Schaars blij met komst Verbeek

Gert-Jan Verbeek is met ingang van het seizoen 2010/11 hoofdcoach van AZ, zo werd gisteren bekend. Technisch directeur Marcel Brands toonde zich eerder al zeer content met de overgang. Ook Stijn Schaars is goed te spreken over Verbeek.

Verbeek is volgens Schaars de ideale man om AZ verder naar boven te stuwen. "Ik denk dat het een goede zet is", aldus Schaars op de officiële website van de club, die Verbeek drie jaar aan zich wist te binden. "Het is toch een trainer die zijn sporen al verdiend heeft in Nederland."

Schaars: "Het is bij Feyenoord fout gegaan, maar ik denk dat hij bij Heracles en Heerenveen heel goede prestaties heeft neergezet. Dit met spelers die waarschijnlijk minder kwaliteit hebben dan we hier bij AZ hebben."

Verbeek is de de juiste keuze, vindt Schaars. "Het is duidelijk dat wij een trainer nodig hebben die bezig is met alle jongens en ze individueel beter wil maken. We hebben een jonge groep, talentvol maar nog steeds niet de ervaring om het zelf te doen. Daar moeten we mee geholpen worden om iedere dag beter te worden en alles er uit te halen. Ik denk dat hij daar wel voor staat."