot tweeduizend reizigers, de meesten zonder reservering, op zoek naar een vlucht.

Celtic naar finale FA Cup

Celtic heeft zich vanmiddag weten te plaatsen voor de finale van de strijd om de Schotse FA Cup. In de halve eindstrijd werd met 4-1 gewonnen van Aberdeen.

Kris Commons, Charlie Mulgrew, Thomas Rogne en Anthony Stokes (strafschop) scoorden voor Celtic terwijl Scott Vernon de enige treffer van Aberdeen maakte.

Morgen is de andere halve finale en die gaat tussen Glasgow Rangers en Motherwell.

Gratis Xbox Live-weekend geannuleerd

Vorige week was aangekondigd dat dit weekend een gratis Xbox Live-weekend zou zijn, maar dit is helaas geannuleerd. Dit werd bekend via een tweet van Europese Community Manager Graeme Boyd (en je kunt het zelf ook merken natuurlijk).

Er is niet bekendgemaakt waarom deze actie geannuleerd is. Dit weekend hebben echter Rusland, Polen, Griekenland, Zuid-Afrika, Tsjechië en Hongarije wel een gratis Xbox Live-weekend. De rest zal moeten wachten. "Mij is verteld dat we later nog een nieuwe aankondiging gaan doen over een dergelijke actie. Excuses voor het ongemak", aldus Graeme Boyd.

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_Xbox_Live_Horizontal_Logo2.png

 

Studenten beschoten door leger Nigeria

Soldaten hebben in de Nigeriaanse stad Jos het vuur geopend op studenten, die protesteerden tegen het voortdurende geweld tussen christenen en moslims. Dat hebben getuigen zaterdag gezegd. Twee studenten zouden zijn omgekomen.

Vrijdag staken relschoppers tankstations en een boerenmarkt in brand. Jos vormt het epicentrum van religieuze spanningen tussen de twee grote religieuze groepen in Nigeria.

Japan klopt Australië in finale Azië Cup

Japan heeft in Qatar de vijftiende editie van de Azië Cup gewonnen. In de finale werd na verlenging met 1-0 gewonnen van Australië. Invaller Tadanari Lee werd in de 109e minuut matchwinner met een schitterende volley. Japan is het eerste land dat de Azië Cup voor een vierde keer weet te winnen.

Tot aan het doelpunt gaven beide finalisten elkaar geen strobreed toe. Australië begon het beste aan de wedstrijd, na rust waren de beste kansen voor Japan. Penalty's leken voor de beslissing te moeten zorgen, maar Lee dacht daar anders over. In de tweede helft van de verlenging promoveerde hij een afgemeten voorzet van Yuto Nagatomo tot doelpunt.

Lee maakte pas deze maand zijn debuut voor het elftal van de Italiaanse bondscoach Alberto Zaccheroni. De 25-jarige aanvaller kwam als jeugdinternational nog uit voor Zuid-Korea.

Speciale Pokémon-style Nintendo DSi op 4 maart in UK

Nintendo gaat op 4 maart twee speciale Nintendo DSi's uitbrengen in Groot-Brittannië. Ter gelegenheid van de release van Pokémon Black en White brengen verschillende winkels in Engeland de Nintendo's uit. Verder geven de winkels voor een gelimiteerde tijd een 'Liberty Pass' weg voor de nieuwe Pokémon-games.

Met die 'Liberty Pass' kun je geheime gebieden verkennen. Je kunt het vergelijken met de verschillende Key Items op vorige games. In dit nieuwe gebied kun je een speciale legendarische Pokémon vangen. Het is nog niet honderd procent zeker dat deze speciale DS'en naar Nederland komen. De handhelds worden in ieder geval gebundeld met het Pokémon-spel corresponderend met de kleur van de DS.

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_ss_preview_pokemon_white_limited_edition_dsi.jpg.jpg

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_ss_preview_pokemon_black_limited_edition_dsi.jpg.jpg

[Upd] John vertrekt per direct bij RKC Waalwijk

Het contract van aanvaller Paddy John bij RKC Waalwijk, dat nog doorliep tot de zomer van 2011, is met wederzijds goedvinden met onmiddellijke ingang ontbonden. Dit meldt de club uit de Jupiler League.

Beide partijen zien geen toekomst in het voortzetten van de samenwerking.

Update 19:00 uur

Paddy John zet zijn voetballoopbaan voort bij Fortuna Sittard, dat maakte de Limburgse voetbalclub vandaag bekend. John ondertekende een contract die tot het einde van het seizoen loopt.

Intellectuelen eisen vertrek Berlusconi

Meer dan 80.000 Italianen, onder wie tal van intellectuelen, hebben zich al aangesloten bij een oproep om op 5 februari te betogen voor het aftreden van premier Silvio Berlusconi. Dit meldden Italiaanse media zaterdag.

De manifestatie in Milaan zal worden gehouden onder het motto vrijheid en gerechtigheid. Tot de sprekers behoren de wereldberoemde schrijvers Umberto Eco (De naam van de roos, De slinger van Foucault) en Roberto Saviano (Gomorra).

De initiatiefnemers vinden dat de in tal van schandalen verwikkelde Berlusconi de Italiaanse politiek en cultuur 'barbaarser' heeft gemaakt. De betogers willen zich inzetten voor de waardigheid van de vrouw en de waarden van de Italiaanse Grondwet, zoals democratie en gelijkheid.

[Upd] Rosenthal bevriest contacten Iran

De ambassadeur van Iran in Den Haag heeft zaterdag aan het eind van de middag tegen minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) de terechtstelling bevestigd van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami.

Rosenthal spreekt van een 'schanddaad door een barbaars regime'. Hij is diep geschokt, aldus zijn woordvoerder. Nederland bevriest per direct alle contacten met Iran.

Update 18.57 uur

De bevriezing betekent dat de Iraanse ambassadeur in Nederland in zijn bewegingsvrijheid wordt beperkt. Voor al zijn officiële contacten moet hij eerst schriftelijk toestemming vragen aan minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD).

Rosenthal zal maandag bij een overleg met ministers van buitenlandse zaken binnen de Europese Unie aandringen op verdere stappen tegen Iran. Hij spreekt van een 'barbaarse daad van het Iraanse regime'. Hij is erg geschokt, ook omdat de Iraanse ambassadeur hem vrijdag nog zou hebben verteld dat de rechtsgang van Bahrami nog niet is afgelopen.

Bahrami werd in 2009 opgepakt bij een protest tegen de herverkiezing tegen de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Ze werd aangeklaagd voor drugsbezit en oppositionele activiteiten. De ambassadeur zou vrijdag hebben gezegd dat Bahrami alleen is veroordeeld voor drugsbezit en dat het proces rond de oppositionele activiteiten nog moet worden gevoerd.

Rosenthal raadt Nederlanders die ook een Iraans paspoort hebben dringend af naar Iran af te reizen. De Nederlandse ambassade kan weinig voor hen betekenen als zij worden opgepakt, concludeert Rosenthal. "Er is sprake van een ondoorzichtige rechtsgang, zoals nu is gebleken", zegt zijn woordvoerder.

De Iraanse staatstelevisie meldde zaterdag dat de in Iran geboren Bahrami door de autoriteiten is opgehangen 'voor drugsbezit en oppositionele activiteiten'. Rosenthal riep de ambassadeur meteen op het matje, maar die kon het bericht niet direct bevestigen. Later gebeurde dat alsnog.

De 45-jarige werd opgepakt bij een protest tegen de herverkiezing van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in de zomer van 2009. De uitslag leidde destijds tot massale protesten.

 

Ambassadeur Iran bevestigt dood Zahra Bahrami
Ambassadeur Iran bevestigt dood Zahra Bahrami (Foto: ANP)

Ravage op tankstation door slaperige automobilist

Een in slaap gevallen automobilist heeft zaterdag een auto met kinderen geschampt en de winkel van een tankstation aan de A58 bij Moergestel geramd. De politie spreekt van een grote ravage, maar er vielen geen gewonden.

De 64-jarige man uit Moergestel was rond 16.15 uur op de snelweg richting Eindhoven in slaap gevallen. Toen zijn auto door de berm reed, schrok hij wakker. Hij probeerde nog te remmen, maar kon niet voorkomen dat hij een auto die op dat moment werd getankt schampte en vervolgens de shop van het tankstation binnenreed.

De mensen in de winkel stonden toevallig allemaal in het achterste gedeelte van de zaak en raakten daardoor niet gewond. Ook de kinderen in de auto kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. Het tankstation is voorlopig buiten bedrijf.

[Upd] Egypte: Protesten gaan door

Bij de chaos rond de protesten op vrijdag tegen de Egyptische president Hosni Mubarak zijn in totaal in Suez, Caïro en Alexandrië zeker 95 doden gevallen. Er zijn meer dan 1000 gewonden, zo meldt Al Jazeera.

Mubarak kondigde vrijdag aan zijn regering te zullen ontslaan, maar zelf aan de macht te zullen blijven en een nieuwe regering te vormen. De demonstranten zijn het hier niet mee eens en men is op zaterdag weer massaal op de been om het aftreden van Mubarak te eisen.

De avondklok, die vrijdag compleet werd genegeerd, is voor zaterdag vervroegd ingesteld, namelijk om 15.00 uur Nederlandse tijd. Naar verluidt zouden ongeveer 50.000 mensen onderweg zijn naar het Tahrir Plein. Het leger blokkeert de straten hier naartoe.

Update 14.10 uur
Het dodental is inmiddels opgelopen tot ruim boven de honderd. Hoeveel doden er nu precies zijn is onbekend. Er gaan geruchten dat agenten een vermeende opstand in een gevangenis in Caïro hebben neergeslagen door iedere politiek gevangene aldaar dood te schieten. De sfeer in Caïro, Rafah en Alexandrië wordt naar verluidt grimmiger en het blijft nog onduidelijk wat de precieze rol van het leger is. In Alexandrië zou met scherp worden geschoten.

Update 14.57 uur
Om 15.00 uur Nederlandse tijd zal de avondklok ingaan, maar het is nu al zeker dat tienduizenden demonstranten hier net als vrijdag geen gehoor aan zullen geven. Duizenden mensen proberen het gebouw van de staatstelevisie en het ministerie van Binnenlandse Zaken te bestormen. Er zou volgens onbevestigde berichten worden geschoten op de demonstranten. Ondertussen regelen de demonstranten het chaotische verkeer, onder andere tanks worden omgeleid.

Update 16.33 uur
Hosni Mubarak heeft een vicepremier aangesteld in de persoon van Omar Soelimani, een vertrouweling van de president. De verwachting is dat de demonstranten hier geen genoegen mee zullen nemen. Ondertussen gaan de protesten ondanks de avondklok gewoon door. Een bestuurder van een tank heeft gezegd dat het leger burgers zal beschermen tegen de politietroepen, maar niet zelf de confrontatie met hen op zal zoeken. In grote delen van het land is chaos uitgebroken doordat gevangenissen en politiebureaus in brand staan. Gevangenen ontsnappen massaal en bedreigen de veiligheid in de rijkere buurten.

Update 18.22 uur
In het hele land wordt nu geplunderd, er gaan geruchten dat de plunderaars en reltrappers in de buitenwijken politietroepen in burger zijn. Het is niet bekend of dit het geval is, maar inmiddels is het leger ingezet om naast belangrijke plaatsen te bewaken ook de plunderaars tegen te houden. Er zijn nog steeds tienduizenden demonstranten op het Vrijheidsplein in Caïro aanwezig. President Mubarak heeft voormalig minister van de Luchtmacht naar voren geschoven als minister president. Zelf denkt Mubarak nog absoluut niet aan aftreden, aldus woordvoerders. Twee mummies en verschillende unieke voorwerpen in het Nationale Museum zijn gesloopt.

Update 18.41 uur
Burgers hebben een aantal plunderaars te pakken gekregen, bij het doorzoeken van hun spullen vonden ze ID-bewijzen waaruit zou blijken dat het inderdaad politietroepen in dienst van Mubarak zijn, zo meldt Al Jazeera. Verder zijn er veel berichten over gewonden bij nieuwe bestormingen op de ministeries van Informatie en Binnenlandse Zaken.

Tahreer
Al Jazeera toont beelden van het Vrijheidsplein, 3 doden daar bevestigd (Foto: Al Jazeera)

Dead Space naar meer platformen

Dead Space 2’s art director Ian Milham heeft aangegeven dat het in de toekomst mogelijk is dat Dead Space op meerdere platformen dan het nu is uitgekomen verschijnt. Bijvoorbeeld op Sony's onlangs aangekondigde NGP, maar dan wel als het inspeelt op de unieke functies van de console.

Het moet alles behalve een port worden. "I’m absolutely interested in bringing Dead Space 2 to other platforms in the future, what’s key to us though is that we don’t do ports", zegt Milham. "We don’t do shabby conversions onto whatever platform it may be. When we did Dead Space Extraction it was a quality game that uses and plays to the Wii’s strengths, which is the same as the movies and comic books." 

Helaas voor de ontwikkelaar verkocht Dead Space Extraction verbazingwekkend slecht, waardoor uitgever Electronic Arts er voor gekozen heeft zich niet meer te wagen aan dit soort projecten. Destijds werd als reden gegeven dat er blijkbaar geen markt is voor volwassen titels op de Wii.

Milham gaat verder. "They’re not just tie-ins, they do a great job at whatever that particular media does. When it comes to the [PSP2] or any other future platforms I’d be into it but I’d want to do something that plays to that platforms strengths rather than just a feeble version of a port."

Huta Galung niet in finale Challenger Heilbronn

Jesse Huta Galung heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Challenger-toernooi van Heilbronn. In Duitsland was Daniel Brands in twee sets te sterk voor Huta Galeng; 7-6(1) en 7-5.

Huta Galung had genoeg kansen in de eerste set om door de service van Brands heen te gaan, maar zes breekkansen waren niet aan hem besteed. In de tiebreak was Brands duidelijk te sterk en nam direct in de tweede set een break voorsprong. Huta Galung kwam terug in de set, maar verloor zijn service en de wedstrijd alsnog.

Dordrecht haalt Vlasblom op amateurbasis

FC Dordrecht heeft Björn Vlasblom overgenomen van Sparta Rotterdam. De jongeling had bij Sparta geen uitzicht op speelminuten en gaat op amateurbasis aan de slag bij de nummer elf van de Jupiler League. Na dit seizoen kan Vlasblom een éénjarig contract tekenen bij de Schapenkoppen.

De middenvelder keert terug naar zijn geboortestad. "Ik wil graag voetballen, maar kon daar bij Sparta niet op rekenen. Bij Dordrecht krijg ik nu wel die kans en daarbij is het natuurlijk geweldig dat ik in mijn eigen stad kan gaan spelen", zei Vlasblom op de clubsite van Dordrecht.

De Dordtenaar kwam bij Sparta niet verder dan twee officiële wedstrijden. De 20-jarige Vlasblom debuteerde onder voormalig trainer Aad de Mos in de Eredivisie op 19 april 2010 als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Sindsdien kwam hij niet meer in de plannen voor.

'Napoli heeft acht miljoen over voor Matavz'

Napoli heeft de hoop op Tim Matavz nog niet opgegeven, ondanks dat FC Groningen een eerste bod weigerde. Matavz staat volop in de belangstelling. Napoli lijkt de belangrijkste kandidaat om de Sloveen over te nemen van Groningen.

De Italianen zijn volgens RTV Noord bereid om acht miljoen euro te betalen voor de spits, die dit seizoen tot elf competitiedoelpunten kwam bij Groningen. De Trots van het Noorden zouden zich kunnen vinden in het bod van de Napolitanen, maar Groningen zou de 22-jarig Matavz tot het einde van het seizoen in de Euroborg willen houden. Napoli heeft nog tot maandag twaalf uur 's nachts de tijd om de onderhandelingen af te ronden met Groningen.

Mocht Matavz nog vertrekken voor het verstrijken van de transferdeadline, dan moet Groningen nog op zoek naar een nieuwe spits. Matavz werd vier jaar geleden voor 1,1 miljoen euro overgenomen van ND Gorica en kan nu dus een lucratieve deal opleveren voor Groningen.

PS3-update 3.60 brengt online opslagfunctie

Volgens Kotaku brengt de PS3-update 3.60 een handige nieuwe feature met zich mee. Het gaat hier om de zogenaamde 'Cloud-storage'. Dit betekent dat je savegames kunt uploaden op een server, zodat het ruimte bespaart en je het kunt opvragen op andere locaties. Het is echter wel alleen voor PlayStation Plus-gebruikers beschikbaar.

Na een aantal geruchten in 2009 is het dan volgens Kotaku zo ver. De nieuwe functie brengt veel voordelen met zich mee. Het bespaart veel ruimte op de harddrive en mocht je PlayStation 3 ooit gestolen of vernield worden, exploderen of zelfs spontaan je huis uit lopen, dan kun je via PSN gewoon je savegames weer opvragen. Als je bij een vriend of familie gaat spelen, dan is het natuurlijk ook leuk om je savegame te downloaden. Je zou zelfs savegames naar de NGP kunnen verzenden.

Er zitten echter wel een aantal addertjes onder het gras. De service is alleen beschikbaar voor Playstation Plus-gebruikers. Verder zegt Sony dat developers ervoor kunnen kiezen om niet mee te doen aan de 'Cloud-storage'. Het is namelijk verboden om savegames te delen op het internet. Het zou dus goed kunnen dat deze service niet beschikbaar is voor je favoriete games.

Sony gaat de feature 'Online Saving' noemen en het is dus inbegrepen bij de opkomende 3.60 update.

EU wijst Mubarak terecht

De Europese Unie heeft er bij de Egyptische president Hosni Mubarak op aangedrongen een einde te maken aan het hardhandige optreden van de politie tegen anti-regeringsdemonstranten in Egypte. Dat heeft de president van de EU, Herman Van Rompuy, zaterdag gezegd.

Van Rompuy riep Mubarak tevens op politieke gevangenen vrij te laten. Hij zei te hopen dat de belofte van hervormingen van de Egyptische president 'wordt vertaald in concrete actie' en veroordeelde de spiraal van geweld in het Noord-Afrikaanse land.

Patiënten weer terug naar ziekenhuis Amersfoort

Ongeveer zeventig patiënten keren zondag terug naar de locatie Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Vanaf 08.00 uur is het ziekenhuis die dag weer volledig operationeel. Dat maakte het ziekenhuis zaterdag bekend.

Het ziekenhuis was de hele week dicht door problemen met de stroomvoorziening na een brandje in een transformatorhuis vorige week vrijdag. Uit voorzorg werden de 172 patiënten geëvacueerd omdat het ziekenhuis niet kon garanderen dat de storing het werk van de verplegers niet zou hinderen.

Van de vorige week geëvacueerde patiënten gingen er 34 naar huis. De rest werd overgebracht naar ziekenhuizen in onder meer Utrecht, Nieuwegein en Zeist. Inmiddels is een deel uit het ziekenhuis ontslagen, zodat nog circa zeventig patiënten overblijven die teruggebracht moeten worden naar de locatie Lichtenberg.

Het ziekenhuis verwacht dat het verhuizen van de patiënten gecoördineerd verloopt. "Elke patiënt wordt persoonlijk begeleid door een eigen verpleegkundige. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de patiënt van het vervoer per ambulance of per taxi plaatsvinden", schrijft het ziekenhuis op zijn website.

'Boom twijfelde over niet-deelname WK'

Lars Boom heeft volgens het Brabants Dagblad deze week toch nog getwijfeld over deelname aan het wereldkampioenschap veldrijden. De krant meldt dat Boom, wereldkampioen in 2008, vorige week bij Johan Lammerts had geïnformeerd of hij nog ingeschreven kon worden.

Lammerts zei dat dit niet mogelijk was, maar het had volgens hem misschien alsnog geregeld kunnen worden. Een dag later kwam Boom terug op zijn voornemen en besloot toch niet mee te doen. De Vlijmenaar reed dit jaar een beperkt programma in het veld, om zich zo goed voor te bereiden op het wegseizoen. Hij won desondanks een wereldbekerwedstrijd en werd Nederlands kampioen.

Oud-burgemeesters Mexico aangeklaagd

Tegen meer dan dertig voormalige burgemeesters in de Mexicaanse staat Veracruz zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd, omdat ze verdacht worden van corruptie. Dat heeft het openbaar ministerie van de staat zaterdag gezegd.

In totaal zijn in de staat 115 voormalige ambtenaren aangeklaagd wegens corruptie in de periode tussen 2004 en 2008. Zij zouden gezamenlijk omgerekend zo'n vier miljoen euro hebben verdonkeremaand.

Aanklagers zouden hebben ontdekt dat de verdachten onverantwoorde uitgaven hebben gedaan en voor sommige projecten te veel betaalden.

Geestelijke roept Mubarak op te vertrekken

De even omstreden als invloedrijke Arabische geestelijke Yusuf al-Qaradawi heeft de Egyptische president Hosni Mubarak zaterdag opgeroepen terug te treden. Hij zei in een vraaggesprek met de Arabische zender al-Jazeera dat er geen andere uitweg is uit de diepe politieke crisis in het Noord-Afrikaanse land.

Qaradawi riep de Egyptenaren op door te gaan met vreedzame demonstraties tegen het autoritaire regime in hun land. De uiterst conservatieve soennitische moslimgeleerde, die leiding geeft aan een islamitisch onderzoekscentrum in de Qatarese hoofdstad Doha, geniet veel aanzien in de Arabische wereld en andere islamitische landen.

De Ruyter verijdelt kaping tanker

Een snelle reactie van het Nederlandse fregat Hr. Ms. De Ruyter heeft voorkomen dat Somalische piraten bij de Golf van Aden een onder de Liberiaanse vlag varende tanker konden kapen.

Het Ministerie van Defensie meldt zaterdag dat piraten de tanker New York Star met 27 bemanningsleden vrijdag achtervolgden en beschoten met grote granaten. De tankerbemanning verschanste zich in een speciale ruimte en sloeg alarm. De Ruyter bleek het meest nabij en arriveerde in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de New York Star, die eigendom is van een Duitse rederij.

Daar waren toen geen andere scheepjes van piraten meer te zien; mariniers gingen vanuit de helikopter via touwen aan boord om het schip en de geschrokken bemanning 'veilig te stellen'. "Het is fijn dat je kunt helpen en dat een kaping is voorkomen", aldus Defensie. De tanker vervolgde zijn reis richting Singapore.

De Ruyter verijdelt kaping tanker
De Ruyter verijdelt kaping tanker (Foto: ANP)

Tilburger lichtgewond na sprong uit brandend pand

Een 20-jarige Tilburger is vrijdagnacht lichtgewond geraakt toen hij, vanwege een brand in een café onder hem, uit het raam sprong. De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak.

Kort na middernacht ontstond veel rook aan de achterkant van het café. De gasten die toen nog aan de bar zaten, zijn op last van de brandweer naar buiten gebracht. Ook de bewoners van twee naastgelegen panden moesten hun woning verlaten.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was de 20-jarige man al uit het raam gesprongen. Hij kon zaterdag na onderzoek in een ziekenhuis weer naar huis.

Vermoorde man gevonden in woning Eindhoven

In een woning in Eindhoven is vrijdagavond een dode man gevonden. Het gaat om de bewoner van het huis. De politie gaat uit van een misdrijf. Dat heeft een woordvoerder van de politie zaterdag gezegd. Een verdachte is opgepakt.

Toen de bewoonster van het huis aan de Fransebaan thuis kwam en haar partner niet trof, kreeg ze door sporen in het huis het gevoel dat er iets mis was. Ze belde de politie.

De politie doorzocht de woning en stuitte op het lichaam van de man. Kort daarvoor werd op een andere plek in de stad al een verdachte aangehouden.

De politie kon nog niets zeggen over de doodsoorzaak van de man.

Afrika Cup in 2015 in Marokko, 2017 in Zuid-Afrika

Marokko mag in 2015 de Afrika Cup organiseren. Dat heeft het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalbond CAF zaterdag besloten. Marokko was een keer eerder gastheer van het eindtoernooi, in 1988 ging Kameroen er met de titel vandoor.

Ook heeft de CAF de organisatie voor 2017 al toegewezen. Zuid-Afrika, dat afgelopen zomer het WK voetbal organiseerde, strijkt met de eer. Zuid-Afrika organiseerde de Afrika Cup al eens in 1996.

Voor 2015 worden er nog twee edities van de Afrika Cup gespeeld. In 2012 wordt in Gabon en Equatoriaal-Guinea gevoetbald en 2013 in Libië.

CDA-kandidaat voor hoofddoekjesverbod

CDA-Statenlid Meino Schraal, nummer twee op de CDA-kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen in Noord-Holland, is voorstander van een hoofddoekjesverbod voor provincieambtenaren. "De overheid moet neutraliteit uitstralen naar de burgers", zei Schraal zaterdag.

De Noord-Hollandse CDA-lijsttrekker Jaap Bond zei deze week nog dat hij de PVV uitsluit als coalitiepartner omdat deze partij hoofddoekjes wil verbieden voor provincieambtenaren en bezoekers van het provinciehuis. Meino Schraal vindt dat bezoekers wel hoofddoekjes moeten kunnen dragen. "We leven in een vrij land."

Volgens Schraal levert zijn afwijkende standpunt geen problemen op binnen zijn fractie. Hij stelt dat hij zijn achtergrond niet kan verloochenen. Schraal werd geboren in Iran en verhuisde als baby naar Nederland. Hij vindt hoofddoekjes het symbool voor onderdrukking van vrouwen.

Muntari van Inter naar Sunderland

Sulley Muntari verlaat Internazionale voor Sunderland. The Black Cats huren de Ghanees met een optie tot koop. Sunderland maakt de komst van Muntari wereldkundig via de clubsite. De middenvelder kwam bij Inter niet meer voor in de plannen van trainer Leonardo.

De Ghanese international kwam in ruim twee jaar tot 62 competitieduels in Milaan, waar hij nooit een basisplaats wist te veroveren. Muntari keert met zijn komst naar Sunderland terug naar de Premier League. In het verleden was de middenvelder actief voor Portsmouth. De wedstrijd van dinsdag tegen Chelsea komt nog te vroeg voor de nieuwe aanwinst. De verwachting is dat hij tegen Stoke City zijn debuut maakt.

Bij Sunderland komt Muntari twee landgenoten tegen. Samen met Asamoah Gyan en John Mensah wist de middenvelder afgelopen zomer op het WK tot de kwartfinales door te stoten. De 26-jarige Muntari wordt bij Sunderland ploeggenoot van Boudewijn Zenden.

[FA Cup] Aston Villa door, Swansea uitgeschakeld

Aston Villa heeft zich ten koste van Blackburn Rovers voor de achtste finales van de FA Cup geplaatst. Op Villa Park werd het 3-1. Die stand was al bij rust bereikt. Ciaran Clark bracht de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, maar Nikola Kalinic maakte al snel de gelijkmaker.

Robert Pires en Nathan Delfouneso zorgden er echter voor dat Villa comfortabel aan de thee kon gaan. Een kwartier na rust kreeg Villa-speler Nathan Baker nog een rode kaart, maar zelfs in numerieke meerderheid kon Blackburn niets meer aan de stand veranderen.

Cedric van der Gun kon met een doelpunt niet voorkomen dat Swansea City uitgeschakeld werd door Leyton Orient, dat uitkomt in de League One. De Hagenaar maakte vlak voor rust de gelijkmaker, nadat Jimmy Smith de score had geopend. Twee minuten voor tijd werkte de onfortuinlijke Swansea-speler Alan Tate de bal echter in eigen doel.

Operazangeres Margaret Price overleden

De beroemde Britse sopraan Margaret Price is overleden. Dat heeft haar zaakwaarnemer zaterdag bekendgemaakt. Price, die wereldberoemd was om haar vertolkingen van de operamuziek van met name Verdi en Mozart, stierf thuis aan hartfalen. Ze werd 69 jaar.

Price studeerde zang aan het Trinity College of Music in Londen. Ze debuteerde in 1962 bij de nationale opera van Wales, waar zij was geboren. In datzelfde jaar maakte ze voor het eerst haar opwachting bij het Royal Opera House in Londen, waar zij haar internationale doorbraak beleefde.

Al honderden foto's voor Panahi en Rasoulof

Al meer dan tweehonderd mensen hebben de afgelopen twee dagen op het Filmfestival Rotterdam (IFFR) een protestfoto laten maken uit solidariteit met de gevangen Iraanse filmmakers Jafar Panahi en Mohammed Rasoulof.

Dat heeft het festival zaterdag laten weten. Panahi en Rasoulof zijn als regisseur, producent en jurylid al jarenlang verbonden aan het IFFR.

Beide filmmakers zijn recent in Iran tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor 'het maken van propaganda tegen de Islamitische Republiek’. Bovendien mogen ze volgens de veroordeling twintig jaar lang geen films meer maken, scripts meer schrijven of contact hebben met media.

De veroordeling leidde tot woedende reacties onder filmmakers en critici over de hele wereld. Bezoekers van het IFFR kunnen in De Doelen, waar een deel van het festival plaatsvindt, een 'mugshot’ laten maken uit protest tegen de veroordeling.

Al honderden foto’s voor Panahi en Rasoulof
Al honderden foto's voor Panahi en Rasoulof (Foto: ANP)

Kaukasiër achter aanslag op luchthaven Moskou

De zelfmoordterrorist die zich onlangs op de grootste luchthaven van Moskou, Domodedovo, opblies en 35 mensen mee de dood innam, was een 20-jarige Kaukasiër. Dat hebben Russische onderzoekers zaterdag gezegd.

Volgens de onderzoekers wilde de dader bewust slachtoffers maken onder buitenlanders op het vliegveld. De bom die de zelfmoordenaar bij zich droeg, bevatte veel schroot, om het aantal slachtoffers zo groot mogelijk te maken.

Direct na de aanslag ging de verdenking al uit naar islamitische rebellen uit de Kaukasus, een groep bergachtige Russische provincies die gebukt gaan onder een hardnekkige separatistische opstand.

"Ondanks het feit dat we de naam van de terrorist weten, maken we die vandaag nog niet bekend (...) omdat er nog onderzoek gaande is naar de organisatoren en betrokkenen bij de terroristische daad", aldus de onderzoekers.

Mubarak benoemt voor het eerst een vicepresident

De Egyptische president Hosni Mubarak heeft zaterdag zijn vertrouweling Omar Suleiman, tevens chef van de Egyptische inlichtingendienst, benoemd tot vicepresident. Het is voor het eerst sinds Mubarak bijna dertig jaar geleden aan de macht kwam dat hij een vicepresident benoemt.

Mogelijk is de benoeming van een vicepresident een teken dat Mubarak vanwege de demonstraties tegen zijn heerschappij de weg effent voor een opvolger.

Man valt uit zolderraam op vlucht voor politie

Een 30-jarige man uit Delfzijl is zaterdagochtend gewond geraakt toen hij probeerde te ontkomen aan de politie die bij hem voor de deur stond. Hij probeerde zijn huis via het zolderraam te ontvluchten met aan elkaar geknoopte lakens, maar kwam daarbij ten val.

Agenten gingen bij de man langs omdat hij nog een celstraf van veertien dagen moet uitzitten. Terwijl ze stonden te wachten tot de man de deur open zou doen, hoorden ze een doffe klap.

Aan de achterkant van de woning troffen de agenten de man uit Delfzijl op de grond. Hij was van een aanzienlijke hoogte naar beneden gevallen en is met arm- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij moet zijn straf uitzitten als hij is genezen.

FOK!blog: TV tip

Superbad
Zender: Veronica
Uitzendtijd: 20.00 - 22.15 uur
Genre: Comedy
 

Superbad is een Amerikaanse komedie uit 2007. De film gaat over twee sullige vrienden die erg gesteld zijn met elkaars vriendschap. Maar vooral dromen van die ene keer seks met dat hele mooie meisje. Tot hun grote verbazing worden ze uitgenodigd voor het feest van één van de mooiste meisjes van de school. Om indruk te maken hebben ze toegezegd om voor de alcohol te zorgen. Hier begint het avontuur..

In de lees verder vind je de trailer..

CDA wil ambassadeur terugroepen om executie Bahrami

Als Zahra Bahrami inderdaad is opgehangen moet Nederland zijn ambassadeur in Iran terugroepen voor overleg. Dat laat CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel zaterdag weten.

De Iraanse staatstelevisie meldde zaterdag dat de in Iran geboren Bahrami door de autoriteiten is opgehangen 'voor drugsbezit en oppositionele activiteiten'. De 45-jarige werd opgepakt bij een protest tegen de herverkiezing van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in de zomer van 2009. De uitslag leidde destijds tot massale protesten.

Naar aanleiding van de berichtgeving heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) de ambassadeur van Iran ontboden om duidelijkheid te krijgen. De ambassadeur is zaterdagmiddag langs geweest, maar het was volgens een woordvoerder van de minister een kort gesprek omdat de ambassadeur nog geen bevestiging had gekregen. De minister wacht nu totdat de ambassadeur meer weet.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder deze week nog weten al het mogelijke te doen om voltrekking van het doodvonnis te voorkomen. Nederland betaalde onder meer de advocaten van de Nederlands-Iraanse.

"Messi zal nooit zo groot worden als Beckham"

David Beckham is volgens Rafael van der Vaart nog altijd een grotere ster dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Beckham traint sinds enkele weken mee bij Tottenham Hotspur om zijn conditie op peil te houden. Van der Vaart is onder de indruk van de oud-speler van Manchester United en Real Madrid.

"Hij is een klasse apart", zegt Van der Vaart tegen Engelse media. "Ik ken niemand met zo'n sterk rechterbeen als Beckham." De Engelsman is volgens de oud-Ajacied een échte wereldster.

"Cristiano Ronaldo heeft alles, maar Beckham is een wereldster. Hij is groter dan iedereen. Messi zal ook nooit zo groot worden als Beckham. Hij is nu wel de beste voetballer van de wereld, maar Beckham is meer dan voetbal. Hij is ook een echte zakenman en heeft veel glamour", vervolgt Van der Vaart, die verklaart dat Becks ondanks de enorme aandacht geen sterallures heeft.

"Als je naast hem zit in de kleedkamer, dan blijkt hij gewoon een heel normale kerel te zijn. Hij is erg aardig en is gewoon een goede kerel", besluit de Oranje-international. Beckham keert volgende maand weer terug naar LA Galaxy om aan de Amerikaanse competitie te beginnen. De 35-jarige middenvelder heeft in Los Angeles een aflopend contract.

'Dertig procent slagers C1000 keurt kiloknaller af'

Drie van de tien ondervraagde C1000-slagers vinden de zogenoemde kiloknallers dieronvriendelijk. Dat stelt althans stichting Wakker Dier, dat al langer ageert tegen prijsstunts met vlees. Volgens de organisatie lijdt het dierenwelzijn daaronder.

C1000 heeft steeds gesteld dat het welzijn daar niet onder hoeft te lijden. De supermarktketen zou goedkoop vlees kunnen leveren omdat het een eigen slagerij heeft. Wakker Dier wilde controleren of de eigen slagers daar ook zo over dachten. Medewerkers deden zich voor als klant en bezochten vijftig C1000 vestigingen om aan de slagers te vragen wat zij vinden.

Dertig procent erkende - volgens de stichting - dat er nogal wat schort aan het welzijn van de stuntkippen van C1000. Evenveel slagers zouden hebben gezegd dat ze alleen wat kunnen vertellen over de vleeskwaliteit. Veertig procent probeerde de werkelijkheid volgens Wakker Dier te 'verdoezelen' door het welzijn in algemene bewoordingen te prijzen of 'ronduit te liegen'.  Waarop Wakker Dier baseert dat het zou gaan om leugens is niet bekendgemaakt.

Supermarkten stunten volgens de stichting meer dan ooit met vlees. Een kwart van al het verkochte vlees zou sterk zijn afgeprijsd.

Een woordvoerder van C1000 kon niet direct op het bericht van Wakker Dier reageren.


Je proeft er niks van! (foto: Waferboard - CC)

Samenvattingen Jupiler League

Gisteren stonden er in de Jupiler League zeven wedstrijden op het programma. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kunt terugvinden.

RKC Waalwijk - FC Den Bosch

Go Ahead Eagles - Almere City FC

Sparta Rotterdam - RBC Roosendaal

Fortuna Sittard - FC Eindhoven

BV Veendam - FC Zwolle

Helmond Sport - FC Dordrecht

AGOVV - SC Cambuur

Zeges Sjoerd en Mariska Huisman

De familie Huisman heeft op de Oostenrijkse Weissensee een dubbelslag geslagen. Sjoerd won de Aart Koopmans Memorial bij de mannen, zus Mariska was de sterkste bij de vrouwen.

Sjoerd Huisman klopte na 100 kilometer koersen zijn ploeggenoot Karlo Timmerman in de sprint. Christijn Groeneveld kwam als de nummer drie over de streep.

Mariska Huisman was bij de vrouwen na 80 kilometer koersen Carla Zielman en Danielle Bekkering te snel af in de sprint.

'Bradley op huurbasis naar Aston Vila'

Voormalig sc Heerenveen-speler Michael Bradley speelt volgens ESPN de rest van het seizoen voor Aston Villa. De 23-jarige Amerikaan heeft bij Borussia Mönchengladbach zijn basisplaats verloren en hoopt in de Premier League op meer speelminuten.

Naast Aston Villa zou ook Sunderland interesse hebben getoond in Bradley, maar de Amerikaan heeft volgens ESPN gekozen voor Villa. De middenvelder wordt nu tot het eind van het seizoen gehuurd van Mönchengladbach, waar hij een contract heeft tot 2012.

Bradley begon het seizoen als vaste waarde, maar trainer Michael Frontzeck heeft na matige resultaten het roer omgegooid. De oud-speler van Heerenveen, die in het seizoen 2007/2008 21 keer scoorde voor de Friezen, treft bij Villa landgenoten Brad Friedel en Eric Lichaj.

Plants vs. Zombies en meer naar PSN

Sony heeft een aantal nieuwe arcade-games aangekondigd voor Playstation Network. Het gaat om Plants vs. Zombies, Acceleration of Suguri X Edition, Slam Bolt Scrappers, Akimi Village, Sideway en Rochard. Plants vs. Zombies komt volgende maand uit, Slam Bolt Scrappers in maart.

Plants vs. Zombies is al een tijdje uit voor PC, Xbox 360, iOS en het is redelijk succesvol gebleken. Het komt volgende maand naar PSN.

Acceleration of Suguri X Edition is een anime-style robot-fighting game waar spelers tegen andere robots vechten in een verhaallijn. De releasedatum hiervan is nog niet bekend. Slam Bolt Scrappers, gemaakt door Fire Hose Games, is een game waar spelers torens moeten bouwen in 'Slam Bolt City', terwijl ze deze tegelijk ook moeten verdedigen tegen vijanden. Deze game komt in maart.

In Sideway speel je als Nox, een jonge kunstenaar en je moet platformen in een 3D-omgeving. Deze komt in de lente uit. Rochard combineert ruimtevaart met puzzels en het doel van de speler is om aliens te ontdekken. Geen releasedatum bekend.

http://i.fokzine.net/upload/11/01/110129_192227_plantsvszombies.jpg

Kamphuis/Vis zesde bij WB St. Moritz

Esmé Kamphuis en Judith Vis zetten hun goede prestaties bij de wereldbeker bobslee door. Werden de dames vorige week nog derde bij het Europees kampioenschap, vandaag werd er een zesde plaats behaald op de baan van St. Mortiz.

In Zwitserland moest het duo 0,92 toegeven op het Duitse duo Kiriasis/Wiacker, die twee andere Duitse ploegen achter zich liet. Kamphuis en Vis staan nu zesde in het wereldbekerklassement, waar nog één wedstrijd voor gehouden moet worden.

Levensechte beelden in Killzone 3 making of

Het zal lang niet zo uitgebreid zijn als L.A. Noire, maar dat wil niet zeggen dat Guerrilla en Sony besparen op de motion capture van Killzone 3. In een video op Gametrailers vertellen Hermen Hulst en Jan Bart van Beek over hoe ze het verhaal van Killzone 3 optimaal kunnen overbrengen.

Killzone 3 komt 25 februari uit in Europa, Amerika krijgt de game 3 dagen eerder. Beetje jammer, als je nagaat dat de game in Amsterdam wordt gemaakt.

[WB] Wüst ontevreden ondanks tweede plaats

Ireen Wüst lijkt stilaan in vorm te raken. Gisteren werd de Goirlese nog tweede op de 3.000 meter, vlak achter Martina Sábliková, en vandaag was weer de tweede plaats haar deel. Ze moest Christine Nesbitt op de 1.500 meter 0,13 voorlaten. Ondanks haar groeiende vorm was Wüst niet tevreden.

"Bij de start viel ik bijna voorover, waarna ik vervolgens niet goed in het ritme kwam," zei de olympisch kampioene tegen de NOS. "Er zat meer in, ik raakte 'm niet. Ik moet alerter zijn. Bij de EK in Collalbo maakte ik op de 500 meter een foutje. En nu weer. In Calgary moet bij het WK allround alles wèl kloppen"

[FA Cup] Everton en Chelsea moeten op herhaling

Chelsea moet overuren maken in de FA Cup. De bekerhouder kwam vanmiddag bij Everton goed weg met een gelijkspel (1-1). The Toffees leken op weg naar een stunt, maar Salomon Kalou bezorgde de Londenaren een extra mogelijkheid om zich te plaatsen voor de vijfde ronde van de FA Cup.

Met Heitinga begon Everton sterk in eigen huis, maar echte grote kansen bleven uit. Chelsea knokte zich na de openingsfase in de wedstrijd. Doelmannen Tim Howard (Everton) en Petr Cech (Chelsea) moesten enkele malen ingrijpen, maar de doelpunten bleven aanvankelijk uit.

Na de pauze schakelde Everton een tandje bij. The Toffees leken op voorsprong te komen in eigen huis. Saha volleerde een voorzet van Jack Rodwell op acrobatische wijze op doel, maar middenvelder Ramires redde Chelsea door de bal voor de lijn te passeren. De grote kans bleek een waarschuwing voor The Blues, dat kort daarna alsnog op achterstand kwam.

John Terry werd bij een corner in de lucht geklopt door Saha, die van een meter of zes Cech kansloos liet met zijn kopbal. Een kwartier voor tijd leek Everton zich te verzekeren van de volgende ronde van de FA Cup. Een voorzet van Leighton Baines werd goed ingekopt door Seamus Coleman, maar Cech voorkwam een grotere achterstand. Chelsea zette direct aan.

Carlo Ancelotti bracht oud-Feyenoorder Salomon Kalou binnen de lijnen, die vijf minuten na zijn invalbeurt de gelijkmaker scoorde met een geplaatst schot. In slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege, maar de replay bleek onafwendbaar (1-1). Bij Chelsea bleef Jeffrey Bruma het gehele duel op de bank.

Jansen bemiddelde tussen Liverpool en Ajax

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft bekend dat hij een grote rol heeft gespeeld in de transfer van Luis Suárez naar Liverpool. De Engelse topclub schakelde de zaakwaarnemer in omdat Ajax en Liverpool het niet eens konden worden over de transfersom.

"Het is in dit soort gevallen niet ongebruikelijk dat we worden benaderd om een bemiddelende rol te spelen", zegt Jansen op de site van Sport-Promotion. "Dat heb ik in het verleden al meerdere malen gedaan tussen clubs."

"En ik moet zeggen, vaak met succes. Gelukkig is dat nu ook het geval geweest. Er kunnen op gegeven moment dermate principiële standpunten worden ingenomen, dat de direct betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. Dan krijg je irritatie over en weer. Iemand met een frisse en neutrale blik kan dan soulaas bieden", aldus Jansen, die zag dat de onderhandelingen vastliepen.

"In die negatieve sfeer trof ik de partijen aan. Ik ga verder niet op details in, maar de helicopter-blik op deze zaak heeft zijn nut gehad. Liverpool, Ajax en Suárez hebben uiteindelijk met lachende gezichten handen geschud. Iedereen tevreden. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij heb kunnen dragen. Een heel voldaan gevoel", besluit de prominente zaakwaarnemer.

'Newcastle wijst lucratief bod op Carroll af'

Newcastle United is niet van plan om Andy Carroll te laten gaan ondanks een bod van 27 miljoen euro vanuit Londen. Tottenham Hotspur zou volgens Sky Sports een bod hebben gedaan op de boomlange spits. The Magpies zijn echter niet gezwicht voor het grote geld.

De clubleiding van Newcastle hoopt met Carroll verder op te klimmen in de Premier League. Carroll maakte dit seizoen al elf doelpunten. Newcastle wil de aanvaller dan ook graag behouden voor de Engelse promovendus. Carroll was dit seizoen onder meer belangrijk met zijn doelpunt tegen Arsenal in het Emirates Stadium, waardoor de formatie van trainer Alan Pardew met een zege terugkeerde naar Newcastle (0-1).

Door zijn goede prestaties kwam Carroll ook in beeld bij de Engelse nationale ploeg. De 22-jarige spits debuteerde vorig jaar november voor The Three Lions in het oefenduel met Frankrijk. Carroll speelt sinds 2007 voor Newcastle, maar werd tussendoor uitgeleend aan Preston North End.

Voormalig werkgever Robert Mikelsons overgenomen

Partou Kinderopvang neemt kinderdagverblijf Jenno's Knuffelparadijs in Amsterdam over. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten.

Zedenverdachte Robert Mikelsons heeft van oktober 2009 tot januari vorig jaar bij Jenno's Knuffelparadijs gewerkt. Mikelsons wordt verdacht van het misbruiken van tientallen kinderen op zeker drie kinderdagverblijven.

Het kinderdagverblijf aan de Admiraal de Ruijterweg had al financiële problemen, maar door de zedenzaak haalden veel ouders hun kinderen van het verblijf en werden de problemen nog groter.

AC Milan haalt ook Dídac

Nadat AC Milan eerder deze week al Oranje-internationals Urby Emanuelson en Mark van Bommel aantrok, heeft de club uit Milaan wederom een speler binnengehengeld. Ditmaal is het de Spaanse verdediger Dídac Vilà Rosselló, die overkomt van Espanyol voor een bedrag van vier miljoen euro.

De 22-jarige Dídac is de duurste aankoop van de Rossoneri tijdens deze transferperiode. Voor Antonio Cassano (2,5 miljoen euro) en Emanuelson (1,7 miljoen) hoefde minder geld overgemaakt te worden. Van Bommel kwam transfervrij naar Milaan.

Volgens vice-president Andrea Galliana kwam de transfer niet uit de lucht vallen. "We volgen hem al langer en kregen van onze scout Andrea Vladinocci in augustus een tip, toen ik in Barcelona was voor Zlatan Ibrahimovic."

"Ik ben een linksback, maar kan ook aanvallend uit de voeten", aldus Dídac. Daardoor kan Emanuelson zich richten op een plek op het middenveld, nu de plek in de achterhoede gereserveerd lijkt voor de Spanjaard.

Ruíz op tijd hersteld voor duel met Feyenoord

Bryan Ruíz is weer speelklaar. De sterspeler van FC Twente was lange tijd uitgeschakeld door een zware knieblessure.

Ruíz kan in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn rentree maken bij Twente, melden de Enschedeërs op de clubsite. Ruiz ondering zaterdag een laatste test, waaruit bleek dat hij voldoende is hersteld. Michel Preud'homme heeft de Costaricaan weer in de selectie opgenomen.

De aanvaller raakte eind november geblesseerd in het competitieduel met NEC. Ruiz was vorig seizoen belangrijk voor Twente bij het behalen van de eerste landstitel in de clubhistorie van de club uit Enschede. De flegmatieke buitenspeler scoorde 24 treffers in de 34 wedstrijden.

Dit seizoen kwam hij in zestien wedstrijden tot zeven doelpunten. Tegenover de terugkeer van Ruiz staat de absentie van aanwinst Oguchi Onyewu. De Amerikaanse verdediger viel woensdag geblesseerd uit tegen PSV met spierblessure. Dwight Tiendalli lijkt Onyewu te gaan vervangen.

[WK] Van der Haar: "Beter kan niet"

Lars van der Haar pakte vanmiddag in Sankt Wendel de wereldtitel bij de beloften bij het veldrijden. Van der Haar was de sterkste in koers, maar leek op het eind kansloos, toen landgenoot Mike Teunissen voorop reed. Hij was dan ook verrast toen een andere landgenoot Tijmen Eising achter hem aanging.

"Mijn ploeggenoot Teunissen was alleen voorop en ik dacht dat ik geen wereldkampioen meer kon worden met een ploeggenoot op kop," zei Van der Haar na afloop tegen Sporza. "Maar toen ging Eising volop in de achtervolging. Ik weet ook niet waarom hij dat deed. Ik ging mee en kon het gelukkig afmaken."

"Ik heb een geweldig seizoen doorgemaakt met vier truien. Ik word Nederlands kampioen, Europees kampioen,wereldkampioen en de wereldbeker. Beter kan het niet."

LEGO Star Wars III: The Clone Wars uitgesteld naar maart

Fans van games en LEGO of LEGO in games zullen helaas iets langer moeten wachten op LEGO Star Wars III: The Clone Wars. De game, die ooit gepland stond voor 18 februari, is uitgesteld naar maart.

Het volgende deel in de LEGO Star Wars-franchise zal nu uitkomen op 25 maart (22 maart in de Verenigde Staten). De game komt uit voor de DS, PSP, PC, PS3, Wii en Xbox 360.

De game is een sequel op LEGO Star Wars 1 en 2, en zal het verhaal van de animatie-serie "The Clone Wars" volgen. Op de site van Lucas Arts is informatie over de game te vinden in de vorm van een multiplayer-game. Deze is zeker het bekijken waard.

lego

Castaignos blijft dit seizoen bij Feyenoord

Internazionale gaat geen pogingen meer wagen om Feyenoord-spits Luc Castaignos tussentijds in te lijven. Inter heeft een mogelijke transfer volgens La Gazzetta dello Sport uitgesteld tot de zomer. De Italiaanse topclub is al langere tijd geïnteresseerd in de jonge Castaignos, maar de overstap naar Milaan moet nog op zich laten wachten. Inter wil van de zomer weer zaken doen met Feyenoord.

De Champions League-winnaar roerde zich deze week flink op de transfermarkt. Inter haalde onder meer spits Giampaolo Pazzini van Sampdoria. De komst van Castaignos is mede daardoor op dit moment niet aan de orde. Technisch directeur Marco Branca blijft echter geïnteresseerd.

De oud-speler van Inter laat in de Italiaanse sportkrant weten dat de onderhandelingen met Feyenoord van de zomer weer worden opgepakt. Castaignos moet dus nog even geduld hebben voor zijn transfer naar Italië. De talentvolle spits liet eerder al weten een overstap te zien zitten.

'McClaren wil ook Farfán naar Wolfsburg halen'

Jefferson Farfán is volgens Bild op weg naar VfL Wolfsburg. De oud-PSV'er voelt zich niet op zijn plek bij Schalke 04. Farfán maakte zich de afgelopen weken niet geliefd bij de club van Klaas-Jan Huntelaar. Trainer Felix Magath laakte de fysieke gesteldheid van de Peruaan na de winterstop, waarna de aanvaller zich onder meer te laat meldde op het trainingskamp van Die Königsblauen en wilde vertrekken.

De transferwens van Farfán wordt volgens Bild ingewilligd door Wolfsburg. De formatie van Steve McClaren heeft vijftien miljoen euro over voor de buitenspeler. Die Wölfe haalden eerder deze week Dieumerci Mbokani van AS Monaco, maar McClaren wil zich verder blijven versterken.

Dankzij de lucratieve transfer van Edin Dzeko naar Manchester City heeft Wolfsburg een aanzienlijk ruim transferbudget. Farfán zou bij Wolfsburg ruim drie miljoen euro per jaar kunnen verdienen. De flankspeler heeft in Gelsenkirchen nog een contract tot de zomer van volgend jaar.

[AO] Broers Bryan winnen dubbelspel

Voor de vijfde maal in hun loopbaan hebben de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan op de Australian Open de titel in het dubbelspel in de wacht gesleept. De titelhouders waren in de finale Mahesh Bhupathi en Leander Paes met 6-3 en 6-4 de baas.

Bhupathi en Paes kregen kansen maar ze verprutsten vier breekkansen. De Bryans hadden aan twee breaks genoeg om de winst naar zich toe te trekken.

Bob en Mike Bryan hebben nu al tienmaal een grand slam-toernooi gewonnen en daarnaast voeren ze al ruim acht jaar de wereldranglijst aan.

"Milan versterkt zich omdat ze bang zijn voor ons"

Marco Materazzi denkt dat AC Milan nieuwe spelers heeft aangetrokken omdat de rivaal 'bang' is voor Internazionale. Milan trok onlangs Oranje-internationals Urby Emanuelson en Mark van Bommel aan. Eerder dit seizoen versterkte de koploper in de Serie A zich al met Antonio Cassano.

Inter startte het seizoen onder Rafael Benítez matig, maar na de komst van trainer Leonardo weet de regerend landskampioen weer wat winnen is. "Milan heeft zich versterkt omdat ze bang zijn voor Inter in de titelrace", zei Materazzi uitdagend tegen La Gazzetta dello Sport.

"We moeten zorgen dat we voor de derby dichtbij staan en met een andere mentaliteit spelen als in de laatste wedstrijd", vervolgt de Italiaan, die met Inter vorige week onderuit ging tegen Udinese (3-1). Materazzi moet dit seizoen vaak genoegen nemen met een plaats op de bank.

[WK] Van der Haar pakt titel bij beloften, zilver Teunissen

Lars van der Haar is in Sankt Wendel wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden. De renner van het Rabobank Giant off-road team versloeg in de sprint zijn landgenoot Mike Teunissen en de Tsjech Karel Hnik.

Het duurde in de koers lang voordat er mensen los kwamen. Lars van der Haar en Tijmen Eising hielden zich goed staande voorin. Met nog drie rondes te gaan waren er nog dertien man die kans maakten op de wereldtitel.

In die ronde besloot Eising te gaan aanvallen en kreeg de Fransman Matthieu Boulo en Van der Haar achter zich aan. Bij het ingaan van de slotronde waren er echter weer tien renners samengekomen, waar ook Mike Teunissen bij was aangesloten.

De Belg Wietse Bosmans was de eerste die in de slotronde aanviel, maar die aanval werd overgenomen door Teunissen, die direct een gat sloeg. Hij leek zeker van de titel, todat zijn landgenoten Van der Haar en Eising weer aansloten.

De Tsjech Karel Hnik was daar ook bij, maar die had geen antwoord op de sprint van Van der Haar, die de wereldtitel pakte. Het zilver ging nog naar Teunissen, die Hnik voorbleef. Eising werd nog vijfde.

Tomasson voelt weer gras onder de voeten

Jon Dahl Tomasson heeft na maanden blessureleed zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Feyenoord. De voormalig Deens international kwam sinds het WK in Zuid-Afrika niet meer in actie. Tomasson kampte met een hardnekkige peesblessure, waardoor hij dit seizoen nog niet in actie kwam voor Feyenoord.

De routinier zag zijn club vanaf de kant steeds ver weg zakken op de ranglijst. De rentree van Tomasson laat nog even op zich wachten. Nadat hij met speciale krachttrainingen in het ziekenhuis werkte aan zijn herstel, moet hij zich nu optrainen om wedstrijdfit te worden. Het is nog niet bekend wanneer trainer Mario Been over de aanvaller kan beschikken.

Tomasson keerde in 2008 terug naar De Kuip nadat hij vertrok bij Villarreal. De oud-speler van sc Heerenveen kwam sindsdien 37 keer in actie voor de Rotterdammers. Tussen 1998 en 2002 was Tomasson goed voor 55 doelpunten in 122 competitieduels voor de Stadionclub.

Pedersen: "Vitesse is Manchester City in het klein"

Vitesse staat naar eigen zeggen voor een mooie toekomst, de huidige vijftiende plaats doet echter anders vermoeden. Vitesse-spits Marcus Pedersen beseft dat de ambitieuze club van Merab Jordania de torenhoge verwachtingen nog niet kan waarmaken.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen sceptisch zijn, en er een beetje om lachen hoe het nu met ons gaat. Het vraagt veel tijd om zomaar bij de eerste drie, vier te kunnen spelen", zegt Pedersen tegen Voetbal International.

De Noor blijft echt vastberaden. "Ik heb gehoord dat Vitesse altijd veel financiële problemen heeft gekend; dan is dit natuurlijk de wereld op z'n kop. Toch denk ik dat het mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Tegen Willem II hebben we een wanprestatie neergezet, maar op het trainingskamp in Turkije voelde ik dat er binnen de ploeg iets begon te groeien."

"De echte chemie tussen de spelers moet nog ontstaan, maar de balans wordt beter. We zitten midden in een proces. Dat vergt tijd en geduld. De trainers zijn vervangen, spelers worden doorgeselecteerd en binnenkort beginnen ze met de bouw van een fantastisch trainingscentrum. Vitesse wordt de komende jaren een heel mooie club om voor te spelen."

"Al zal ik pas echt tevreden zijn als ik topscorer van de Eredivisie ben. In mijn ogen is Vitesse Manchester City in het klein. Misschien vindt Nederland ons niet zo sympathiek, maar daar heb ik me nooit druk over gemaakt. Met vriendelijk zijn win je geen prijzen. Het klinkt allemaal heel mooi, spelen zoals als Barcelona, maat je moet daar wel de spelers voor hebben."

"Er wordt gewerkt met heel veel lopende mensen, in plaats van met een duidelijke structuur in de aanval. 4-3-3, met echte vleugels, dat vind ik ideaal. Nu verspil ik noodgedwongen veel energie aan lopen. Natuurlijk, als je over David Villa en Lionel Messi beschikt, is dit systeem prachtig. Maar zo ver zijn wij nog lang niet"
, besluit de zomeraanwinst van de Arnhemmers.

[WB] De Jong beste op 5.000m

Bob de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 5.000 meter op zijn naam geschreven. De Jong reed een tijd van 6.19,43 en bleef daarmee Ivan Skobrev en Håvard Bøkko voor. Bovendien was het een nieuw baanrecord.

Jan Blokhuijsen moest het in de eerste rit opnemen tegen Justin Warsylewicz. Blokhuijsen had even tegenstand van zijn opponent maar die moest de Nederlander al snel laten gaan. Blokhuijsen kwam in 6.22,94 over de finish. Die tijd was ook na zeven ritten nog het snelst. Wouter Olde Heuvel reed in de achtste rit alleen. Ondanks dat nadeel reed hij een goede race en lag lange tijd op het schema van de tweede plaats. Uiteindelijk kwam hij in 6.24,81 over de finish, twee seconden achter Blokhuijsen.

Håvard Bøkko en Bob de Vries namen het tegen elkaar op in de eennalaatste rit. De Noor ging hard van start, maar De Vries wist bij hem in het spoor te blijven. Beiden reden echter boven de tijd van Blokhuijsen. Twee ronden voor het einde had  Bøkko twee seconden voorsprong op De Vries. Dankzij een sterke laatste ronde kwam de Noor in 6.22,79 over de meet, De Vries kwam tot  6.25,99. Europees kampioen allround Ivan Skobrev en Bob de Jong vormden het laatste paar. De twee gingen traag van start. Halverwege de race nam De Jong de regie in handen. Skobrev kon niets anders doen dan volgen. Drie ronden voor het einde was de Nederlander voor het eerst het snelste van het hele veld en die voorsprong wist hij ook vast te houden. Hij kwam in 6.19,43 over de finish, terwijl Skobrev 6.21,16 reed.

Weer versterking voor Internazionale

Internazionale blijft zich maar roeren op de transfermarkt. De komst van Houssine Kharja is al de derde transfer van de laatste twee dagen. De 28-jarige Marokkaanse middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Genoa, meldt Inter op de clubsite. Gisteren werden Giampaolo Pazzini en Christoph Knasmullner al aangetrokken.

Kharja speelde de afgelopen anderhalf jaar voor Genoa. Daarvoor kwam de 58-voudig international ook uit voor Siena, Piacenza en AS Roma.

[WB] Cuche wint afdaling, val Osborne-Paradis

Bij wereldbekerwedstrijden in Chamonix heeft Didier Cuche de afdaling gewonnen. De Zwitser bleef zijn concurrentie ruim voor en verstevigde daarmee de leiding in de strijd om de wereldbeker.

Dominik Paris was de eerste die van start ging en hij had lange tijd de beste tijd. Veel toppers beten zich stuk op de tijd van de Italiaan. Cuche wist echter liefst 0,69 seconden onder de tijd van Paris te duiken.

Overigens lag de race lange tijd stil door een val van Manuel Osborne-Paradis. Er leek weinig aan de hand te zijn, maar de Canadees kon niet opstaan en moest per helicopter worden afgevoerd. Overigens kwam op diezelfde plek Mario Scheiber in de training deze week zwaar ten val.

Op leven en dood in Star Wars: The Old Republic

De combat designer voor Star Wars: The Old Republic, Damion Schubert, heeft op de fora uiteengezet hoe doodgaan in de nieuwe MMO werkt. Vooral in een MMO is 'doodgaan' een kwestie van balans. Ze willen de game zelf geen eitje maken, maar ook hoeft de speler niet hard gestraft te worden als ze doodgaan.

"Als je de straffen bij het doodgaan niet goed berekent, dan kan het de game van binnenuit kapotmaken." aldus Schubert. "We willen niet dat de spelers doodgaan triviaal vindt, maar tegelijkertijd willen we voorkomen dat spelers geen risico's durven te nemen. We willen dat ze nieuwe strategieën proberen, nieuwe builds en inschatten of ze die baas in hun eentje aankunnen."

"Te zware 'doodstraffen' werkt grinden in de hand. Spelers durven dan niet meer te vechten met vijanden die een hoger level hebben dan zij. Ze gaan op zoek naar lager-level vijanden, omdat het risico niet zo hoog is. Uiteindelijk zullen ze zich doodvervelen."

"Ook het vormen van groepen wordt ontmoedigd als de straffen van doodgaan te hoog zijn. Hoe snel zal je bij een groep aansluiten als de consequenties van doodgaan desastreus zijn?"

Schubert en consorten willen dat spelers de game vermakelijk vinden, samenwerken en goede gear krijgen. Daarom moeten spelers expirimenteren met nieuwe builds en de wereld verkennen zonder bang te zijn om dood te gaan. Hij verzekert dat de game genoeg uitdagingen heeft en zeer complexe gevechten, die je al dan niet met een goede gecoördineerde groep moet winnen. Hij wijst erop dat ze hun best doen 'uitdaging' en 'straf' gescheiden houden; en dat het succes afhangt van wat je kunt, wat je gear is en wat je groep kan.

SWTOR

'Sterren dansen' beter bekeken dan X Factor

De eerste aflevering van de nieuwe reeks van Sterren dansen op het ijs van SBS 6 heeft vrijdagavond bijna 1,5 miljoen kijkers getrokken. Dat is meer dan de eerste aflevering van X Factor op RTL 4. Daar stemden 1,2 miljoen kijkers op af.

Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek zaterdag heeft gepubliceerd. Met de start van de twee programma’s is een nieuwe concurrentiestrijd tussen SBS 6 en RTL 4 begonnen.

'Sterren dansen' beter bekeken dan X Factor
'Sterren dansen' beter bekeken dan X Factor (Foto: ANP)

'Lille wil tien miljoen betalen voor Dzsudzsák'

De kans is aanwezig dat PSV-aanvaller Balazs Dzsudzsák zijn carrière mogelijk elders voortzet. Het Franse L'Équipe meldt dit vandaag. Lille zou tien miljoen overhebben voor de Hongaar.

Of het tot een transfer komt is nog maar de vraag, in Eindhoven willen ze namelijk minstens veertien miljoen voor de aanvaller, die nog tot 2013 onder contract staat bij PSV. Niet alleen de transfersom, maar ook het salaris van Dzsudzsák zou een probleem vormen voor Lille. De aanvaller vraagt namelijk een loon van 2,4 miljoen euro per jaar.

Vinokourov begint aan laatste seizoen

2011 zal voor Alexandre Vinokourov zijn laatste seizoen zijn. De Kazak zei dit gisterenavond tijdens de presentatie van zijn ploeg Astana. Vino keerde eind 2009 terug na een dopingschorsing en reed het afgelopen seizoen al verdienstelijk rond in het peloton.

Zo won hij vorig jaar onder andere Luik - Bastenaken - Luik en de Giro di Trentino. Daarnaast won hij de dertiende rit van de Tour de France. Vinokourov stelt het dragen van de gele trui van de Tour de France als doel, aangezien dat de enige leiderstrui is van een grote ronde die hij nog niet om zijn schouders heeft gehad.

Overigens zei Vinokourov begin 2010 ook al dat het zijn laatste seizoen zou worden, maar daar kwam de 37-jarige renner op terug na zijn goede resultaten.

Van Calker 16e in tweemansbob

Bij wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse St. Moritz is Edwin van Calker samen met remmer Sybren Jansma zestiende geworden in de tweemansbob. De overwinning ging naar de Duitsers Machata en Bredau die over twee runs een tijd neerzette van 2.12,27.

Na zeven van de acht wedstrijden gaat de Rus Aleksandr Zoekbov, vandaag vierde, met 1.430 punten aan de leiding. Van Calker bezet de 20e plaats met 280 punten.

3DS pre-orders gaan sneller dan Wii

De pre-orders van de Nintendo 3DS gaan zo snel in Europa, dat Nintendo meer van deze apparaten in de winkels nodig heeft dan de Wii had tijdens haar release. Dat maakt de website MCV bekend. Nintendo moet zijn plannen rond de ontwikkeling van deze apparaten versnellen.

Nintendo heeft al aangegeven rekening te willen houden met de mensen die al betaald hebben.  Simon Fox, CEO van HMV, het grootste entertainment bedrijf in Engeland, heeft aangegeven dat de nieuwe features van de 3DS ervoor zullen zorgen dat het een grote lanceringen binnen de industrie is.

"Its 3D features blew me away, and I'm sure it will prove one of the biggest global launches ever, which we really look forward to supporting", aldus Fox.

De 3DS komt eind maart in Europa uit. Aan de pre-orders te zien wordt dit apparaatje, dat 3D-gamen zonder bril mogelijk maakt, zeer populair. En met games als Street Fighter, Kid Icarus, Pro Evolution Soccer en Tom Clancy's Splinter Cell zal de hardcore gamer niet in de steek gelaten worden.

Botten breken met Mortal Kombat

Met de aankondiging van Mortal Kombat werd er een trailer getoond. Naast dat mensen enthousiast waren over de graphics liet deze trailer een nieuw element in de serie zien waardoor menig fanboy-hart een slag oversloeg.

We hebben het over de mogelijkheid om door middel van de zogenaamde X-ray moves, de botten van de tegenstander letterlijk te kunnen zien breken. Tijdens een aanval op de borstkas wordt de tijd even vertraagd en zul je een aantal ribben zien bezwijken onder de kracht van de uitgevoerde aanval.

De makers van Mortal Kombat hebben nu een filmpje uitgebracht waarin te zien is hoe deze functie ongeveer is gemaakt. Ook laten ze heel wat mogelijkheden zien waarbij dit nieuwe element gebruikt wordt.

Bekijk de trailer hieronder.

Je bent een klootzak

Onderweg naar de sportschool praatte hij er wel vaker over, over zijn liefdesleven. Zo kende ik al zijn verhalen, en hij de mijne. Wij mannen zijn goed in het beoordelen van vrouwen, ring of geen ring, relatie of geen relatie. Dat maakt ons niets uit, als we maar mogen kijken en eventueel later ook mogen voelen. Hij had zijn oog op een collega van mij laten vallen, een mooie slanke dame met blond, lichtkrullend haar. Alles was aanwezig wat een vrouw tot een mooie vrouw maakt. Ze was een beauty.

[AO] Clijsters: "Was een intense wedstrijd"

Kim Clijsters won vandaag voor de vierde keer in haar carriere een grandslamtoernooi. In de finale van de Australian Open versloeg zij de Chinese Na Li in drie sets. Achteraf was de Belgische, die morgen tweede zal staan op de wereldranglijst, erg tevreden over haar winst.

"Ik was een beetje in shock na het wedstrijdpunt," zei Clijsters tegen Sporza. "Het was een heel intense wedstrijd en het overviel me allemaal een beetje. Ik ben blij over de manier dat ik ben teruggekomen in de wedstrijd na het verlies in de eerste set. Het was een zware wedstrijd waar ik veel kilometers heb moeten maken."

"Ik ben heel tevreden op de manier hoe ik ben gegroeid in het toernooi. Ik begon niet altijd even sterk, maar heb in de laatste drie wedstrijden toch wel mijn beste tennis laten zien. Vooraf werd ik veel genoemd als favoriete, maar je moet het ook maar laten zien."

Tiener mishandelt docent na onvoldoende

Een 14-jarige jongen uit de gemeente Lingewaard is opgepakt, omdat hij een leraar zou hebben mishandeld. De tiener zou op een school in Arnhem door het lint zijn gegaan toen de 32-jarige docent hem een onvoldoende gaf omdat hij aan het kletsen was tijdens het maken van een toets.

De jongen zou de leraar een klap hebben gegeven. Hierop heeft de school de politie ingelicht en heeft de docent aangifte gedaan van mishandeling. De knul is verhoord op het politiebureau, maar is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De officier van justitie zal een besluit nemen over het wel of niet vervolgen van de jongen. Of de knaap nog terug mag komen op school is niet bekend.

[WB] Smeekens: "Dit geeft voldoening"

Gisteren werd Jan Smeekens zesde tijdens de eerste 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou. Na afloop zei de sprinter van Control toen dat hij naar de Russische hoofdstad was gekomen voor winst. En vandaag voegde hij de daad bij het woord door de tweede 500 meter op zijn naam te schrijven. Met 34,93 bleef hij als enige onder de 35 seconden.

"Het was een mooie race. Eentje zoals-ie eigenlijk altijd moet lopen. Dit geeft voldoening. Zeker met deze tijd en de uitvoering," aldus Smeekens die maar 0,02 seconde verwijderd bleef van het baanrecord van Keiichiro Nagashima. "In vergelijking met gisteren 'zat' ik nu een stuk dieper. Zoiets moet ik erin slijpen, constanter worden. Als je op de 500 meter een foutje maakt, wordt dat meteen afgestraft. Maar dat maakt die 500 meter ook wel mooi.”

Suárez: "Ooit wil ik terugkeren bij Ajax"

Luis Suárez is blij met zijn overgang naar Liverpool, maar zal Ajax zeker missen. "Dit is een mooie kans voor mij", aldus Suárez op de site van Ajax. "Liverpool is een fantastische club, waar iedereen voor wil spelen. Ze behoren altijd bij de eerste vier in Engeland. Het is een beetje een droomclub voor mij."

"Ik ga Ajax wel een beetje missen. Maar dit is normaal in het voetbal", zegt de Uruguyaan, die nog geen afscheid nam. "Het is nu nog een beetje te vroeg voor mij. Maar maandag ga ik met de jongens praten op De Toekomst. Natuurlijk wil ik graag een afscheid in de Arena om de supporters te bedanken. En ooit wil ik terugkeren."

Suárez werd vrijdag voor 25 miljoen euro verkocht aan de Engelsen, die momenteel op een teleurstellende zevende positie staan in de Premier League.

Gezin bruut overvallen

Twee nog onbekende mannen hebben gisteravond een woningoverval gepleegd in het Limburgse Roosteren. De overvallers vielen het huis binnen toen de bewoonster de deur opende.

De vrouw werd bedreigd met een vuurwapen. De mannen wilden geld en zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan. Bij de overval raakte de bewoonster en een van haar kinderen gewond. De rovers kozen het hazenpad toen de vrouw om hulp schreeuwde. Het is niet bekend op welke manier de twee mannen zijn gevlucht.

[WB] Nesbitt alweer de sterkste op 1.500 meter

Christine Nesbitt heeft alweer een wereldbekerwedstrijd gewonnen op de 1.500 meter. De Canadese, ook al de sterkste bij de eerste drie wereldbekerwedstrijden van het seizoen, bleef in Moskou Ireen Wüst en Martina Sáblikova voor.

Diane Valkenburg was de eerste Nederlandse in de baan en zette 1.58,88 neer. In de derde rit moest Jorien Voorhuis het opnemen tegen de Canadese Shannon Rempel. Voorhuis kende sterke tussenrondes en bleef 0,95 onder de tijd van Valkenburg.

In de zesde rit wist Martina Sábliková als eerste onder de tijd van Voorhuis te duiken. De Tsjechische, die drie weken terug Europees kampioene allround werd, zette 1.57,51 neer. Laurinne van Riessen deed in de achtste rit een aanval op die tijd, maar klapte na een knappe eerste ronde in elkaar en moest de ritzege zelfs laten aan Ida Njatun. Van Riessen kwam uit op 2.00,01.

Het woord was daarna aan olympisch kampioene Wüst, die voortvarend van start ging. Ze bleef als eerste onder de 1.57 en kwam tot 1.56,93. In de slotrit moest Marrit Leenstra proberen bij Nesbitt te blijven. Nesbitt nam echter snel een voorsprong en bleef ook voor de tijd van Wüst ondanks een moeizame slotronde. Nesbitt kwam tot 1.56,80 en won daarmee alweer een wereldbekerwedstrijd. Leenstra eindigde net buiten het podium met haar 1.57,57.

Ook PayPal waarschuwt WoW-gold sellers

De zogenaamde gold sellers in World of Warcraft zijn ook door PayPal gewaarschuwd over hun praktijken. Volgens PayPal is het verkopen van goud op World of Warcraft een 'schending van intellectueel eigendom'. PayPal dreigt verder dat de gold sellers de service niet meer mogen gebruiken als ze niet stoppen met het verkopen van gold.

Dit is het bericht dat PayPal rondstuurt aan de betrapte gold sellers:

"You were reported to PayPal as an Intellectual Properties violation by Blizzard Entertainment Inc. for the sale of World of Warcraft Merchandise.

If you feel your sales do not infringe upon the intellectual property rights of the Reporting Party, please complete the attached Objection to Infringement Report by January 21, 2011.

The completed form should be faxed to the attention of the Acceptable Use Policy Department at [number removed] or emailed to [email removed].

Should you choose not to object to the report, you will be required to remove all World of Warcraft Merchandise from the website [url removed] in order to comply with the Acceptable Use Policy."

Blizzard heeft het al langer gemunt op deze praktijken en nu PayPal eraan meewerkt, denkt het bedrijf het verkopen van WoW-goud sterk te beperken.

Robben: "Laat mij maar even in München"

Arjen Robben vindt het een verstandige keuze van Bert van Marwijk om hem niet te selecteren voor Oranje. "Dat is nu even de beste keus", zegt de net herstelde Robben in het Algemeen Dagblad. "Laat mij maar even in München, ik kom nu lekker in mijn ritme. Een verandering van omgeving zou me geen goed doen. Ik wil in maart klaarstaan voor de start van de EK-kwalificatie."

Het geruzie tussen de KNVB en Bayern is niet de reden dat Robben op 9 februari tegen Oostenrijk niet in actie komt. "Hoewel er volgens mij nog altijd geen oplossing is voor de kwestie. Maar daarmee heeft dit niets te maken", aldus Robben.

Bayern verloor aanvoerder Mark van Bommel afgelopen week aan AC Milan. Phillip Lahm nam het stokje van Van Bommel over. "Ik hoop daar ook ooit voor in aanmerking te komen. Ik denk dat ik dat zou kunnen. Ik ben één van de oudere spelers in de groep, misschien wel de speler met de meeste ervaring."

T-Mobile overweegt deels afsluiten smartphone

T-Mobile houdt een proef met het gedeeltelijk afsluiten van smartphonegebruik tijdens piekverkeer. De bedoeling is dat klanten bij drukke evenementen, op Nieuwjaar of op Koninginnedag wel gewoon kunnen blijven bellen en sms'en. Een woordvoerster van het telecombedrijf bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in het AD.

Met de proef in de regio Den Haag en Rijswijk hoopt de telecomprovider een manier te vinden om het netwerkverkeer tijdens piekuren beter te verwerken. Nu gebeurt het nogal eens dat op momenten van veel dataverkeer het netwerk overbelast raakt.

Door bepaalde applicaties die veel capaciteit opslokken tijdelijk af te sluiten, voorkom je dat klanten niet meer kunnen bellen en sms'en. Daarbij valt te denken aan de videodienst YouTube of het versturen van videofilmpjes.

T-Mobile overweegt deels afsluiten smartphone
T-Mobile overweegt deels afsluiten smartphone (Foto: ANP)

Ketelbrug nog een week dicht voor scheepvaart

De Ketelbrug op de A6 in Flevoland gaat in ieder geval nog tot vrijdag 4 februari niet open voor schepen. Rijkswaterstaat vindt het door een storing in het waarschuwingssysteem voorlopig niet veilig om de brug te bedienen.

Scheepvaart ondervindt hinder van de gesloten brug. Schepen hoger dan twaalf meter kunnen de brug niet passeren. Dat laat Rijkswaterstaat zaterdag weten.

Het waarschuwingssysteem, dat automobilisten een sein moet geven als de brug opengaat, werd donderdagnacht getroffen door een storing. De waarschuwingslichten werkten niet.

Het systeem is de afgelopen jaren al vaker defect geweest. In oktober 2009 raakten vier mensen gewond toen de brug plotseling open ging, zonder dat de slagbomen naar beneden gingen. Rijkswaterstaat besloot naar aanleiding van deze incidenten het waarschuwingssysteem te vervangen. Het nieuwe systeem moet komend voorjaar in gebruik worden genomen.

Rijkswaterstaat werkt de komende dagen aan het herstellen van de storing. Door de werkzaamheden is de A6 ter hoogte van de brug woensdag- en donderdagnacht dicht. Verkeer wordt omgeleid.

Volgende week vrijdag moet duidelijk zijn of de brug weer bediend kan worden of dat toch extra maatregelen nodig zijn.

Geen duidelijkheid over Xenoblade release

Xenoblade, De game die werd aangekondigd als Monado: Beginning of the World in 2009, is in de zomer van vorig jaar uitgekomen in Japan. De game kreeg veel lovende kritiek van belangrijke Japanse gamebladen zoals Famitsu.

Toch is er nog steeds geen duidelijkheid over of de game een westerse release gaat krijgen. De game staat namelijk wel op de 2011 release kalender van Nintendo met als datum "TBA". De website Siliconera ontdekte dit vandaag. Volgens Nintendo moet de game dus deze kant op komen, de vraag is alleen wanneer.

Xenoblade is een Japanse RPG die prachtige omgevingen combineert met strakke actie. Fans van Japanse RPG's op de Wii komen in Europa en Noord-Amerika aardig bedrogen uit. Xenoblade is al een tijdje uit in Japan en The Last Story, een andere Wii RPG, schijnt al helemaal niet deze kant op te komen. Welke van deze games hier het daglicht gaan zien, dat zal de tijd uitwijzen.

Xenoblade

[WK] Frans podium bij junioren

Het wereldkampioenschap veldrijden bij de junioren heeft een compleet Frans podium opgeleverd. In het Duitse Sankt Wendel was Clement Venturini de snelste, ondanks twee valpartijen. Op het podium werd hij vergezeld door de broers Loic en Fabien Doubey.

In het koude Sankt Wendel gingen veel renners bij de eerste helling onderuit, waardoor er direct een gat ontstond. Op het spekgladde parcours waren daarna vele valpartijen te noteren, waar Venturini als sterkste uitkwam. De beste Nederlander was Stan Godrie op de tiende plaats.

Steadman twijfelt over carrière Reis

Richard Steadman, de behandelend arts van Jonathan Reis, twijfelt aan het feit of de aanvaller van PSV ooit weer de oude zal worden. Dit liet de Amerikaan aan het Brabants Dagblad weten.

Reis liep vorige maand, tijdens het duel tegen Roda JC, een zware blessure aan zijn knie op. "Eén van de zwaarste die ik ooit heb gezien", aldus Steadman over de kwetsuur van de speler van PSV.

Afgelopen donderdag onderging Reis de eerste operatie aan het gewricht. Later zal er ook nog een tweede operatie worden uitgevoerd. Als alles meezit, dan maakt Reis bij de start van het nieuwe seizoen zijn rentree, maar die kans is voorlopig nog erg klein.

Massa wil weer races winnen

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft zijn zinnen gezet op het winnen van races in 2011. De Braziliaan kende een moeilijk vorig seizoen omdat hij worstelde met de banden. Met het Pirelli-rubber moet het beter gaan, want de laatste zege van de coureur dateert uit 2008 waar hij in Brazilië won.

"Ik wil heel graag weer winnen. Daarvoor ben ik hier. Ik ben hier niet alleen om te racen, maar ook om te winnen," zei Massa gisteren in Maranello waar de Ferrari F150 gepresenteerd werd. Hij verwacht nu weer dezelfde kansen als teamgenoot Fernando Alonso te krijgen. "Die belofte is mij gedaan. Mocht een team mij ooit vertellen dat ik geen races voor ze kan winnen, dan zou ik daar niet voor willen rijden. Ik vertrouw mijn team echter honderd procent en ik weet dat zij mij een auto zullen geven waarmee we samen races kunnen gaan winnen."

[WB] Smeekens wint 500m

Jan Smeekens heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 500 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Smeekens bleef met 34,93 als enige onder de 35 seconden.

Simon Kuipers moest al in de eerste rit aan de bak tegen Samuel Schwarz. Kuipers versloeg de Duitser en kwam in 35,64 over de meet. Hein Otterspeer trof in de derde rit Denny Ihle. Dankzij een goede laatste binnenbocht ging de Nederlander er met de ritwinst vandoor: 35,38.  Dat was ook een nieuw persoonlijk record.

Akio Ota verbeterde vervolgens de snelste tijd naar 35,03. Stefan Groothuis en Mika Poutala moesten het in de zesde rit tegen elkaar opnemen. De Fin bleef de Nederlander net voor: 35,38 om 35,44. Tucker Fredricks deed een aanval op de snelste tijd van Ota maar bleef er met 35,06 net boven.

De negende rit was een Nederlands onderonsje tussen Jacques de Koning en Jan Smeekens. De Koning opende als snelste, maar Smeekens kwam in het vervolg langszij en bleef met 34,93 als eerste onder de 35 seconden. De Koning reed 35,68. Okaiwa en Gregg kwamen in de rit erna niet onder terwijl de Japanner ook nog bijna viel op de laatste 100 meter.

Ryuohei Haga en Pekka Koskela, de winnaar van gisteren, vormden de laatste rit op de 500 meter. De twee openden traag en wisten die achterstand in de volle ronde niet goed te maken waardoor Smeekens er met de zege vandoor ging.

[AO] Vierde grandslamtitel Clijsters

Kim Clijsters heeft voor de eerste keer de Australian Open gewonnen. De Belgische, als derde geplaatst, versloeg in de finale de Chinese Na Li in drie sets; 3-6, 6-3 en 6-3. Het is de vierde grandslamtitel voor Clijsters, die eerder driemaal de US Open won.

Vroeg in de wedstrijd wisten beide dames hun eerste breakkans te verzilveren, waarna Clijsters er op 3-2 nog twee kreeg op de service van Li. De Chinese, die haar eerste grandslamfinale speelde, sleepte de game uiteindelijk alsnog binnen en sloeg zelf toe in de daarop volgende game. Clijsters kreeg nog één kans om daarna terug te breken, maar zag Na Li de eerste set met 6-3 binnenhalen.

Het begin van de tweede set leverde naast enkele mooie rallys ook veel breaks op. Op 2-2 was Li de eerste die haar service behield, iets wat Clijsters een game later ook deed. Daarna brak de Vlaamse de service van de Chinese en liep uit naar 5-3 en benutte direct haar eerste setpunt.

In de beslissende set had winnares van de US Open van 2005, 2009 en 2010 ook weer snel een break te pakken. Li brak direct terug, maar gaf vervolgens haar volgende servicebeurt weer weg. Op 5-4 kon de Vlaamse gaan serveren voor de wedstrijd. Op haar eerste wedstrijdpunt was het direct raak voor Clijsters, die eerste grand slam buiten de US Open won.

De Boer: "Dit kan ons de landstitel kosten"

Frank de Boer is niet blij met het vertrek van sterspeler Luis Suárez. De trainer snapt wel dat de spits graag naar Liverpool wilde.

"Misschien kost het ons het kampioenschap, we verliezen veel kwaliteit", reageert De Boer in het Algemeen Dagblad op het vertrek van de topscorer van vorig seizoen (35 doelpunten). "Maar we houden zeker nog genoeg over. Ik vind dat we met Ajax altijd voor de titel moeten gaan."

"Ik weet wat Luis heeft doorgemaakt. Ik zat in dezelfde situatie (in 1998 liet hij samen met broer Ronald Ajax achter zich in de winterstop voor FC Barcelona.). In je hoofd ben je dan al bij die mooie club, want dat is Liverpool natuurlijk voor hem. Ik begrijp dat hij wilde dat de transfer zou doorgaan. Maar hij snapt ook dat wij ons hard moesten opstellen", aldus De Boer.

"We wilden onszelf de tijd en ruimte geven om een goede vervanger te vinden. Dat gaan we nu proberen. Over namen laat ik me niet uit", zegt De Boer in De Telegraaf. Bas Dost lijkt de voornaamste kandidaat om Suárez op te volgen.

Winkelier niet blij met OV-chipkaart

Winkeliers bekijken de ontwikkelingen rondom de OV-chipkaart met argusogen. Ze krijgen nu al minder klanten aan de toonbank om de strippenkaart te kopen en lopen daardoor omzet mis. De winkeliers kunnen wel een apparaat plaatsen waar mensen met een pinpas hun OV-tegoed kunnen aanvullen, maar dat maakt het verlies lang niet goed.

Dat zegt Gert van Doorn, commercieel directeur van winkelketen Primera. Hij heeft metingen laten verrichten bij 375 winkels van de coöperatieve organisatie. Zijn conclusie: de winkels hadden door het wegvallen van de strippenkaart 571.125 transacties minder.

"Omgerekend gaat het per winkel om dertig klanten per week minder en dat dus elke week opnieuw. In de grote steden is dat meer dan in de kleinere."

Excelsior biedt Koolwijk dubbelfunctie aan

Excelsior-aanvoerder Ryan Koolwijk maakt een goed seizoen door. De middenvelder is komende zomer transfervrij en staat inmiddels in de belangstelling van Nederlandse en buitenlandse clubs. Om hem te behouden heeft Excelsior een creatieve optie bedacht, namelijk een dubbelfunctie.

Directeur Simon Kelder wil in de nieuwe aanbieding een constructie opnemen die Koolwijk de mogelijkheid biedt een commerciële functie te vervullen bij Excelsior. Daarbij blijft hij uiteraard ook op het veld actief. Koolwijks teamgenoot Wouter Gudde speelt en werkt momenteel al in een soortgelijke combinatie bij Excelsior. De 25-jarige Koolwijk liet aan RTV Rijnmond weten dat hij nog nadenkt over een dergelijke combinatie, maar dat zijn prioriteit bij het voetbal ligt.

Volendam huurt Aston Villa-verdediger

FC Volendam huurt verdediger Arsenio Halfhuid de rest van het seizoen van Aston Villa. De jonge Nederlander kwam in Engeland niet aan spelen toe.

De negentienjarige Rotterdammer verruilde in de winterstop van het seizoen 2008/09 de jeugdopleiding van Excelsior voor Aston Villa. Daar kon hij tot op heden niet doorbreken, reden voor de Engelsen om hem te verhuren. De fysiek sterke Halfhuid trainde gisteren al voor het eerst mee bij Volendam.

CD: The Very End - Mercy & Misery

Duitsland heeft een nieuw wedpaardje op het gebied van metal; The Very End. De band debuteerde weliswaar in 2008 met het album VS. Life, maar die cd is eigenlijk aan het grote publiek voorbij gegaan. Wel trok het de aandacht van de gerenommeerde maatschappij SPV/Steamhammer, die de band vrij snel contracteerde. Met het nieuwe album Mercy & Misery moet de band het helemaal gaan maken.

[WB] Wolf blijft Boer wederom voor

Jenny Wolf heeft net als gisteren de 500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou. De Duitse kwam tot 38,01. Margot Boer was met de tweede plaats wederom de beste Nederlandse.

Mayon Kuipers, dertiende gisteren op de eerste 500 meter, was de eerste Nederlandse op het ijs. Zij moest het in de zesde rit opnemen tegen Yekaterina Malysheva. De Nederlandse versloeg de Russin en kwam in 39,17 over de finish, de snelste tijd tot dan. Die tijd stond nog als snelste in de negende rit waar Thijsje Oenema het moest opnemen tegen Heike Hartmann. Oenema opende snel en mede door de laatste binnenbocht bleef ze de Duitse ruim voor. Met 38,95 verbeterde ze bovendien de tijd van Kuipers.

In de rit erna troffen Yukana Nishina en Laurine van Riessen elkaar. Van Riessen won de rit vrij eenvoudig in 38,53. In de elfde rit moest Annette Gerritsen het opnemen tegen de Canadese Shannon Rempel. Gerritsen had een goeie aan haar tegenstandster en maakte pas in de laatste 100 meter het verschil. Haar tijd van 38,53 was gelijk aan die van Van Riessen. Heather Richardson reed in de eennalaatste rit dezelfde tijd als Gerritsen en Van Riessen.

Jenny Wolf en Margot Boer vormden het laatste paar. Wolf opende als snelste met Boer daar net achter. In het vervolg bleef Wolf de Nederlandse voor en kwam in 38,01 over de finish terwijl Boer tot 38,49 kwam.

Ajax weigert hoofdprijs te betalen voor nieuwe spits

Ajax wil snel een vervanger van de naar Liverpool vertrokken Luis Suárez aantrekken. Bas Dost lijkt bovenaan het lijstje van de Amsterdammers te staan. sc Heerenveen wil de spits niet zomaar laten gaan. De Friezen willen maar liefst zes miljoen euro voor Dost.

Algemeen directeur Rik van den Boog weigert dat te betalen. "We kopen alleen als de speler haalbaar is voor de waarde die wij hem toedichten. De prijs met factor drie gaan we niet doen."

"Zeker als je de huidige economie in ogenschouw neemt, was het lastig", vertelt de directeur over de onderhandelingen met Liverpool. "Luis is zo enorm belangrijk. Het bod moest héél goed zijn om hem te laten gaan. Maar we konden het ook niet te erg maken, waardoor Luis nooit weg zou komen. Hij zei dat hij in Liverpool zo extreem veel meer kon verdienen, dat hij wilde vertrekken."

Ook Urby Emanuelson vertrok in de winterstop uit Amsterdam. Hij vertrok naar AC Milan. Ajax is niet van plan nog meer spelers te laten gaan. "Er is in zijn geheel geen concrete belangstelling voor andere spelers", aldus Van den Boog.

 

Liverpool wijst transferverzoek Torres af

Liverpool is niet van plan Fernando Torres te laten vertrekken. De 26-jarige Spanjaard diende gisteren een schriftelijk transferverzoek in, maar de Engelse club heeft dat afgewezen. Dat meldt Liverpool op zijn website.

"Fernando heeft nog een doorlopend contract en de club verwacht dat hij zich houdt aan de verbintenis die hij is aangegaan met Liverpool en met de supporters toen hij hier tekende", luidt de verklaring.

Volgens Engelse media bracht Chelsea onlangs een bod uit op Torres. Dat bod werd afgewezen door de Reds, die Torres graag samen willen laten spelen met Luis Suárez. De spits werd gisteren overgenomen van Ajax.

Feyenoord wil Gudjohnsen overnemen van Stoke

Feyenoord hoopt binnenkort te kunnen beschikken over Eidur Gudjohnsen, die ook bij Ajax hoog op het verlanglijstje staat. De Amsterdammers gaan eerst voor Bas Dost. Mocht dat niet lukken, dan is de IJslander de volgende optie.

Feyenoord heeft de spits inmiddels al benaderd. Algemeen directeur Eric Gudde nam vrijdag contact op met de zaakwaarnemer van Gudjohnsen, Jerry de Koning. "Feyenoord wil Gudjohnsen overnemen," bevestigt De Koning in De Telegraaf.

De oud-speler van onder meer PSV, Chelsea en FC Barcelona mag Stoke City transfervrij verlaten. Gudjohnsen gaf eerder al aan graag voor Ajax te willen spelen. "Ik wil mijn carrière een nieuwe impuls geven." De spits is bereidt salaris inleveren om in Amsterdam te kunnen voetballen.

Villabewoners woedend om komst ALDI

De inwoners van Wemmel zijn boos. Er komt eindelijk een ALDI in het Vlaamse dorp. De stinkendrijke inwoners zijn echter bang dat hun huizen nu in waarde zullen kelderen.

Al jarenlang is de Duitse discounter bezig een vestiging te openen in het dorp, en nu eindelijk is de kogel door de kerk. Hoewel het een moderne ALDI zal worden, is het villadorp er niet blij mee. "Zo'n ALDI past gewoon niet in deze buurt", vindt Maria Fernandez, die al tien jaar in de buurt woont. "Veertig gezinnen zijn tegen de ALDI gekant, ook omdat de marktwaarde van onze woningen zeker zal dalen. Ik heb al tegen de projectontwikkelaar gezegd dat hij onze huizen maar moeten opkopen. Maar dan hoor je ze natuurlijk niet meer."

Sommige inwoners hebben hun huis nu zelfs al te koop gezet. "Ik woon hier tien jaar", zegt Cathy Degreef die een 'Te Koop'-bordje in haar tuin heeft. "Het is hier nu al zo gevaarlijk. Als er ook nog een ALDI bijkomt, is de chaos niet meer te overzien." De ALDI zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Aankomende 3DS games gespot op winkellijst

Gamestop, een grote winkelketen in Noord-Amerika, heeft een lijst gekregen waarop een aantal 3DS-titels te vinden zijn, inclusief prijs een datum van uitgave. Daarnaast staan er een aantal onaangekondigde spellen op.

Zo komt er een nieuw deel van Animal Crossing, met als subtitel 3DS, dat niet geheel vreemd is. Op de eerste Nintendo DS heeft het spel laten zien wat het apparaat in huis heeft. Zowel op grafisch niveau als online en offline functionaliteiten.

Bekijk de complete lijst hieronder.

Man plant neus in dameskontjes

De politie van Seattle heeft een man opgepakt die er een bizarre fetisj op nahoudt. Duane Starkenburg vindt het leuk om wandelende vrouwen te tackelen en vervolgens zijn neus tussen hun billen te stoppen.

De 46-jarige Amerikaan sloeg voor het eerst toe op 11 augustus vorig jaar. 's Ochtends liet de beste man het slachtoffer voorgaan in het park. Vervolgens deed hij of hij viel, waarna hij zijn neus tussen haar billen begroef.

Het tweede incident dateert van 15 december. Hij kwam aan de praat met een vrouw die haar hond uitliet. Starkenburg, die jarenlang heeft getackeld tijdens American football, greep haar ineens bij de enkels en werkte haar tegen de grond. Doodsbang was ze dat ze zou worden verkracht, maar de man deed iets veel perversers. "Zijn neus ging in mijn kont", vertelde ze de politie. "Ik was verbijsterd."

Afgelopen dinsdag wilde de kontensnuffelaar weer toeslaan. De 27-jarige vrouw werd van achteren vastgegrepen, maar wist te ontsnappen. Hierna belde ze de politie, die Starkenburg weldra arresteerde. De man ontkent echter in alle toonaarden. Hij beweert al jaren geen vrouw meer te hebben aangeraakt, zelfs zijn eigen vrouw niet. Hij blijft voorlopig echter nog wel even vastzitten.


Een filmpje over de billensnuiver

Dead Space 2's Hardcore mode-wapen doet 'beng'

Het wapen dat je krijgt na het uitspelen van de Hardcore mode in Dead Space 2, weet hoe hij zijn vijanden om moet leggen. Pas op: de volgende video zit vanzelfsprekend vol met spoilers, dus als je nog bezig bent met het spel - wegkijken.

Om de Hardcore modus vrij te spelen, moet je eerst de singleplayer uitgespeeld hebben. Daarna krijg je dus deze mode, waarin je slechts drie keer kunt opslaan. Bekijk de onderstaande video om te zien welke beloning op je te wachten ligt. Beng.

[Upd] [AO] Twee titels Vergeer

Rolstoeltennisster Esther Vergeer heeft opnieuw de titel veroverd bij de Australian Open. De als eerste geplaatste Nederlandse speelster liet de Australische Daniela Di Toro kansloos in de finale. Vergeer won de partij in Melbourne met twee keer 6-0.

Het is voor Vergeer haar achtste succes in het enkelspel bij de Australian Open.

Update 10:32 uur

Naast de titel in het enkelspel heeft Esther Vergeer ook de titel in het damesdubbel gepakt. In een compleet Nederlandse finale was Vergeer samen met Sharon Walraven Aniek van Koot en Jiske Griffioen met 6-0 en 6-2 de baas.

Opnieuw titel Vergeer bij Australian Open
Twee titels Vergeer bij Australian Open (Foto: ANP)

Kuyt: "Dit is heel positief nieuws voor Liverpool"

Dirk Kuyt is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst van Liverpool, Luis Suárez. Suárez moet nog wel medisch gekeurd worden en pas dan is de transfer officieel. Niemand die zich daar echter zorgen over maakt. Kuyt kijkt uit naar de komst van de voormalig Ajacied, die voor 25 miljoen euro werd gekocht van Ajax.

"Ik denk dat dit heel positief nieuws is voor Liverpool", aldus Kuyt in De Telegraaf. Liverpool staat momenteel zevende, met zes punten achterstand op Tottenham Hotspur. "Dit is een goede stap om terug te komen naar het niveau waar we thuis willen horen."

"Ik heb Luis gesproken en gezegd dat hij bij een fantastische club terecht komt", aldus Kuyt. Mogelijk maakt Suárez woensdag al zijn debuut voor de Engelsen. Liverpool speelt dan tegen Stoke City.

DVD: Brotherhood

Ieder jaar zo om en nabij september/oktober komen in ons land de verhalen over studentenverenigingen weer naar boven. De ontgroeningen, waar niets over mag worden gezegd door de feuten, komt toch mondjesmaat naar buiten en schokt velen. Een week je haar niet wassen, op handen en knieën een zaal binnen lopen onder fel geschreeuw, de drankrekening van de hele club betalen; zomaar wat voorbeelden van hun ontgroeningen. In Amerika pakken ze dat toch een stuk professioneler aan. Zeker de jongens van Sigma Zeta Chi in Brotherhood.
 

Brotherhood dvd cover

[NBA] Memphis klopt 76ers in slotfase

In de Amerikaanse NBA heeft Philadelphia 76ers een zeker lijkende overwinning thuis tegen Memphis Grizzlies in de slotfase uit handen gegeven. Memphis won met 94-99.

De 76ers stonden in het derde kwart nog met 21 punten voor. Aan het begin van het laatste kwart was de buffer nog 16 punten en leek er weinig aan de hand te zijn voor de thuisploeg. De bezoekers wonnen die periode echter met 42-21.

Zach Randolph was topscorer bij de Grizzlies met 22 punten en 12 rebounds waarvan negen punten en zeven rake vrije worpen in het laatste kwart.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana New Jersey 124-92
Philadelphia Memphis 94-99
Toronto Milwaukee 110-116 wnv
Atlanta New York 111-102
Cleveland Denver 103-117
Miami Detroit 88-87
Chicago Orlando 99-90
Oklahoma Washington 124-117 wnv
Utah Minnesota 108-100
Golden State Charlotte 113-121 wnv
LA Lakers Sacramento 95-100
Phoenix Boston 88-71

 

Kinect Hacks: Doodle Synthesizer

Kinecthacker Roboczar heeft een applicatie geschreven waarmee hij een stuk papier zo verandert in een virtuele synthesizer. De Kinect-sensor scant het object, in dit geval het papier, en zorgt er door middel van vormherkenning voor dat wanneer je de 'toetsen' aanraakt er geluid komt.

In het filmpje kan je een demonstratie van dit muzikale stuk papier zien. De applicatie is door Roboczar geschreven op het MIT (Massachusetts Institute of Technology). 

Tatjana 'bedroefd' door woningen mannen

De eerste echte uitzending van Wie Kiest Tatjana heeft vrijdag 642.000 kijkers op RTL 4 getrokken. Dit blijkt uit zaterdag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek. In de tv-show ging de Nederlandse seksbom Tatjana Šimić op zoek naar een nieuwe partner.

De 47-jarige actrice en zangeres had keuze uit drie mannen, een 50-jarige Brabander genaamd Peet, de 38-jarige roze biggetjes-liefhebber en caféhouder Willem en de zakenman met nagellak Dave. De laatste man had de moeder van Tatjana (die in de jury van het programma zit) uitgezocht, want hij zag er volgens haar 'netjes uit en zou daarom wel een mooi huis hebben'.

Tatjana moest in de aflevering vooral lachen om de woningen van de drie mannen, die zij elk een halfuur alleen mocht bezoeken. Ze lachte om het huis van Peet omdat het slechts een rijtjeshuis was, en vond de woningen van Willem en Dave ware zwijnenstallen. Tatjana werd zelfs een beetje bedroefd door het gebrek aan luxe in de woningen van haar nieuwe potentiële partners.

Volgende week vrijdag test Tatjana weer drie nieuwe mannen uit.

Bekijk hier Wie Kiest Tatjana terug en bezoek ook het Wie Kiest Tatjana-forumtopic.


Tatjana 'bedroefd' door woningen van haar dates (Foto: Novum)

Bosz: "Ik kan goed leven met deze uitslag"

Heracles Almelo behaalde gisteren haar tweede punt in een uitduel. In Nijmegen werd het 1-1 tegen N.E.C. Nijmegen. Bjorn Vleminckx bracht N.E.C. nog op voorsprong met zijn zeventiende treffer van het seizoen, maar luttele minuten later stond het alweer gelijk. Met een prachtige vrije trap redde Mark-Jan Fledderus een punt voor de ploeg uit Almelo.

Peter Bosz is niet geheel ontevreden met de uitslag. "Mooi dat we met een fantastische goal van Fledderus nog op gelijke hoogte kwamen", aldus de trainer tegen Eredivisie Live. "Ik kan goed leven met deze uitslag."

Bosz was met name tevreden met het vertoonde spel van de gasten. "We hebben N.E.C. gelijk onder druk gezet. Je moet deze ploeg geen ruimte geven en daar zijn we heel redelijk in geslaagd door ze vast te zetten, door te jagen en kort te dekken."

WikiLeaksangst slaat toe bij banken

WikiLeaks-voorman Julian Assange geniet van het ongemak dat een aangekondigd 'megalek' veroorzaakt bij Amerikaanse banken. De beroepsklokkenluider heeft aangekondigd begin 2011 tienduizenden interne documenten van een grote Amerikaanse bank te verspreiden.

"Ik vind dit fantastisch. Al die banken zijn doodsbenauwd, omdat ze denken dat het wel eens om hen zou kunnen gaan", stelt Assange in een interview met het Amerikaanse nieuwsprogramma 60 Minutes, dat zondag wordt uitgezonden door CBS. Enkele fragmenten uit het vraaggesprek zijn al vrijgegeven. Assange verwacht dat het vrijgeven van de documenten zal leiden tot een onderzoek naar de praktijken van de betreffende bank.

WikiLeaksangst slaat toe bij banken
WikiLeaksangst slaat toe bij banken (Foto: ANP)

Charlie Sheen weer naar afkickkliniek

Acteur Charlie Sheen heeft opnieuw bewezen dat hij een trouwe klant is van Amerikaanse afkickklinieken. De 45-jarige Sheen belandde donderdag in het ziekenhuis en liet zich daarop vrijwillig opnemen in een rehabilitatiecentrum, meldde zijn woordvoerder vrijdag.

Naar verluidt werd Sheen donderdag na 36 uur non-stop feesten door een ambulance afgevoerd. Hij zou last hebben gehad van een hernia, maar volgens entertainmentwebsite TMZ deed de acteur zich voorafgaand aan zijn ziekenhuisopname in het gezelschap van zes vrouwen tegoed aan een koffer vol cocaïne. Een woordvoerder van de acteur wilde niets kwijt over de kwestie en riep media op de privacy van zijn cliënt te respecteren.

Sheen is dankzij zijn rol in de succesvolle komedie Two and a Half Men de best betaalde acteur op de Amerikaanse televisie. Hij dankt zijn bekendheid ook aan zijn losse handjes en een passie voor drugs, prostituees en pornosterren. De opnames van de tv-serie zijn voorlopig stilgelegd. Dat gebeurde een jaar geleden ook al, toen Sheen zich 'preventief' liet opnemen in een afkickkliniek.

Televisiemaatschappij CBS, die de hitserie Two and a Half Men produceert, zei achter de vrijwillige opname van de acteur te staan. Eerder deze maand had de zender al laten weten, bezorgd te zijn over het privé-leven van Sheen, al zou de acteur zich op de set van de serie altijd professioneel gedragen.

Charlie Sheen weer naar afkickkliniek
Charlie Sheen weer naar afkickkliniek (Foto: ANP)

'Pomphouder moet benzineprijzen op site zetten'

Benzinepompen moeten elke dag op een website hun benzineprijzen bekendmaken zodat automobilisten kunnen zien waar ze het goedkoopst kunnen tanken. Dat eisen consumentenorganisaties, schrijft De Telegraaf.

Ook een meerderheid van de Tweede Kamer wil volgens de krant meer transparantie op de benzinemarkt. De pomphouders zien niets in het plan.

Voorzitter van de branchevereniging van pomphouders Beta Ewout Klok vindt het idee waanzin. "Als het parlement lagere benzineprijzen wil, dan moeten de accijnzen omlaag", zegt hij. "De overheid moet de hand in eigen boezem steken."

Volgens Klok verdienen pomphouders gemiddeld acht cent op een liter benzine en zes cent op diesel. "En dan geven ze nog korting."

Inkoopcollectief UnitedConsumers vindt het een goed idee als mensen kunnen zien waar ze het goedkoopst kunnen tanken. Wel ziet Paul van Selms van het collectief dat dagelijks de adviesprijzen van benzine publiceert, problemen. "Want wie gaat het erop zetten en vooral; wie gaat het controleren? Het is veel complexer dan je denkt."


'Pomphouder moet benzineprijzen op site zetten' (Foto: Novum)

'Chirurgen sluiten deals met medische bedrijven'

Een groep orthopedische chirurgen heeft geheime contracten met medische bedrijven. De chirurgen krijgen onder meer reisjes in ruil voor de aankoop van medische instrumenten.

Voormalig topchirurg Henk Been van het Academisch Medisch Centrum (AMC) zegt dat zaterdag in het televisieprogramma KRO Reporter, schrijft De Telegraaf. Volgens Been zijn er tien tot twintig chirurgen in Nederland die deals sluiten met orthopedische bedrijven om de verkoop van onder meer rug-, knie- en heupprothesen te stimuleren in ruil voor reizen of andere voordelen.

Been had zelf een contract met de medische firma Depuy toen hij bij het AMC werkte. "Ik reisde al snel de hele wereld rond. Dat was natuurlijk wel een heel leuk aspect van mijn vak", zegt hij. De reizen werden betaald door Depuy. Het bedrijf bevestigt het bestaan van zogenoemde consultancycontracten.

Volgens de voormalig chirurg weten ziekenhuizen ervan, omdat ze er zelf ook baat bij hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld korting op medische instrumenten of computers voor studenten. Het AMC zegt niet op de hoogte te zijn van dergelijke contracten.

De Nederlandse Orthopedische Vereniging wist niet van het bestaan van de contracten en is een onderzoek begonnen.

Nederlands-Iraanse opgehangen in Iran

De Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami is door de Iraanse autoriteiten opgehangen. Dat meldt de NOS. De vrouw werd eerder deze maand in Iran ter dood veroordeeld voor drugsbezit.

De 45-jarige in Iran geboren Bahrami werd opgepakt voor 'oppositionele activiteiten' en drugsbezit. Dat gebeurde na de herverkiezing van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad in de zomer van 2009. De verkiezingsuitslag leidde tot massale protesten.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder deze week nog weten al het mogelijke te doen om voltrekking van de doodstraf te voorkomen. Nederland betaalde onder meer de advocaten van de Nederlands-Iraanse.

Falkenburg twijfelgeval bij AZ

Gertjan Verbeek, de trainer van AZ, weet nog niet of hij dit weekend in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo kan beschikken over Erik Falkenburg. De voetballer is net hersteld van een hamstringblessure en verscheen gisteren op het trainingsveld.

"Maar hij is een twijfelgeval. Het is even afwachten," aldus Verbeek die zeker geen beroep kan doen op Graziano Pellè die onlangs door een virusinfectie werd geveld. „Het is een behoorlijke aanslag op zijn gestel geweest. Hij belandt niet voor niets in een ziekenhuis. Hij heeft zelfs medicijnen moeten nemen die op de dopinglijst staan om het virus te overwinnen. Dat hebben we ook moeten melden. Graziano heeft nog wel twee à drie weken nodig voordat hij kan concurreren met de basisspelers."

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:

  • Een rare buschauffeur in Enschede. Met dank aan ShevaJB
  • Deze man is goed met eieren! Met dank aan Danny
  • Natuurlijk is dit echt, echt waar, geloof ons maar! Met dank aan dfr0st
  • En tot slot een vaag iets met auto-achtige dingen. Met dank aan eekhoorn12

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit.

Pensioenleeftijd Spanje naar 67

De pensioengerechtigde leeftijd in Spanje gaat vanaf 2013 tot 2027 in stappen omhoog van 65 naar 67 jaar. Dat heeft het kabinet van premier José Luis Rodriguez Zapatero vrijdag besloten.

Het plan is met de vakbonden besproken en heeft hun instemming, een overwinning voor de socialistische regering. Het moet nog worden goedgekeurd door het parlement, maar de socialisten hebben zich al verzekerd van de steun van kleine regionale partijen om het aanvaard te krijgen.

'Bruno Mars krijgt werkstraf voor cocaïnebezit'

Bruno Mars heeft bekend dat hij in het bezit is geweest van cocaïne. Volgens entertainmentwebsite TMZ heeft de 25-jarige zanger daarmee een celstraf ontlopen.

De rechter legde de zanger een taakstraf van tweehonderd uur op. Als hij die uitvoert en ook een jaar lang niet opnieuw in aanraking komt met de politie, hoeft hij niet de cel in.

De Just The Way You Are-zanger werd in september gearresteerd met drugs in zijn bezit. Mars werd op het toilet van het Hard Rock Hotel in Las Vegas betrapt met cocaïne.

'Afrikaanse oplossing' voor crisis Ivoorkust

Leiders van de Afrikaanse Unie gaan een 'Afrikaanse oplossing' zoeken voor de crisis in Ivoorkust. Dat heeft president Mohamed Ould Abdel Aziz van Mauritanië gezegd na afloop van een vergadering van de Vredes- en Veiligheidsraad van de AU in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, zo meldde de Britse omroep BBC zaterdag.

Abdel Aziz, in het verleden twee keer verantwoordelijk voor een staatsgreep in Mauritanië, wordt voorzitter van een panel dat binnen een maand een regeling wil presenteren waar alle partijen in Ivoorkust zich aan zouden moeten houden. Het West-Afrikaanse land telt op dit moment twee presidenten. Zittend president Laurent Gbagbo weigert zich neer te leggen bij de zege van zijn rivaal Alassane Ouattara tijdens de presidentsverkiezingen van eind november.

Ivoorkust is het belangrijkste agendapunt tijdens de top van de Afrikaanse Unie, die dit weekeinde plaats heeft in Addis Abeba. Het is nog onduidelijk welke andere staatshoofden zitting zullen nemen in het panel onder leiding van Abdel Aziz. De voormalige generaal besprak de crisis in Ivoorkust vrijdagavond met Jacob Zuma, Goodluck Jonathan, Robert Mugabe en Hifikepunye Pohamba, respectievelijk de presidenten van Zuid-Afrika, Nigeria, Zimbabwe en Namibië.

Abdel Aziz zei dat de AU zich ziet geconfronteerd met een Afrikaans probleem en dat zijn panel op zoek gaat naar een Afrikaanse oplossing. Hij gaf geen nadere toelichting.

In een eerder stadium had de Afrikaanse Unie nog het vertrek van Gbagbo geëist. De organisatie steunde de West-Afrikaanse economische gemeenschap Ecowas, die dreigde met een militaire interventie in Ivoorkust als Gbagbo niet op zou stappen. Inmiddels is de toon tegenover Gbagbo danig afgezwakt. Jacob Zuma pleitte recent voor een andere strategie wat betreft Ivoorkust. En Yoweri Museveni, de president van Uganda, suggereerde eerder deze week dat de Verenigde Naties Ouattara te snel hebben aangewezen als winnaar van de verkiezingen in Ivoorkust.

De AU eist nog wel dat Gbagbo een einde maakt aan de omsingeling door zijn troepen van het hotel in Abidjan waar Ouattara verblijft. En het orgaan vindt dat het afgelopen moet zijn met misdrijven tegen de burgerbevolking. Pogingen van de AU om Gabgbo en Ouattara aan de onderhandelingstafel te krijgen, mislukten tot nog toe steevast.

'Afrikaanse oplossing' voor crisis Ivoorkust
'Afrikaanse oplossing' voor crisis Ivoorkust (Foto: ANP)

Vijftien jaar cel voor laten ombrengen ex

De ex-vrouw van de in december 2009 omgebrachte kernfysicus Antonio Ferrigno is vrijdag veroordeeld tot vijftien jaar cel. De 45-jarige vrouw is volgens de rechtbank in Den Haag het brein achter de moord op de Italiaanse man. Vier mannen die het slachtoffer uiteindelijk ombrachten, kregen acht tot twaalf jaar cel.

Het OM had achttien jaar cel en tbs geëist tegen de vrouw. Tegen de medeverdachten eiste het OM celstraffen van tien tot zestien jaar. Dat de straffen uiteindelijk lager zijn uitgevallen dan door het OM was geëist, komt doordat de verdachten volgens de rechtbank van tevoren niet van plan waren het slachtoffer te doden.

De 54-jarige Ferrigno, die in Rijswijk woonde, was een vooraanstaand patentonderzoeker. Hij werkte bij het Europees Octrooibureau. Familieleden troffen zijn lichaam op 24 december 2009 aan in de slaapkamer van zijn flatwoning aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. Het slachtoffer had een pannenlap in zijn mond en een overhemd over zijn hoofd, waardoor hij was gestikt.

De vrouw heeft volgens de rechtbank de vier medeverdachten voor haar karretje gespannen. Zij wilde haar ex-echtgenoot een lesje leren. Daarbij is besproken dat het slachtoffer moest worden overmeesterd, geslagen, vastgebonden en geblinddoekt. Drie van de verdachten gingen de woning van de man de bewuste avond binnen, terwijl de vrouw en de vierde man buiten in de auto op hen wachtten.

De verdachten hadden zich volgens de rechters moeten bedenken dat het slachtoffer zou kunnen overlijden door wat zij hem aandeden. Omdat sprake was van een vooropgezet plan, acht de rechtbank moord bewezen.

Chirurgen luiden noodklok over prothesen

De controle op prothesen en implantaten schiet ernstig tekort en daarom moet er een keurmerk komen. In ieder geval komt er een nieuwe website waarop patiënten kunnen zien of prothesen wetenschappelijk zijn getest en of sprake is van bijwerkingen. Dat zeggen orthopedisch chirurgen in het televisieprogramma KRO Reporter.

Zes van de elf orthopedische bedrijven hebben helemaal geen wetenschappelijk onderzoek over hun product gepubliceerd, zegt orthopedisch chirurg in het OLVG in Amsterdam Rudolf Poolman in het programma. "Dat is een heel vreemde zaak."

Een orthopedisch chirurg van het UMC Utrecht pleit voor de oprichting van een onafhankelijk keurmerk, waarop de orthopedische industrie geen invloed heeft. Nieuwe prothesen moeten hierbij worden gecontroleerd op mogelijke bijwerkingen.

Onlangs ontstonden problemen bij de 'metaal-op-metaalkunstheup'. Deze nieuwe prothese blijkt ijzerslijpsel af te geven dat bij sommige patiënten tumoren blijkt te veroorzaken. Het product zou te snel op de markt zijn gebracht. De prothese is inmiddels bij zeker duizend Nederlandse patiënten ingebracht. Ook het nieuwe rugsysteem Dynesys zou onvoldoende zijn gecontroleerd.

KRO Reporter wordt zaterdagavond uitgezonden.

Horror in 3D op de Nintendo 3DS

Het horrorspel Fatal Frame II: Crimson Butterfly voor de Playstation 2 wordt opnieuw gemaakt voor de Nintendo 3DS. Dat schrijft de Britse website Computerandvideogames. Tecmo werkt samen met Nintendo aan een remake van de game uit 2004, die door kenners wordt gezien als een van de engste games ooit gemaakt. Het spel zou nog dit jaar uit moeten komen.

Dat de game voor de nieuwe 3D-spelcomputer van Nintendo wordt gemaakt is opmerkelijk. Van het laatste spel binnen de serie, Fatal Frame IV voor de Nintendo Wii, zijn namelijk maar tachtigduizend exemplaren verkocht in Japan.

Met vrolijke spellen als de racegame Mario Kart, het puzzelspel Professor Layton en de dierenverzorgingsgame Nintendogs hebben Nintendo-spelcomputers de reputatie kindvriendelijk te zijn. Toch zijn niet alle games voor de Nintendo 3DS geschikt voor kinderen.

Game-uitgever Ubisoft brengt spellen uit het Tom Clancy-universum, waaronder het sluipspel Splinter Cell, uit voor de 3D-spelcomputer. Daarnaast werkt Capcom aan de actiehorrorgame Resident Evil. Resident Evil is gericht op actie. De hoofdpersoon beschikt over wapens. De speler in Fatal Frame II: Crimson Butterfly is daarentegen juist kwetsbaar en enkel bewapend met een fotocamera om kwade geesten af te schrikken.


 

Nieuw Kirby-avontuur in de maak

Nintendo werkt aan een nieuw avontuur van het roze personage Kirby. De nieuwe Kirby-game heeft nog geen officiële naam.

In een door Nintendo vrijgegeven video is te zien dat Kirby in de Wii-game allerlei wapens krijgt, waaronder een zwaard en een kanon. Ook kan het roze wezentje vijanden opzuigen om zo hun krachten over te nemen.

Net als alle andere games over Kirby wordt ook dit nieuwe spel gemaakt door de Japanse gamestudio Hal Laboratory. Dit bedrijf was eerder verantwoordelijk voor de Pokémon Ranger-serie op de Nintendo DS en de Super Smash Bros-games op de Nintendo 64, Gamecube en Nintendo Wii.

De Kirby-game moet dit jaar in Japan op de markt komen. Wanneer het spel in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Gamers die echt zitten te wachten op een Kirby-game kunnen vanaf 12 februari het avontuur Kirby's Epic Yarn voor de Wii kopen. Dit spel verscheen vorig jaar al in Japan.


 

LittleBigPlanet 2 verovert de eerste plaats

Het creatieve avonturenspel LittleBigPlanet 2 voor de PlayStation 3 heeft de eerste plaats in de Nederlandse verkoop top tien veroverd. Dat heeft marktonderzoeksbureau GfK vrijdag bekendgemaakt. In de creatieve game staat het maken, delen en downloaden van door gamers verzonnen spelletjes centraal.

LittleBigPlanet 2 weet het avontuur van Donkey Kong voor de Wii achter zich te houden. Bovendien heeft het spel de populaire schietgame Call of Duty: Black Ops voor de PlayStation 3 van de eerste naar de derde plaats verdreven en passeerde het de racegame Gran Turismo 5 voor dezelfde spelcomputer.

De andere nieuwkomer in de top tien is het ruimteavontuur Mass Effect 2 voor de PlayStation 3. Het spel is te vinden op de negende plaats. Mass Effect 2 verscheen een jaar geleden voor de pc en Xbox 360, maar werd vorige week pas uitgegeven voor de PlayStation 3.

01. LittleBigPlanet 2 (PlayStation 3)
02. Donkey Kong: Country Returns (Nintendo Wii)
03. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
04. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
05. Gran Turismo 5 (PlayStation 3)
06. Call of Duty: Black Ops (Xbox 360)
07. Wii Party (Nintendo Wii)
08. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
09. Mass Effect 2 (PlayStation 3)
10. Fifa 11 (PlayStation 3)


 

Russell Brand speelt rol in Doodle Jump

De excentrieke acteur Russell Brand spreekt de stem in van een vrij te spelen personage in de iPhone-game Doodle Jump. Het personage is afkomstig uit de nieuwe animatiefilm Hop, waarin Brand in de rol van de paashaas gewond achterblijft na een aanrijding. Dat heeft gamestudio Lima Sky vrijdag bekendgemaakt.

Hop wordt begin april in de bioscoop verwacht. Nadat de paashaas is aangereden door de werkloze Fred, gespeeld door James Marsden, voelt Fred zich schuldig. Fred besluit de paashaas een handje te helpen, maar die samenwerking verloopt niet zo soepel.

De Hop-editie van Doodle Jump is niet de eerste die Lima Sky op de markt brengt. Met regelmaat stelt het bedrijf nieuwe levels gratis beschikbaar. Zo zijn er themalevels gebaseerd op Halloween, kerst en het wereldkampioenschap voetbal. De Hop-editie van Doodle Jump kan binnenkort gratis gedownload worden.

Doodle Jump werd in maart 2009 uitgegeven voor de iPhone. Het behendigheidsspel, waarbij spelers het personage zo hoog mogelijk moeten laten klimmen door van plateau naar plateau te springen, heeft sinds die tijd furore gemaakt. Het spelletje kwam voorbij in de sitcom The Big Bang Theory, is verwerkt in de kleding van de dansers van Lady Gaga en juni vorig jaar was de game vijf miljoen keer gedownload.


(Foto: Novum)

[Upd] Egypte: Mubarak niet weg, regering ontslagen

Bij de chaos rondom de derde dag van protesten tegen het dertig jaar durende regime van president Hosni Mubarak zijn tot nu toe negentien doden gevallen en meer dan duizend gewonden. De demonstranten eisen het aftreden van de president.

Eerder op vrijdag heeft Egypte het internet en mobiele telefonie geblokkeerd. Het blijkt nu echter dat via bepaalde apps nog steeds informatie vanuit Egypte kan worden verspreid. Demonstranten hebben het hoofdgebouw van de regeringspartij de NDP in Caïro in brand gestoken. Daarnaast zijn er meerdere politiebusjes en overheidsgebouwen in brand gestoken.

Rijke zakenmensen worden het land uitgevlogen en er gaan geruchten dat Mubarak, die om 17.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie zou geven, ook gevlucht is. De persconferentie heeft nog niet plaatsgevonden. Het leger is ingezet om het land te beschermen. Aan welke kant het leger staat is nog niet duidelijk. Momenteel lijkt het alsof het leger langzaam de controle overneemt in de straten van Caïro, Alexandrië en Suez.

Update 23.11 uur
Al Jazeera meldt dat de vlammen van het NDP-gebouw inmiddels nog maar enkele meters van het Nationaal Museum verwijderd zijn. Men maakt zich ernstige zorgen om dit museum, een van de belangrijkste in de wereld. Het Egyptische parlement heeft een 'belangrijke mededeling' aangekondigd die binnen korte tijd gegeven zal worden door een woordvoerder van het parlement. De grote vraag is waarom de president zelf deze mededeling niet zal doen. Reuters meldt dat de woordvoerder zou hebben gemeld dat 'Egypte in de veilige handen van Mubarak' zou zijn.

Update 23.31 uur
President Hosni Mubarak is inmiddels op de Egyptische staatstelevisie verschenen en vertelt over zijn dag. Hij vertelt het nieuws goed gevolgd te hebben en betreurt de 'onschuldige slachtoffers'. Mubarak zegt verder dat de vergrote vrijheid van pers en mobiel telefoniegebruik een oorzaak is van deze demonstraties. Daarnaast geeft hij aan de vrijheid altijd te zullen beschermen, mits binnen de wet. Maar tegelijkertijd wil hij de stabiliteit en veiligheid verdedigen, hij lijkt hiermee het afsluiten van het internet te verdedigen.

Waar Mubarak zich bevindt is onduidelijk, zijn speech houdt hij voor een Egyptische vlag in een schijnbaar verder lege ruimte. Hij zegt niet op te zullen stappen als president. Verder zegt hij voor de arme mensen en de vrijheid op te willen komen. Mubarak heeft zijn huidige regering naar huis gestuurd en zal zaterdag een nieuwe regering samenstellen. Of de demonstranten hier tevreden mee zijn is nog maar de vraag.

Update 23.50 uur
Vele demonstranten die de laatste uren even hebben afgewacht op de reactie van Mubarak zijn de straat weer opgegaan. Ze eisen nogmaals het aftreden van Mubarak. Het lijkt nu voor een groot deel van het leger af te hangen wat er verder gaat gebeuren.

Update 0.28 uur
Het leger heeft met twintig tanks het Tahrir Plein in het centrum van Caïro ingenomen. Demonstranten daar zijn de zijstraten ingevlucht, maar weigeren nog steeds de straten te verlaten. De oppositie heeft inmiddels het leger opgeroepen actie tegen Mubarak te ondernemen. Zijn tijd zou voorbij zijn, zo meldt een woordvoerder van de Moslim Broederschap.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.