Schumacher: "Button wint titel"

Zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher denkt dat Jenson Button genoeg heeft aan zijn voorsprong van veertien punten om de titel binnen te halen. De Brawn GP-coureur heeft nog vier races om de overige concurrenten van zich af te schudden.

Teamgenoot Rubens Barrichello staat met veertien punten achterstand het dichtste bij in de titelstrijd. Red Bull Racing-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber staan veel verder weg en hebben waarschijnlijk alleen in theorie nog een kans.

"Gezien de situatie verwacht ik dat Jenson de titel binnen gaat halen," zei Schumacher. "Het is erg lastig om hem te achterhalen, omdat Red Bull onder meer problemen met de betrouwbaarheid had. Sebastian kan niet veel kilometers meer rijden, dus het gaat lastig worden, omdat het verschil in punten te groot is."

Schumacher denkt dat Vettel in de toekomst meerdere titels op zijn naam kan schrijven. "Hij heeft daarvoor alles in huis. Ikzelf wilde nooit met iemand vergeleken worden en dat wil hij ook niet. Ik denk dat iedereen dat moet respecteren."