[WTCC] Uitslag Race 1+2 Oschersleben

Alian Menu heeft op het circuit van Oschersleben zijn eerste overwinning van 2010 geboekt. De Zwitser snelde in de eerste race in Duitsland naar de overwinning. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Andy Priaulx.

Race 1

Voor de eerste race mocht Augusto Farfus van poleposition vertrekken, maar de Braziliaan ging in de eerste bocht na licht contact wijd, waardoor Rob Huff, Menu en Tom Coronel hem voorbij gingen. Huff werd door de wedstrijdleiding voor het incident uit de race genomen, wat de leiding aan Menu gaf. Farfus was ondertussen Coronel voorbij gegaan en maakte jacht op de leider, maar Menu had uiteindelijk genoeg marge om hem van zich af te houden. Yvan Muller behaalde uiteindelijk de derde plaats nadat hij in de slotfase Coronel nog gepasseerd was. De Nederlander eindigde als uiteindelijk als vierde.

Race 2

Norbert Michelisz mocht de tweede race van poleposition vertrekken, maar hij werd al snel voorbijgestoken door Andy Priaulx die afstevende op een dominante zege. Tiago Monteiro kreeg een drive-through penalty, omdat hij Michel Nykjaer uit de weg ruimde. Vlak voordat hij de straf inloste dwong hij Michelisz wijd die hierdoor vele plaatsen terugviel. Augusto Farfus kon hierdoor tweede worden, voor Muller, Nykjaer en Coronel. De onfortuinlijke Michelisz eindigde uiteindelijk als elfde.