Kluivert: "Oranje kan ver komen"

Oranje "heeft een heel goede kans om heel ver te komen" op het WK, maar dan moeten de spelers wel fit zijn. Dat zegt Patrick Kluivert tegen Novum Nieuws. De oud-international gaat komende zomer tijdens het titeltoernooi in Zuid-Afrika aan de slag als analist voor Eurosport. "Ik hoop dat er offensief gespeeld wordt en niet dat afwachten, want daar houd ik niet zo van."

Als speler maakte Kluivert een WK mee, dat van 1998 in Frankrijk, toen Nederland pas in de halve finale van Brazilië verloor. "Dat was een mooi toernooi, maar met een triest einde", herinnert hij zich. "We hadden een heel hecht team en gingen er ook echt voor. Laten we hopen dat dit team dat ook kan." Of Ruud van Nistelrooy deel uit moet maken van dat team, weet hij niet. "Als hij fit is, dan kan het."

Ook voor de ontknoping van de Eredivisie heeft Kluivert een duidelijke favoriet. "Voor mezelf hoop ik natuurlijk dat Ajax wint", lacht de voormalige spits die echter de realiteit niet uit het oog verliest. "Ik denk dat het wel heel moeilijk wordt. Eigenlijk denk ik dat Twente het niet meer weggeeft."

Kluivert is overigens niet van plan om naar Nijmegen of de Arena af te reizen om zijn Ajax de titel te zien winnen. "Nee, ik blijf lekker thuis. Ik kijk wel naar het schakelprogramma op tv."