McLaren wil geen topsalarissen betalen

McLaren-Mercedes wil niet terechtkomen in een salarisstrijd voor de tweede coureur van de Formule 1-renstal. Mercedes motorsportbaas Norbert Haug zei dat het team niet tot de bodem wil gaan om een goede coureur binnen te halen.

Namen die genoemd worden om in 2010 samen in een team met Lewis Hamilton te rijden zijn Kimi Räikkönen, Nick Heidfeld, Nico Rosberg en wereldkampioen Jenson Button. Toyota wil een topcoureur vastleggen en kan hiermee de salarissen opdrijven. McLaren wil niet de hoofdprijs gaan betalen om één van de genoemde coureurs binnen te halen.

"Kimi is een optie, maar er zijn er nog veel meer. Eén ding is zeker, coureurs die uit zijn op geld zijn niet geschikt voor ons. Ik zal geen namen noemen, maar we willen volledige toewijding van iemand die uit is op succes en niet iemand die zegt: 'Ik ben een grote naam, betaal me veel geld en ik kom voor je rijden,'" zei Haug.

Met twee hongerige rijders wil Haug dat McLaren volgend jaar voor de titel gaat, want de tweede helft van dit seizoen heeft bewezen dat de renstal weer vooraan mee kan strijden. "We hebben laten zien dat we competitief zijn door met Lewis overwinningen te pakken en degenen die om de titel strijden te verslaan. Het toont dat we de goede richting ingeslagen zijn en nu een stoeltje bij een winnend team aan kunnen bieden. Er zijn maar vier of vijf teams die dat kunnen doen."