De Jong: "Paraguay of Italië? Maakt niet uit"

Oranje weet voordat het aan de laatste poulewedstrijd begint, wie de mogelijke tegenstander gaat worden in de achtste finale. Vier teams in poule F zijn nog in de race, waaronder Italië en Paraguay. Middenvelder Nigel de Jong heeft geen voorkeur.

"Tegen wie we spelen in de volgende ronde is voor mij niet interessant. Paraguay of Italië? Het maakt mij niets uit. Wie eenmaal een doel heeft, moet niet te veel naar anderen kijken", zegt De Jong in een interview met De Pers.

De middenvelder van Manchester City hekelt de kritiek die is ontstaan over het Nederlands elftal. "Het niveau is heel dicht naar elkaar toegegroeid. Kijk naar de moeite die Italië heeft met Nieuw-Zeeland. Waar gáát het dan over om op ons kritiek te uiten, terwijl we zes punten na twee duels hebben gehaald en nog niet één keer echt in gevaar zijn gekomen?"

Tot slot praat De Jong ook over het bezoek aan een sloppenwijk in Durban, waar Oranje moest trainen. "Als ik dan die kinderen zo zie leven... Dat is niet eerlijk, dat zou niet moeten", aldus de 25-jarige speler. "Dan wil ik ze allemaal wel mee naar huis nemen. Op zo'n moment besef ik nog meer dat ik gezegend ben met het leven dat ik leid en dat je daar alles uit moet halen wat mogelijk is."