HSV gaat het Fulham moeilijk maken

Hamburger SV speelt vanavond in Londen tegen Fulham. De Duitse club speelde in de eerste wedstrijd met 0-0 gelijk en hierdoor ligt de wedstrijd in Craven Cottage volledig open. Het is een droom voor HSV om de finale in eigen huis te mogen spelen.

De Duitse club kende een moeilijke week. HSV verloor uit bij Hoffenheim (5-1) en zag zodoende zijn kans op Europees voetbal verdwijnen. Ook werd trainer Bruno Labbadia de laan uitgestuurd. Hierdoor staat interim-trainer Ricardo Moniz voor een lastige opgave. Door de Europa League te winnen kan HSV volgend jaar alsnog Europees spelen, omdat het dan als titelverdediger automatisch geplaatst is.

Afgelopen seizoen werd HSV in de halve finale uitgeschakeld door Werder Bremen. Dit jaar is het ultieme doel om de finale te halen in de eigen Nordbank Arena. "Het is een moeilijke week voor ons geweest. Het was een grote tegenslag voor het team, maar we zijn professioneel genoeg om hiermee om te kunnen gaan. Vorig jaar waren we er zo dichtbij. Dit jaar kunnen we de finale in ons eigen stadion spelen. We gaan absoluut alles geven. Ik wil niet te veel druk leggen op de spelers, dat kan alleen maar negatief werken", zegt Moniz.