Hamilton: "Racen tegen Schumi is speciaal"

Lewis Hamilton is er van overtuigd dat het racen tegen Michael Schumacher anders is dan tegen welke opponent dan ook. De wereldkampioen van 2008 kreeg vorige week tijdens de laatste wintertest in Barcelona al een voorproefje toen beide coureurs enkele ronden dicht bij elkaar reden. Uiteindelijk haalde de McLaren-coureur de Mercedes-rijder in.

"Dat was leuk. Ik haalde Michael in een lange run in mijn laatste stint bij," zei Hamilton tegen Autosport. "In plaats van even wat gas terug te nemen dacht ik laten we wat lol hebben en proberen dicht bij hem te komen. Dat was erg, erg lastig en het is goed om te ervaren hoe de auto zich gedraagt als je achter iemand zit. Ik daagde hem uit, leerde nieuwe dingen en dacht alleen er maar aan om hem snel in te halen."

"Ik was in staat om bij een van de bochten aan de binnenzijde bij hem te komen. Ik denk dat hij er ook wel lol in had, maar we reden duidelijk niet op hetzelfde tempo, omdat hij duidelijk zwaarder was dan ik qua brandstof. Maar het was erg leuk. Het is een uniek en speciaal gevoel om Michael Schumacher voor me te zien rijden en te weten dat hij het is. Het voelt anders dan achter welke coureur dat ook komen te zitten, omdat hij de zevenvoudig wereldkampioen is! Hij is een legende!"