Button blij met nieuw puntensysteem

Wereldkampioen in de Formule 1 Jenson Button is blij verrast dat het nieuwe puntensysteem in de sport goed lijkt te werken. In plaats van de eerste acht coureurs krijgen nu de eerste tien rijders punten en wordt de zege tegen opzichte van de tweede plaats (25 om 18 punten) meer beloond dan in het verleden (10 om 8 punten).

"Het zit allemaal heel dicht bij elkaar in het kampioenschap. Ik ben vrij verrast daarover. Ik denk niet dat ik de enige was die dacht dat het nieuwe puntensysteem de snellere coureurs meer zou belonen in plaats van de meer constante rijders. We hebben in de eerste drie races echter gezien dat consistentie nog steeds heel belangrijk is. Ik heb trouwens gehoord dat de volgorde in het kampioenschap met het oude puntensysteem niet anders zou zijn geweest dan nu, wat op zich een interessant gegeven is," zei Button op zijn site.

"Maar ik denk dat we over een paar races de gevolgen van het nieuwe puntensysteem pas echt goed kunnen overzien. Aan de finish komen, blijft echter belangrijk. Gelukkig zit het met de betrouwbaarheid wel goed bij McLaren en zijn de motoren van Mercedes de betrouwbaarsten op de grid. Tot dusver zijn we steeds met beide wagens gefinisht, als enige van de topteams overigens!" Button staat nu vierde in het kampioenschap, terwijl zijn team McLaren achter Ferrari bij de constructeurs op plaats twee bivakkeert.