Sutil haalt uit naar zijn collega's

Adrian Sutil kende een drukke race. Zo had hij het op de baan lastig met landgenoten Nico Hülkenberg en Sebastian Vettel en ook met Robert Kubica en zijn ploeggenoot Vitantonio Liuzzi. Na de race haalde Sutil in Auto, Motor und Sport uit naar zijn collega's die enkele gevaarlijke capriolen uithaalden.

Vettel had na de race kritiek op Sutil die hem bij het op een ronde zetten niet voorbij liet gaan. Sutil sprak deze kritiek tegen doordat de blauwe vlaggen onduidelijk waren. "De blauwe vlaggen waren vanaf de baan niet goed te zien. Ze werden bovendien ook niet altijd correct gebruikt. Ik geloof dat ik tien ronden lang een blauwe vlag kreeg, terwijl ik juist voor iemand reed waarmee ik in een direct duel was."

"Dan wordt het natuurlijk lastig om te zien tegen wie je racet en tegen wie niet." vervolgt Sutil. "Daar komt nog bij dat ik om de laatste punten streed, en de Red Bulls en Toro Rosso's erg op elkaar lijken. Toen ik zag dat er een Red Bull achter me zat, heb ik hem gelijk voorbij gelaten."

Ook Hülkenberg kreeg ervan langs van Sutil, die vond dat hij erg gevaarlijk reed. "Ik heb echt geen idee waar hij mee bezig was. Hij reed één keer vol tegen me aan en op een ander moment duwde hij me op het rechte stuk bijna de muur in. Hij gaf echt totaal geen ruimte en ik raakte zelfs zijn sidepod."

De gevaarlijkste actie jegens Sutil was de actie van Kubica, die door de Duitser inhaald werd op het rechte stuk, maar hem rechts weer inhaalde toen hij de pits in verdween. "Daar valt niet veel over te vertellen, wat er gebeurde is denk ik wel duidelijk. Het was gewoon heel gevaarlijk en kostte me ook nog eens twintig seconden."

Tot slot had Sutil ook nog een paar 'mooie' woorden richting zijn ploeggenoot bij Force India Vitantonio Liuzzi, die hem in de race voorbleef na onder andere een inhaalactie. "Dat was geen normale inhaalactie. Zo gaat het soms tussen teamgenoten. Dat zag je ook bij McLaren in Turkije. Soms moet je je gewonnen geven."