Prudhomme: "Was een lastige keuze"

Christian Prudhomme heeft vandaag in L'Equipe zijn keuzes verdedigd met betrekking tot de aanstelling van de ploegen voor de Tour de France. De Tourdirecteur zei dat het een lastige keuze was om de zes wildcards toe te wijzen, waarbij onder andere de Nederlandse ploegen Vacansoleil en Skil-Shimano buiten de boot vielen, evenals de Franse continentale ploegen.

"Het was erg moeilijk om de teams te selecteren," zei Purdhomme. "We hebben altijd gezegd dat er tussen de dertig en 35 Franse renners mee moeten doen, maar het wielrennen wordt steeds internationaler. De economische kracht en de breedte van de kopmannen was een factor. En je kunt niet meer dan tweehonderd renners hebben. Dat is onveilig."

"De selectie van de zes resterende ploegen was gebaseerd op de kwaliteit van de ploegen en hun kopmannen. RadioShack met Armstrong. Sky met Wiggins en Boasson Hagen, Garmin met Vande Velde en Farrar, Katusha met Pozzato en Rodriguez, Cervélo met Sastre en Hushovd en BMC met de huidige wereldkampioen Evans."