Mogelijk titelsponsor voor Red Bull Racing

Red Bull Racing-eigenaar Dietrich Mateschitz wil best nadenken om de renstal een andere titelsponsor te geven. De Oostenrijker zei dit gisteren in de Britse krant Sunday Express.

Momenteel staat alleen Red Bull groot op de bolides, terwijl enkele andere sponsoren het met minder ruimte moeten stellen. Omdat het team met de coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel aan de leiding gaat in beide kampioenschappen in de Formule 1 lijkt de tijd rijp om hier verandering in te brengen.

"Zodra Red Bull Racing wordt gezien als een gerenommeerd team, behoort een titelsponsor tot de mogelijkheden," zei Mateschitz die er bij meldde dat als er zich een sponsor aandient deze dertig miljoen euro mee moet nemen.

Volgens teambaas Christian Horner beschikt Red Bull Racing niet over de financiële middelen die Ferrari, McLaren en Mercedes wel tot hun beschikking hebben, maar McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is daar niet van overtuigd. "Red Bull heeft de organisatie en de ondersteuning goed op orde. Ik ben niet op de hoogte van de bedragen die het merk in het team investeert, maar ik denk dat het gelijkwaardig is aan de budgetten van de grotere teams."