Turkse Grand Prix in zwaar weer

De Turkse Grand Prix bevindt zich momenteel in zwaar weer wat betreft het aantal bezoekers. De kaartverkoop voor de race valt zozeer tegen dat de organisatie heeft besloten de toegangsprijzen te verlagen tot wel vijftig procent van de oorspronkelijke prijs.

Het eerste jaar dat de race plaatsvond op het circuit, dat niet als spannend te boek staat, trok nog ruim 180.000 bezoekers, het afgelopen jaar kwamen er echter maar 65.000 bezoekers opdagen bij de race. Dit is een daling van meer dan zestig procent waar de organisatie flink mee inzijn maag zat.

Ook dit jaar lijkt het dus geen succes te gaan worden. Vooral de duurde kaarten worden slecht verkocht en de organisatie doet er alles aan om deze op te vullen. "De zitplaatsen zijn slecht bezet. Om het toch betaalbaar te maken en mensen van de sport te laten genieten, hebben wij de plaatsen goedkoper gemaakt. Gelukkig zijn wij niet de enige met het probleem. Ook de GP van Spanje schijnt veel lege plaatsen te hebben gehad op de hoofdtribune", aldus Bulent Ozerdim van de organisatie.