'Te Koop: Hispania Racing'

Volgens de Spaanse media staat Hispania Racing te koop. Het minst competitieve team van dit seizoen heeft na het afketsen van de deal met Toyota voor 2011 geen auto, geen uitvalsbasis, geen rijders, geen sponsoren, maar wel een Cosworth-motor en een Williams-versnellingsbak.

Het team kan besluiten om de voor dit jaar door Dallara gebouwde auto geschikt te maken voor 2011, maar de vraag is of dat voldoende is om binnen de 107% regel te blijven in de kwalificatie. Daarom zou eigenaar José Ramon Carabante de renstal te koop hebben gezet.

Ondertussen is voormalig Telefonica-baas Juan Villalonga bezig om sponsoren aan te trekken. Hij praat met investeerders uit de Verenigde Staten en uit Zuid-Amerika, maar tot op heden zonder resultaat.

Teambaas Colin Kolles zei eerder deze week nog dat de renstal geen haast had om rijders aan te wijzen. De Duitser zei dat zolang ze drie dagen voor de eerste race bekend zijn is er niets aan de hand. Hij voegde er aan toe dat de auto voor 2011 momenteel gebouwd wordt.