Brands tevreden met komst Verbeek

AZ heeft donderdag de nieuwe trainer voor het seizoen 2010/11 bekendgemaakt. Gertjan Verbeek zal de stap van Heracles Almelo naar AZ maken en tekent een contract voor drie jaar. Directeur voetbalzaken van AZ, Marcel Brands, was erg content.

"Met Verbeek trekt AZ een trainer aan die past bij de filosofie van de club", zegt Brands op de clubsite. "Zowel bij sc Heerenveen als Heracles Almelo heeft hij laten zien dat hij jonge spelers aantoonbaar beter kan maken, gekoppeld aan goede resultaten."

De technisch directeur vervolgt: "We waren op zoek naar een Nederlandstalige trainer, die discipline hoog in het vaandel heeft staan en past bij de spelersgroep van AZ. Gertjan Verbeek voldoet aan die criteria." Verbeek reageerde zelf ook. "Bij AZ tref ik een club aan met een goede organisatie en prima faciliteiten. De afgelopen jaren kenmerkten zich door een standvastig en consistent beleid, aangestuurd en uitgevoerd door kundige mensen."

"Dit alles heeft geleid tot sportief succes en een heel talentvolle selectie. De filosofie en ambitie van AZ hebben mij ervan overtuigd dat er een mooie uitdaging in Alkmaar ligt", aldus Verbeek.