Arsenal drie weken zonder verdediger Koscielny

Laurent Koscielny kan waarschijnlijk pas volgend jaar weer in actie komen voor zijn club Arsenal. De 25-jarige Franse verdediger liep zaterdag in het competitieduel met Fulham een hersenschudding op. Hij kwam na een halfuur spelen ongelukkig in botsing met zijn teamgenoot Sébastien Squillaci en moest zich gelijk laten vervangen.

"Onze medische staf verwacht dat hij minimaal drie weken aan de kant staat", tekende Sky Sports op uit de mond van manager Arsène Wenger. De afwezigheid van Koscielny is een flinke aderlating want de Franse coach kan ook al geen beroep doen op de Belg Thomas Vermaelen, een andere centrale verdediger van The Gunners.

Dat heeft tot gevolg dat Squillaci en Johan Djourou de komende drukke weken het centrale duo vormen. De koploper van de Premier League staat voor een cruciale fase, met ontmoetingen tegen concurrenten Chelsea en Manchester United voor de boeg.

Koscielny kwam aflopen zomer over van het Franse Lorient, waar hij pas een jaar speelde. Eerder stond hij ook onder contract bij Tours en Guingamp. Koscielny paste zich bij Arsenal heel snel aan en startte vijftien keer in de basis.