AS Roma naar finale Coppa Italia

AS Roma speelt de finale van de Coppa Italia tegen Internazionale. De Romeinse ploeg verloor woensdag weliswaar met 1-0 bij Udinese, maar had thuis al met 2-0 gewonnen. De Chileen Alexis Sanchez scoorde in de 81e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Omdat Roma-verdediger Marco Cassetti enkele minuten later zijn tweede gele kaart kreeg, was de slotfase in Udine nog spannend.

Roma en Inter treffen elkaar op 5 mei in het Stadio Olimpico in Rome. De twee ploegen zijn ook in een strijd verwikkeld om het landskampioenschap. De afgelopen vijf jaar stonden Roma en Inter alleen in 2009 niet tegen elkaar in de finale. Inter won in 2005 en 2006, Roma de volgende twee jaar. Vorig jaar won Lazio Roma na strafschoppen van Sampdoria.