Safina en Ivanovic naar Rosmalen

Dinara Safina en Ana Ivanovic zijn de toppers bij de vrouwen die mee gaan doen aan het Unicef Open tennistoernooi dat van 13 tot en met 19 juni gehouden gaat worden op de tennisbanen naast het Autotron in Rosmalen.

Toernooi-directeur Marcel Hunze wist voor deze editie ook Ivan Ljubicic, Marcos Baghdatis en Daniela Hantuchova te strikken. Van de Nederlanders heeft Robin Haase een wildcard gekregen. De organisatie hoopt hier in de komende weken nog zeker twee landgenoten aan toe te voegen.

"Ik heb altijd goed gepresteerd in 's-Hertogenbosch en kijk ernaar uit om er weer te spelen, zeker door de betrokkenheid van UNICEF," zei Safina die op tijd hersteld hoopt te zijn van een rugblessure. Ook Ivanovic is enthousiast. "Ik bewonder UNICEF voor het uitstekende werk dat ze doet over de hele wereld. Nog niet zo lang geleden heb ik een school in Belgrado bezocht en heb ik meegedaan aan rollenspellen in de klas. Het was een leuke en dankbare ervaring."

Vorig jaar wist Benjamin Becker na een finale tegen Raemon Sluiter het grastoernooi op zijn naam te schrijven. Bij de vrouwen wist Tamarine Tanasugarn voor de tweede maal op rij het toernooi te winnen.