Ferrari-rijders krijgen gelijke kansen

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft benadrukt dat Fernando Alonso en Felipe Massa starten met gelijke kansen. De Italiaan weigert Alonso meteen het kopmanschap te geven. Pas als er een rijder kansloos in het kampioenschap dreigt te raken wil de renstal uit Maranello nadenken over het gebruik van teamorders.

"Als een van de rijders geen kans meer maakt op het kampioenschap, zullen we teamorders toepassen. Maar ik wil twee rijders die kunnen winnen. En ik wil zeker geen rijder die gefrustreerd is omdat hij weet dat hij over minder vermogen beschikt. Bovendien zijn de races te onvoorspelbaar om alles op één coureur te zetten. In de eerste race van het seizoen zou een teamorder belachelijk zijn, of zelfs in de derde. Maar in Duitsland was zeer duidelijk dat Felipe minder snel was dan Alonso," zei Di Montezemolo.

De Italiaan vindt Oostenrijk 2002 dan ook een vergissing. Toen ging Rubens Barrichello slechts luttele meters voor de eindstreep in de remmen zodat Michael Schumacher kon winnen. "Het was te vroeg in het seizoen. Maar het hoorde bij onze filosofie. We winnen samen en we verliezen samen." Deze race was de reden dat teamorders in de Formule 1 verboden werden. Inmiddels zijn ze weer toegestaan.