Evans: "Kreeg geen respect bij Lotto"

Cadel Evans koos afgelopen winter verrassend voor een overstap naar het ProContinentale team van BMC. De wereldkampioen van Mendrisio maakte achteraf de overstap doordat hij vond dat de ploegleiding van zijn toenmalige ploeg, Predictor-Lotto, hem te weinig steunde.

"Vorig jaar bij Lotto verliep de communicatie niet goed," zei de Australiër in het Belgische Sportwereld. "De teamleiding wilde dat ik de honderdste editie van de Giro reed, maar ik zag dat niet zitten. Ik mikte als tweede grote ronde op de Vuelta, ter voorbereiding van het WK. Zoveel discussies, zoveel twijfels, zoveel stress die winter. Niets liep zoals het moest. Ja, misschien voelde ik daar wel een gebrek aan respect."

Volgens Evans, die vandaag meerijdt in de Waalse Pijl, veranderde de relatie tussen hem en Lotto toen hij de Tour de France van 2008 aan Carlos Sastre moest laten.

"Vanaf die dag werd ik anders bekeken in de ploeg. Ja, ik verloor. Sorry daarvoor. Ik deed ook maar wat ik kon. En in mijn ogen is het nog altijd de beste Tour die ik reed. Maar sindsdien was er duidelijk minder vertrouwen in mij. Ik mikte nog altijd op een plaatsje hoger dan die tweede stek, maar daarvoor waren er extra renners en middelen nodig. En het team wilde niet mee. Als ze me niet wilden steunen, mij best. Maar ik laat er mijn carrière niet door op de helling zetten."