Makaay: "Iemand halen die meer scoort dan ik wordt lastig"

Roy Makaay begrijpt niet goed waarom Feyenoord een zoektocht is gestart naar een nieuwe spits. De aanvaller zet zijn vraagtekens bij de opmerking van coach Mario Been dat hij 'op zoek is naar doelpunten'.

"Iemand halen die meer gescoord heeft dan ik wordt hoe dan ook lastig, denk ik", zegt Makaay in het programma Sport1 United. "Ik bedoel, kijk mijn cijfers er maar op na. Vorig seizoen had ik er ook nog zeventien inleggen. Na de winterstop heeft toen volgens mij alleen Luis Suárez (Ajax, red.) er meer gemaakt."

Hoewel Makaay zelfvertrouwen uitstraalt, scoorde hij dit seizoen pas tweemaal. Volgens Das Phantom door de keuzes van Been: "Dit jaar is een ander verhaal, als je weinig minuten maakt, is het ook lastig doelpunten maken."

Stoppen is na dit seizoen hoe dan ook geen optie. "In ieder geval is de interesse van Alemannia Aachen onzin, ik ga niet in de Duitse tweede divisie spelen. Of ik bij Feyenoord speel of ergens anders, kan ik nu nog niet zeggen. Dat zien we aan het einde van het seizoen wel."