FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 september 2009

Debutant Parker: "Heb mezelf kunnen laten zien"

Bij FC Twente maakte Bernard Parker woensdagavond in het bekerduel tegen SC Joure zijn debuut. De vleugelspeler deed dit met verve. Twee keer wist hij in Joure het net te vinden.

"Een wedstrijd tegen een amateurteam lijkt vooraf misschien een eenvoudige, maar het blijft toch een duel dat je moet winnen", zo zegt Parker op de clubwebsite van de Tukkers.

"Als ploeg hadden we vooraf de doelstelling alles te geven. We hebben een flink aantal goals gescoord, zodat we aan die verwachting hebben voldaan."

"Ik was blij dat ik mijn speelminuten heb kunnen maken", vervolgt Parker zijn verhaal. "Ik heb mijzelf nu kunnen laten zien. Het geeft een goed gevoel als je in zo’n wedstrijd twee keer scoort."

[WK] Comeback Kashechkin bij WK tijdrijden

Andrei Kashechkin zal morgen tijdens het WK tijdrijden in het Zwitserse Mendrisio zijn comeback maken. Een schorsing van twee jaar voor dopinggebruik zit er voor de 29-jarige Kazach op en zodoende kan hij morgen meedoen.

Begin augustus liep de schorsing af voor Kashechkin, die in 2006 derde werd in de Vuelta. Zondag, tijdens de wegwedstrijd, zal Kashechkin niet in actie komen. De coureur zal naar verluidt volgend seizoen weer in het tricot van zijn oude ploeg Astana rijden.

Afellay: "Speelden in een te laag tempo"

Ibrahim Afellay was woensdagavond van grote waarde voor PSV. De middenvelder was verantwoordelijk voor de winnende treffer in het bekerduel tegen De Graafschap: 2-1.

De eerste helft was van de kant van PSV niet om over naar huis te schrijven. Dit zag ook Afellay. "De eerste helft was zwaar onder de maat", zo stelde de middenvelder na afloop tegenover de aanwezige media.

"De tweede helft was beter, maar dat kan ook niet anders als je het vergelijkt met de eerste helft. We speelden in een te laag tempo en met te veel man achter de bal. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten."

"Na de 1-1 moesten we weer even scherp zijn en aanzetten", vervolgt Afellay. "Gelukkig kon ik vrij snel na die goal scoren. Vooralsnog gaat het bij ons met ups en downs, maar het gaat wel steeds beter. Vanavond was dan niet goed, maar we hebben wel gewonnen. Dat is het belangrijkste."

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (23/9)

Vanavond werden er weer een aantal wedstrijden afgewerkt in de KNVB beker. De uitslagen én doelpuntenmakers kun je hieronder vinden.

Lange tijd leek Willem II op rozen te zitten in het duel met NAC Breda. De Tilburgers waren gelukkiger in de afronding van kansen en stonden na 66 minuten met 2-0 voor. NAC begon na een aantal wisselingen steeds beter in de wedstrijd te komen. Leonardo wist na 75 minuten door een blunder van Maikel Aerts de bal het net in te prikken. Een aantal minuten later was het opnieuw de Braziliaan die NAC ditmaal naast de Tilburgers schoot. In de tweede minuut van de blessuretijd was het een handsbal van Mourad in de zestien die de beslissing bracht. Scheidsrechter Bossen besloot een strafschop te geven en Matthew Amoah schoot deze onberispelijk binnen.

Thuisclub-Uitclub   
Rijnsburgse Boys -Go Ahead Eagles1-4
SDC Putten-SC Heerenveen0-7
Sportclub Joure-FC Twente0-8
VV Sparta Nijkerk-FC Zwolle 2-2*
De Treffers-BV Veendam2-0
FC Lisse-FC Den Bosch0-4
AFC-WFC Wezep0-1
FC Utrecht-FC Groningen2-4
VV Capelle-RKVV Westlandia4-0
VV IJsselmeervogels-Roda JC1-2
VVV Venlo-ADO Den Haag3-0
Willem II-NAC Breda2-3
VV Baronie-BVV Barendrecht1*-1
PSV-De Graafschap2-1

* winst na penalty's

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport. 

[Schotse League Cup] Uitslagen woensag 23 sept.

Ook in Schotland werd er gestreden om de League Cup. Hieronder de uitslagen van de wedstrijden die vanavond gespeeld zijn.

Celtic en Glasgow Rangers bekeren verder

Celtic en Glasgow Rangers hebben de volgende ronde van de Schotse League Cup bereikt. Glasgow Rangers ging op bezoek bij tweede divisonist Queens of the South. Na een kwartier pakte de Rangers dankzij Naismith de leiding. Tien minuten voor tijd scoorde Novo de 0-2. In de laatste minuut scoorde Harris nog wel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg, maar meer zat er niet in voor Queens of the South. Celtic won erg gemakkelijk op bezoek bij Falkirk. Dankzij doelpunten van tweemaal McDonald, McCourt en Killen won Celtic simpel met 0-4.

Uitslagen woensdag 23 september:

ThuisUitUitslag
Queen of the South (2)Glasgow Rangers1-2
FalkirkCeltic0-4
Heart of MidlothianDunfermline (2)2-1

'Topscheids plast op veld'

Op internet circuleert een filmpje van een opmerkelijke voetbalwedstrijd. Tijdens de topmatch tussen twee clubs uit de voetbalcompetitie van het oliestaatje Qatar zondert scheidsrechter Massimo Busacca zich even af.

Volgens velen staat de Zwitser rustig zijn blaas te legen. De wedstrijd tussen Al Gharrafa en Al-Khor werd op 12 september op Qatar TV uitgezonden. Het klokkenspel van de arbiter is echter niet op het filmpje te zien. "Uit schaamte hebben we een balkje geplaatst over de beelden", luidt de verklaring.

Gelukkig is het filmpje door een Arabier op YouTube gezet. Kijk (vanaf 0.30) en oordeel zelf!


Doet-ie het of doet-ie het niet?

[League Cup] Uitslagen woensdag 23 september

Ook vanavond werden er diverse duels gespeeld om de League Cup. Hieronder de uitslagen.

Manchester United en Chelsea bekeren verder

Manchester United en Chelsea hebben de volgende ronde bereikt van de League Cup. Makkelijk ging het echter niet voor beide clubs, die diverse basiskrachten aan de kant hielden. Chelsea trof op Stamford Bridge tweede divisionist Queens Park Rangers. Dankzij een doelpunt kort na rust van Salomon Kalou bekert Chelsea verder.

Ook Manchester United won met het meest minieme verschil. Al na een groot half uur stonden The Red Devils met tien man. Fabio da Silva kreeg de rode prent. Desondanks pakte Manchester United de voorsprong. Na ruim een uur spelen scoorde jongeling Danny Welbeck het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor Hull City zit het League Cup-avontuur erop. Op eigen veld werd met maar liefst 0-4 verloren van Everton. The Toffees leidden bij rust al met 0-3 dankzij treffers van Anichebe, Jo en Gosling. Na een klein uur spelen scoorde Leon Osman het vierde doelpunt van Everton.

Manchester City bekerde door ten koste van Fulham. Makkelijk ging het echter niet, aangezien een verlenging de beslissing moest brengen. In de reguliere speeltijd had Gera zijn ploeg Fulham nog aan een voorsprong geholpen, maar Gareth Barry maakte kort na rust de gelijkmaker. In de extra tijd bezorgde verdediger Kolo Touré zijn ploeg Manchester City alsnog de overwinning.

Uitslagen woensdag 23 september:


ThuisUitUitslag
Aston VillaCardiff City (2)1-0
ChelseaQueens Park Rangers (2)1-0
Hull CityEverton0-4
Preston N. End (2)Tottenham Hotspur1-5
Manchester UnitedWolverhampton Wanderers1-0
Manchester CityFulham2-1 n.v.

Brit is doodsbang voor vrouwen

De 27-jarige Neil Dando heeft een serieus probleem. De Brit is namelijk doodsbang voor vrouwen. Wanneer de gedachte aan een vrouw maar even door zijn hoofd gaat, krijgt hij paniekaanvallen.

"Ik ben bang dat ik nooit een serieuze relatie zou kunnen opbouwen", vertelt hij. "Op het werk heb ik geen problemen in de omgang met vrouwelijke collega's. Enkel als ik me aangetrokken voel tot een meisje, gaat het gruwelijk mis."

Dando's angst is geen officiële fobie. Toch heeft een Amerikaanse professor er in 1987 al een boek over gepubliceerd.  'Shyness and Love: Causes, Consequences and Treatment' (Verlegenheid en liefde: oorzaken, gevolgen en behandeling) heet het boek van Brian Gilmartin.

De eeuwige vrijgezel kwam erachter dat hij niet de enige is die met dit probleem worstelt. Dankzij internet las hij verhalen over andere 'patiënten'. Volgens professor Gilmartin zouden alleen al in de VS 1,7 miljoen mensen lijden aan deze angst. Nu Dando eenmaal weet wat hem mankeert, heeft hij besloten in therapie te gaan om van zijn angst af te komen.


Zoiets noemen we in gewoon Nederlands gewoon een homo...

[DFB Pokal] Uitslagen woensdag 23 september

Ook vanavond werden er diverse wedstrijden gespeeld om de DFB Pokal. Hieronder de uitslagen.

Bundesliga-clubs blameren zich

Diverse clubs uit de Bundesliga hebben niet de achtste finale van de DFB Pokal kunnen bereiken. Bayer Leverkusen en Hamburger SV blameerden zich tegen clubs uit lagere divisies. Ook VfL Wolfsburg, SC Freiburg en Hertha BSC overleefden de zestiende finales niet.

VfL Wolfsburg mocht op bezoek bij 1.FC Köln. De regerend kampioen keek na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Ishiaku trof tweemaal doel voor de thuisploeg. Tien minuten na rust zorgde Dzeko voor de aansluitingstreffer, maar tien minuten later was de marge alweer twee dankzij Freis. Nog geen minuut later kwam Wolfsburg dankzij Riether opnieuw in de wedstrijd, maar in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Daarom bekert 1.FC Köln met een knappe 3-2 overwinning door.

Hamburger SV, met Joris Mathijsen en Romeo Castelen in de basis, blameerde zich tegen VfL Osnabrück. VfL Osnabrück, uitkomend in de derde divisie, hield lang een 2-1 voorsprong. HSV, waar Eljero Elia na een uur Castelen verving, kwam via een benutte strafschop van Trochowski in de laatste minuut alsnog op gelijke hoogte. Een verlenging moest vervolgens de beslissing brengen. Demel zette HSV na honderd minuten op een 2-3 voorsprong, maar Grieneisen bracht VfL Osnabrück weer naast de bezoekers. Vervolgens werd er niet meer gescoord en penalty's moesten de beslissing brengen. Hierin was VfL Osnabrück verrassend de beste en bekert daarom door ten koste van de huidige koploper van de Bundesliga.

Ook Kaiserslautern heeft voor een daverende stunt gezorgd door Leverkusen met 2-1 uit te schakelen. De ploeg, uitkomend in de 2.Bundesliga, nam na dertien minuten de leiding. Kaiserslautern-speler Sam wist het net te vinden. Jendrisek verdubbelde na een uur spelen de score. Gekas scoorde voor Leverkusen nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan dat doelpunt kwam de Bundesliga-club, die op dit moment samen met HSV aan de leiding gaat in de Bundesliga, niet.

SC Freiburg moest op bezoek bij Augsburg, dat voetbalt in de 2. Bundesliga. Dankzij een doelpunt van Brinkmann na een uur spelen, bekerde Augsburg door. Ook 1860 München wist te stunten. De club komt ook uit in de 2. Bundesliga en trof op eigen veld Hertha BSC, dat totaal uit vorm is. De club, die vorig jaar nog vierde werd in de Bundesliga en nu de hekkensluiter is, vloog er na penalty's uit. Hertha kwam in de reguliere speeltijd nog wel terug van een 2-0 achterstand. In de verlenging werd er niet gescoord, dus moesten penalty's de beslissing brengen. Hierin hield 1860 München het hoofd koeler en bekert zo verder.

Ook VfB Suttgart mazzelde op bezoek bij VfB Lübeck, dat uitkomt in de Regionalliga Sud. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, maar in de verlenging trokken de bezoekers dankzij een doelpunten van Khedira en Cacau de wedstrijd alsnog naar hun toe. Een andere opvallende uitslag kwam uit de wedstrijd Eintracht Frankfurt tegen Alemannia Aachen. Beide clubs maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Na negentig minuten spelen stond er een 6-4 eindstand op het scorebord in het voordeel van Eintracht Frankfurt.

Uitslagen DFB Pokal woensdag 23 september:

ThuisUitUitslag
FC Augsburg (2)SC Freiburg1-0
Eintracht FrankfurtAlemannia Aachen (2)6-4
1860 München (2)Hertha BSC2-2 (pen: 4-1)
Werder BremenSt. Pauli (2)2-1
1. FC KölnVfL Wolfsburg3-2
Kaiserslautern (2)Bayer Leverkusen2-1
VfL Osnabrück (3)Hamburger SV3-3 (pen: 4-3)
VfB Lübeck (4)VfB Stuttgart1-3 n.v.


Homobar weert travestieten

Homo's die een homobar willen bezoeken in het nabij Chicago gelegen dorp Elk Grove Village, moeten voortaan casual gekleed gaan. Volgens een nieuwe policy moet je uiterlijk exact overeenkomen met dat van je pasfoto op je identiteitsbewijs.

Kort gezegd komt het erop neer dat als je op je paspoort eruit ziet als man, je ook als man naar binnen moet gaan. Een enorm probleem voor travestieten dus, een belangrijke subcultuur binnen de homoscene.

"Omdat ik niet fulltime de travestiet uithang, is het voor mij onmogelijk als vrouw op mijn paspoort te staan", laat een teleurgestelde 'Jeanette' weten. "Het is eigenlijk pure discriminatie, simpel gezegd."

De drastische maatregel is ingesteld nadat bekend werd dat veel travestieten en transseksuele hoeren de bar gebruiken als ontmoetingsplaats voor hun klanten. Dit zou de alcoholvergunning van de bar wel eens in gevaar brengen. De kroegeigenaren hebben laten weten bezig te zijn met een nieuwe oplossing.

IJverige leerlingen schrijven 'onzinboetes'

Maar blijkbaar leren onze aspirant agenten dat allemaal op de Politie Academie. Gij zult geen briefjes op bomen prikken. Ben benieuwd wie verantwoordelijk is voor het lesmateriaal. Misschien Prinses Irene die een goed gesprek heeft gehad met zo’n beprikte boom? Nederlandse gemeenten kunnen te pas en te onpas hele straten ontbomen maar wij burgers mogen geen punaise in een boom prikken. God verhoede dat er nog romantische zielen rondlopen die hun initialen in een boomschors kerven.
Ik vrees een week eenzame opsluiting.  

Uitslagen KNVB-beker (23/09/2009)

Woensdag werden er weer een aantal wedstrijden afgewerkt in de KNVB beker. De uitslagen én doelpuntenmakers kun je hieronder vinden.

NAC toont veerkracht in Tilburg

Lange tijd leek Willem II op rozen te zitten in het duel met NAC Breda. De Tilburgers waren gelukkiger in de afronding van kansen en stonden na 66 minuten met 2-0 voor. NAC begon na een aantal wisselingen steeds beter in de wedstrijd te komen. Leonardo wist na 75 minuten door een blunder van Maikel Aerts de bal het net in te prikken. Een aantal minuten later was het opnieuw de Braziliaan die NAC ditmaal naast de Tilburgers schoot. In de tweede minuut van de blessuretijd was het een handsbal van Mourad in de zestien die de beslissing bracht. Scheidsrechter Bossen besloot een strafschop te geven en Matthew Amoah schoot deze onberispelijk binnen.

Overige uitslagen

ThuisUitUitslag
Rijnsburgse Boys
Sardar
Go Ahead Eagles
Van der Biezen, Post, Gerritsen, Colak
1-4*
SDC PuttenSC Heerenveen
Papadopulos 3x, Elm 2x, Losada, Assaidi
0-7
SC JoureFC Twente
Parker 2x, Akram 2x, Wellington 2x, Rukavytsya, Vujicevic
0-8
VV Sparta Nijkerk
Muller, Vlugt
FC Zwolle
Van Polen, Lopes
2-2**
De Treffers
Echargui, Putsila
BV Veendam2-0
FC LisseFC Den Bosch
Peters, Barakat, Matusiwa, Van der Pluijm
0-4
AFCWHC
Mahmudov
0-1
FC Utrecht
Danso, Van Wolfswinkel
FC Groningen
Pedersen 2x, Matavz 2x
2-4
Capelle
Richard 2x, Van der Waal, Visser
Westlandia4-0
IJsselmeervogels
J. Winter
Roda JC
Sutchuin Djoum 2x
1-2
VVV-Venlo
Honda 2x, Calabro
ADO Den Haag3-0
Willem II
Demouge, Gregoire
NAC Breda
Leonardo 2x, Amoah
2-3
Baronie
Schrier
Barendrecht
Van Lare
1*-1
PSV
Koevermans, Afellay
De Graafschap
Bargas
2-1

* wint na extra tijd
** wint na strafschoppen

Vrouw baart baby van 8,7 kilo

Het lijkt wel of baby's steeds zwaarder worden. Zette een Roemeense vrouw vorige maand nog een baby van 6,7 kilo op de wereld, een Indonesische gaat er nu met maar liefst twee kilo overheen. Het jongetje, met een lengte van 62 centimeter en een gewicht van 8,7 kilo, is afgelopen maandag met behulp van een keizersnede geboren.

"Het gewicht van de baby maakte de operatie erg zwaar, vooral het deel waarbij de jongen uit de baarmoeder gehaald werd. Zijn benen waren zo groot", verklaart de gynaecoloog.

De nog naamloze baby kon zo groot worden vanwege de suikerziekte van zijn moeder. Dankzij de opname van te veel glucose groeit een dergelijk kind als kool. Een doorsnee boreling weegt namelijk tussen de drie en vier kilogram. 

De pasgeboren baby is Indonesiës zwaarste tot nu toe. Het vorige record stond op 6,9 kilo.

Activision haalt Wolfenstein uit Duitse winkels

Na bijna 65 jaar is de Tweede Wereldoorlog nog steeds een erg gevoelig onderwerp bij onze oosterburen en het was dan ook een kwestie van geduld voor de nieuwste Wolfenstein voor opschudding zou gaan zorgen. Helaas voor Activision had ontwikkelaar Raven Software in de gelocaliseerde versie van de game een hakenkruis laten zitten en als de Duitse regering ergens niet blij van wordt is het dat wel. De enige momenten dat hakenkruizen gebruikt mogen worden is in een artistieke of historische context en aangezien Wolfenstein nu niet bepaald een accurate weergave levert van WWII heeft Activision besloten direct de game uit de winkels te halen. De wet is vrij streng en het niet ondernemen van actie zou de publisher wel eens heel wat duurder kunnen komen te staan, dan de kosten die nu gemaakt moeten worden.

Na heel wat zoeken vond Kotaku een plaatje via wat Duitse collega's. Of dit daadwerkelijk de reden is voor het uit de winkels halen van de game is niet duidelijk. Het zou een vrij radicale zet zijn voor iets dat vrijwel niemand ooit zal opvallen tijdens het spelen van de game.


Rechtsonderin staat een klein hakenkruis

"Van der Vaart moet meer aan spelen toekomen"

Rafael van der Vaart ontbreekt in de voorlopige selectie van Nederlands Elftal. Volgens bondscoach Bert van Marwijk komt dit omdat hij de afgelopen maanden te weinig gespeeld heeft.

"Als we tegen Australië spelen is het vier maanden geleden dat Rafael zijn laatste wedstrijd speelde. Dat is te weinig en dat weet hij zelf ook. Ik vind hem een goede voetballer, zoals ik heel veel spelers van Nederland goede voetballers vind. Ik zeg altijd dat uitzonderingen de regel bevestigen, maar voor Van der Vaart heb ik al vaker een uitzondering gemaakt. Het houdt een keer op," aldus Van Marwijk.

Er is nog altijd een kans dat Van der Vaart toch nog meegaat naar Australië. "De situatie kan natuurlijk nog veranderen als hij de komende twee weken alles speelt. Of in ieder geval weer veel aan spelen toe komt."

In november al even aan de slag met Kratos

In Amerika zijn er al meerdere gelegenheden geweest voor een selecte groep mensen om God of War III even onder handen te nemen, zoals de E3, de Comic-Con en de PAX. Over een tijdje zal die eer iedereen ten deel kunnen vallen, want dan geeft Sony de E3-demo van de game vrij. Nou ja, vrij, je moet er nog wel wat voor doen, namelijk de God of War Collection kopen. Deze bevat naast remasters van God of War en God of War II ook een voucher waarmee je de demo van het derde deel kunt downloaden. Een slimme marketingtruuk van Sony, want er zullen zeker mensen zijn die de bundel alleen al voor de demo van deel III zullen gaan aanschaffen en mensen die nog twijfelden over de aanschaf worden hier wellicht mee overgehaald.

De God of War Collection zal vanaf november in de winkels liggen in Amerika. Een Europese versie laat nog tot 2010 op zich wachten, maar aangezien de Amerikaanse versie regiovrij is kun je die natuurlijk importeren. Dan zul je alleen nog een Amerikaanse PSN-account moeten hebben om de code te kunnen verzilveren. God of War III zelf zal in maart van 2010 volgen.

'Belgische mannen komen snel klaar'

Uit een onderzoek van een universiteit in Luik is gebleken dat maar liefst een derde van de Belgische mannen last heeft van vroegtijdige zaadlozingen. Tevens is uit het onderzoek gekomen dat bijna iedere Belgische man (98 procent) binnen zes minuten klaarkomt.

Het onderzoek is gehouden onder 461 Belgische mannen uit alle leeftijdsgroepen. Volgens het onderzoek hebben bepaalde natuurlijke factoren (zoals leeftijd of seksuele ervaring) invloed op een vroegtijdige zaadlozing.

De onderzoekers vinden dit een groot probleem dat zeker niet onderschat mag worden. "Te vroeg klaarkomen zorgt voor ontevredenheid bij zowel man als vrouw, het zorgt voor onzekerheid, stress of depressies. Het kan zelfs zo erg worden dat mannen seks vermijden of angst hebben om een nieuwe relatie aan te gaan," aldus een van de onderzoekers in een interview met de Belgische krant HLN.

WK uitgebreid met ploegentijdrit

Op de Wereldkampioenschappen zal in de toekomst ook weer een ploegentijdrit worden verreden. Het onderdeel keert in 2012 terug op de kalender.

Over het aantal renners per ploeg en de afstand is nog niks bekend. "Het kunnen vijf, zes of misschien zeven renners zijn. Er is in ieder geval bewust gekozen voor een andere opzet dan vroeger, toen vier renners honderd kilometer aflegden. De nieuwe opzet is visueel veel aantrekkelijker", aldus UCI-voorzitter Pat McQuaid.

In tegenstelling tot de rest van het WK, waar gereden word in landenteams, zal de ploegentijdrit een wedstrijd zijn tussen de merkenploegen.

Eerste beelden Wie is de Mol? 2010

De AVRO heeft een filmpje op haar website geplaatst dat unieke beelden bevat van het nieuwe Wie is de Mol? seizoen. Het tiende seizoen begint begin volgend jaar en wordt uitgezonden door de AVRO.

In het filmpje vertelt Pieter Jan Hagens aan de cameraman (de eindredacteur) dat het de eerste opnamedag is en dat de kandidaten zo op de plaats van bestemming komen. Volgens eerdere geruchten speelt het zich dit seizoen af in Japan

Aan het einde van het filmpje hoor je de crew communiceren via een walkie talkie. Ze communiceren bij een onrustige rivier, waar waarschijnlijk een opdracht zich afspeelt. 

Het filmpje is hier te bekijken. 

'Garantiefonds concerten wenselijk'

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor een later concert moeten er van op aan kunnen dat het concert doorgaat of dat ze anders hun geld terugkrijgen.

Dat heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) vanavond gezegd in RTL Boulevard. Hij reageerde op het faillissement van het artiestenbureau van Marco Borsato (The Entertainment Group).

Door dat faillissement dreigde een concertserie van Diana Ross niet door te gaan. Door ingrijpen van de zanger/acteur zelf werd dat voorkomen. De PvdA-bewindsman waardeert die inspanningen, maar vindt eigenlijk dat er een garantiefonds moet komen om dergelijke zaken te regelen.

Hij verwees naar de huizen- en reisbranche waar zulke fondsen gebruikelijk zijn. "Als staatssecretaris moet ik opkomen voor consumentenbelangen en daarom hoop ik in eerste instantie dat de branche een eigen code gaat opstellen."

De deelname van Mojo Concerts aan het reddingsplan voor de Rossconcerten was overigens ook mede ingegeven door het streven om de reputatie van grote muziekevenementen en het doorgaan daarvan hoog te houden.

Bell nieuwe teambaas Renault

Bob Bell, eerder de technisch directeur van het team, wordt de nieuwe teambaas van Renault. Niet de eerdere namen die de ronde deden van Alain Prost of David Richards. Bell zal tot eind 2009 het Franse team leiden.

In een statement liet Renault weten niet nader in te willen gaan op de hele kwestie. Een woordvoerder liet wel weten dat het Formule 1-project van Renault niet ter discussie staat.

Bell zal verantwoording af moeten leggen aan de president van het Renault Formule 1-team, Bernard Rey. Een nieuwe teamstructuur moet volgend seizoen meer lucht brengen binnen Renault F1.

Comeback Henin: "Geschenk voor het tennis"

Hoewel Justine Henin haar driemaal de weg versperde naar een grandslamtitel, kijkt Kim Clijsters vol enthousiasme uit naar de comeback van haar Waalse landgenote.

Ik denk dat de comeback van Justine erg goed nieuws is voor het vrouwentennis, maar nog beter nieuws is voor België in het algemeen", noteert de winnares van de US Open op haar digitale huis. "Justine werkte in het verleden erg hard om de knappe resultaten te behalen die ze in haar eerste carrière liet optekenen. Voor het tennis is het een schitterende zaak dat ze terug is."

Maar niet enkel Clijsters, die dit jaar eveneens haar rentree vierde in het circuit, ook de Belgische pers is blij dat Henin weldra aan haar tweede tennisleven begint. Zo noemt Le Soir het een geschenk dat beide Belgische dames elkaar weer op de tennisbaan zullen bestrijden: "Voor de Belgische sport, waar de echte vedetten even zeldzaam zijn als behaalde medailles op de Spelen, is de dubbele terugkeer van twee van haar grootste kampioenes een geschenk."

La Dernière Heure is het daarmee eens: "Wat een geluk! Henin die terugkeert in het spoor van Clijsters. Een magische droom voor het Belgische tennis. Omdat de vlam gedoofd was, stopte ze ermee. Maar die vlam is er weer en heeft haar zegedrang opnieuw aangewakkerd. Als haar lichaam meewil, mag ze van het onmogelijke dromen. En wij met haar.

Ook de Vlaamse kranten juichen de comeback van Henin toe. Het Laatste Nieuws: "Stapte Kim Clijsters-Lynch haar tweede tennisleven in als supermama in een stabiel gezin, dan lijkt Justine veel meer een verscheurde geest. Goed zo. Dat was ook de voedingsbodem en de drijfveer voor het succes in haar eerste tennisleven."

Het Nieuwsblad heeft eveneens vertrouwen in Henin, maar constateert dat er wel werk aan de winkel is. "Er is geen reden om eraan te twijfelen dat de comeback van Henin, de allerbriljantste speelster, haar weer naar de wereldtop brengt. Maar om Serena en Venus Williams af te stoppen, en zeker de beter dan ooit spelende Clijsters, ligt er toch wat werk op de plank. Bovendien zijn de verwachtingen torenhoog. Kan ze dat alles wel aan?"

[WK] Zieke Cavendish geeft verstek

Mark Cavendish zal komend weekend geen gooi kunnen doen naar de regenboogtrui. De 24-jarige Britse spurtbom heeft zich wegens ziekte teruggetrokken voor de wegrit van zondag in Mendrisio. Dat heeft de Britse wielerbond vandaag bekendgemaakt.

De Manx Express moest twee weken geleden noodgedwongen de Ronde van Missouri verlaten met een longinfectie. Klaarblijkelijk is hij daardoor nog altijd geveld, waardoor het geen zin heeft om zondag aan het vertrek te komen van de wegrit. De renner van Columbia-HTC, die dit seizoen onder meer Milaan - Sanremo en zes ritten in de Tour de France op zijn naam schreef, zal worden vervangen door Ian Stannard van ISD.

[WK] Gesink vol vertrouwen

Robert Gesink zal zondag vol vertouwen vertrekken bij het wereldkampioenschap in Mendrisio. De voorbereiding van de renner van Rabobank gaat volgens plan en lijkt bijtijds herstelt van zijn knieblessure.

"De wond begint een beetje te trekken en te jeuken, maar dat is een teken dat het herstel vordert," aldus Gesink, die tijdens de Vuelta geblesseerd raakte na een val en daardoor zijn gedroomde podium in rook op zag gaan. "Ik voel me steeds beter naar het WK toe. Het vertrouwen neemt echt toe. Wat dat allemaal in de wedstrijd betekent, zien we dan wel weer, maar alles verloopt momenteel zoals ik het ook had gehoopt."

De laatste paar dagen naar het WK doen zal de renner uit Varsseveld het rustig aan doen. "Vrijdag zullen we wel in groep het parkoers verkennen. Al ken ik dat natuurlijk al goed. Bovendien krijgen we zondag nog de kans het goed te zien voor de strijd ontbrandt. Ik heb er echt zin in."

Mens neukt indirect bijna 3 mln personen

De gemiddelde volwassene heeft indirect maar liefst ruim twee miljoen bedpartners. Deze schokkende conclusie valt te trekken uit een nieuwe online rekenmachine. De rekenmachine is gelanceerd door een scheikundige, die hiermee de gevaren van onveilig vrijen wil aantonen.

De doorsnee man heeft naar eigen zeggen negen vrouwen het bed in weten te lullen. Vrouwen zijn met een gemiddelde van 6,3 mannen een stuk bescheidener. Samen geeft dit een gemiddelde van 7,65 bedpartners. Wanneer men dit invoert in de calculator, komt men tot de ontdekking dat de gemiddelde mens seks heeft gehad met 2.811.024 personen.

Dit getal is gebaseerd op opvattingen van techneuten. Volgens sommige wetenschappers worden geliefden dankzij onbeschermde seks blootgesteld aan honderdduizenden ziektes van anderen.

De rekenmachine maakt gebruik van 'Six degrees of separation'. Deze theorie werd voor het eerst opgeschreven door de Hongaarse schrijver Frigyes Karinthy. Volgens deze theorie is iedereen maximaal zes stappen verwijderd van een willekeurig persoon.

Clare Kerr, hoofd seksuele gezondheid bij een keten van apotheken, omschrijft het als volgt: "Als we seks hebben met iemand, hebben we in feite niet alleen met die persoon seks, maar ook met diens vorige partners en voorgaande partners hun partners, en zo verder. Het is belangrijk dat mensen begrijpen hoe ze worden blootgesteld aan seksueel overdraagbare aandoeningen en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen met inbegrip van het gebruik van condooms en indien nodig vaker zichzelf laten controleren."

Ook opscheppen over je indirecte neukertjes? De sekscalculator vind je hier 

Spoorwegpolitie Alkmaar trekt wapen

Twee agenten hebben gisteravond hun dienstpistool moeten trekken nadat zij op het station werden belaagd door 10-tallen jongeren. Dit gebeurde na de wedstrijd AZ-Jong Ajax. Dat maakte het Korps Landelijke Politiediensten KLPD vandaag bekend.

Zichzelf 'supporter' noemende figuren van beide teams hadden elkaar opgezocht voor een confrontatie. In de hal van het station aangekomen keerden zij zich echter tegen vijf aanwezige agenten. Bloembakken en fietsen vlogen door de lucht richting agenten. Omdat ze daardoor in het nauw kwamen, moesten zij hun dienstpistool trekken. Assistentie was snel ter plaatse, waardoor er niet geschoten hoefde te worden.

Zes raddraaiers in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar uit Alkmaar en St. Pancras werden vervolgens door de opgetrommelde mobiele eenheid en politie gearresteerd.

Met dank aan keukenkwastje voor de submit!

Tribunaal begint proces ex-minister Rwanda

Het Rwanda-Tribunaal is vandaag begonnen met het proces tegen Augustin Ngirabatware. Die was in 1994, tijdens de volkenmoord in Rwanda, minister van Planning van de Centraal-Afrikaanse republiek.

De VN-aanklagers betichten Ngirabatware van een sleutelrol bij de planning van de genocide, die aan honderdduizenden Tutsi's het leven heeft gekost. Hij zou op diverse vergaderingen hebben gezegd dat geen enkele Tutsi gespaard mocht blijven. Ook zou hij in zijn rol als minister van Planning geld van donoren als VS, België en Wereldbank aan de Interahamwe hebben gegeven, de Hutu-militie die Tutsi's met kapmessen in stukken hakte.

Ngirabatware is de schoonzoon van Félicien Kabuga, de meest gezochte voortvluchtige verdachte van het VN-hof in het Tanzaniaanse Arusha. Kabuga wordt beschouwd als de financier van de genocide.

McClaren geschorst voor één duel

Tegen Joure moest FC Twente het in het bekerduel vandaag zonder coach Steve McClaren doen.

De tuchtcommissie schorste de trainer voor één duel omdat McClaren de regel van 'het betreden van het speelveld dan wel het verlaten van de instructiezone zonder toestemming van de scheidsrechter' had overtreden in de wedstrijd op 30 augustus tegen Feyenoord. De oefenmeester mag in de wedstrijd tegen Joure niet als trainer/coach optreden of een begeleidende rol vervullen.

Dat houdt in dat McClaren vanaf de tribune toe moet kijken aanstaande woensdag. De Brit mag ook niet in de kleedkamer, spelerstunnel of de technische zone komen en ook voor het duel geen contact hebben met zijn ploeg.

Dawn of War II: Chaos Rising aangekondigd

Het is zo ver: de nieuwe expansion van Warhammer 40,000: Dawn of War is aangekondigd. De uitbreiding van de real-time strategygame wordt een standalone, krijgt een nieuwe singleplayercampaign en geeft de mogelijkheid tot volledig nieuwe multiplayercontent. In de lente van 2010 kun je de expansion binnenhalen op Games For Windows-LIVE.

Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising heeft een geheel nieuw ras in de aanbieding, namelijk de Chaos Space Marines. Relic Entertainment houdt het hier echter niet bij. Ook worden nieuwe units toegevoegd voor de nu al bestaande rassen van de Orks, de Eldar en de Tyranids. Ook kun je verder spelen met het verhaal van de Blood Ravens, die nu een zeer persoonlijke vijand op het pad krijgen. Naast dit moois kun je nu ook de levelcap van 20 naar 30 boosten, krijg je sterkere upgrades voor jouw personages en er komen nieuwe mappen opties in de multiplayermode.

Kevin Kraff, vice-president van THQ, heeft er al zin in.
"Relic's passion for the Warhammer 40,000 universe and talent in crafting innovative RTS games will ensure Chaos Rising is an engaging experience that will advance the franchise and genre."


De Chaos Space Marines als figurines van Warhammer 40,000

Kat volledig ingetapet met Duct tape

De wreedheden jegens katten beginnen steeds extremere vormen aan te nemen. Naast een dertien maal beschoten kat, is er in het Amerikaanse Philadelphia nu een kat aangetroffen die van kop tot en met achterpoten is ingewikkeld met Duct tape. Voor de noobs: Duct tape is de sterkste tape van alle plakbandsoorten.

Gelukkig voor de poes (het is een vrouwtje) werd ze gisteren op straat  aangetroffen door een vrouw, die gelijk de Amerikaanse dierenbescherming inschakelde. De poes bleek van nek tot staart helemaal te zijn ingepakt door de tape. Doordat de medewerkers van de dierenbescherming over een flinke dosis geduld beschikken, wist men het plakband volledig te verwijderen.

De poes maakt het nu wonderwel goed. Ondanks de verschrikkelijke behandeling, is ze nu niet argwanender geworden tegenover mensen.

Een filmpje met de Duct tapepoes is hier te zien

Jol: "De Zeeuw niet uit basis weg te denken"

Demy de Zeeuw maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax. In Amsterdam vervulde hij vanaf het begin een belangrijke rol.

Martin Jol is op de website van Ajax heel enthousiast over De Zeeuw. "Demy is kritisch, ik kan hem niet meer wegdenken in het elftal" aldus de oefenmeester, die op korte termijn weer hoopt te kunnen beschikken over de Spanjaard Gabri. "Ja, Gabri heeft er weer zin in", zegt de Scheveninger. "Gabri gaat waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in het elftal."

De Zeeuw keert donderdag terug bij zijn oude werkgever AGOVV Apeldoorn, dat de tegenstander van Ajax is in de tweede ronde van het bekertoernooi. Heel veel heeft de middenvelder niet meer met de club. "Ik heb er maar een jaar gespeeld, maar het is natuurlijk leuk om terug te gaan", aldus De Zeeuw.

Over zijn eerste weken als Ajacied is De Zeeuw kritisch: "Ik denk dat ik mijn taken in het team goed uitvoer." Maar: " Ik leed veel balverlies, terwijl dit juist mijn sterkte is. Ook zocht ik te geforceerd de diepte. Maar eigenlijk kan ik er goed op terugkijken."

Eyong Enoh zal waarschijnlijk worden gespaard door Jol in het bekertreffen met AGOVV.

Brawn GP komt ook met laatste grote updates

Nu het einde van het seizoen nadert komt ook Brawn GP met de allerlaatste grote update. Eerder kondigde ook McLaren en Toyota aan dat zij de laatste grote updates in Singapore op de auto's monteren.

Na de dubbelzege die Brawn GP behaalde in Italië lijkt het beidde kampioenschappen haast niet meer te kunnen ontgaan. Toch pakt het Britse team nog een keer uit met een grote aerodynamische update. "Om er zeker van te zijn" vertelde Ross Brawn.

"Onze coureurs hebben het op Monza met een 1-2 fantastisch gepresteerd," laat Brawn weten. "Hopelijk kunnen we dat momentum doorzetten in Singapore. We hebben een forse aerodynamische update voor de BGP001 meegenomen en we verwachten een flinke stap vooruit te zetten."

Tiendalli maakt debuut bij Twente tegen Joure

Dwight Tiendalli debuteerde vandaag in de bekerwedstrijd tegen SC Joure als speler van FC Twente.

Bij Feyenoord werd het contract van Tiendalli enkele weken geleden ontbonden. De voormalig speler van FC Utrecht vond bij FC Twente echter al weer snel onderdak. In het bekerduel met Joure laat trainer Steve McClaren hem voor het eerst in de basis opdraven.

McClaren liet tegen Joure meerdere basiskrachten aan de kant. Zo hoefden Sander Boschker, Peter Wisgerhof, Kenneth Perez, Theo Janssen, Blaise N'Kufo en Bryan Ruiz niet aan de aftrap te staan in Friesland.

Spelers als David Carney, Wellington, Bernard Parker en Nashat Akram kregen in het bekerduel een kans.

Ramos: "Real kan Barça aan"

Vele ogen zullen dit seizoen gericht zijn op Real Madrid, dat door enkele miljoenenaankopen de aanval wil openen op aartsrivaal FC Barcelona.

De Catalanen veroverden vorig seizoen alle belangrijke prijzen en hielden de ploeg uit Madrid ruimschoots op afstand in de Spaanse competitie. Met name de 2-6 in Bernabeu maakte veel indruk.

Verdediger Sergio Ramos is strijdbaar en denkt dat Real Madrid door de investeringen in staat mag worden geacht om Barcelona dit seizoen het vuur aan de schenen te leggen. "Dit jaar is er een team dat zichzelf knap hersteld heeft en dat zijn wij", sprak Ramos vol zelftrouwen tegenover AS.

"We kunnen Barça aan. Er zijn nu twee spelers per positie en er kunnen wel op zes posities wissels worden doorgevoerd van de ene zondag tot de andere. Die wisselingen zorgen ervoor dat niemand uit zijn ritme raakt."

Moeder trouwt moordenaar dochtertje

Een Duitse moeder van 32 is getrouwd met de moordenaar van haar eigen dochtertje. De Duitse Miriam B. vindt zelfs dat de man te zwaar is gestraft.

De 41-jarige oud-politieagent Andreas B. sloeg de vierjarige Leonie twee jaar geleden met een voorwerp op haar hoofd. Vijf dagen later schudde hij haar hard door elkaar, waarna zij overleed. Andreas werd door de Duitse rechter tot 7,5 half jaar cel veroordeeld.

Ondanks de moord en de kwalificatie 'extreem gevoelloos' die de rechter Andreas meegaf, bleef de moeder verliefd op hem. Ze vergaf hem bijzonder snel en trouwde zelfs met hem in de gevangenis.

Met hun handen innig verstrengeld pleitten de twee deze week voor de Duitse rechter om strafvermindering. De rechtbank heeft nog geen uitspraak kunnen doen in deze opmerkelijke zaak.

Gogo gekte...

Kut kinderen, sodemieter een mooi eind op! Nee, ik heb geen klote GoGo's! Doodziek word je er van: je hebt boodschappen gedaan bij de C1000 en als je buitenkomt word je belaagd door een handvol kleine kutkinderen die allemaal vragen of je een Gogo hebt gekregen. Uit principe weiger ik die klote dingen aan de kassa. Gelukkig ben ik niet de enige die deze ergernis heeft, in klaagbaak loopt een fijn klaagtopic waar iedereen zijn of haar hart uit kan storten.

Nederlanders omgekomen bij vliegtuigcrash Frankrijk

In de Franse Alpen zijn gisteren twee Nederlandse zweefvliegers omgekomen door een crash met hun zweefvliegtuig. Dat zei de voorzitter van Zweefvliegaccommodatie Schinveld Hen Femer vandaag. De twee inzittenden waren lid van de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club.

Het vliegtuigje stortte rond 17:00 uur neer. Het toestel was opgestegen vanuit het kleine plaatsje La Motte du Caire. Wandelaars vonden het wrak van het toestel en alarmeerden de hulpdiensten.

Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De oorzaak wordt momenteel onderzocht. "Maar het is heel moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is, want er zijn geen vluchtrecorders" aldus Femer.  De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt, omdat nog niet alle familieleden op de hoogte gebracht zijn.

Doden door instorten schoorsteen India

Zeker vijftien medewerkers van een elektriciteitscentrale in India zijn om het leven gekomen toen vandaag een in aanbouw zijnde schoorsteen instortte.

Nog zeker vijftig mensen zitten vast onder het puin, meldde de politie. Zeven mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeveer honderd mensen werkten aan de bouw van de schoorsteen van de centrale in Balco Nagar. Het bouwwerk zou 275 meter hoog worden, de eerste 100 meter stond al.

Het incident had plaats tijdens zware regen en onweer. "Het is een zwaar ongeluk", aldus een woordvoerder van de politie, die verder liet weten dat een onderzoek naar het incident is ingesteld.

Verdachte piloot was eerder marinevlieger

De Nederlands-Argentijnse verkeersvlieger Julio P., die door de Argentijnse justitie wordt verdacht van verantwoordelijkheid voor politiek geïnspireerde misdaden tijdens de militaire dictatuur (1976-1983), was in die periode marinevlieger en gestationeerd op een beruchte instelling, de ESMA.

Dat was de technische hogeschool van de marine in Buenos Aires. Dit meldden Spaanse media vandaag. P. werd gisteren kort voor de terugreis naar Nederland uit zijn Transavia-vliegtuig gehaald door een speciale eenheid van de Spaanse politie.

De inmiddels 57-jarige P. is volgens meldingen van het Spaanse persbureau Europapress op bevel van de rechter in voorlopige hechtenis genomen. Hij zit vast in de gevangenis van Picassent ten zuidwesten van Valencia.

De Argentijnse justitie wil volgens de Spaanse justitie zijn uitlevering omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de martelingen en verdwijningen in de ESMA.

De ESMA is berucht geworden omdat er veel vermeende tegenstanders van de militaire regering in verdwenen en nooit meer werden gezien. Van de vele slachtoffers die er tijdens het regime werden gemarteld en om het leven gebracht, zouden waarschijnlijk meer dan duizend personen gedrogeerd en vanuit vliegtuigen boven zee zijn uitgeworpen.

De Argentijnse justitie onderzoekt onder meer deze 'vuelos de la muerte' (vluchten des doods). P. wordt gezocht in verband met vier Argentijnse strafrechtelijke onderzoeken naar de vluchten die destijds door de marine werden uitgevoerd.


Argentijnse marinevlieger Julio P. Argentijnse verkeersvlieger Julio P.  (foto: ANP)

Goed gezelschap in Battlefield: Bad Company 2 video

Battlefield: Bad Company; de Battlefield-game waarin vrijwel alles naar de klote geknald kon worden. De game kwam een hele tijd terug uit op de Xbox 360 en Playstation 3, en inmiddels zit Electronic Arts in de laatste paar maanden van de ontwikkeling van het vervolg: Bad Company 2. Zoals het doel van elk vervolg gaat Electronic Arts met Battlefield: Bad Company 2 voor een grotere, betere game.

In een interview vanaf de TGS 2009 krijgen we meer te zien en te horen over deze game. Battlefield: Bad Company 2 komt in maart 2010 uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Nederland organiseert WK in 2012

Niet het Belgische Hooglede of het Italiaanse Genua, maar Maastricht en Valkenburg mogen in 2012 het wereldkampioenschap organiseren. Dat heeft UCI-voorzitter Pat McQuaid vandaag in Lugano bevestigd aan een delegatie van de KNWU.

"Deze toekenning is een bevestiging van het vertrouwen van de UCI in het Nederlandse organisatietalent", aldus Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU. "Daarnaast zorgt de aantrekkingskracht van dit evenement van wereldniveau zeker voor een flinke impuls voor het wielerklimaat in Nederland."

De laatste keer dat het WK wielrennen in ons land werd georganiseerd was in 1998. Ook in dat jaar lag het parcours in Zuid-Limburg. De Zwitser Oscar Camenzind kwam destijds in de wegwedstrijd bij de heren op de Cauberg als eerste over de meet.

Gevouwen handjes in Batman: Arkham Asylum mappack

Vandaag is een nieuwe mappack voor Batman: Arkham Asylum verschenen, genaamd "Prey In The Darkness". De mappack bestaat uit één Predator- en één Combat-challenge. De ene vindt plaats in de Arkham Pumping Station, de ander in de Abandoned Glasshouse. De mappack is nu te downloaden in Europa via Xbox Live (alleen voor Gold-leden), het is niet bekend of deze mappack donderdag op PSN verschijnt, maar we nemen voor het gemak aan van wel.

Tietenoptocht trekt ruim 80.000 kijkers

Vandaag was het weer zo ver, de dag waar de mannelijke bevolking van Nieuw-Zeeland het hele jaar naar uitkijkt. Het jaarlijkse 'Boobs on Bikes' werd namelijk weer verreden in de stad Auckland. De optocht, met veel motoren en nog meer blote borsten, trok vandaag ruim tachtigduizend belangstellenden.

De publiciteit rond het controversiële evenement was dit jaar niet zo groots als andere jaren. Vorig jaar wilde de gemeente de parade nog verbieden, maar de rechter stak een stokje voor het verbod. Ondanks dat er dit jaar niemand had geklaagd, was de belangstelling net zo groot als vorig jaar. Voor een paar blote tieten is natuurlijke iedere man wel te porren.

Belangrijkste deelnemer aan de tocht dit jaar was Chelsea Charms. De blonde pornoster, gezegend met een neppe Z-cup, gaat er prat op de grootste boezem ter wereld te hebben. Charms reed overigens mee op een legertank.

Naast allemaal vrouwen, deden er ook enkele travestieten aan de optocht mee. Ook een topless, mannelijke motorrijder wist de route naar de parade te vinden.


Het is weer eens wat anders dan een bloemencorso

NCSoft reageert op lange wachttijden Aion

Aion is momenteel de MMO die vooral bekend staat als "the waiting game". Wachttijden van 9 uur worden in het FOK!Forum gemeld, maar ook elders zijn de wachttijden niet om te houden. NCSoft heeft nu een officiële reactie op deze situatie.

Ze wijten de hoge wachttijden aan het feit dat de game net nieuw is en iedereen graag de wereld van Aion wil betreden. Hierdoor krijg je een hogere serverload dan normaal gesproken het geval is. Ze houden in ieder geval de servers goed in de gaten en als de situatie aan blijft houden tot na de launch, dan zal NCSoft gaan overwegen om extra servers bij te gaan plaatsen. Op dit moment willen ze nog geen servers bijplaatsen om het simpele feit dat de kans dan bestaat dat later in de game, als de rush minder wordt, server zo laagbevolkt zijn dat de gameplay eronder gaat lijden. Ze hopen dat de users hier begrip voor hebben, aangezien populatie een belangrijke factor is in een PvPvE-game.


- "Pleeeeeeeeeeeeeeease let me...."
- "Nope, too busy."

"It’s important to remember that this initial rush is due to everyone trying to get into the game at the same time – this isn’t a scenario that’s likely to be repeated regularly since it’s really just about that initial rush of players trying to gain access to the game.

“That being said, we are actively monitoring and tracking the stats to ensure optimal experiences for players. As you well know, it’s a delicate balance between keep our servers healthy and maintaining a optimal experience for players. These next few days we will be calculating data and weighing the ideal time to open more servers. I think that the community will understand that in a game with PvPvE how important a healthy populated server is and that we do not want to go down the low pop server path…”

Aanhoudingen voor beschijnen Apache

De Koninklijke Marechaussee heeft vijf mannen aangehouden die nabij vliegbasis Eindhoven een Apache-gevechtshelikopter hadden beschenen met een laserpen. Dat maakte Defensie vandaag bekend.

De marechaussee kreeg gisteravond rond tien uur de melding dat Apache-helikopters beschenen waren met een laserpen. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden omdat de lasers piloten kunnen verblinden.

De bemanning van een van de helikopters spoorde de daders op met behulp van nachtzichtapparatuur. Zij hielden zich op bij een tennispark in Veldhoven. Het gaat om mannen tussen de 18 en 22 jaar. Zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Apache zonder laserpen  (foto: ANP)

[WK] Kristin Armstrong verpulvert concurrentie

Kristin Armstrong is in het Zwitserse Mendrisio op zéér overtuigende wijze wereldkampioen tijdrijden geworden bij de dames.

De Amerikaanse deklasseerde de tegenstand door bijna alle concurrentes op meer dan een minuut te zetten. Enkel de Italiaanse Noemi Cantele (zilver op 55 seconden) en de Deense Linda Villumsen (derde op 58 seconden) konden enigszins volgen. Beste Nederlandse was Regina Bruins met een vijftiende stek.

Het was voor de 36-jarige Amerikaanse, die eveneens de olympisch kampioene is tegen de klok, de tweede keer in haar carrière dat ze de sterkste was in de mondiale krachtproef tegen het uurwerk; eerder was ze namelijk al de beste in 2006 in Salzburg. Desalniettemin smaakte de overwinning niet minder zoet. "Het maakt niet uit wat je al gewonnen hebt, het blijft geweldig om wereldkampioene te kunnen worden. Ik heb me gefocust op deze dag en gelukkig verliep alles haast ideaal vandaag", aldus een dolblije Armstrong.

Uitslag WK tijdrijden dames:

#RennerNat.Tijd
1Kristin ArmstrongUSA35.26
2Noemi CanteleITA+0.55
3Linda VillumsenDEN+0.58
4Judith ArndtDUI+1.24
5Christiane SoederOOS+1.28
6Amber NebenUSA+1.29
7Tatiana AntoshinaRUS+1.31
8Tara WhittenCAN+1.34
9Karin ThürigZWI+1.38
10Jeannie Longo-CiprelliFRA+1.48
15Regina BruinsNED+2.14
20Ellen van DijkNED+2.44

Grand Prix van Canada nog onzeker

Bernie Ecclestone heeft woensdag aan CBC News laten weten dat de Grand Prix van Canada in 2010 onzeker is door financiële problemen aan het adres van de organisatie.

In de voorlopige racekalender die maandag de ronde deed stond de Grand Prix van Canada wel in vermeld, maar door financiële moeilijkheden van de commerciële bedrijfstak van 'Grand Prix F1 du Canada Inc.' is het nog maar de vraag of de Grote Prijs in juni verreden gaat worden.

Mocht de Canadese Grand Prix niet doorgaan, dan zal de Grand Prix van Turkije een weekje worden verschoven van 30 mei naar 6 juni 2010.

Final Fantasy XIII kent een nog onbekende feature

Tijdens de Tokyo Game Show zal Square Enix (uiteraard) Final Fantasy XIII presenteren. De game komt in december uit, dus hij zal zo'n beetje klaar zijn. Toch wil Square Enix nog niet te veel loslaten over de game. Sterker nog: een compleet menu zal verborgen zijn voor het publiek.

Wat dit menu precies doet, niemand behalve de mensen bij Square Enix weten het, maar het is wel bekend dat het belangrijk onderdeel van het game-systeem is.

Polyphony vs Real World: Ferrari 458 Italia

Ferrari en Polyphony hebben een naam hoog te houden. De ene als de fabrikant van begerenswaardige auto's en de ander als bouwer van natuurgetrouwe digitale auto's. Eén van de modellen die onlangs Monza mocht verlaten is de Ferrari 458 Italia, die bovendien ook nog eens de goedkeuring van de heren Hammond, Clarkson en May kon wegdragen.

Polyphony heeft er zoals gebruikelijk alles aan gedaan om de virtuele versie van de 458 Italia zo echt mogelijk te maken. Hieronder zien jullie het resultaat (doet het filmpje het niet, klik dan hier.

Mocht je je nog afvragen of de 458 Italia er echt zo uit ziet, hieronder kun je vergelijkingsshots tussen de Polyphony-versie en de Ferrari-versie zien.


Historische overwinning van HFC Haarlem

In de strijd om de KNVB beker heeft HFC Haarlem gisteren een knappe 3-1-overwinning behaald op buurman Telstar. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Haarlem in het bekertoernooi aan het langste eind trekt in de Kennemer Derby.

De eerdere vier ontmoetingen vielen ten prooi aan Telstar. In deze vijfde editie heeft de ploeg van Jan Zoutman dus een historische overwinning geboekt. De eerste maal dat beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 1967/1968, toen beide ploegen in een bekerpoule zaten met EDO en RCH.

In de eerste helft van de jaren ’90 werd de wedstrijd driemaal gespeeld in het bekertoernooi. In 1991/1992 was Telstar - Haarlem zelfs het affiche in de kwartfinale van de KNVB beker.

In de vijfde editie, op dinsdag 22 september jongstleden, begon Haarlem scherp aan de wedstrijd en kwam al in de vierde minuut op voorsprong door een doelpunt van Roel de Graaff. Laurens ten Heuvel verdubbelde na een kwartier spelen de score. Telstar kwam in de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen, al zorgde Haarlem-verdediger Mac-Intosch nog voor spanning door de bal boven zijn eigen doelman Marco van Duin op de lat te plaatsen.

Na rust was Telstar vaker op de helft van Haarlem te vinden. Na een handsbal van Milan Berck Beelenkamp in het eigen strafschopgebied mocht Fafiani vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer scoren. Invaller Marvin Wijks gooide de wedstrijd echter weer op slot. Na een dribbel aan de rechterkant schoot Wijks de bal op fenomenale wijze in de verre hoek, waarmee de eerste bekeroverwinning van HFC Haarlem op rivaal Telstar een feit was.

GeenStijl faalt met 3FM-demo

Een dikke blunder van GeenStijl vandaag. Groots pakten zij uit met het verhaal dat Coen Swijnenberg van 3FM's Coen en Sander-show een auditie van een toekomstige presentator op internet heeft verspreid.

De weblog stond direct met het opgeheven vingertje klaar. Met een "LOL, wat een loser" zou de auditie op internet zijn verspreid. Niets blijkt echter minder waar. Ramon 'de stagiair' van Timur (3FM DJ) heeft namelijk voor de gein een extra slechte auditie opgenomen en deze aan Timo Kamst (de 3FM DJ-school opleidingscoördinator) gegeven.

Timo zag wel iets in een grap, en stuurde de auditie vervolgens door naar BNN, zijnde een echte auditie. Vervolgens pakte Coen het op, die wist dat het hier om een grap ging, en verspreidde deze via Twitter.

Van Marwijk laat Van der Vaart thuis

Real Madrid-middenvelder Rafael van der Vaart behoort niet tot de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, dat op zaterdag 10 oktober een oefeninterland in en tegen Australië speelt.

Bij zijn huidige club Real Madrid komt Van der Vaart nauwelijks aan bod. De middenvelder behoort woensdag voor het duel met Villarreal pas voor de eerste keer dit seizoen tot de selectie van De Koninklijke. Van Marwijk gaf eerder al aan dat de positie van Van der Vaart in gevaar zou komen, mocht hij in Madrid niet aan spelen toekomen.

De definitieve selectie voor de wedstrijd tegen Australië wordt op 2 oktober onthuld.

Toekomst Raikkonen bij Ferrari onzeker

De President van Ferrari, Luca di Montezemelo, heeft laten weten dat Kimi Räikkönen niet zeker is van zijn stoeltje bij Ferrari. De geruchten gaan al langer dat de Fin zijn biezen moet pakken om te worden ingeruild voor Fernando Alonso.

Zijn teamgenoot, Felipe Massa, doet er alles aan om in Brazilië zijn seizoen weer te hervatten nadat hij een schedelfractuur opliep tijdens de Hongaarse Grand Prix. Als Räikkönen plaats moet maken voor Alonso is waarschijnlijk McLaren het aangewezen team voor de Fin. Het Britse team is niet erg tevreden over Heikki Kovalainen en zien Räikkönen waarschijnlijk graag terugkeren.

"We zullen een Braziliaanse coureur hebben omdat hij nog een kans verdient met het gegeven dat we god mogen danken dat hij niets mankeert. Aan de andere kant willen we de beste keuze maken maar we hebben nog tijd, we beslissen in een paar weken."

Loting voor Nederlands Davis Cup-Team

Zojuist heeft in Genève de loting plaatsgevonden voor de Davis Cup by BNP Paribas 2010. Het REAAL Nederlands Davis Cup-Team heeft een bye in de eerste ronde, die gespeeld wordt van 5 tot en met 7 maart 2010.

In de tweede ronde, van 7 t/m 9 mei 2010, speelt Nederland tegen de winnaar van het duel tussen Italië en Wit-Rusland. Als Italië dit duel wint, dan zal Nederland in mei een thuiswedstrijd spelen. Wint Wit-Rusland, dan speelt Nederland een uitwedstrijd.

Davis Cup-captain Jan Siemerink: "Het is niet de gemakkelijkste loting. Ik schat Italië het hoogst in van alle niet-geplaatste landen. We moeten afwachten tot maart voordat we weten of we uit of thuis spelen."

"Na het enerverende duel tegen Frankrijk kijkt REAAL met veel vertrouwen uit naar het eerstvolgende Davis Cup-duel. Uiteraard hopen we op een thuisduel. Tegen beide landen hebben we kans op een overwinning om opnieuw een promotieduel af te dwingen om terug te keren naar de wereldgroep", aldus Cornelie van Bergenhenegouwen, Directeur Marketing & Communicatie van de hoofdsponsor van het Nederlandse team.

Nederland herdenkt sterfdag André Hazes

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat André Hazes op 53-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. In het hele land wordt de sterfdag van de legendarische Amsterdamse volkszanger herdacht. Zo brengt TNT Post een postzegelboekje uit met negen zegels en nooit eerder gepubliceerde foto’s. Hazes' kinderen Roxeanne en André Jr. krijgen de eerste exemplaren overhandigd. Dat gebeurt in de Koninklijke Loge van de Amsterdam ArenA, waar op 27 september 2004 circa 50.000 fans afscheid namen van Hazes.

Het themakanaal van de TROS, Sterren.nl, staat de hele dag in het teken van de zanger met onder meer een Hazes Top 50. De uitzending wordt gepresenteerd door Roxeanne en André Jr. Zij doen dat vanaf een boot op de Vinkeveense plassen en varen zo langs hun vroegere huis.

Het NCRV-programma Man Bijt Hond gaat op zijn beurt op bezoek bij het Leidse medium Bep Monfils, dat contact zal proberen te leggen met Hazes. Fans van de zanger kunnen 's avonds onder meer terecht in de Amsterdamse discotheek The Power Zone, waar een speciale Hazes-avond op het programma staat.

André Hazes werd bekend met nummers als Eenzame kerst, De vlieger, Een beetje verliefd en De glimlach van een kind. In 1999 kende zijn carrière een enorme opleving dankzij de bioscoopdocumentaire Zij gelooft in mij, van regisseur John Appel. Hij liet vooral de weemoedige Hazes zien, tot lichte teleurstelling van de zanger zelf, die vond dat hij toch ook een heel vrolijke vent was. "Je kan enorm met mij lachen".


vijf jaar na André Hazes  (foto: DAG)

Politie pakt dronken man van de AA op

De Franse politie heeft een man aangehouden die met de auto folders van de Anonieme Alcoholisten (AA) naar het bureau kwam brengen.

De agenten roken een alcoholwalm rond de 56-jarige man toen die zich bij de balie meldde en deden een bloedtest. Hij bleek dronken achter het stuur te hebben gezeten.

De man had twee keer zoveel gedronken als is toegestaan. Hij was eerder ook al veroordeeld voor het rijden onder invloed. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Hij moet in december voor de rechter verschijnen, waar hij een celstraf van vier jaar kan krijgen.

Schop in de grond bij Leiderdorp

Door een damwand in te trillen heeft minister Camiel Eurlings (Verkeer) vanmiddag het startschot gegeven voor de verbreding van de A4 bij Leiderdorp.

Dat gebeurde na een druk op de knop door werkgeversvoorzitter Bernard Wientjes, ANWB-directeur Guido van Woerkom en voorzitter Alexander Sakkers van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Zij hebben krachtig gelobbyd, omdat de snelweg een belangrijke verkeersslagader in de Randstad is.

De stemming was feestelijk. De A4 Burgerveen-Leiden is de eerste van dertig fileknelpunten die met spoed worden aangepakt. Deze kabinetsperiode, voor mei 2011, moesten de projecten zijn uitgevoerd.

In de zomer van 2007 haalde de Raad van State nog een streep door de plannen voor de flessenhals op de A4 vanwege gebrekkig luchtonderzoek. De zaak was mede aangezwengeld door Milieudefensie. Wientjes reageerde destijds des duivels. Hij pleitte ervoor de overheidssteun aan de milieuorganisatie stop te zetten.

De weg krijgt zes rijstroken in plaats van de huidige vier, en wordt over 1400 meter verdiept aangelegd. Het project dat - twee jaar later dan voorzien - in 2014 klaar moet zijn, kost 680 miljoen euro.

Even 680 miljoen euro wegscheppen.  (foto: ANP)

Gilardino twee wedstrijden aan de kant

Alberto Gilardino is door de tuchtcommissie van de UEFA voor twee duels geschorst. De Italiaanse aanvaller ontving die schorsing naar aanleiding van het duel met Olympique Lyon.

Het duel tussen Fiorentina en de Fransen ging met 1-0 verloren. In dat duel gaf hij Jeremy Toulalan een elleboog.

De UEFA besloot hem daarop twee duels te schorsen. De spits mist daardoor de duels met Debrecen en Liverpool.

Uitslagen KNVB beker 22 september

Vandaag werd er gespeeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. Hieronder vind je de uitslagen en opmerkelijke zaken.

Excelsior liet zich bijna verrassen door de amateurs van Haaglandia. Pas na een knotsgekke wedstrijd en strafschoppen wonnen de Rotterdammers. In Doetichem versloeg Jong De Graafschap SC Cambuur Leeuwarden met één doelpunt verschil. In Maastricht zal het nog lang onrustig blijven. Stapte eerder de aanvoerder uit de selectie nu verloor de club van Spakenburg.

FC Volendam speelde tegen Sparta en sleepte er een verlenging uit door wie anders dan Melvin Platje. Helaas voor het palingdorp schoot Duarte in de verlenging Sparta naar de winst.

De grootste wedstrijd op papier vooraf was uiteraard AZ tegen Jong Ajax, wat George Ogararu, Marko Pantelic, Rasmus Lindgren, Kenneth Vermeer en Oluguer uit het eerste opstelde. In praktijk was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Waarin AZ een doelpunt van Pellé zag afgekeurd worden. Vlak erop moest Sergio Romero zich laten vervangen met een knieblessure. Erik Heijblok debuteerde zodoende bij de Alkmaarse ploeg.

Steeds meer was AZ de boven liggende partij maar scoorde ze niet. Waardoor Jong Ajax een kans bleef houden op een stuntje. Zeker toen Sébastien Pocognoli hands in de zestien maakte maar helaas voor de jeugdige spelers kreeg Ajax geen strafschop maar een corner. In de eerste 90 minuten viel geen doelpunt en dus moest er verlengd worden.

In de eerste minuut van de verlenging liet Moussa Dembele zijn klasse zien en maakte de 1-0. Kort erop volgde van de voet van Dembele ook de 2-0 en was de wedstrijd verworden tot een formaliteit. Vlak voor tijd maakte de Belg bijna zijn derde, helaas voor hem en AZ lukte dat niet.

Thuisclub-Uitclub
ASWH
S. Soares, J. Brard
-GVVV
Van Meegdenburg
2-1
FC Dordrecht
Öcal (e.d.), Verhoek, Kalisse
-Fortuna Sittard
Rychlik, Grabovac
3-2
Spakenburg
Van den Meiracker 2, Amerzgiou
-MVV
Papy
3-1
FC Eindhoven
Van Boekel, Kantelberg
-NEC
Vleminckx 2, El Kabir
2-3
Heracles Almelo
Quansah
-RKC Waalwijk1-0
Telstar
Fafiani
-Haarlem
De Graaff, Ten Heuvel, Wijks
1-3
Vitesse
Hofs 3, Claudemir, Molhoek
-FC Oss
Tshibamba, Lip
5-2
Excelsior Maassluis
Redert, Almeida, Zijm, Van den Berg
-Bennekom
Koopman, Van de Peppel
4-2
Jong De Graafschap
El Hassnaoui
-SC Cambuur Leeuwarden1-0
FC Omniworld
Rijnink
-Helmond Sport
Voskamp, Habraken, Höcher
1-3
AZ
Dembélé 2
-Jong Ajax2-0
AFC 34
Ruder
-FC Emmen
Stroeve 3, Poldervaart 2, Denissen
1-6
LRC Leerdam
De Gans
-RBC Roosendaal
Nelson 2, Ars 2, De Leeuw
1-5
Haaglandia / Sir Winston
Sensoy 2, Renfurm, Schotman, Stoffels, Keijzer
-Excelsior
Nieveld, Fernandez, Janota, Van Steensel, Alisic, Van Peppen
6-6*
FC Volendam
Platje
-Sparta
Falkenburg, Duarte
1-2

* winst na penalty's

SP en PVV: rechters sneller ontslaan

Rechters die grove fouten maken, moeten sneller hun ontslag krijgen aangezegd, vinden oppositiepartijen SP, PVV en Kamerlid Verdonk.

Krista van Velzen van de SP heeft volgens de NOS gezegd dat ze af wil van de praktijk dat blunderende rechters kunnen blijven zitten omdat ze voor het leven zijn benoemd. Aanleiding voor de commotie is de ontsnapping van mensenhandelaar Saban B., die onlangs van de rechter op proefverlof mocht terwijl bekend was dat hij vluchtgevaarlijk was.

De rest van de Tweede Kamer ziet echter niets in het voorstel. CDA en VVD vinden dat het niet aan het parlement is om zich te bemoeien met besluiten van individuele rechters. Ook is het nu al mogelijk om rechters te ontslaan en is dus geen extra wetgeving nodig, vinden zij.

Minister Hirsch Ballin van Justitie vindt eveneens dat de politiek terughoudend moet zijn.

Lees hier de snoeiharde kritiek op de bescherming van de rechter die Saban B. liet gaan.

Amerikaanse klas in shock na zien Fitna

Een leraar van een middelbare school in de Verenigde Staten heeft het te bont gemaakt volgens sommige ouders; hij heeft het namelijk aangedurfd om Fitna in de klas te vertonen. Na het zien van de film van Geert Wilders had één leerlinge zelfs psychische bijstand nodig, aldus haar vader. 

Nadat de leraar van de County High School in Pulaski (Kentucky) de zestien minuten durende film had laten zien, kwamen sommige leerlingen erg ontdaan thuis. Diverse ouders eisen dan ook excuses van de leraar en van de schoolleiding.

"Deze film had nooit in de klas van mijn dochter afgedraaid mogen worden", aldus Bill Curey, een van de vaders. "Er zitten zoveel gewelddadige scènes in Fitna. Sinds mijn dochter de film heeft gezien, is ze niet meer dezelfde. Ze gaat niet meer naar school en inmiddels heeft ze professionele hulp".

Met dank aan KRIBBET voor de submit!

Klokkenluider sleutel in Renault-gate

Een onbekend gebleven klokkenluider binnen Renault heeft voor het bewijs gezorgd in de zaak van de samenzwering rond de crash van Nelson Piquet jr. vorig jaar in Singapore. Het kwam Renault op een voorwaardelijke straf van twee jaar te staan en straffen voor Flavio Briatore en Pat Symonds.

Rond de Grand Prix van België was er nog maar weinig bewijs tegen Renault, maar dat nam een vlucht toen tijdens interviews met teamleden er een begon te praten. Hij vertelde dat Nelson Piquet jr. na de kwalificatie naar Pat Symonds stapte met het idee van een opgezette crash. En dat idee is ten uitvoer gebracht nadat Symonds Flavio Briatore had geïnformeerd.

De World Motor Sport Council gaf er een verklaring over uit. "De theorie over de gebeurtenissen werd voorgelegd aan Pat Symonds en Flavio Briatore. Meneer Symonds heeft het niet ontkend, terwijl meneer Briatore elke betrokkenheid ontkende en de discussie niet in twijfel trok."

Renault heeft vanwege de klokkenluider de aanklachten niet aangevochten en geaccepteerd dat er een samenzwering was. WMSC: "Het bewijs (verzameld door Renault en de FIA, red.) ondersteunt dat de klokkenluider één van de vele werknemers binnen Renault F1 was die niets met de samenzwering te maken hadden. De acties van de klokkenluider tonen aan dat niet het hele team bij de samenzwering betrokken was en dat het slechts twee tot drie mensen betrof."

Renault heeft in een korte verklaring aangegeven dat het de identiteit van de klokkenluider geheim wil houden.

Renault trekt aanklacht tegen Piquets in

De aanklacht die Flavio Briatore namens Renault had ingediend tegen Nelson Piquet senior en junior is ingetrokken. Het Franse team had de twee aangeklaagd wegens ‘chantage en valse beschuldigingen’, welke later alles behalve vals leken te zijn.

"We willen deze hele affaire achter ons laten", zei Ali Malek, de advocaat van Renault. "De aanklachten zijn ingetrokken. Op 11 september werden de aanklachten ingediend, vanwege chantage en valse beschuldigingen, en ze kwamen van Renault F1 en Flavio Briatore. Ze waren direct gericht tegen Nelson Piquet jr."

"Ik heb begrepen dat Briatore de aanklacht niet heeft ingetrokken, maar wij willen een streep zetten onder deze kwestie en het zo snel mogelijk achter ons laten."

[NBA] Prochorov wil de Nets kopen

De rijkste man van Rusland, Michail Prochorov, heeft een bod gedaan op de New Jersey Nets. Volgens zijn eigen blog zou hij gisteravond een bod hebben gedaan aan de aandeelhouders van het NBA-team

Prochorov zou het team overnemen in ruil voor een lening om het nieuwe stadion te bouwen. Het is op dit moment nog niet bekend om welk bedrag dit gaat maar volgens de blog zou het om een symbolisch bedrag gaan.

Bruce Ratner, de huidige eigenaar van de Nets, heeft nog niet bevestigd of hij ingaat op het bod. In december werden de plannen duidelijk om het team naar Brooklyn te verhuizen met een nieuw modern stadion. Prochorov is ook mede-eigenaar van het CSKA basketbalteam in Moskou. Volgens Forbes wordt zijn fortuin op 9.5 miljard dollar geschat.

De beweegredenen van de Rus zijn om het basketbal populairder te krijgen in zijn thuisland maar ook de toegang tot de NBA makkelijker te maken voor zijn landgenoten.

Kabinet is te vaag over Lissabon-doelen

Het kabinet is volgens de Algemene Rekenkamer te vaag over het al dan niet behalen van Europese doelen op het gebied van de economie en banengroei. De Tweede Kamer heeft de afgelopen jaren onvoldoende bruikbare informatie gekregen om kabinetsmaatregelen te kunnen controleren. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport 'Lissabonstrategie voor duurzame economische groei en werkgelegenheid' van de Rekenkamer.

In 2000 is in het Verdrag van Lissabon afgesproken dat de Europese Unie in 2010 de meest dynamische en concurrerende kenniseconomie van de wereld moet zijn. In maart 2010 wordt de nieuwe 'Lissabon-agenda' vastgesteld. Daarbij moet Nederland volgens de Rekenkamer erop inzetten dat minder verschillende doelen worden afgesproken. De doelstellingen moeten ook zo concreet worden dat het beter te controleren is of ze ook gehaald worden.

Volgens de Rekenkamer geeft Nederland jaarlijks 35 miljard euro uit aan de zogeheten Lissabon-doelen, vooral op het gebied van werkgelegenheid en infrastructuur. Veel is al staand beleid en het is niet altijd even duidelijk of dankzij de EU-afspraken er een schepje bovenop wordt gedaan. De doelen zijn vaak niet meetbaar gemaakt met beoogde resultaten, waardoor het lastig is om te bepalen of ze wel behaald worden.

In reactie op een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) om door te gaan met de Lissabon-agenda zei minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken begin deze maand al dat "scherper" gekeken moet worden naar de doelstellingen. Mede onder druk van de economische crisis moet volgens de bewindsvrouw gekozen worden bepaalde dingen niet meer te willen, terwijl op andere terreinen juist een tandje bij moet. Daarbij zei ze ook dat prestaties van de EU-lidstaten inzichtelijker moeten worden om ze te kunnen vergelijken en achterblijvende landen aan te kunnen spreken.

Kabinet is te vaag over Lissabon-doelen  (foto: ANP)

Lindgren baalt van zijn situatie bij Ajax

Rasmus Lindgren baalt van zijn situatie bij Ajax. De 24-jarige middenvelder, die onder de voormalig trainer Marco van Basten nog aanvoerder was, speelt nu mee met de beloften van Ajax. Dinsdag speelde hij nog met Jong Ajax tegen AZ in de tweede ronde van de KNVB-beker.

"De situatie waarin ik zit is niet leuk", aldus Lindgren tegenover Het Parool over zijn situatie bij de hoofdstedelingen. "Ik ging met een goed gevoel deze competitie in. Een basisplaats is moeilijk te bemachtigen in zo'n grote selectie, maar ik had niet het idee dat ik helemaal uit beeld zou raken bij het eerste elftal. Dat is wel het geval en dat is teleurstellend."

De Zweed is naar eigen zeggen voldoende gemotiveerd om voor het eerste elftal te gaan. "Ik train voluit, ik geef alles tijdens de wedstrijden van het tweede. Als zich op enig moment weer een kans voor doet bij het eerste elftal, moet ik scherp en fit zijn."

Over een vertrek bij de Amsterdamse club is volgens de voormalig speler van FC Groningen geen sprake. "Ik ga niet nu al roepen dat ik perse weg wil in de winterstop. In december maak ik de balans op", besluit Lindgren.

Zé Roberto: "Einde interlandcarrière was fout"

Zé Roberto baalt er flink van dat hij in 2006 heeft besloten om nooit meer voor de nationale ploeg van Brazilië uit te komen. De middenvelder van Hamburger SV zou graag met de Goddelijke Kanaries naar het WK 2010 in Zuid-Afrika gaan.

"Dat ik mijn interlandcarrière heb beëindigd was de grootste fout van mijn leven. Bij elke wedstrijd van het nationale team zit ik voor de televisie. Het feit dat ik er niet bij ben, raakt me in mijn ziel", treurt de spelmaker tegenover Bild. "Het is mijn grote droom om nog een WK voor Brazilië te spelen."

Zé Roberto speelde de meeste jaren van zijn loopbaan bij Bayern München. Afgelopen zomer verliet hij de topclub om te gaan spelen bij HSV. Komend weekeinde staan beide ploegen tegenover elkaar en Zé Roberto denkt dat zijn team niet kansloos is tegen de ploeg van Louis van Gaal.

"Natuurlijk is het respect voor de grote successen van die club er nog. Maar Bayern München is niet meer onverslaanbaar. Andere teams hebben ze ingehaald", oordeelt de middenvelder, die, met uitzondering van een seizoen bij Santos, al sinds 1998 in de Bundesliga speelt.

United krijgt meer blessuretijd dan anderen

Afgelopen weekeinde won Manchester United de stadsderby van Manchester City diep in de blessuretijd. Michael Owen zorgde voor de bevrijdende 4-3 en daarmee voor de drie punten. City-trainer Mark Hughes was behoorlijk kwaad op het arbitrale trio van die wedstrijd en gaf aan dat United meer tijd kreeg om een achterstand om te buigen.

Na de uitspraken van Hughes te hebben gehoord, besloot de Engelse krant The Guardian een onderzoek te beginnen. De krant ging op zoek naar feiten die deze uitspraak konden bevestigen. Vanaf het seizoen 2006/2007 telde het dagblad elke seconde na de negentig minuten op. De uitkomst van het onderzoek is dat scheidsrechters op Old Trafford ruim een minuut extra laten doorspelen om The Red Devils alsnog langszij of zelfs op voorsprong te laten komen. Voor velen is dit een verrassende uitkomst.

Tijdens 48 thuisduels werd er gemiddeld 191,35 seconden blessuretijd bijgetrokken wanneer United op een voorsprong stond. Bij een achterstand of gelijke stand werden er 257,17 seconden langer doorgespeeld. De vierde official gaf afgelopen zondag aan dat er vier minuten bij zouden komen, maar Owen vond in de 96ste minuut pas het doel.

Blessure Romero lijkt mee te vallen

De blessure van AZ-doelman Sergio Romero lijkt mee te vallen. De Argentijn moest van het veld af in het duel met Jong Ajax vanwege een knieblessure.

Tegenover ELF verklaarde de keeper dat er slechts wat vocht in zijn knie zat. Romero hoopt over een dag of drie weer op het veld te staan. Verder heeft hij geen beschadiging aan zijn knie opgelopen.

Na de botsing met Ajacied Marko Pantelic werd gevreesd voor een ernstige knieblessure. De knie van Romero kraakte zelfs en werd erg dik.

Erik Heijblok maakte door het uitvallen van Romero zijn eerste speelminuten voor de landskampioen. De doelman hield zijn doel schoon.

Maes naar Quick-Step Innergetic

Nikolas Maes zal volgend seizoen gaan uitkomen voor Quick-Step. De 23-jarige Belg stond sinds 2006 onder contract bij Topsport Vlaanderen, waarmee hij dit jaar zijn eerste rit won.

Na zich drie jaar te hebben ontwikkeld denkt Maes nu klaar te zijn voor het echte werk, zo liet hij woensdag voor de start van de Omloop van het Houtland weten aan de Belgische media.

"We kwamen snel tot een akkoord. Ik heb een contract ondertekend van twee seizoenen," vertelde Maes aan de pers. "Ik heb me de afgelopen drie jaar kunnen aanpassen aan het profpeloton, en ik vond dat de stap naar een ProTourteam nu wel mocht komen. Na winter zal ik met de ploeg samenzitten om te bespreken hoe mijn programma er volgend jaar zal uitzien."

Roorda ondergaat meniscusoperatie

Sc Heerenveen-speler Geert Arend Roorda is maandag succesvol in het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam aan de meniscus geopereerd. De 21-jarige middenvelder onderging een kijkoperatie waarbij een beschadiging van de meniscus werd geconstateerd. Daarop is meteen ingegrepen.

Roorda onderging de operatie omdat hij last bleef houden van zijn knie. "Er is een gedeelte van de buitenmeniscus weggehaald en de knie is schoongemaakt. Geert revalideert eerst enkele weken in Zeist en komt halverwege oktober naar Heerenveen," meldt fysiotherapeut Erik ten Voorde, die weet dat de Fries zes tot acht weken uitgeschakeld zal zijn.

Roorda kampt al twee jaar met knieproblemen en onderging verschillende operaties aan het gewricht. Vorig seizoen maakte hij in maart zijn rentree op de velden en speelde vier duels in de hoofdmacht van Heerenveen. Ook kwam de middenvelder in de bekerfinale in actie. Daarna kwamen de klachten bij een toernooi in Toulon terug.

Makaay in de basis tegen Harkemase Boys

Roy Makaay mag zijn opwachting weer eens maken in de basiself van Feyenoord. De spits van de Rotterdammers zal de plaats innemen van Jon Dahl Tomasson in het bekerduel met Harkemase Boys.

De Deen krijgt rust van trainer Mario Been, meldt De Telegraaf. Ook Sekou Cissé, Karim El Ahmadi en Jonathan de Guzman wordt rust gegund door de Rotterdamse oefenmeester.

Andre Bahia zit noodgedwongen een schorsing uit. De ploeg heeft in tegenstelling tot de topper met PSV een metamorfose ondergaan. Naast Makaay staan ook Denny Landzaat, Kevin Hofland, Tim de Cler, Georginio Wijnaldum, Diego Biseswar en Luigi Bruins in de basis.

De jeugdspelers Luc Castaignos en Stefan de Vrij gaan mee. Net als Stefan Babovic, die op de bank zal beginnen.

Blind wil terugkeren naar Ajax 1

Lang hield Jong Ajax dinsdagavond stand in het DSB-stadion, maar in de verlenging kwam de klasse van AZ alsnog bovendrijven. Moussa Dembélé was de Amsterdamse verdediging in drie minuten twee keer te snel af. Daley Blind maakte, naast Oleguer, een prima indruk in de achterste linie.

Vijf competitiewedstrijden mocht Blind junior onder Marco van Basten spelen, maar met de komst van Martin Jol is de middenvelder op het tweede plan terecht gekomen. Letterlijk, want op maandagavond speelt hij mee met het tweede van Ajax. Het bekerduel met AZ was een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat hij in z’n mars heeft.

"Voor mezelf wilde ik ook laten zien dat ik op dit niveau kan spelen", legt Blind na afloop uit aan Goal.com. "Dit is goed voor me. Hier word ik sterker van." En ja, Blind speelde een prima partij. Het gebrek aan lengte compenseerde hij door een uitstekende timing en door voetballend naar een oplossing te zoeken.

"Ik vond dat we de wedstrijd onder controle hadden", vervolgt hij over het duel. "Ook al waren zij het meest in balbezit. We hadden niet echt het idee dat ze er doorheen kwamen. We hebben een paar goede counters gehad, daar hadden we misschien iets meer mee kunnen doen. Het is gewoon zonde en onnodig."

Politie Italië vindt krokodil op balkon

De politie in de Zuid-Italiaanse stad Napels heeft een opmerkelijke vondst gedaan in de woning van een maffialid. Bij onderzoek naar een bende maffiosi die mensen onder druk zetten om beschermingsgeld te betalen, troffen agenten een krokodil aan op het balkon van een van hen, berichtten Italiaanse media vandaag.

Volgens de politie werd het reptiel vooral gebruikt als middel om onwillige ondernemers ertoe te bewegen toch beschermingsgeld te betalen aan de Camorra, de beruchte Napolitaanse maffia. De politie heeft de eigenaar van de krokodil opgepakt. Het dier is overgebracht naar een dierentuin. De krokodillenhouder is onder meer beschuldigd van illegaal bezit van wilde dieren.

Hamilton: "Terugkeer Nelson Piquet mogelijk"

Volgens regerend wereldkampioen Lewis Hamilton maakt Nelson Piquet Jr. nog kans om de komende jaren bij een team uit de Formule 1 in te stappen. Volgens velen maakt Nelsinho geen kans meer om te racen in de Formule 1 vanwege ‘crash-gate’.

"Hij heeft een geweldig CV qua racen, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Ik kan natuurlijk niet weten hoe hij zich op het moment voelt na het hele gebeuren met Renault en Briatore, maar ik ga er van uit dat hij zichzelf gaat herstellen en verbeteren", verklaarde Hamilton deze ochtend aan Autosport.

"Ik geef me voor de volle 100% en zelfs nog meer. Dat zit in mijn karakter. Het kampioenschap halen we dit seizoen niet meer, maar ik wil aan het eind kunnen terug kijken en zien dat ik alles heb gegeven. Want als dat zo is kan ik mezelf recht in de spiegel aankijken", sloot de Brit af.

Symonds: "Piquet jr. bedacht crash"

Voormalig hoofdengineer van het Renault Formule 1-team Pat Symonds zegt dat Nelson Piquet jr. de crash in Singapore zelf bedacht heeft. De Brit zegt spijt te hebben dat hij er in is meegegaan en accepteert de schorsing voor vijf jaar die hij gekregen heeft.

Symonds gaf een schriftelijke verklaring uit waarin hij het een en ander uitlegde over wat er in Singapore vorig jaar gebeurd is. "Het idee voor de crash was helemaal bedacht door Piquet jr. Hij kwam naar mij toe met het idee en op dat moment geloofde ik in mijn naïviteit dat hij iets goeds voor het team wilde doen. Ik wist niets van zijn positie in de contractonderhandelingen en met de kennis van nu weet ik dat hij geloofde dat zijn acties er een positieve invloed op zouden hebben."

Symonds ontkent dat de strategie van Fernando Alonso iets met de crash te maken heeft. De in Singapore als zestiende gestarte Spanjaard moest na twaalf ronden al naar de pits vanwege problemen met de banden. Symonds stelt dat van achteraan de grid Lewis Hamilton dit jaar hetzelfde deed na elf ronden.

"Ik wil mijn rol in het incident bekennen, want ik had het idee toen Nelson Piquet jr. ermee naar me toe kwam, meteen naar de prullenbak moeten verwijzen. Ik heb er spijt van en ik schaam me er voor dat ik het niet gedaan heb. Ik heb het vanuit foutieve toewijding aan het team gedaan en niet vanuit persoonlijke belangen."

"28 jaar geleden ben ik het team met negentien andere mensen begonnen. Vandaag de dag werken er meer van 500 mensen en het laatste wat ik wilde is dat aan het wankelen brengen. Eén actie heeft de reputatie vernietigd die ik in 33 jaar heb opgebouwd. ik heb op die zaterdagavond in Singapore een fout met verstrekkende gevolgen gemaakt. Voor die fout kan ik alleen maar iedereen mijn oprechte excuses aanbieden."

Golfen in Arnhemse probleemwijk

De Arnhemse probleemwijk Klarendal verandert over vier dagen in een golfbaan. Een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig, want de afslagpunten en holes liggen gewoon op straat, zo meldt organisatie Rotaract Club Arnhem vandaag.

Deelnemers golfen op straat, in steegjes en vanaf een molen en moeten richten op brandweerkranen en muurgraffiti. Deze vorm van golf staat bekend als Urban Golf, waarbij een speciaal licht balletje wordt gebruikt.

De organisatie wil met het evenement de wijk op de kaart zetten. Klarendal staat op de lijst van veertig 'krachtwijken'.

Hypotheekschuld NL geëxplodeerd

De totale hypotheekschuld van Nederland is in korte tijd geëxplodeerd. Bedroeg de schuld in 1996 nog 138 miljard euro, in het tweede kwartaal van 2009 bedroeg dit 609 miljard euro. Tegelijkertijd zijn huizen in Nederland 2,5 keer zoveel waard geworden, van gemiddeld 101.200 euro in 1996, naar een hoogtepunt van 257.600 euro vorig jaar.

Dit blijkt uit een analyse van financieel nieuwszender RTL Z op basis van gegevens van De Nederlandsche Bank (DNB) en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Hoewel huizenprijzen sinds 2008 dalen, blijft de totale hypotheekschuld stijgen. Nederlanders hebben dan ook de hoogste hypotheekschulden ter wereld.

Overwaardes huizen opnemen: de grootste geldautomaat van Nederland

Australië: mannen gedood door wilde honden

Een roedel wilde en hongerige honden heeft bij de plaats Alice Springs in Centraal-Australië twee mannen aan stukken gescheurd en deels opgegeten.

Australische media meldden vandaag dat het gerechtelijk onderzoek naar de dood van de twee mannen, die vorig jaar al te grazen werden genomen, nu is afgerond. Daaruit blijkt dat een 48-jarige man deels werd verslonden nadat hij een hartaanval had gekregen in het afgelegen Aboriginalgebied Hidden Valley ten zuiden van Alice Springs, schrijft de Telegraaf.

Drie weken eerder hadden de beesten hun tanden gezet in de sterk gedrogeerde man van 26 jaar. De honden vraten het vlees van zijn rechterbeen.

De roedel vormt al tien jaar een bedreiging in Hidden Valley. Ze hebben al vaker mensen aangevallen. Zo werd bij een vrouw een stuk van haar gezicht afgescheurd. Een mannelijk slachtoffer moet het zonder balzak doen na een aanval.


'Doet ie anders nooit!'  (foto: DAG)

Menzo schaamt zich voor Cambuur

SC Cambuur Leeuwarden werd gisteren in de tweede ronde van de KNVB beker verrassend uitgeschakeld door Jong De Graafschap. Trainer Stanley Menzo schaamt zich voor de 1-0 nederlaag die zijn ploeg in Doetinchem opliep.

"Ik hoop dat er in de kleedkamer ook nog wat mensen zitten die zich schamen," meldde de oefenmeester tegen De Gelderlander. Menzo had een compliment over voor de ploeg van trainer Jan Vreman. "Zij stuntten omdat bij hen de beleving wel goed was."

Onduidelijk is nog of Menzo zijn spelers vandaag straftraining heeft opgelegd.

Schumacher: "Button wint titel"

Zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher denkt dat Jenson Button genoeg heeft aan zijn voorsprong van veertien punten om de titel binnen te halen. De Brawn GP-coureur heeft nog vier races om de overige concurrenten van zich af te schudden.

Teamgenoot Rubens Barrichello staat met veertien punten achterstand het dichtste bij in de titelstrijd. Red Bull Racing-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber staan veel verder weg en hebben waarschijnlijk alleen in theorie nog een kans.

"Gezien de situatie verwacht ik dat Jenson de titel binnen gaat halen," zei Schumacher. "Het is erg lastig om hem te achterhalen, omdat Red Bull onder meer problemen met de betrouwbaarheid had. Sebastian kan niet veel kilometers meer rijden, dus het gaat lastig worden, omdat het verschil in punten te groot is."

Schumacher denkt dat Vettel in de toekomst meerdere titels op zijn naam kan schrijven. "Hij heeft daarvoor alles in huis. Ikzelf wilde nooit met iemand vergeleken worden en dat wil hij ook niet. Ik denk dat iedereen dat moet respecteren."

Twee concerten Diana Ross gaan door

De concertserie Symphonica in Rosso gaat dit jaar wel door. Dat heeft zanger Marco Borsato vandaag bekendgemaakt op een zeer drukbezochte persconferentie in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De zanger geeft zelf twee extra concerten in het Gelredome. Daarmee worden de mensen betaald die de shows mogelijk moeten maken. Wel wordt het aantal Symphonica-shows met Diana Ross ingeperkt van drie tot twee.

Borsato's bedrijf The Entertainment Group (TEG) is gisteren failliet verklaard. De vierde editie van Symphonica in Rosso staat gepland voor medio oktober in de Arnhemse Gelredome en heeft dit jaar de Amerikaanse zangeres Diana Ross als headliner. Er is inmiddels contact geweest met de ster en zij is nog steeds bereid te komen. Haar gage was al deels betaald. De drie shows worden samengevoegd tot twee, op vrijdag 16 oktober en zaterdag 17 oktober. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor zondag 18 oktober krijgen een plek op de andere dagen en worden daarover geïnformeerd.

Borsato zelf geeft concerten op 20 en 21 oktober, met gastoptredens van onder meer Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jan Smit en Trijntje Oosterhuis.

The Entertainment Group organiseerde grote concerten en begeleidde Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Ilse DeLange en VanVelzen. Tijdens eerdere edities van de concertserie maakten Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lionel Richie furore. Gezamenlijk trokken die optredens ruim 590.000 bezoekers. Ook voor dit jaar waren er veel kaartjes verkocht, al 70.000.

Onderzoek seksuele misdragingen in internaat

Jeugdzorginternaat Commujon in Almelo stelt een onderzoek in naar seksueel overschrijdend gedrag van jongeren tussen 6 en 14 jaar in de instelling. Over de aard van de misdragingen deed een woordvoerder vandaag geen mededelingen.

De woordvoerder wil niet zeggen of het om seksueel misbruik gaat en in welke periode de incidenten zich hebben afgespeeld. De instelling heeft een intern onderzoek ingesteld en een onafhankelijk extern bureau zal ook de gang van zaken nagaan.

Het internaat heeft direct na ontdekking van de seksuele misdragingen de Inspectie voor de Jeugdzorg en Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Ook zijn alle ouders geïnformeerd. De woordvoerder laat in het midden hoeveel jongeren bij de incidenten betrokken zijn. Evenmin is duidelijk of de rol van Commujon in het onderzoek wordt meegenomen. Over twee weken worden de onderzoeksresultaten bekendgemaakt.

Renault blijft in de Formule 1

Het Formule 1-team van Renault heeft bekend gemaakt dat het in de sport actief zal blijven. Het Franse team kreeg eerder deze week nog een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd wegens het schandaal in Singapore vorig jaar.

Renault gaf een verklaring uit waaruit blijkt dat ze de Formule 1 voorlopig nog niet de rug toekeren. "Renault F1 en haar moederbedrijf hebben serieus nagedacht over de vraag of ze in de sport actief zouden moeten blijven gegeven het geschade imago van het bedrijf door de acties en bovendien daarbij meegenomen dat er enkele fabrikanten gestopt zijn vanwege de financieel economische omstandigheden. De conclusie is dat ze in de Formule 1 wil blijven en een bijdrage wil blijven leveren aan de sport."

Het Franse team heeft aangegeven dat het een nieuwe structuur zal introduceren zodat de gebeurtenissen rond de Grand Prix van Singapore vorig jaar niet meer kunnen gebeuren. De eerste stap hierin was het ontslaan van Flavio Briatore en Pat Symonds. Bovendien gaf Renault de samenzwering toe na een intern onderzoek.

"Renault had geen enkel idee dat de samenzweerders tot zulk gedrag in staat waren. Ze hebben gehandeld tegen de principes van Renault F1 en de sport in het algemeen. Als ze hun verstand hadden gebruikt bij deze acties, dan hadden ze gezien dat de acties niet in het voordeel van Renault waren. Dit was duidelijk een actie waarbij de samenzweerders gehandeld hebben om er zelf beter van te worden."

Veel verkeersdoden Indonesië rond Suikerfeest

Ruim driehonderd mensen in Indonesië zijn omgekomen in het verkeer, toen mensen massaal naar huis gingen om het einde van de islamitische vastenmaand ramadan te vieren. De politie handelde de afgelopen dagen bijna negenhonderd verkeersongelukken af, maakte ze vandaag bekend.

De meeste slachtoffers reden op motorfietsen. Ruim 27 miljoen mensen verlieten steden en dorpen in het hele land om het Suikerfeest te vieren. Het aantal ongelukken loopt naar verwachting op, doordat mensen na de viering massaal terugreizen. De politie zei 120.000 agenten te hebben ingezet op de grote wegen.

Volgens gegevens van het ministerie van Verkeer neemt het aantal verkeersdoden rond deze vakantie elk jaar toe. Vorig jaar verloren ongeveer 550 mensen het leven in de grote uittocht. Bijna 90 procent van de 234 miljoen inwoners van Indonesië is moslim.

Gemeente Nijmegen verbiedt dancefeest

De gemeente Nijmegen verbiedt het dancefeest Citydance dat aanstaande zaterdag zou plaatshebben in het Goffertpark. Aanleiding hiervoor zijn de vechtpartijen die vorig weekeinde een einde maakten aan het dancefestival Reloaded op dezelfde locatie. Dat zegt een gemeentewoordvoerder vandaag.

"We verwachten dat dezelfde groepen als vorige week nu weer voor onrust gaan zorgen. Daarom is besloten het feest af te gelasten", aldus de woordvoerder. Bij dat feest kwam de mobiele eenheid in actie. Drie mensen raakten gewond.

CityDance is een gratis feest in Nijmegen, met plaats voor maximaal zesduizend bezoekers. Ook op zondag had de organisatie een feest gepland, in Rotterdam. Door de gebeurtenissen in Hoek van Holland werd al eerder besloten om deze editie af te lasten.

[WK] Bobridge pakt titel bij beloften

Jack Bobrigde is wereldkampioen tijdrijden geworden bij de beloften. De Australiër was in het Zwitserse Mendrisio over 33,2 kilometer het snelste, voor Nelson Oliviera en Patrick Gretsch. Beste Nederlander was Dennis van Winden op de elfde plaats.

Over het parcours van 33,2 kilometer zette Van Winden de eerste richttijd neer. Onze landgenoot, rijdend voor het Rabobank Continental team, ging rond het parcours in 42.04 minuten. De eerste van het tweede blok die sneller ging dan Van Winden was de Duitse favoriet Marcel Kittel, die eerder dit jaar al Europees kampioen werd. Kittel zette een tijd van van 41.19 neer, 45 seconden sneller van Van Winden.

In de laatste groep startten de overige topfavorieten. Bij het eerste tussenpunt was het eerst de Australiër Bobridge die de snelste tijd noteerde, met een voorsprong van vijftien seconden op de eerste achtervolgers. De enige die later nog dichtbij kwam was Gretsch, hij volgde op één seconde. Titelverdediger Adriano Malori volgde op de vierde plek op vijftien seconden. De eerste tien op dat punt stonden binnen twintig seconden.

Ook na het tweede tussenpunt (na één ronde) was Bobridge het snelste, op zes seconden gevolgd door Gretsch. Derde was de Italiaan Alfredo Balloni op zeventien seconden, vlak voor Malori en Kittel. De tweede Nederlander in koers, Steven Kruijswijk kon zich niet mengen om de prijzen en stond daar buiten de top vijftien. Op het derde tussenpunt was het verschil tussen Gretsch en Bobrigde opgelopen naar 23 seconden en leek de Australiër op weg naar de wereldtitel, terwijl de Duitser moest uitkijken dat hij niet van het podium gestoten werd aangezien hij al was gepasseerd door Malori.

Aan de finish was Balloni langzamer dan Kittel, die op zijn beurt weer voorbij werd gestreefd door de Portugees Nelson Oliviera, die de gashendel in de tweede ronde had opengezet, hij zette een tijd van 41.03 neer.

Niet veel later kwam Bobridge over de streep en was de snelste met 40.44. Gretsch kwam hier niet aan en werd zelfs voorbij gestreefd door Oliviera. Wel werd hij derde met een tijd van 41.12. Malori werd uiteindelijk vijfde. Bobridge is de eerste Australiër die de wereldtitel tijdrijden pakt bij de beloften.

Uitslag WK tijdrijden beloften:

#RennerNat.Tijd
1Jack BobridgeAUS40.44
2Nelson OlivieraPOR+0.19
3Patrick GretschDUI+0.27
4Marcel KittellDUI+0.34
5Adriano MaloriITA+0.36
6Alfredo BalloniITA+0.39
7Alex DowsettENG+0.44
8Blaz JarcSLO+0.59
9Rasmus Christian QuaadeDEN+1.06
10David VeilleuxCAN+1.12
11Dennis van WindenNED+1.19
12Steven KruijswijkNED+1.22

'OM moest verlof Saban tegenhouden'

Het Openbaar Ministerie (OM) had zich begin september niet moeten laten overhalen om de gewelddadige vrouwenhandelaar Saban B. met verlof te laten gaan. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag gezegd tijdens een debat over Saban, die tijdens een verlof van enkele dagen is gevlucht.

"Ik onderken dat het OM niet helemaal vastberaden was, dat het ruimte heeft gelaten voor een korte onderbreking van de voorlopige hechtenis", zei de bewindsman tegen de Tweede Kamer. Hij benadrukte echter dat het OM nooit heeft ingestemd met het verlof van een week, dat het gerechtshof uiteindelijk verleende.

Justitie heeft Saban tijdens zijn verlof opgepakt, na een tip dat hij een vlucht voorbereidde. Dat het gerechtshof hem desondanks opnieuw liet gaan, noemt Hirsch Ballin "een cruciaal moment". Hij constateerde dat het hof niet heeft geluisterd naar de waarschuwing dat Saban zou vluchten.

Driek Oplopers: lees hier de volledige naam van Saban B. en de kritiek op zijn advocaten die een lange neus trekken naar de rechtsstaat.


Hirsch Ballin: OM moest verlof Saban tegenhouden  (foto: DAG)

Kenneth Vermeer: "We hadden controle"

Ajax-doelman Kenneth Vermeer geloofde in een stunt van Jong Ajax tegen AZ in de beker. Pas in de verlenging sloegen de Alkmaarders toe.

Vermeer geloofde lang in een stunt. "Tot de eerste minuut in de verlenging eigenlijk. We hadden controle over de wedstrijd en gaven weinig weg. Zelf kregen we ook weinig uitgespeelde kansen", zei hij tegenover de camera van Novum.

Merkte de doelman angst bij AZ dat drie duels op rij had verloren? "Angst, dat niet. Ze speelden hetzelfde spelletje als altijd. Wij kwamen hier met degelijk team en hebben gekeken waar het schip strandde."

Trots is de doelman op het team dat lang overeind bleef in Alkmaar. "Heel het team stond goed. We mogen niet klagen. Meestal als zij de kansen krijgen, hoop je er sneaky met een doelpunt vandoor te gaan. Het mocht niet zo zijn."

Aandelenkoers THQ explodeert door overnamegeruchten

THQ heeft tot nu toe een prima jaar. Met UFC 2009 en Red Faction: Guerrilla leverde de publisher twee titels af die prima werden ontvangen door de pers en het ook nog eens goed deden bij het publiek. Dat er andere bedrijven interesse zouden hebben in een overname is dan ook niet heel raar. Gisteren doken voor het eerst die geruchten op, wat de aandelenkoers een hoop goed deed, want die schoot met 12,5% omhoog. Ondanks het enthousiasme van de investeerders bijven analisten sceptisch.

Volgens Eric Handler van MKM Partners zijn geruchten zoals deze vrij standaard bij THQ. Hoewel er nu volgens Forbes echt een geïnteresseerd bedrijf zou zijn, ziet Handler het niet gebeuren dat er binnenkort ook echt een bod komt. THQ is momenteel nog druk bezig me reorganisaties en het opnieuw opbouwen van zijn IP-portfolio. Tot dat die zaken zijn afgerond zal een bedrijf niet snel tot overname overgaan.


BBC-zoöloog: 'Panda's moeten dood!'

Natuurexpert Chris Packham heeft voor veel opschudding gezorgd. Packham, bekend van natuurprogramma's over wilde dieren op de BBC, vindt dat men de panda rustig moet laten uitsterven.

Hij vindt de panda een dier dat het leuk doet op T-shirts, maar dat de bamboevreter verder klauwen met geld kost. "De panda is nu eenmaal een zwakke diersoort", vindt Packham. "Helaas is de panda het symbool voor het Wereld Natuur Fonds geworden, en er worden miljoenen ingestoken om de panda te bewaren."

"Ik vind juist dat we de stekker er moeten uittrekken. Laat de panda een waardige dood sterven." Toch mag er volgens Packham nog wel een diersoort uitsterven. "De mens, zonder twijfel. Dat is de enige soort die moet uitsterven."

Bekende artiesten experimenteren met Beaterator

Over een paar weken lanceert Rockstar hun muziekprogramma Beaterator. In dit samenwerkingsproject met Timbaland kun je op de PSP je eigen muziek en beats maken. Volgens KoosyNL is het een enorm ambitieus project dat toch aan elke leek de mogelijkheid biedt om volledig los te gaan. Nu zijn er niet alleen leken die er mee gespeeld hebben, ook bekende artiesten en producers als Ice-T en Chris Robinson zijn ermee aan de slag gegaan. In onderstaand filmpje praten ze over hun ervaringen en kun je kort luisteren naar wat resultaten van hun werk.


[WK] Cunego: "Logisch dat ik favoriet ben"

Damiano Cunego wordt komend weekend tijdens het WK wielrennen in het Zwitserse Mendrioso genoemd tot één van de topfavorieten voor de eindzege. De Italiaan kan zich daarin wel vinden.

Cunego, die in de afgelopen Ronde van Spanje twee etappes op zijn naam schreef, vertelt: "De resultaten van de afgelopen weken spreken voor zich, logisch dat andere kandidaten mij noemen in hun bespiegelingen." Met renners als Ivan Basso, Filippo Pozzato, Stefano Garzelli en titelverdediger Allessandro Ballan heeft de Italiaanse ploeg nog veel meer ijzers in het vuur.

"‘Het belangrijkste is dat we tijdens de koers eerlijk tegen elkaar zijn over hoe we ons voelen. Iedereen dient bereid te zijn zich op te offeren voor een ander. In de nationale ploeg is de collectieve spirit van belang", aldus Cunego.

Ronaldinho ontkent geruchten over stoppen

Op zijn persoonlijke website heeft AC Milan-aanvaller Ronaldinho gereageerd op de speculaties van de krant Sport, die zondag berichtte dat de Braziliaan zou spelen met het idee te stoppen met professioneel voetbal. Ronaldinho ontkent de speculaties van het Spaanse medium.

De volgende brief valt te lezen op het digitale thuis van de voormalig speler van FC Barcelona:

Milaan, 21 september 2009

In tegenstelling tot wat het Spaanse dagblad Sport op 20/9/2009 berichtte, heb ik er nooit over gedacht om te stoppen met voetbal. Dit is een onbezonnen uitspraak, afkomstig van een sensatieblad. Mijn drijfveer om voetbal te spelen is altijd plezier geweest en dat is nog steeds zo. Ik ben erg gelukkig in Milaan en bij AC Milan, net zoals ik gelukkig ben geweest in de steden en bij de clubs waar ik heb gespeeld.

Kritiek, zowel positief als negatief, is geen probleem, maar moet wel op feiten zijn gebaseerd. Onjuiste informatie publiceren is onacceptabel. De media over de gehele wereld hebben de taak na te gaan of hun bronnen betrouwbaar zijn.

De krant Sport heeft sinds ik bij Barcelona speelde artikelen gepubliceerd die niet waar waren en vijandig waren richting mij. Kranten die artikelen met onwaarheden publiceren zijn niet geloofwaardig. Iedereen kan er zeker van zijn dat ik mijn contract tot medio 2011 bij Milan zal uitdienen. Samen met mijn ploeggenoten zullen we strijden voor alle mogelijke titels.

Afghanen graven tunnel naar Finland

Russische grenswachters hebben dit weekend vier Afghanen gepakt die de grens over wilden steken. Het viertal had namelijk een tunnel gegraven om van Rusland in Finland te komen, zo heeft de Russische veiligheidsdienst maandag laten weten.

Het viertal, waarvan er twee geen reisdocumenten bij zich hadden, waren onlangs hun baantje op de markt van Moskou kwijtgeraakt. Nu wilden de vier Afghanen hun geluk beproeven in Finland.

"Grenswachters hebben de vier mannen twee uur lang achtervolgd. De vier Afghanen wilden de grens oversteken via een ondergrondse tunnel", luidt het officiële rapport.

De wereld van Brütal Legend uitgelegd in trailer

Het klinkt misschien gek, maar Brütal Legend is meer dan alleen maar heavy metal, Jack Black en Tim Schafer. Volgens hardnekkige geruchten schijnen er ook designers aan meegewerkt te hebben die de hele wereld vormgegeven hebben. Het doel was om de albumcovers van metal-LP's en -CD's te gebruiken als inspiratie voor de wereld die je als Eddie Riggs moet gaan redden. Lee Petty legt in onderstaande video uit hoe de wereld waar Brütal Legend zich in afspeelt ontworpen werd.

Doet de video het niet? Klik dan hier.

Kaddafi mag geen tent opzetten

De excentrieke Libische leider Muammar Kaddafi dacht eindelijk een plek te hebben gevonden om de bedoeïenentent op te zetten, die hij altijd meeneemt op buitenlandse reizen. Een lokale bouwinspecteur gooide echter roet in het eten. Omdat Kaddafi niet over de juiste vergunningen beschikte, moest de bouw worden stilgelegd.

Kaddafi wilde overnachten in de tuin van een landhuis van de vastgoedmagnaat Donald Trump. De villa staat in Bedford, een luxe voorstad van New York. De tent stond al voor een deel overeind en de satellietschotels werden geïnstalleerd, toen de inspecteur langskwam met het slechte nieuws.

Eerder wilde Kaddafi de tent opzetten in Central Park, in hartje New York, maar daar ging het stadsbestuur niet mee akkoord. Het plan om te logeren bij een Libiër in een voorstad van New York leidde tot een opstand van buurtbewoners. Vervolgens deden Libische diplomaten zich voor als Nederlanders om een woning in het stadsdeel Manhattan te kunnen huren, maar de verhuurder doorzag de truc.

Kaddafi is in New York om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.

CDU en FDP blijven nipt aan kop in peiling

Een regering van christendemocraten en liberalen in Duitsland heeft volgens een van de laatste peilingen voor de Duitse verkiezingen aanstaande zondag nog steeds een kans. Volgens een peiling van Stern/RTL vandaag staat de CDU/CSU van bondskanselier Angela Merkel op 35 procent, terwijl de FDP van Guido Westerwelle op 13 procent staat.

De zwartgele coalitie van CDU/CSU en FDP (48 procent) lag niet eerder zo krap voor op een mogelijke linkse coalitie van SPD, Groenen en Die Linke. Die partijen staan volgens de peiling nu samen op 47 procent. Volgens politieke waarnemers maken Merkel en Westerwelle toch een redelijke kans op een meerderheid door het ingewikkelde kiessysteem, waardoor de zwartgele combinatie een goede kans maakt op extra zetels.


CDU en FDP blijven nipt aan kop in peiling  (foto: DAG)

Utrecht kort bijstand weigeraars inburgering

Utrecht kort bijstandsgerechtigden die niet of nauwelijks Nederlands spreken, op hun uitkering, als zij geen inburgeringscursus willen volgen. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde vandaag een bericht daarover in de Volkskrant.

De gemeente heeft 1300 mensen die een bijstandsuitkering krijgen, een brief gestuurd. "Deze mensen zijn inburgeringsbehoeftig", aldus de zegsvrouw. "Als ze inburgeren, voorkomen we een sociaal isolement van deze groep." De groep die is aangeschreven, is niet verplicht in te burgeren, maar als ze weigeren, worden ze gekort op hun uitkering.

Nederlands Film Festival barst los in Utrecht

Rode lopers, Gouden Kalveren en tal van andere filmprijzen liggen klaar in Utrecht, waar vandaag de 29e editie van het Nederlands Filmfestival (NFF) begint. Tien dagen lang is de Domstad weer het domein van de Nederlandse filmwereld en filmliefhebbers. Tramontana, een film van Ramón Gieling, is vandaag de openingsfilm.

Tijdens het festival beleeft een groot aantal Nederlandse producties in genres als speelfilm, korte film, documentaire en tv-drama zijn première. Daaronder Carmen van het Noorden van Jelle Nesna, Alles Stroomt van Danyael Sugawara, Meisjes van Geoffrey Enthoven en De Viagraman van Michael Schaap.

Jack Wouterse is dit keer Gast van het Jaar. Hij is iedere avond aanwezig, als gast in talkshows of bij vertoningen van zijn films als De Noorderlingen (1992), Temmink: the Ultimate Fight (1998), Met grote blijdschap (2001) en Vet hard (2005). Wouterse zal tijdens de tien festivaldagen ook een korte film gaan maken met collega-acteurs en -actrices.

De belangrijkste prijzen zijn de Gouden Kalveren. Aanstaande dinsdag wordt bekend welke producties, acteurs en actrices zijn genomineerd. De Gouden Kalveren worden vrijdag 2 oktober uitgereikt, op de slotdag van het festival.


Nederlands Film Festival barst los in Utrecht  (foto: DAG)

Brutale geldroof met helikopter in Zweden

Overvallers hebben in de Zweedse hoofdstad Stockholm op spectaculaire manier toegeslagen. Zij overvielen vanochtend vroeg een groot gelddepot en maakten een nog onbekend bedrag buit.

Twee of drie mannen klommen uit een helikopter op het dak van het gebouw, liet de politie weten. Na meerdere explosies zagen ooggetuigen hoe de overvallers geldzakken de helikopter in tilden, die kort daarop wegvloog.

De dieven hadden de roof tot in detail gepland. Helikopters van de politie konden de daders niet achtervolgen, omdat de daders een op een bom lijkend voorwerp in de hangar hadden geplaatst. Ook kon de politie niet bij het gelddepot komen, omdat in de omgeving scherpe voorwerpen waren rondgestrooid.

Enige tijd later meldde de eigenaar van een luchtvaartschool dat hij een helikopter miste.

Circuit Spa tijdelijk dicht

Het circuit van Spa-Francorchamps is voorlopig gesloten. Doordat de Belgische Raad van State de uitbatingvergunning heeft ingetrokken van het circuit zal er voorlopig niet mogen worden geracet op het circuit in de Ardennen.

Zonder uitbatingvergunning mag er niet worden gereden op Belgische circuits. De reden voor het intrekken van de vergunning is dat er klachten zijn binnengekomen van buurtbewoners over geluidsoverlast. Vandaag nog willen de beheerders proberen om het circuit weer open te krijgen.

Rugbyspeler krijgt schorsing van 20 jaar

Een 16-jarige rugbyer uit Australië heeft een schorsing van twintig jaar opgelegd gekregen. De knaap ging in de juniorenfinale van de National Rugby League tussen zijn Blacktown City en Lower Mountains volledig door het lint.

"Ik ben geschokt door het geweld dat ik op amateurbeelden zag. Het feit dat de geweldadigheden door de ouders langs de lijn werden toegejuicht, vond ik nog het meest walgelijk," meldde rugbybestuurder David Gallop.

Naast de 16-jarige hebben nog twee spelers van Blacktown een langdurige schorsing opgelegd gekregen. Eén van de tegenstanders liep een gebroken neus en oogkas op. De andere gewonden kwamen er met kneuzingen van af.

Vd Sar: "Voel me net zo goed als paar jaar terug

Edwin van der Sar is momenteel herstellende van zijn pink- en middenhandsbreuk. Zijn rentree komt steeds naderbij en aan stoppen denkt Nederlands beste doelman niet meteen.

Tegenover Sportweek gaf Van der Sar (38) aan geen planning gemaakt te hebben wanneer hij precies stopt. "Ik zeg al een paar jaar dat het wel eens mijn laatste seizoen kan worden. Een half jaar voordat mijn contract bij Manchester United afliep, in december 2006, hebben we voor één jaar verlengd en zo is het tot nu toe elke keer gedaan. Het is voor elk seizoen weer kijken hoe je ervoor staat, of iedereen blij is en of ik het nog steeds kan opbrengen."

In Engeland krijgt de doelman soms kritiek. Hij zou de ontwikkeling van tweede doelman Ben Foster tegengaan. "Na een oefenstage in Korea heb ik iets gezegd over mijn toekomst en een dag later stond op alle backpages in Engeland breed uitgemeten dat ik ‘de WK-droom van Ben Foster wil verstoren’. Terwijl Foster vorig seizoen juist meer speeltijd heeft gekregen omdat de manager mij wat vaker rust gaf."

Prijzen heeft Van der Sar inmiddels genoeg gewonnen, maar er is altijd ruimte voor meer. "Ik kan er natuurlijk altijd nog een plankie bij timmeren. Het maakt echt niks uit of je een prijs één of twee keer hebt gewonnen, de honger blijft hetzelfde."

Boateng: "Moet snel resultaat komen"

Het vergaat Hull City niet goed in de Premier League. De ploeg van George Boateng en nieuwe aankoop Jan Vennegoor of Hesslink pakte slechts vier punten en staat onderaan in de competitie.

Boateng staat achter zijn coach Phil Brown, maar weet dat slechts resultaten tellen. "Dat is de realiteit van het voetbal. De trainer weet als geen ander dat er resultaten moeten komen om aan te blijven als trainer", vertelde hij aan Sky Sports.

"Geloof me, Brown is er ongelooflijk op gebrand om resultaten te boeken. We moeten ervoor zorgen dat er snel resultaat komt. Het is niet prettig als mensen de trainer aanvallen, maar de trainer neemt er genoegen mee en we werken aan betere resultaten."

Vanavond wacht Hull City in de strijd om de Carling Cup een thuisduel met Everton.

The Settlers zijn al weer toe aan hun zevende deel

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat Duitse dochteronderneming BlueByte momenteel werkt aan een nieuwe deel in The Settlers-serie. Dit zevende deel zal je een koninkrijk laten opbouwen in de stijl van het Westerse Europa van de Renaissance. Je zult op verschillende manieren je koninkrijk opbouwen, waarbij uiteraard niet één correcte manier is, maar je gewoon kunt doen wat je zelf wilt.

"The Settlers 7: Paths to a KingdomTM brings The Settlers® franchise to a new level in the strategy-game genre, relying on the key mechanisms that made the series a success while innovating and giving the gamers the opportunity to build their own thrilling experience." aldus John Parkes, Marketing Director EMEA bij Ubisoft.

The Settlers 7: Paths to a Kingdom staat gepland voor een release in het voorjaar van 2010 op de PC.


Mertens verrast door lofzang Advocaat

Dick Advocaat liet bij zijn aanstelling als bondscoach ineens de naam van Dries Mertens vallen. De speler van FC Utrecht was blij verrast.

"Evert Walravens, een trainer die ik nog ken van bij Aalst, belde me op. Hij zei me dat ik op de website van Sporza het filmpje moest bekijken", reageert Mertens tegenover het Nieuwsblad.

De vriendin van Mertens, met wie hij het filmpje samen keek, was helemaal niet te houden. "Ze begon te gillen toen ze Advocaat over mij hoorde praten. Ze dacht al dat ik geselecteerd was. Maar zover is het nog niet. Ik hoop van wel, maar ik ga er niet van uit dat ik er de volgende match al bij ben. Maar dit was in elk geval super."

De nieuwe bondscoach zat ook op de tribune bij ADO Den Haag tegen FC Utrecht. Mertens maakte in dat duel de enige treffer. Hij wist niet dat Advocaat op de tribune zat. "Maar het is wel leuk dat hij kwam kijken. Ik vond zelf ook dat ik een goede match speelde."

Rosberg: "Ik had Singapore 2008 gewonnen"

Nico Rosberg zou goede herinneringen moeten hebben aan Singapore, nadat hij vorig jaar tweede was gefinisht achter Fernando Alonso. In plaats van goede herinneringen is hij zeer gefrustreerd dat er nu pas naar buiten komt dat Renault de boel belazerd heeft. Doordat Renault Nelson Piquet Jr. liet crashen is Nico Rosberg eigenlijk de winnaar van de eerste Grand Prix van Singapore.

"Ik had eigenlijk moeten winnen omdat de winnaar van Singapore vals gespeeld had. Wat nu het grote Renault schandaal is. Als we in protest waren gegaan had ik misschien de race nog gewonnen maar nu is het te laat", vertelde Rosberg, die niet verwacht dat het opnieuw zal gebeuren.

Rosberg ging verder: "In een sport zullen altijd problemen blijven ontstaan omdat er zoveel betrokkenheid heerst. Ook voetbal kent zijn problemen, neem bijvoorbeeld Chelsea. Het is overal en mensen willen soms gebruik maken van het grijze gebied en dat gaat soms fout. Het hoort bij de sport en zal altijd blijven."

Nico Rosberg heeft wel aangegeven te gaan vechten om het podium te bereiken. Het liefst schrijft de Duitser hem dit jaar wel officieel op zijn naam. Rosberg sloot af met een uithaal naar Nelson Piquet Jr.: "Wat ik alleen niet helemaal begrijp is waarom Nelson Piquet jr er zo mild vanaf komt. Voor mij is hij net zo betrokken als de andere omdat hij instemde en de crash veroorzaakt heeft. Hij heeft wel mijn eerste winst afgepakt."

Kat overleeft dertien kogels in kop

In het Australische Victoria heeft kat Smokey een engeltje op haar schouder gehad of misschien wel al haar negen levens verbruikt. Het katje werd namelijk beschoten en kreeg dertien kogels in haar kopje. Toch heeft ze het wonder boven wonder overleefd.

De dierenarts die Smokey behandelde wist de meeste kogels uit het kopje van het katje te verwijderen en het katje zal nog even in zijn praktijk blijven. Hij gelooft in het volledige herstel van het diertje en is kwaad op degenen die dit op hun geweten hebben. "Dit is weer zo een typisch voorbeeld van een aanval waarvan onschuldige dieren het slachtoffer worden", aldus de dierenarts.

Aanvallen op katten en vogels met pijl en boog of geweren komen steeds vaker voor en het is volgens de dierenarts bewezen dat jonge daders van geweld tegen dieren, ook op latere leeftijd vaker geweld plegen tegen volwassenen. Het is volgens de dierenarts dan ook aan de ouders om hun kinderen zo op te voeden dat zij op een respectvolle manier met dieren omgaan.

'Wilt u postzegels kopen?'

Vandaag zal de Kinderpostzegelactie 2009 van start gaan. In het hele land zullen kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen weer op pad gaan om postzegels en kaarten voor het goede doel te verkopen. Het thema van de actie is (eveneens als vorig jaar) 'Laat kinderen leren'.

Gisteren werd de actie officieel afgetrapt door de schaatsers Stefan Groothuis en Annette Gerristen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De eerste setjes werden door hun gekocht.

Met de postzegelactie willen de kinderen geld ophalen voor goed en prettig onderwijs. Alleen al in Nederland gaan ongeveer 130.000 kinderen met tegenzin naar school omdat zij gepest worden. Het dagelijkse schoolbezoek is voor hun een straf, terwijl het juist plezier zou moeten brengen.

Met de actie willen de Stichting Kinderpostzegels Nederland en de partnerorganisaties er ook voor zorgen dat kinderen overal ter wereld onderwijs kunnen krijgen. Meer dan honderd miljoen kinderen gaan namelijk niet naar school en een op de zeven kinderen tussen de vijf en zeventien jaar oud werkt dagelijks.

Vorig jaar werd met de actie 9,6 miljoen euro opgehaald.

Komen de kinderen niet bij jou aan de deur, maar wil je toch een setje kinderpostzegels of kaarten in huis halen? Je kunt ze ook online bestellen!

Regen verwacht bij Grand Prix van Singapore

Volgens de website weather.com zal het alle drie de dagen dat de Formule 1 aanwezig is in Singapore regenen.

Het regent al de hele week in Singapore, en het lijkt erop dat de buien tijdens het raceweekend ook aanhouden. De temperaturen zijn wel gunstig, met gemiddeld 31 graden voor het gehele weekend. Voor vrijdag wordt er flink wat regen verwacht met een temperatuur van tussen de 24 en 30 graden, voor zaterdag en zondag staan zelfs onweersbuien op het programma.

Uithuwelijken? Geen ouderlijke macht!

Als het aan Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam ligt, worden ouders die meewerken aan de uithuwelijking van de kinderen uit de ouderlijke macht gezet. Hij deed deze uitspraak tegen RTV Rijnmond na het bericht van vijftien meisjes uit de stad die zijn uitgehuwelijkt.

Leerplichtambtenaren ontdekten eerder dat vijftien meisjes uit Rotterdam het afgelopen jaar zijn uitgehuwelijkt. Tien van deze meisjes bevinden zich in Nederland, vijf bevinden zich nog in het buitenland. Het Samenwerkingsplatform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en Leefbaar Rotterdam pleiten nu voor meer juridische mogelijkheden om deze misstanden aan te pakken.

In de havenstad mogen leerlingen een verklaring tekenen waarin zij kenbaar maken dat zij zich tegen uithuwelijking verzetten. Deze verklaring moet vervolgens de juridische basis zijn om een gedwongen verblijf in het buitenland aan te vechten.

Het kabinet heeft al aangegeven dat de Rotterdamse aanpak tegen uithuwelijking steun krijgt uit Den Haag. Nebehat Albayrak (staatssecretaris justitie, PvdA) heeft gisteren in de Tweede Kamer gezegd dat het opsporen van de gedwongen huwelijken landelijk ingevoerd moet worden.

Boze MVV-supporters wachten bus op bij stadion

Dertig kwade supporters van MVV hebben dinsdagnacht de spelersbus van de Maastrichtse ploeg opgewacht, zo bericht De Limburger.

De fans wilden de spelers van MVV ter verantwoording roepen voor de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Spakenburg. De zaterdagamateurs versloegen de Maastrichtse profs met 3-1.

Toen de spelersbus rond één uur 's nachts arriveerde bij De Geusselt, zongen de fans cynisch 'kampioenen'. Enkele spelers gingen vervolgens de discussie aan met de supporters, waarbij alles binnen de perken bleef.

MVV beleeft ook in de competitie een mindere periode. De ploeg van trainer Fuat Çapa bevindt zich momenteel op een teleurstellende veertiende plaats.

Pedojager begint politieke partij

Chris Hölsken, de controversiële 'pedojager' heeft laten weten dat hij een politieke partij op gaat richten in zowel Nederland als België. De naam van de partij zal 'Anti-Pedofielen Partij (APP)' worden.

Hölsken wil met zijn partij pleiten voor zwaardere minimumstraffen bij kindermisbruik en de herinvoering van de doodstraf. Ook de islamitische gemeenschap zal door Hölsken onder de loep worden genomen. Hij kan echter niet goed uitleggen wat de link tussen pedofilie en de islam is. "Moslims zijn gewoon een gevaar voor de samenleving", verklaart Hölsken in een reactie.

De oprichting van de partij is vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van zijn aangekondigde bezoek aan Heusden-Zolder, België. De pedojager noemde deze gemeente eerder een 'pedodorp'. Er zouden namelijk vier pedofielen wonen. Hölsken heeft het bezoek aan de gemeente inmiddels afgezegd omdat hij naar eigen zeggen doodsbedreigingen heeft ontvangen.

RadioShack haalt Impey

Team RadioShack, de ploeg van Lance Armstrong en Johan Bruyneel, heeft zich versterkt met Daryl Impey. De Zuid-Arfrikaan komt van Barloworld, dat na dit seizoen stopt met zijn wielerteam.

Impey is in Nederland vooral bekend geworden vanwege het incident met Theo Bos in de Ronde van Turkije. Tijdens de laatste rit trok Bos Impey onderuit, waarbij de 24-jarige coureur gewond raakte. Impey won uiteindelijk nog wel het eindklassement van die ronde. Armstrong vond het schandalig wat Bos had gedaan en veroordeelde hem in de media.

Impey was blij met het aanbod van The Shack: "Ik kan alleen maar leren van die renners en het kan alleen mijn niveau maar verhogen. De verwachtingen zullen een stuk hoger zijn en dat zal mijn prestaties alleen maar verhogen. Mijn grootste doel is om de Tour de France te rijden samen met Lance Armstrong en Levi Leipheimer. Maar ik wil in elk geval een grote ronde rijden, dat is mijn doel."

Xbox Live activiteit van week 14 september

Bij deze een lijstje met de Xbox Live activiteit van afgelopen week. Halo: ODST is net verschenen, dus hoogstwaarschijnlijk zien we deze week twee Halo's in de top 3. Call of Duty: WaW en 4 blijven het ook goed doen en Gears 2 weet zich ook hoog in het lijstje te houden.

Xbox 360 Top LIVE Titles
1 Halo 3
2 Call of Duty: WaW
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 Madden NFL 10 (Download the demo)
6 GTA IV
7 FIFA Soccer 10 Demo (Download the demo)
8 FIFA 09
9 Left 4 Dead
10 Batman: Arkham Asylum (Download the demo)


Top Arcade Titles (Full Versions purchased)
1 Trials HD
2 Shadow Complex
3 Battlefield 1943
4 BUBBLE BOBBLE Neo!
5 Castle Crashers
6 Command & Conquer Red Alert 3 Commander's Challenge
7 Sonic & Knuckles
8 Defense Grid: The Awakening
9 Marvel vs. Capcom 2
10 Turtles in Time Re-Shelled

The above arcade list is based on full versions purchased.

Original Xbox Top Live Titles
1 Halo 2
2 Star Wars: Battlfrnt 2
3 Counter-Strike
4 Splinter Cell Chaos
5 Fable
6 Conker: Live Reloaded
7 Doom 3
8 Star Wars: Battlefront
9 Call of Duty 3
10 SW: Republic Commando

Nieuwbouwhuis aantrekkelijker in Brabant

Wie denkt over het kopen van een nieuwbouwhuis en in Noord-Brabant wil wonen, heeft geluk. De zuidelijke provincie gaat de aankoop van nieuwbouwwoningen aantrekkelijker maken door onder meer een zogenoemde Brabantse waardebescherming. Dit heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

De Brabantse waardebescherming zal de helft van het eventuele waardeverlies van een huis compenseren wanneer de woning verkocht moet worden binnen drie jaar na de aankoop. De eigenaren kunnen maximaal tien procent van de aanschafwaarde, met een maximum van zestigduizend euro terugkrijgen.

De maatregelen zullen op 1 oktober van kracht gaan. Naast de waardebescherming komt Noord-Brabant ook met een subsidie voor de woonlastenverzekering. Op een dergelijke verzekeringspremie zal de provincie een subsidie van 25 procent geven. Deze subsidie kan oplopen tot 450 euro. Deze verzekering zal bij bepaalde gebeurtenissen (zoals onvrijwillige werkloosheid) een periodieke uitkering doen om daarmee de woonlasten te kunnen betalen.

Honduras 'valt ambassade Brazilië niet aan'

De zittende regering van Honduras zegt geen plannen te hebben om de Braziliaanse ambassade, waar oud-president Manuel Zelaya zich bevindt, te bestormen. Dat heeft een hoge regeringsfunctionaris gisteravond gezegd in een verklaring die werd uitgezonden op de nationale televisie- en radiozenders.

Hondurese militairen en agenten hadden gisteren het ambassadegebouw in de hoofdstad Tegucigalpa omsingeld. Ongeveer vierduizend demonstranten in de omgeving werden weggejaagd. Zelaya zei dat de politie een aanval voorbereidde.

Zelaya keerde eergisteravond verrassend terug naar Honduras. Eind juni was hij afgezet en verdreven door zijn tegenstanders. Die staatsgreep is door geen enkel land erkend. Zelaya wil weer terugkeren als president, maar de nieuwe machthebbers weigeren dat. Ze hebben van de Braziliaanse regering de uitlevering van Zelaya geeïst.

De zittende president van Honduras, Roberto Micheletti, is bereid te praten met Zelaya. Micheletti stelt wel als voorwaarde dat Zelaya zich neerlegt bij de uitkomst van presidentsverkiezingen die op 29 november moeten worden gehouden.

"Wij vallen niet aan!"  (foto: ANP)

Máxima enthousiast van start in VN-functie

Prinses Máxima is enthousiast aan de slag gegaan in haar nieuwe functie binnen de Verenigde Naties, als speciale pleitbezorger voor toegang voor iedereen tot financiële diensten.

Dat bleek gisteravond (lokale tijd) tijdens een bijeenkomst in New York van het Clinton Global Initiative, een initiatief van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton. Eergisteren werd Máxima door VN-topman Ban Ki-moon in haar nieuwe functie benoemd. Volgens de prinses is er veel werk te doen omdat meer dan twee miljard mensen nog steeds geen toegang hebben tot financiële diensten zoals bijvoorbeeld een krediet, spaarrekening of verzekering.

Máxima benadrukte in een toespraak vooral het belang van spaarrekeningen. Die bieden niet alleen een buffer voor risico's die in het leven gelopen worden maar geven ook kansen aan volgende generaties. Desondanks heeft wereldwijd 80 procent geen spaarrekening.

"We moeten de mythe achter ons laten dat arme mensen niet zouden kunnen sparen", hield de prinses haar gehoor voor. Het gaat er volgens haar om dat de juiste financiële producten beschikbaar zijn. Belemmeringen daarvoor dienen dan ook weggenomen te worden, stelde Máxima. Daarnaast moet door innovatie de armste mensen bereikt worden, bijvoorbeeld door de kredietverlening te koppelen aan andere producten die ze hard nodig hebben, zoals mobiele telefonie.

"Arme mensen kunnen ook sparen."  (foto: ANP)

Sydney kleurt rood door stofstorm

De Australische stad Sydney was vanochtend omhuld door een stofstorm uit de woestijn, die de stad rood kleurde. Een koudefront in de deelstaat New South Wales veroorzaakte zware onweersbuien en stormachtige wind, die stof uit de droge binnenlanden meenam.

"Ik ben 72 jaar en ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt", aldus een inwoner in Australische media. "De kleur is geweldig." Een weerman sprak enthousiast: "Dit is ongekend. We zien aarde, wind en vuur tegelijk."

Het natuureffect had ook minder leuke gevolgen voor de inwoners van Sydney. Sommigen kampten met ademhalingsproblemen. Veel mensen droegen mondkapjes. De autoriteiten rieden kinderen en ouderen aan binnen te blijven. Internationale vluchten zijn omgeleid en het verkeer is verstoord door het slechte zicht. Het Australische weerbureau waarschuwde voor harde stormen die grote schade kunnen aanrichten.


Sydney kleurt rood door stofstorm  (foto: DAG)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over Saban Baran, bij u bekend als pooier annex vrouwenhandelaar Saban B.

Natuurlijk. Criminelen kunnen uitsluitend hun praktijken verrichten omdat ze een minachting hebben voor onze rechtsstaat. Maling aan begrippen als mijn en dijn, en maling aan de persoonlijke integriteit en gevoelens van de mensen om ze heen. Dat geldt zeer zeker ook voor Saban Baran. Die heeft werkelijk maling aan alles. Hij spuugt op onze rechtsstaat, zo blijkt uit een verklaring van zijn advocaten, die contact met hem hebben.
 
Met veel dank aan het falen van het OM en de rechter wist Saban Baran te vluchten, terwijl hij wegens vrouwenhandel en mishandeling was veroordeeld tot een celstraf van 7,5 jaar. Saban Baran kreeg van de rechter verlof om vanuit de gevangenis even een weekje langs te gaan bij de vrouw die hij in gevangenschap had bezwangerd en met wie hij was getrouwd. De voorwaarden telden vervolgens opeens niet meer. Niks dagelijks melden op het politiebureau. Niks na een weekje weer melden aan de poort van de gevangenis. Gewoon met de noorderzon vertrokken. Waarschijnlijk zit hij nu in Turkije. Maar het wordt nog erger!

Actrice Ann Hasekamp (82) overleden

Actrice Ann Hasekamp is dinsdagavond op 82-jarige leeftijd overleden, slechts enkele maanden na haar man Ton Lutz. Dat heeft haar stiefdochter Stans Lutz bekendgemaakt.

Hasekamp speelde in diverse Nederlandse series en films waaronder De Anna (1983) en AfFair Play (1995). Haar meest recente filmrol speelde zij in 2006, in de film Oorlogsrust.

Als theateractrice speelde Ann Hasekamp in veel toneelstukken, waaronder Sartre's Huis Clos en Pinters De Thuiskomst. Voor haar acteerprestaties ontving ze in 1992 de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hasekamp speelde vanaf de jaren 40 bij diverse Nederlandse toneelgezelschappen, waaronder het Rotterdams Toneel, Toneelgroep Centrum en sinds halverwege de jaren 70 bij het Publiekstheater, dat later opging in Toneelgroep Amsterdam.

Actrice Ann Hasekamp is op 82-jarige leeftijd overleden.  (foto: ANP)

Veel Arabieren kampen met erfelijke aandoeningen

Arabieren lijden van alle bevolkingsgroepen in de wereld het meest onder erfelijke afwijkingen.

Onder de Arabische bevolking zijn tot op heden ruim negenhonderd genetische ziekten vastgesteld, berichtte dagblad The National in Dubai  gisteren op basis van een rapport van het centrum voor Arabische genstudies (CAGS). Circa tweehonderd daarvan komen alleen voor bij Arabieren in de Golfstaten. E

Enkele ziektes hebben epidemische vormen aangenomen: ze komen voor bij iets meer dan honderd op 100.000 personen voor. Hieronder vallen onder meer diabetes, borstkanker het syndroom van Down.

Ruim 60 procent van de genetische afwijkingen onder Arabieren is een gevolg van huwelijken tussen neven en nichten. In Dubai trouwt 40 procent van de inwoners met een neef of nicht.

In Sudan en Mauritanië liggen die aantallen het hoogst: maar liefst twee derde van de bevolking huwt een neef of nicht.


Veel Arabieren kampen met erfelijke aandoeningen  (foto: DAG)

Lens buiten selectie gelaten

Jeremain Lens maakte dinsdag geen deel uit van de selectie van AZ voor het bekerduel met Jong Ajax. AZ won dat duel na verlenging.

De rappe aanvaller, normaal altijd aanwezig in de wedstrijdselectie van de Alkmaarders, meldde zich te laat voor de bekerwedstrijd en werd door trainer Ronald Koeman vervolgens buiten de spelersgroep gelaten. "Hij was vijftig minuten te laat", vertelde Koeman aan De Telegraaf. "En dan zie je wat de maatregelen zijn."

Nader commentaar wilde Koeman niet geven over Lens, die het bekerduel vanaf de tribune moest bekijken.

Palestinakomitee voert actie tegen AH

Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) grijpt de vredesweek aan om actie te voeren tegen de verkoop van Israëlische producten door Albert Heijn. Morgen en overmorgen roept de pro-Palestijnse groep in meerdere steden, waaronder de vier grote, het winkelend publiek op geen Israëlische waren te kopen. Dat liet het NPK gisteravond weten.

Onder het motto 'Koop geen Israëlische apartheid' protesteert de groep tegen het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen en tegen de oorlogsmisdaden die Israël volgens een recent VN-rapport heeft gepleegd in de Gazastrook. Volgens de VN-commissie Goldstone hebben zowel Hamas als Israël in de gevechten van eind vorig jaar misdaden tegen de menselijkheid begaan.

Albert Heijn is niet op de hoogte gesteld van de actie, aldus een woordvoerder van de supermarkt. Hij zei dat het NPK eerder wel aan het bedrijf heeft laten weten "geen voorstander te zijn van de verkoop van producten als Israëlisch, terwijl ze uit bezette gebieden komen". Albert Heijn laat de keuze aan zijn klanten, aldus de zegsman. "En wij houden ons aan wet- en regelgeving. Als de overheid zou beslissen dat we bepaalde goederen niet mogen verkopen, dan doen we dat niet."

Albert Heijn verkoopt vooral seizoensproducten uit Israël, zoals citrusvruchten.

Palestinakomitee voert actie tegen AH  (foto: ANP)

IJslands-Nederlandse film in race voor Oscar

De IJslands-Nederlandse thriller Reykjavik-Rotterdam is gekozen als de officiële IJslandse inzending voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Dat maakte het Nederlandse productiebedrijf Rotterdam Films gisteren bekend.

De hoofdpersoon Kristofer, gespeeld door de IJslandse acteur Baltasar Kormakúr, is een beveiliger die als zeeman aanmonstert op een schip dat tussen de havensteden Rotterdam en Reykjavik vaart. Aan boord ontdekt hij dat lang niet al zijn collega-zeelieden te vertrouwen zijn.

De Nederlandse acteur Victor Löw (Karakter, Lek) speelt de rol van Hoogland, een handelaar in verdachte goederen. Oskar Jonasson tekende voor de regie van Reykjavik-Rotterdam. Het script komt van de hand van bestsellerauteur Arnaldur Indridason.

Volgens Rotterdam Films, dat de film samen met het IJslandse Blueeyes Productions produceerde, was Reykjavik-Rotterdam een groot succes in IJsland. De film is later in Nederlandse bioscopen te zien.

IJslands-Nederlandse film in race voor Oscar  (foto: ANP)

Lady Gaga grote kanshebber MTV Music Award

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga en de Amerikaanse rockband Kings of Leon maken komend najaar de meeste kans op een MTV Europe Music Award. Ze zijn genomineerd in vijf categorieën, waaronder 'beste lied'. Dat maakte muziekzender MTV gisteren bekend.

De uitreiking van de MTV Europe Music Awards wordt zaterdag 5 november rechtstreeks uitgezonden vanuit de O2 World Arena in Berlijn. Wie de winnaar wordt, kan de MTV-kijker zelf bepalen door een stem uit te brengen op www.mtvema.com. De muziekprijzen worden uitgereikt in dertien categorieën.

Eerder maakte MTV bekend dat YouTube-sensatie Esmée Denters, soulzanger Alain Clark en dj/producer Fedde le Grand als Nederlandse artiesten zijn genomineerd in de categorie 'beste nationale act'. De winnaar, die op 12 oktober bekend wordt gemaakt, strijdt met de overige Europese regionale winnaars om de titel 'beste Europese act'.

Spoeddebat over schietpartij Amsterdam

De Amsterdamse afdeling van de VVD heeft een spoeddebat aangevraagd over de situatie in stadsdeel Zuidoost. Daar werd maandagavond een 19-jarige jongeman doodgeschoten. Fractievoorzitter Eric van der Burg wil tekst en uitleg van burgemeester Job Cohen over het zoveelste schietincident in Zuidoost "met weer een dode en weer een jongere".

Dat liet hij gisteravond weten. "Ik maak me steeds meer zorgen over wat er daar aan de hand is. Dit gaat alle proporties te buiten. Het aantal schietpartijen, het aantal doden en de politie die het geweld geen halt kan toeroepen", aldus de fractievoorzitter.

Het spoeddebat vindt volgende week woensdag plaats. "Ik wil weten welke maatregelen genomen worden en welke middelen nodig zijn. Het kabinet bezuinigt op de politie, terwijl ik zie dat het in mijn stad mis gaat."

Piloot Transavia opgepakt voor dodenvluchten

De Spaanse politie heeft gisteren op de luchthaven van Valencia een piloot van de Nederlandse vliegmaatschappij Transavia opgepakt die verdacht wordt van het uitvoeren van zogenoemde dodenvluchten tijdens de militaire dictatuur in Argentinië.

Dat heeft de Spaanse krant El Pais vandaag gemeld. De piloot zou om 14.30 naar Amsterdam vliegen, maar hij werd kort voor de vlucht opgepakt op verzoek van de Argentijnse justitie. Passagiers liepen hierdoor enkele uren vertraging op.

De Argentijnse junta, die tussen 1976 en 1983 aan de macht was, rekende af met tegenstanders door ze boven zee uit vliegtuigen te gooien.

Mobiel bellen in Nederland verboden

Het absurde is, dat verder achter het stuur van alles is toegestaan: menigeen zit uitgebreid een pikant DVD’tje te bekijken of doet aan zelfbevlekking door bij elk opwaaiend zomerjurkje een slinger aan z’n leuter te geven. Tijdens het filerijden worden kruiswoordpuzzels opgelost, bestudeert men vergaderstukken, worden neusharen geëpileerd, tongpiercings gezet of scheert men op weg naar een date nog maar eens de schaamdelen.

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (22/9)

Gisteravond werd er gespeeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. Hieronder vind je de uitslagen en opmerkelijke zaken.

Excelsior liet zich bijna verrassen door de amateurs van Haaglandia. Pas na een knotsgekke wedstrijd en strafschoppen wonnen de Rotterdammers. In Doetichem versloeg Jong De Graafschap SC Cambuur Leeuwarden met één doelpunt verschil. In Maastricht zal het nog lang onrustig blijven. Stapte eerder de aanvoerder uit de selectie nu verloor de club van Spakenburg.

FC Volendam speelde tegen Sparta en sleepte er een verlenging uit door wie anders dan Melvin Platje. Helaas voor het palingdorp schoot Duarte in de verlenging Sparta naar de winst.

De grootste wedstrijd op papier vooraf was uiteraard AZ tegen Jong Ajax, wat George Ogararu, Marko Pantelic, Rasmus Lindgren, Kenneth Vermeer en Oluguer uit het eerste opstelde. In praktijk was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Waarin AZ een doelpunt van Pellé zag afgekeurd worden. Vlak erop moest Sergio Romero zich laten vervangen met een knieblessure. Erik Heijblok debuteerde zodoende bij de Alkmaarse ploeg.

Steeds meer was AZ de boven liggende partij maar scoorde ze niet. Waardoor Jong Ajax een kans bleef houden op een stuntje. Zeker toen Sébastien Pocognoli hands in de zestien maakte maar helaas voor de jeugdige spelers kreeg Ajax geen strafschop maar een corner. In de eerste 90 minuten viel geen doelpunt en dus moest er verlengd worden.

In de eerste minuut van de verlenging liet Moussa Dembele zijn klasse zien en maakte de 1-0. Kort erop volgde van de voet van Dembele ook de 2-0 en was de wedstrijd verworden tot een formaliteit. Vlak voor tijd maakte de Belg bijna zijn derde, helaas voor hem en AZ lukte dat niet.

Thuisclub-Uitclub   
ASWH-GVVV2-1
FC Dordrecht-Fortuna Sittard3-2
Spakenburg-MVV3-1
FC Eindhoven-NEC2-3
Heracles Almelo-RKC Waalwijk1-0
Telstar-Haarlem1-3
Vitesse-Top Oss5-2
Excelsior Maassluis-Bennekom4-2
Jong De Graafschap-SC Cambuur Leeuwarden1-0
FC Omniworld-Helmond Sport1-3
AZ-Jong Ajax2-0
AFC 34-FC Emmen1-6
LRC-RBC Roosendaal1-5
Haaglandia-Excelsior6-6*
FC Volendam-Sparta1-2

* winst na penalty's

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[Schotse League Cup] Uitslagen dinsdag 22 sept.

Vanavond werden er ook wedstrijden gespeeld om de Schotse League Cup. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen dinsdag 22 september:

ThuisUitUitslag
Dundee FC (2)Aberdeen 3-2 n.v.
HibernianSt. Johnstone 1-3
KilmarnockSt. Mirren1-2
MotherwellInverness CT (2)3-2
Ross County (2)Dundee United 0-2

Programma woensdag 23 september:

DatumThuisUit
23/09Queen of the South (2)Glasgow Rangers
23/09FalkirkCeltic
23/09Heart of MidlothianDunfermline (2)

Strengere regels voor gedetineerden

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil strengere regels stellen aan het tijdelijk onderbreken van iemands voorlopige hechtenis. Desnoods past hij de wet aan om ervoor te zorgen dat de gedetineerde in dat geval goed in de gaten kan worden gehouden en zo te voorkomen dat hij de benen neemt.

De minister heeft dat gisteravond aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding daarvoor is de recente ontsnapping van een gewelddadige vrouwenhandelaar. De man, Saban B., mocht de gevangenis enkele dagen verlaten om zijn vrouw en pasgeboren kind te zien, hoewel hij bekend stond als vluchtgevaarlijk.

Hirsch Ballin zal onderzoeken hoe het beleid kan worden aangescherpt. Uit zijn brief blijkt dat er in deze zaak het nodige is misgegaan bij politie en justitie. De top van het Openbaar Ministerie en de Raad voor de rechtspraak zullen de zaak ook onderzoeken, schrijft de minister.

strengere regels  (foto: ANP)

Ter Horst wil blaastest voetgangers

Om overlast te voorkomen in uitgaansgebieden waar problemen zijn met openbare orde of geweld, wil minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) er een blaastest invoeren voor voetgangers.

Dat kondigde de bewindsvrouw gisteren aan in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Ter Horst denkt dat de maatregel helpt om overlast te voorkomen, aangezien veel problemen worden veroorzaakt door alcoholgebruik. Alcohol werkt bij ieder mens anders. Hoewel openbare dronkenschap is verboden, kun je niet altijd zien of iemand dronken is, betoogde ze.

De bewindsvrouw wees erop dat de blaastest al wordt afgenomen bij bijvoorbeeld (brom-) fietsers en automobilisten. Wandelaars mogen nu niet zomaar aan een blaastest worden onderworpen. Dat moet in de wet worden geregeld, aldus Ter Horst.

Ook die lopen, zullen blazen!  (foto: ANP)

[League Cup] Uitslagen dinsdag 22 september

Vanavond werden er diverse duels gespeeld om de League Cup. Hieronder de uitslagen.

Topclubs door naar volgende ronde

Arsenal en Liverpool hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Beide teams lieten basiskrachten aan de kant, maar wisten wel te winnen. Arsenal won met 2-0 van West Bromwich Albion, dat de gehele tweede helft met tien man speelde. Doelpuntenmakers voor Arsenal waren de jongelingen Watt en Vela. Liverpool mocht op bezoek bij Leeds United en faalde niet. Dankzij een laat doelpunt van N'Gog won de ploeg met 1-0.

Voor Premier League-clubs West Ham United, Burnley en Birmingham City zit het avontuur in de League Cup erop. De Hammers verloren na verlenging op bezoek bij Bolton Wanderers met 3-1, terwijl Birmingham City bij Sunderland met 2-0 verloor. Ook Burnley wist niet te winnen. Op bezoek bij Barnsley werd in de slotfase met 3-2 verloren. Een andere ploeg uit de Premier League, Stoke City, kwam met de schrik vrij. In het laatste kwartier werd een 0-2 achterstand tegen Blackpool omgebogen in een 4-3 overwinning.

Uitslagen League Cup dinsdag 22 september:

ThuisUitUitslag
ArsenalWest Bromwich Albion (2)2-0
Barnsley (2)Burnley3-2
Carlisle United (3)Portsmouth1-3
Leeds United (3)Liverpool0-1
Nottingham Forest (2)Blackburn Rovers0-1
Peterborough United (2)Newcastle United (2)2-0
Scunthorpe United (2)Port Vale (4)2-0 n.v.
Stoke CityBlackpool (2)4-3
SunderlandBirmingham City2-0
Bolton WanderersWest Ham United3-1 n.v.

Programma League Cup woensdag 23 september:

DatumThuisUit
23/09Aston VillaCardiff City (2)
23/09ChelseaQueens Park Rangers (2)
23/09Hull CityEverton
23/09Preston N. End (2)Tottenham Hotspur
23/09Manchester CityFulham
23/09Manchester UnitedWolverhampton Wanderers

[WK honkbal] Nederland vernedert Taiwan

De Nederlandse honkbalploeg heeft haar zegereeks op het WK voortgezet. In Italië, waar de eindronde wordt gehouden, werd het 11-2 tegen Taiwan.

Tegen dit Aziatische land is het meestal lastig scoren, maar de ploeg van coach Rod Delmonico had er weinig moeite mee. Na twee innings stond er al een 4-1 score op het bord. De Taiwanezen scoorden op werper Alexander Smit alleen in de tweede inning een homerun.

Voor Nederland was het in de vijfde inning prijsschieten toen de startende werper vervangen werd. Met twee man uit wist Oranje maar liefst zeven punten te scoren. Hierdoor stond er 11-1 op het bord. Omdat werper Leon Boyd in de zevende inning nog een punt tegen kreeg werd de wedstrijd na die inning niet al voortijdig beëindigd.

Morgen zal Nederland het op moeten gaan nemen tegen Australië.

Kasparov pakt de leiding tegen Karpov

Gari Kasparov heeft de leiding gepakt tijdens de zogenoemde revival match met Anatoli Karpov. De wedstrijd, ter herinnering aan de strijd om het wereldkampioenschap tussen de twee, wordt gehouden in het Spaanse Valencia.

Dinsdagavond won Kasparov met de zwarte stukken de eerste rapidpartij. De tweede partij, die Kasparov met de witte stukken speelde, zette hij ook in winst om.

Woensdag volgen nog twee rapidpartijen. Donderdag volgen er afsluitend acht
blitzpartijen. Dit zijn wedstrijden met een korte bedenktijd.

Kijk een gewelddadige koe niet in haar bek



Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang. Met het nieuwe jaar bedoel ik natuurlijk de periode die begint aan het einde van de zomervakantie. De herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur, ik ben begonnen aan mijn studie psychologie in Utrecht, ik heb mijn garderobe aangevuld met nieuwe winterkleding, heb mijn banner voor columns veranderd en ik maak een nieuwe start. Toch ga ik voor deze column geen nieuw onderwerp aankaarten, maar ik verdiep mij met mijn nieuw verkregen inzichten in een oud onderwerp, namelijk de bewering dat gewelddadige games aanzetten tot geweld en agressie. Een oud koetje uit de sloot halen kan immers nooit kwaad toch?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.